Tässä oli ajatuksena se, että kun otamme lämpöä sieltä kaivosta, niin tupaan tulee lämpöä kaikkiaan tuolla pumpulla 9kW teholla.
tuosta 9 kW tehosta tulee noin 1/3 osa sähkölaitokselta ja 2/3 osaa maasta, jos COP = 3
Eli 9 kW = 3 kW sähkölaitokselta ja 6 kW maasta.
Siis kaivosta otettiin talvella 6 kW teholla lämpöä.
Jos haluamme kuormittaa kaivoa suunnilleen saman verran, kuin talvella, päädytään noin 6 kW viilennystehoon.
Yleistäen:
tällä logiikalla laskien voisimme ottaa kaivosta viilennystehoa noin 0,7 x pumpun lämmitystehon verran.

Hivenen hävettää, ei pitäisi iltamyöhään kirjoitella mitään. Eli noinhan se yksinkertaisesti laskemalla menee. Kiitoksia oikaisusta!
Tosin jäin vielä pohtimaan, voiko asian tosiaan laskea näin yksinkertaisesti. Eli käyttäätyykö lämmön johtuminen kaivoon samalla tavalla kylmään ja lämpimään suuntaan? Talvella lämmittäessä äärilaitana on kaivon jäätyminen (=0 astetta) ja kesällä taas äärilaitana on ainakin teoriassa se n. 22 astetta, mitä lämpimämmällä vedellä ei pysty yhtään jäähdyttämään (käytännössä alaraja paljon matalammalla). Kun kaivoa ympäröivä lämpötila pyörii siellä n. 5 asteessa, niin voisi kuvitella lämpötilaerojen suosivan jäähdytystä. Alla mainitun Technibelin 4,7kW versio liikuttaa 790l/h nestettä, jolloin nesteen lämpö muuttuu +7 asteesta +12 asteeseen, joka suurinpiirtein täsmää aste-kuutio-kWh -sääntöön. 10kW versiolla nestettä tarvitaan 1700l/h. Miten tämä suhtautuu maalämpöpumpun piirissä kierrättämän nesteen määrään?
Loppuhinta tuo oli. Sivulla 12 noita malleja on ja en ehdi nyt kommentoida tarkemmin.
http://kylma.onninen.fi/asiakkaat/onninen/kylma.onninen.fi/content_images/tuotteett/ac_hinnasto2009.pdf
Kiitoksia tästä linkistä! Sabianan, Carrierin ja AirWisen puhallinkonvektorit olinkin jo löytänyt. Hinnat näyttävät varsin kohtuullisilta.
Kaksi konvektoria on tarkoitus laittaa yläkertaan, missä on ehdottomasti isompi lämpökuorma. Alakerran konvektori on tarkoitettu lähinnä isomman henkilömäärän aiheuttaman lämmön nousun tasaamiseen. Kaikki konvektorit on tarkoitus olla kattokasettimallisia ja niiden ohjaus kytketään taloautomaation kautta pääosin automaattisesti toimiviksi mutta toki myös manuaaliohjaus järjestetään. Alla olevan linkin takaa löytyi asennusohje, jonka sähkökytkentöjen perusteella pitäisi integrointi automaatioon onnistua aika helposti.
Mitenkäs huollettavuus näillä kattokasettimalleilla pitäisi huomioida? Eli tarvitseeko päästä ylhäältä/sivusta huoltamaan vai pystytäänkö huolto tekemään alakautta? Yläkerran konvektorit jäävät ullakkotilan puhallusvillan sisään mutta alakerran konvektori jää välipohjan sisään, eikä sitä kyllä enää yläpuolelta paljon huolleta. Esitteissä tuppaavat olemaan asennettuina alaslaskettuihin toimistokattoihin.
Kiitoksia muillekin nopeista vastauksista!
Valmistajan sivut kattokasettimalleista:
http://www.technibel.com/lang_uk/unite_ter-site/cass.html