En tiedä onko näitä VILP keskusteluita täällä käyty. Itsellä on täällä kotona siis Danfoss MLP, sekä toisessa kiinteistössä Stiebel Eltron monoblock VILP WPL10 ja siinä HSBC200 varaajasäiliöt sisäyksikkönä. Danfossissa ei ole ollut juuri mitään ongelmaa koskaan, se on jauhanut lämpöä jo vuodesta 2011. Stiebel Eltron asennettiin 2017 kiinteistöön, jossa ei talvisin juuri olla joten voidaan käyttää alennettua lämpötilaa eikä kallis lämpökaivon poraus tai maapiirin asennus tuntunut järkevältä. Sinänsä lauhoina talvina S-E toimii ihan kohtalaisesti, ja varakäyttö on vähäistä.
Mutta sitten se ongelma: kun tulee tällainen pakkastalvi, niin silloin pitkällä pakkasjaksolla sisäyksikössä sijaitsevasta varakäyttövastuksesta laukeaa joskus lämpösuoja. Jos kyseessä olisi MLP, niin ongelma ei olisi suuri, lämmöt hiukan laskisi mutta tuskin hätätila. Sensijaan nyt kun monoblock hyytyy selvästi lämpöjen laskiessa alle -16 C, niin Siebel alkaa lämmittää pääasiassa varakäyttövastuksilla. Luulen, että siellä on joku lämpötilaraja, jonka jälkeen lämpöpumppu pysähtyy kokonaan. Helenin kulutusseurannasta näyttäisi, että päälle jää vain kiertovesipumput. Kone imee ulkoyksikön sulanapitämiseksi vettä+lämpöä sisältä ja talo jäähtyy. Tämä kestää -20C keleillä pari vuorokautta lähelle 0C lämpöä, ja silloinhan sitten tulee hätä, jotain jäätyy.
Se varakäyttövastus on 8800W tehoinen, tuotemerkkiä en siitä löydä. Kyljessä on ruskea nappi jota painamalla lähtee taas käyntiin. Laukesi viimeksi 9.2. kello 21 ulkolämmöllä -18C. Sitä ennen kirottuna 5.1. kello 03 ulkkolämmöllä -22C. Tästä tosin seurasi suuri säästö, kun käyntiin jäi vaan ne kiertovesipumput. Osaako kukaan keksiä mikä ihme laukaisee varakäyttövastuksen lämpösuojan?