Ei siinä minusta erityistä pulmaa ole, painehäviö ja sitä myöten työn kuormittavuus vain sitten jakautuvat eri tavalla sarjassa olevien pumppujen kesken. Yleisesti ottaen jos on (liian) älykkäitä pumppuja, pitää varmistaa miten se valitun toimintamoodin painesäätö reagoi, ettei esim ala rajoittaa paineen nousun takia, jos toisen pumpun tehoja kovasti pienennetään. Sinulla nyt kaksi isotehoista pumppua vielä pienessä verkossa, joten patteripaluun vähät reitit voivat ahdistaa ja nostaa painetta, mutta se nyt on eri asia.
Tuo 200l on aika pieni tilavuus 16kw pumpulle, ei sen lataaminen kauan kestäkään. Minulla käyttövesivaraajan 200l kestää 14 min nostaa 5 astetta, n 9kw teholla. Ajat pitenevät kun saat lisätilavuutta pattereilla, ja voit purkaa sitä MLP:n tuottoa reippaasti suoraan pattereille, myös tuolla nykyiselläkin kytkennällä
Se varsinainen koetus tulee kevään viimeisillä, ja syksyn ensimmäisillä lämmitystarpeilla, kun talon lämmöntarve on pieni, mutta MLP teho on se iso 16kW. Silloin puskurointikykyä tarvitaan eniten, jotta käyntijakso pysyy siedettävänä. Sen ajan voi laskeakin helposti, järjestelmän koko tilavuudesta, sallimastasi min-max lämmöerosta, ja MLP tehosta, liitteen laskurilla. Noista sinun uusista isoista pattereista varmaan jo tulee enemmän kuin 200l puskuria?