Talosi energiankulutus on tuossa se ?, mutta kertomasi perusteella eristysasiat on ok mallilla. 10kW pumppu ja 200m aktiivikaivoa on varmasti hyvä vaihtoehto, koska voit autella tulisijoilla kovimmilla pakkasilla.
Noin pienelle alueelle lattialämmitys kannattaa tehdä paluupuolen säätimellä eli FJVR-venttiilillä. Silloin voit syöttää patterivettä joka paikkaan eikä kallista shunttausta tarvita.
Reilun kokoisilla pattereilla saat vielä pudotettua lämpökäyrän alas ja parannat hyötysuhdettä. Esim. C21 mallit Purmolta.
Mm. ruotsipumpuissa on noita matalia malleja. jotka mahtuu tuohon matalaan tilaan. Siihen sitten erillisvaraaja rinnalle. Lämmityksen puskuriksi 100-200L niin kaikki pelaa hienosti/taloudellisesti myös patteritalossa.

Kaivo on helppo teettää itse. Katsot sopivan paikan, n. 4m sokkelista, tulevan pumpun sijoituspaikan kohdalta ja teetät sen siihen. 115mm lämpökaivo riittää kaikkiin vehkeisiin ja niitä saa 26-30€/m jos maaosuus normaali.
Yleensä on järkevämpi mennä sokkelin yläpuolelta läpi seinän pumpulle, eikä kaivaa sokkelin ali. Teillä asennus kellariin joten varmaan läpi sokkelista. Kaivat ojan (~50cm syvä) valmiiksi heti porauksen jälkeen ja laitatat sen vaakaputken porareilla paikoilleen kun asentavat pystyputket kaivoon.
Tästä sitten pumpputarjousten kysely päälle kun mitoitus+kaivo on valmiina. Silloin ei pääse nämä mitoitusrosvot iskemään vääristävillä tarjouksilla.
Tuo kaivo kannattaa oikeastaan aina teettää itse. Siinä ei ole mitään kummempaa miettimistä kun vaan poraussyvyys on mitoitettu kohdalleen. Pitkällä maaosuudella >20m vähän syvempi poraus ja tämä asia pitäisi kaikkien porarienkin tietää ja kertoa asiakkaalle. Mut kertooko jos tietää??
Pumpun asennusta en suosittele kuin ammattilaisille, koska siinä on tiettyjä kriittisiä asioita, jotka pitää osata ottaa huomioon, jotta kaikki pelaa oikein. Varsinkin kellariasennuksessa. 1.8.11 niitä ei enää perusputkimiehet asennakkaan. Tämä on yleensä vain hyvä asia asiakkaankin kannalta. Poikkeuksiakin on.