Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Pelletistä maalämpöön  (Luettu 3200 kertaa)

Poissa showman

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 34
  • Maalämpöfoorumilta tietoa
Pelletistä maalämpöön
« : 26.12.10 - klo:11:56 »
Olen harkinnut vakavasti pellettilämmityksen muuttamista maalämpöön. Pääasiallisin syy muutokseen on työn puolesta paljon matkustaminen ja sen takia käyttövarmuus tai oikeastaan vaivattomuus muulle perheelle.

Talo on Savonlinnassa v.1988 valmistunut Jämerä talo. Talossa on vesikiertoinen patteri-/lattialämmitys 2000 litran varaajalla jossa käyttövesikierrukka ja varalla 2 x 6,5kW vastukset. Lämpimät asuintilat 173m2 / 472m3 kolmessa tasossa 1/2 kerroksen välein ja lisäksi autotalli 30m2 / 90m3 näin talvisin +10 asteessa. Kokonaispinta-ala 293m2 mukaan luettuna ei lämmitetyt varastot. Lämmintä käyttövettä on käyttämässä viisi henkeä jotka saunovat joka ilta.
Pellettiä kuluu 5700kg/vuosi ja siitä laskettuna vuotuinen energiatarve lämmitys+käyttövesi on hyötysuhteet huomioon ottaen noin 22000kWh. Maksimi energian tarve vuorokauden ajalta mitattuna on ollut viime talven pakkasilla 8kWh / 24h mittausjakso.

Nyt olisi tarkoitus pistää talotekniikkaa uusiksi lämmityksen ja ilmanvaihdon osalta. Voisitteko kokeneemmat käyttäjät auttaa uutta maalämpölämmittäjää alkuun valintojen suhteen. Ajatuksena ilmanvaihdon osalta on integrointi maalämpöjärjestelmään siten, että tuloilman esilämmitys tulisi maalämmöstä kuten myös kesällä jäähdytys. Mikä on karkea arvio, paljonko ko. lysti tulee maksamaan?
Kannattaako nykyinen hyväkuntoinen varaaja lämmitys-säätimineen pilkkoa ja raahata ulos vai olisiko niistä mitään lisäarvoa/hyötyä maalämmön kanssa? Maalämpöpumppu+ilmanvaihtokoje tulevat nykyiseen pannuhuoneeseen missä varaajakin+muu lämmönjakotekniikka sijaitsee.

Suuret kiitokset jo etukäteen !
« Viimeksi muokattu: 27.12.10 - klo:11:47 kirjoittanut showman2 »