Nyt olisi edessä lämmitysmuodon vaihto. Talo on rakennettu -82 ja lämmitettävää pinta-alaa rinteeseen rakennetussa talossa käytännössä vain yläkerta eli n. 100m2. Alakerta lämpiää tarpeen vaatiessa varaavalla takalla. Asukkaita 3.
Tarkoituksena olisi purkaa teknisestä tilasta vanha 3m3:n varaaja ja asentaa vapautuvaan tilaan MLP ja erillinen varaaja. Vanha puukattila olisi tarkoitus kytkeä uuteen varaajaan. Lämmönjako taloon varaajasta olemassa olevalla ilmalämmityksellä. Keruuputket olisi tarkoitus vetää läheiseen lampeen (matkaa n. 40m).
Alussa homma vaikutti selvältä kuin variksen b-näyte, mutta mitä enemmän tätä foorumia ja muita lähteitä lueskelin niin sekaisemmaksi homma muuttui...

Pumpuksi olen ajatellut Niben Fighter 1140 6kW ja VPA varaajaa 300/200. Tässä yhdistelmässä kysymyksiä on herättänyt lämpimän käyttöveden lämpötila ja -määrä. Pystyykö Nibe pitämään varaajan lämpötilan n.60 asteessa ilman lisävastusta? Entä onko varaajan koko turhan pieni, jos sitä lämmitetään puukattilalla?
Toinen vaihtoehto olisi Geopron SH 7kW ja tulistusvaraaja SHAK 502 tai 702. Käyttökokemuksia?
Onko kokemuksia kaksoisvaippavaraaja vs. käyttövesikierukka?
Löytyisikö toimivia ratkaisuja, jotka ovat jo käytössä? Kokoonpanoehdotuksia...??