Lämpöpumput > STIEBEL ELTRON

WPC 13 cool, alapaine -> liuospumppu vaihtoon?

(1/7) > >>

vara:
Eli kyseessä uuteen taloon 11/2013 asennettu pumppu, joka siis nyt tehnyt aika tasan tarkkaan 10 vuotta lämpöä ja myös viileää. Ja on ollut kyllä tähän asti todella hyvin toimiva. Ainoastaan yksi rele vaihdettu melkein heti alussa takuuseen, sekä kerran lisätty viinaa ja siinä kaikki.

Nyt syksyllä sitten tuli ensimmäisen kerran tuo alapaine ilmoitus ja pumppu meni varakäytölle. No ensimmäisenä huomasin, että maapiirin paine oli n. 0,3 baaria ja ainakin huoltoliikkeen mielestä tämä johtui tuosta. Muistaaksen kyllä huomasin jo ensimmäisenä talvena kun taloon muutettiin, että paineet olivat jo tuolloin melkein noin alhaalla ja olinkin tuolloin yhteydessä tuon myyneeseen liikkeeseen.  Ja muistaakseni sieltä vastattiin, että on kohtuu normaalia eikä aiheuta toimenpiteitä, ellei mene vikatilaan. No en tuota sen jälkeen enää murehtinut…

No nyt syksyllä huoltoliike kävi lisäämässä viinaa ja maapiirin paine saatiin 1 baariin. Sekä tätä ennen olin itse putsannut kaikki piirin ja pumpun ”mutasuodattimet”. Tämän jälkeen pumppu toimi reilun kuukauden, kunnes tuli uudestaan alapaine vikatila. No nyt tutkittiin tarkemmin ja huomattiin, että maapiirin paisuntasäiliöstä on kalvo rikki. No tämä vaihdettiin uuteen ja samalla vähän isompaan (50l), koska alkuperäinen oli huoltoliikkeen mielestä vähän liian pieni 2x400m keruupiirille. Ja taas lisättiin viinaa, mutta nyt nostivat jostain syystä maapiirin paineen 2,6 baarin. No tämän jälkeen pumppu kävi taas noin kuukauden kunnes taas tällä viikolla alapainevika päälle. Nyt maapiirin paine on pysynyt tuossa 2.6 baarissa.

Sain pumpun eilen käymään, kun oli ensin ollut melkein vuorokauden varakäytöllä. Seurailin noin puolen tunnin ajan alapaine, kuumakaasu sekä lamm lahde tos arvoja:

Alkutilanne heti käynnistyksen jälkeen:
alapaine: 4,8
kuumakaasu: 27
lamm lahde tos: 22

5min jälkeen:
alapaine: 3,9
kuumakaasu: 92
lamm lahde tos: 1,4

15min jälkeen:
alapaine: 3,7
kuumakaasu: 107
lamm lahde tos: 0,0

30min jälkeen:
alapaine: 3,6
kuumakaasu: 113
lamm lahde tos: -0,3

Ja tästä viisi minuuttia eteenpäin, eli 35min käynnin jälkeen tuli alapaine vika ja pumppu meni varakäytölle. Eli tuo alapaine hälytys tulee, kun paine laskee 3,5 baariin? Eli mitäs tässä tekisi seuraavaksi? Miten tuon liuospumpun kunnon saisi tarkastettua?

Matias:

--- Lainaus ---Miten tuon liuospumpun kunnon saisi tarkastettua?
--- Lainaus päättyy ---

Yksi konsti on mitata keruuliuoksen meno- ja paluulämpötilat kompresorin käydessä (20-30min),jos koneen näytöstä ei näitä arvoja saa niin sitten vaikka IR lämpömittarilla putkien metalliosien pinnasta.
Kannattaa laittaa pätkä maalarinteippiä mittauskohtaan niin saa tarkemman lukeman.

Normaalisti noissa pitäisi olla 2,5-5 asteen lämpötilaero,jos ero on suurempi niin silloin liuoksen virtaus on heikentynyt.

seppaant:
Katsohan
- Keruun tulo ja menolämpötilat
- Ennen ja jälkeen lauhduttimen lämpötilat
- Kuumakaasu

ATS

seppaant:

--- Lainaus ---Katsohan
- Keruun tulo ja menolämpötilat
- Ennen ja jälkeen lauhduttimen lämpötilat
- Kuumakaasu

--- Lainaus päättyy ---
Alapaineen arvo ja kuumakaasun lämpötila viittaisi siihen suuntaan että vika saattaisi olla kylmäainepuolella.
Eli ota normaalin lämmitysjakson aikana yllä olevien lämpötilojen lisäksi
- Alapaine
- Yläpaine

ATS

vara:
Kiitoksia vastauksista. Mittailin tänään nopeasti IR lämpömittarilla keruuliuoksen lämpötiloja. Jos tuohon lidlin mittariin on luottamista, niin lämpötilaero pysyi 2 asteessa.

-Kuumakaasu on käynnistyksestä 5min päästä n. 90-100astetta ja 30min päästä 110-120astetta.
-Alapaine käynnistyksestä 5min päästä n. 4bar ja 30min päästä 3,6bar tai alle, jolloin tulee alapaine vikailmoitus.
-Korkeapaine on koko käymisajan 19-21bar

Ennen ja jälkeen lauhduttimen lämpötilat: Mitenkähän nämä saisi mitattua? Ja mistä putkista nämä edes mitataan? Pumppuhan näyttää sisältä tältä:

https://photos.app.goo.gl/iMrVv3aJv2EsmhHU7

Kuvasin myös tuota valumiskaukaloa. Jotain on tiputellut vuosien saatossa...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta