Keruupumppu, paisuntaventtiili tai keruunesteen pakkaskesto. Noista se varmaan löytyy.
Keruupumppu on aika helppo laittaa pyörimään omalla roikalla. Ne pumput itsessään kyllä toimii tai ei toimi. Todella harvoin on jotain tuosta välistä. Laitteen antama sähkönsyöttö saattaa pätkiä. Harvemmin kyllä sekin.
Paisuntaventtiilin kunto selviää yleensä helpoimmin kun laittaa mittarit kiinni ja toimivassa imupaineen tulee olla luokkaa 3bar. Mieluummin ja yleensä yli. Sekin on komponentti joka rikkoontuessaan ei kyllä toimi ollenkaan. Pumppu käy hetken ja sammuu matalapaineesta...
Keruuneste voi olla niin laimeaa että vasta tällaisena kovana talvena ongelmat tulee ilmi. Viinamittarilla ja pitkällä pullolla helppo selvittää. 28% pitää olla.
Yöllä tapahtuneen vikatilan jälkeen pumppu tosiaan toimi resetin jälkeen aamuun asti ok, mutta aamulla yhdeksän jälkeen meni taas tilaan, jossa ei lähde ollenkaan päälle. Tämä näkyy lämpötilakäyristä hyvin. Soittelin myös maahantuojan teknisen tuen kanssa ja käytiin vaihtoehtoja läpi.
Siinä vaiheessa kun hälytys tulee, niin maakierron pumppu kuuluisi pyörivän ihan hyvin. Pyörii vielä sen jälkeen kun kompressori on sammunut hälytyksen jälkeen. Tämä siis kuulo- ja kosketustuntumalta.
Paisuntaventtiilihän on vaihdettu kertaalleen ongelman alettua. Hälytystiheyteen vaihto ei vaikuttanut. Jos vika olisi paisuntaventtiilisssä, niin silloin kuvittelisin että vika tulisi koko ajan esille, eikä olisi terveitä käyntijaksoja?
Keruunesteen lämpötilakesto on kuulemma mitattu ja pitäisi olla ok. En ole kyllä itse mitannut. Mistä/miten tämän voi helpoiten tehdä? Löytyykö jostain ohjeet "for dummies"?
Liitteenä vielä kuvakaappaus, jossa tuo aamun tilanne, kun pumppu ei lähde käyntiin.
Pyrin lisäämään nuo 2 puuttuvaa lämpötila-anturia järjestelmään ja katsotaan onko keruuliuoksen lämpötiloissa jotain erikoista. Pumpun paneelista tarkasteltuna ei.