Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: vitocal 300-g ongelmia  (Luettu 376 kertaa)

Poissa Luke19

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 2
  • Maalämpöfoorumi
vitocal 300-g ongelmia
« : 09.11.23 - klo:11:31 »
Moikka,

Nyt on 2014 asennetussa laitteessa ollut vaikka mitä ongelmaa. Ensin lopetti käyttöveden lämmittämisen. Viessmannin suosittelema korjaaja kävi ihmettelemässä ja oli sitä mieltä että joku piirikortti rikki. Kokeilin pelkällä sähköllä tehdä lämmintävettä niin siinä kohta huomasin että lämminvesivaraajan kiertovesipumppu ei pyörinyt ja lämpeni tosi paljon eli sen takia ei käyttövesi lämmennyt. Vaihtoivat sitten muutaman päivän päästä uuden pumpun ja homma alkoi pelittää. Samalla kerralla vaihtoivat jonkun venttiilin mistä saadaan viinaa lisättyä ja ilmattua kaivon piirin. Huomasin kun vielä asentaja oli paikalla että paisarin liitos vuotaa ja ilmoitin siitä asentajalle. Ei kuitenkaan muistanut sitä korjata. Laite toimi tässä välissä hyvin. Tulivat sitten noin viikkoa myöhemmin korjaamaan vuotoa ja kävi ilmi että paisari on rikki ja uusivat sen. Samana päivänä sitten alkoi vika A9. Avasin koneen ja huomasin että jäässä. Kuittasin vian ja katsoin että vetää -7 kaivon piirin lämmön ja toinen näyttää +5.  Kaivon pumppu toimii ja jos kompura ei ole päällä niin lämmöt ovat meno/paluu samat noin +6 astetta. Kompuran käynnistyttyä alkaa lämpölaskea nopeasti pakkasen puolelle.

Tulevat taas huomenna katsomaan mutta vähän alkaa usko mennä. Aina kun käyvät niin lisää vikaa tulee ja osaa vaihtuu.

Onko jotain vinkkejä?


Poissa tomppeli

  • Yleismoderaattori
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 8 629
  • Vanha pieru!
Vs: vitocal 300-g ongelmia
« Vastaus #1 : 09.11.23 - klo:11:55 »
Kaivon kierto ei toimi.
- Voisiko kiertopumppu olla jumissa, tai
- keruun kierron roskasihti tukossa, vai
- olisiko huoltomies unohtanut jonkin palloventtiilin kiinni, joka estää kierron kaivolle?

Poissa Luke19

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 2
  • Maalämpöfoorumi
Vs: vitocal 300-g ongelmia
« Vastaus #2 : 09.11.23 - klo:14:18 »

Roskasihti aivan tukossa.

Hemmetti kun en osannut heti ajatella sitä. Monta päivää toimi ja sitten kun huoltomiehet olivat juuri lähteneet vaihdettuaan paisarin niin lopetti toimintansa. Eli  sitä maanesteen lisäys/ilman venttiiliä vaihtaessa oli mennyt/irronnut likaa kun puukkosahalla vetivät putket poikki. Nyt liplattaa eli ilmesesti pitää ilmata taas...