Mietin vielä tuota lattiakierron veden lämpötila-asiaa hullunkiertopumpulla varustetussa Thermiassa.
Eli menoveden lämpötila-anturihan on heti mlp:n oman kiertovesipumpun jälkeen. Hullunkiertopumppu (lyhennetään nyt tähän hk-pumppu) on putkilinjassa sarjassa mlp:n oman kiertovesipumpun kanssa. Sijainti 30 cm mlp:n kv-pumpun jälkeen. Hullunkiertopumppu imee lattialämmön paluulinjasta tätä paluuvettä menoveden sekaan, joten menovesi lattiapiiriin on todellisuudessa jotain muuta kuin tuo mlp:n ilmoittama menoveden lämpötila. Eli jos nuo menoveden todelliset lämpötilat antaisi, tulisi ne ottaa esim. jakotukilta lattiapiirin menoputkesta. Paluuveden lämpötila on toki sen mitä pumppu ilmoittaa. Eli tuo tuosta menoveden lämpötilasta ja meno-paluu veden lämpötilaerosta. Ei siis ihan suoraan verrannollinen niihin, joilla ei hk-pumppua ole. Eikös näin?
Säätö olisi yksinkertaisempaa jos tuota hk-pumppua ei olisikaan, mutta pakko se kai on olla kun on tuo käyttöveden kierto tuossa D8:ssa ja muuten vesi pysähtyy tässä vaihtoventtiilikoneessa turhan usein tuonne lattiakiertopiiriin käyttöveden tekovälin ollessa kohtuullisen tiheä (2 krt / 1,5 tuntia), mikä ei ole tietenkään hyvä.
Kun kyselin tuota, että mihin perustuu Thermiassa tuo hyvä hyötysuhde meno-paluuveden lämpötilaerolla 7-8 astetta, niin mikähän siihen on syy (varmaan sen on Thermia tutkinut kuten sami68 sanoi, mutta silti.. jäärä kuin jäärä

)? Sen nyt ymmärrän (luultavasti), että tällä hullunkiertopumpulla se voidaan helpommin toteuttaa kuin että mlp:n oma kiertovesipumppu olisi oikein tehokas, koska sillon tuo 7-8 astetta ei helposti toteutuisi / olisi vaikeampi toteuttaa.
Lattiapiirit: Säädöt on tehty Wirsbon suunnitelman mukaan kuristamalla paluupiirit linjakohtaisesti. Balanssi huoneiden välillä on ihan ok, joten en viitsisi niihin koskea tämän vuoksi.
Käyttövedestä ja max. lämpötilasta
Käyttöveden lämpötila nousee sitä tehtäessä vain 50-52 asteeseen, mikä on mielestäni vähän. Olen käyttöveden aloituslämpötilan asettanut 43 asteeseen. Onko mitään tehtävissä tuon käyttöveden ylälämpötilan suhteen? Saisi nousta mielestäni vaikka 56-58 asteeseen, että olisi enemmän varaa laskea tuonne 43 asteeseen. Tuo käyttöveden ylälämpöhän on pressostaattiohjattu ja pressostaateissa on eroja.. Voiko tuota pressostaattia säätää? Tässä topicissa oli kerrottu olla koskemasta pressostaattiin, mutta jos hyvät perusteet olisi

Mitä teillä muilla on näissä Thermian koneissa (ei erillistä lämminvesivaraajaa) tuo käyttöveden ylälämpötila?