Täysin amatöörinä on epäselvää, miten paisuntasäiliön vesipuoli saadaan paineettomaksi. Toinen kysymys liittyy oikeaan esipaineeseen. Onko 0,5 baaria sopiva arvo kaksikerroksisessa talossa?
Liitteenä on käsittääkseni kuva paisuntasäiliöstä. Väännänkö tuo ylhäällä olevan vivun kiinni ja kierrän kuvan vasemmasta laidasta olevaa vempainta auki jolloin vettä ilmeisesti alkaa valua ja vesipuoli tulee paineettomaksi. Sen jälkeen sitten ilmaa kompressorilla?
Menikö oikein vai olenko ihan pihalla?
Sen ohella, mitä @Seppaantie totesi, esipaine kannattaa tarkastaa ja tuollainen 0,5 baria voisi olla sopiva, jos talo on tosiaan (vain) 2-kerroksinen, eli lämmityslaitteisto on alemmassa kerroksessa ja ylempi kerros on luokkaa 3 metriä ylempänä. Olennaista on, että vesijärjestelmässä paine pidetään esipainetta korkeampana.
Kuvassa näkyvä vipuhana ei yksinään taida vaikuttaa yksinään sitä sun tätä, jos kyseessä on lämmityksen kiertoputki (hiukan vaikea päätellä varmasti, mikä putki on kyseessä). Pitäisi mielellään löytää myös toisen haaran sulkuventtiili, jotta paisuntasäiliö ja lämpöpumppu muodostavat yhteisen vesitilan, jonka painetta lasketaan kuvassa näkyvää varoventtiilin koestushanaa kiertäen. Jos lämmityskierto on ehdottoman tiivis, ei kuvan vipuhanan tai kuuluttamani toisen sellaisen sulkeminen ole välttämätöntä, sillå tuossa tapauksessa vesi pysyy sisällä, ellei sitten mahdollisten ilmausventtiileiden kautta pääse vuotamaan ilmaa tilalle. Kaikkien mahdollisten ilmauskellojen nupit on syytä sulkea ennen kuin koestushanaan avataan (monestihan näissä on vielä erillinen sulkuhana, joka sekin kannattaa sulkea, vaikka sitten ilmausruuvin sijasta).