Tässäkin asiassa on se ongelma, ettei uusien kompressorien kestoa voida etukäteen arvioida kuin suuntaa antavasti. Pohjana ovat tietysti kokemukset vanhoista kompressoreista, jotka ovat valtaosin mäntäkompressoreja. Uusissa pumpuissa käytetään lähes järjestäen kierukkakompressoreja, joista ei ole vuosikymmenten käytännön kokemusta. Maalaisjärki sanoo, että paljon edestakaisin liikkuvia osia sisältävä mäntäkompressori on rakenteellisesti haavoittuvampi kuin kierukkakompressori, jossa on vain yksi pyörivä osa (hyvä esittely mm. täällä:
http://www.thermosystems.fi/ekowell_copeland.htm). Jälkimmäisessä kai kierukoiden tiiviyden ja sitä kautta tehon säilyminen on kai se, mitä on hankalampi ennustaa.
Yksi kokenut lämpöpumppuasentaja kertoi, että on törmännyt kahteen rikkoutuneeseen kompressoriin ja yhteen rikkoutuneeseen liuospumppuun. Ei moneen, jos on asentanut satoja ML-laitteistoja.
Kuusi vuotta sitten kävimme katsomassa ostoaikeissa taloa, jossa oli ollut 80-luvun alusta pitäen maalämpö. Ainakin silloin oli alkuperäinen laitteisto käytössä. Ikää sillä oli siten kai 16-18 vuotta. Valitettavasti ei tullut tarkemmin udeltua asiasta tai kiinnitettyä huomiota, millainen laitteisto tarkemmin oli. Talokauppa jäi kun keittiön kaapeissa oli rumat kahvat
