Ajatuksena olisi lämmittää taloa vesikiertolattialämmityksellä siten että alakertaan tulee lattialämmitys koko alaan ja yläkertaan huoneisiin vesikiertopatterit ja KPH:seen lattiaputket.
Enpä hypi tasajalkaa riemusta: vaatisi kahta eri lämmityspiirehin menevää lämpötilaa, mikä tekee ratkaisusta mutkikkaamman ja patteripiirin hyötysuhde on huonompi. Mikset laita koko taloon lattialämpöä?
Lisäksi pitää olla viilennys kesäisin.
Tuo pitää toteuttaa ilman kautta. Siinä pitää ehdottomasti käyttää ammatti-ihmistä suunnittelemassa toimivaa ratkaisua. Kylmää maalämpöliuosta voi käyttää jäähdytyksessä.
Vaimo toivoo kylpyammetta ja ettei lämmin vesi loppuisi koskaan.
Kovia toiveita. Rdellinen hyvin mahdollinen mutta jälkimmäinen toive on ikuisuuden mittapuusta aika epärealistinen. Entropian julmat lait vievät kohti maailmankaikkeuden tasalämpöistymistä...
Aurinkokeräimet (2) (omavaraisuus houkuttaa. aurinkoinen tontti)
Hybridivaraaja (pitääkö olla erillinen vesimäärän takia)
Paljonkohan aurinkokeräimet tulevat todellisuudessa säästämään, koska paneelit ja hybridivaraaja ohjauksineen eivät ole ihan halpoja? Etua kaventaa sekin, että itse maalämpö tuottaa kovin edullisesti lämmön ja lämpimän käyttöveden. Valitettavasti aurinko paistaa juuri silloin kuin sitä ei juuri lainkaan tarvitttaisi apuna: kesäisin ja päivällä, jolloin on muutenkin kuumaa. Sen energiaa ei voi varastoida pitkäaikaisesti oikeastaan muualle kuin lämpökaivoon, jolloin lämpövarauksesta suuri osa etenee harakoille (kuvainnollisesti, eihän kalliossa ole sellaisia).
Kannattaa käyttää ammattilaista järjestelmän suunittelussa. Aurinkovaraajien nimelliskapasiteetti voi kuulostaa hienolta, mutta mihikäs olisit laittanut heinäkuun auringonpaisteesta saatavan lämmön?