No niin, nyt on järjestelmän 'koeponnistus' tehty v-lopun pakkasten avulla. Pumpun mitoitukseksi LÄ:n sivut suosittelin V9 tai V10.5:tä riippuen mitä painotti. Kohde on saneeraus(tosin 1993)+laajennus (V10.5/V9), alue on II-kasvuvyöhykkettä (V10.5), mutta aivan eteläreunaa (I-alue, V9), samaten jokusen asuinneliön säätämisellä ko. laskuri arpoo joko V9 tai V10.5, toistaalta on jonkun verran korkeaa tilaa ja melko reilusti ikkunapintaa. Siispä valinta kohdistui otsikon V10.5:een
Tässä siis lopputulos 36h ajalta.

Pakkasen painuessa alle -26C:n pumppu käy (myös aikaisemman kokemuksen perusteella) käytännössä jatkuvasti (tämä lienee etelämmässä täystehon mitoitus l-tila, myös kaukolämmössä?). Tuosta kun mentiin vielä 5 astetta alaspäin, ylä- ja alasosan lämmöt pysyivät kuitenkin tasaisina, kuten myös huonelämpö.
Aamupesujen (mm. suihku) yhteydessä yläosa sitten lähti alas, kuin lehmän häntä (ulkona -31). Mielenkiintoista on, että kulutuksen aikana yläosan lämpö tippui n. 5 astetta, mutta lasku jatkui vaikka l-vettä ei sen jälkeen juurikaan käytetty. Eli varaajan sekoittuminen jatkui itsenäisesti, eikä lähtenyt nousuun, ennen kuin ulkolämpö oli noussut tuohon -26C:een.
Vieläkään (tätä kirjoittaessa) varaajan lämmöt eivät ole täysin stabiloituneet, vaan yläosa heijaa kuten kuvassa, tosin vähemmän.
V9:llä olisi ehkä pärjännyt (paljonko halvempi?), mutta eipähän tarvitse nyt pähkäillä tarkeneeko ja riittääkö l-veden tuotto.