Nyt on sitten autokatoksen muutosprojekti autotalliksi alkanut, mutta vielä tarvittaisiin tarkennuksia autotallin lattialämmityspiirin liittämiseksi jo olemassa olevaan päärakennuksen lattialämmitysjärjestelmään.
Eli tarkoitus olisi päästä mahdollisimman yksinkertaisella muutostyöllä: ei suljettua piiriä, ei glykolia,ei lämmönvaihdinta, ei alijäähdytyspiiriä, ei ylimääräistä kiertovesipumppua. Ajatuksena, että autotalliin menevät syöttö- ja paluuputket liitettäisiin nykyisen jakotukin "jatkeeksi" omaksi piirikseen muiden joukkoon. Maalämpöpumpun kiertovesipumppu hoitaisi kaikkien piirien kierrätyksen.
Autotallissa syöttöputket liitettäisiin omaan jakotukkiinsa, jossa olisi sitten joko kaksi tai kolme piiriä riippuen putken paksuudesta (joko 16*2 tai 20*2 mm). Jakotukkiin virtausmittarit ja lämpötilamittarit. Ehdotettiin, että autotallin nosto-oven sisäpuolelle voisi valuun upottaa tyhjän putken, jonka sisään olisi helppo laittaa lämpötila-anturi, joka hälyttäisi, jos lähestytään nollaa. Onko tästä minkäänlaista hyötyä, jos esim. sähkökatko yllättää kovilla talvipakkasilla? Silloinhan maalämpöpumppu ja veden virtaus pysähtyvät ja sähköä ei saada mihinkään järjestelmään, ellei sitten agregaatista saataisi apua vaikkapa kiertovesipumpuille.
Onko suunnitelma toteuttamiskelpoinen, onnistuuko tällainen järjestely ja onko väliä, mihin autotallin meno- ja paluuyhteet laitetaan: meno ennen varsinaista jakotukkia ja paluu jakotukin jälkeen vai miten? Kun maalämpöpumpun tehoa mietittiin, ostohetkellä otettiin jo huomioon autotallin myöhempi liittäminen järjestelmään, mutta mitä muuta tulisi huomioida?