Pumppu on asennettu kesällä, joten pakkaskokemuksia ei ole. Lämmönjako pattereilla paitsi kosteissa tiloissa ja kodinhoitohuoneessa lattialämmöllä. Lattialämmitykseen tulevaa vettä ohjataan öljylämmityksen aikaisella Danfossin säätölaitteella ja menevä vesi pyritään pitämään noin 30 asteisena.
Asetusarvot ovat seuraavat:
L1:
Säätökäyrä:
-20 48C
0 37C
20 26
Minimiraja 33
Maksimiraja 50
Vent.kesäsulk. 30
Ml-piiri:
lämminAlaosamin 35
svviiveAlaos 30
lv lämmitys 51
lv korotus 10
Huoltotilassa LämAlaosa ero nostettu kuuteen geopron edustajan ohjeen mukaan. Muihin huoltotilan arvoihin ei ole koskettu
Kiitos avusta!!!
Nämä näyttävät vähän oudoilta:
"Minimiraja 33"
- eli koskaan kiertoon ei voi lähteä alle 33 asteista vettä -> muuttaisin viimeistään keväällä vaikka 25. Ja jos teet lopussa olevat muutokset niin tietysti lasket jo nyt alle alaminimin.
"Maksimiraja 50"
- tätä muuttaisin ylöspäin, jotta kun pakkanen paukkuu yli -20 asteessa niin kiertoon voi lähteä myös lämpimämpää vettä kuin 50 astetta, olkoonkin että se voi olla sähkövastuksella tehtyä.
"Vent.kesäsulk. 30"
- shuntti menee kiinni vasta kun ulkolämpötila nousee +30 asteeseen, laittaisin +20 asteeseen. Minulla taitaa olla +15, tosin L2 piirin kosteat tilat otan pois vasta "kesän" tultua. Merkitystä vasta kevätkesällä.
"lämminAlaosamin 35"
- Tämä on näköjään jo valmiiksi vähän lämpökäyrän alapuolella (kun on pakkanen), suojakeleillä tätä voi huoletta laskea alemmas, ideana on pitää alaminimi lämpökäyrän alapuolella, jolloin pumpun käynnistyessä saadaan mahdollisimman pitkä käyntijakso.
Oumanissa on kylläkin suojaus, joka nostaa alaminimiä automaattisesti lämpökäyrän mukaan, mutta en tiedä kuinka se toimii patterilämmityksen kanssa, jossa ei ole niin paljon varaavaa massaa.
"svviiveAlaos 30
lv lämmitys 51
lv korotus 10"
Sähkövastuksen ohjausjutut, sinuna pistäisin koko vastuksen pois käytöstä (jos se on mahdollista) ja ottaisin käyttöön vasta kun lämpö ei piisaa tai lämmin käyttövesi loppuu.
"Huoltotilassa LämAlaosa ero nostettu kuuteen geopron edustajan ohjeen mukaan. Muihin huoltotilan arvoihin ei ole koskettu"
Tuo alaosaero määrittää pumpun alaosan lämpötilan käynnistyksen ja pysähdyksen välillä.
Eli 35 pumppu käynnistyy + lämpö nousee 6 astetta = pysähtyy 41 asteessa.
Ainoa mitä minä sinuna kokeilisin on alaerotuksen nostamista maksimiin ja samalla alaminimin laskemista vastaavasti, jottei alaosa lämpene enempää (huonontaa hyötysuhdetta).
Eli NYT: 35alamin + 6alaerotus
Muutat 31 alamin + 10alaerotus
Pahinta mitä tuossa voi tapahtua on että talossa laskee lämpötila. Jos näin käy niin nostat alaminimiä ja pienennät alaerotusta.
Pelkkää alaerotusta kasvattamalla saat helposti pidemmän käynti ja lepojakson, mutta koska varmaankin tiedät on pumpulle ja lompakolle terveellisintä yrittää pärjätä mahdollisimman viieleällä lämmitysvedellä, jolloin pumppu käy paremmalla hyötysuhteella ja kompressorikin rasittuu vähemmän.
Jani