Tuossa lienee oli kaksi kysymystä: 1)Täysteho vs. osateho ja 2)minkä noista kolmesta olisi ns. paras valinta.
1) Täys/osateho on määrittelykysymys eli millaisella pakkasella (riippuu paikkakunnasta) pumpun tuotto ei enää riitä lämmöntarpeeseen. Lämmöntarve, tulevien talvien lämpötilat ja keruupiirin tuotto perustuvat valistuneisiin arvauksiin.
Osatehoinen on aina helpompi myydä, kun sekä pumpun, että keruupiirin investointi on alempi. Kuinka osatehoinen (eli lisälämmön tarve) lopputulos lopulta on jää nähtäväksi.
Täystehomitoituksessa pyritään tehoon joka riittää alueen ns. koviin pakkaspäiviin, esim. -25 päivälämpötila ja -30 yöpakkaset hoituu taloon varautuneella lämmöllä, ilman että sisälämpö tippuu kohuuttomasti.
Mitoituksessa siis haetaan marginaalia, jolloin laitteisto vielä jaksaa vastata talon ja käyttöveden lämmityksestä. Tehokkaampi laitteisto myös jaksaa tuottaa käyttövettä nopeammin.
2) Itselleni oli mieluisa yllätys LÄ V10.5:n kyky tuottaa suurelle saunajoukolle käyttövettä, vaikka varaaja 'kylmeni'. Lattiapiiri jaksoi esilämmittää (eli otti lämpöä betonilaatasta takaisin) käyttövettä niin paljon, että tulistinpiiri pystyi lämmittämään käyttöveden 'lennossa'. +4->+40C 10l/min vedenlämmittäminen vaatii 30kW tehon.