x-koneen tapauksessa ylimitoituksesta ei ole haittaa kunhan jaksat maksaa. Muilla kuin invertterikoneilla ylimitoitus edellyttää isoa työsäiliötä, jos halaut pidemmät käyntiajat ja hyvän hyötysuhteen. Lämmin vesi valmistuu isolla koneella nopeammin. Toki suihkuveden reservi kannattaa tehdä isolla erillisellä varaajalla.
Ei siis "ahdasta" compact konetta (subjektiivinen kommentti).
On selkeätä teoriaa, että pumpun kompressori kestää pidempään, kun pitkät käyntiajat verrattuna pätkäkäyttöön, mutta ei ihmeemmin ole kestävyysasiasta käytännön näyttöä !
Lisäksi prosessi on sellainen, että useiden ensimmäisten minuuttien aikana startin jälkeen hyötysuhde ei ole optimaalinen (voi tutkia dataloggerilla lämpötiloista) lämmön teossa ja pitkillä käyntijaksoilla systeemi on keskimäärin koko ajan parhaalla mahdollisella hyötysuhteella (invertterikoneiden hyvyys perustuu juuri tuohon optimointiin ja se tehdään pienemmällä käyntinopeudella (vajaakuormatilanteet eli suurin osa ajasta vuodessa) , jolloin kuluminen vastaavasti myös pienempää etenkin koko kesän) .
2-piirisen suosittelisin ja sellainen, jossa nopea shunttimoottori ja sellainen venttiili, joka kiinni asennossa ei ole täysin kiinni. (itsellä samalla periaatteella, joten hieman jääviä suositella... ). Säätömoottoriksi ottaisin nopean Belimon säätimen.
Konetta (siis nämä, jotka oli listattuna) ohjataan ulkolämpötilalla ja shunttia virtaavan veden lämpötilalla halutun säätökäyrän mukaan. Apuna säädössä voi lisäksi käyttää sisälämpöanturia, jos pelkkä lämpökäyräsäätö ei riitä haluttuun mukavuuteen. Lisäksi lämpötilasäätöä voi viilailla aikasäädöllä päiväohjelmilla (ei tuettu kaikilla merkeillä) , jos haluaa hifistellä ns. "aurinko-vaikutuspudotuksen". Itsellä on patteripiiriin tuo päiväpudotustekniikka käytössä. Helppo ohjelmoida ja modata tarvittaessa. Kellariin ajan riittävän kuumaa, vaikka päiväpudotus onkin päällä.
Huomioi myös että invertteritekniikka on tällä alueella nuorta, joten pitää olla pitkä takuu lastentautien varalta.