Säädä sisälämpötila 0 kelillä sopivaksi muuttamalla käyrän korjausta. Useimmilla jossain 0...2 välillä oikea arvo.
Sitten jos pakkasen kiristyessä sisälämpötila laskee, muuta käyrää isommaksi/jyrkemmäksi esim 3=>4. Mikäli sisälämpötila pakkasen kiristyessä nousee, mutta käyrää pienemmäksi/loivemmaksi esim 4=>3.
Tuolla tavalla pitäisi se paras kompromissi löytyä.
Käyrän korjausta? Eli minulla nyt on käyrä 3. Pitäskö käyrää vielä tiputtaa ja sitten jotenkin säätää? Koittanu tota manuaalia selailla mut ei mun ymmärrykseen oikeen uppoo...
Näkyy tuon 1245 manuaalissa käytettävän sellaisia termejä tuolle säädölle kuin lämpötila ja lämpökäyrän muutos. Sivulla 47 tuo säätö on minusta ohjeistettu aika selkeästi. Ja tuo muutoksen/korjauksen säätöasteikko onkin erilainen kuin vanhemmissa malleissa joten tuon 0...2 ohjeeni voit unohtaa...ehkä. Jospa joku 1245:n omistaja vaivautuisi kommentoimaan päteekö tuo 0..2 myös tuohon 1245:een
Eli käyrän ssädölle on kaksi arvoa, toinen kuvaa käyrän "nousukulmaa" ja toinen ("muutos") määrittää käyrän sijannin Y-akselilla.
Tuo käyrän nousukulma, josta käytetään nimitystä "käyrä", joka sinulla on ollut nyt aluksi 4 ja tällä hetkellä 3, vaikuttaa siihen miten lattialämmitysveden lämpötila muuttuu suhteessa ulkolämpötilaan eli lämpeneekö, kylmeneekä vai pysyykö vakiona sisälämpötila.
"muutos"-arvo vaikuttaa sitten siihen, että onko sisällä "aina" +20c,+21c,+22c,....kelistä riippumatta, jos käyrä on oikein valittu.
Sivulla 47 (pienemmässä käyttöohjekirjassa) minulla on "tilapäinen luksus" eli käyttöveden asetuksia. Tarkotatkohan tota s44 pisteen siirto? Eli pitääkö laittaa ulkolämpötilaksi se 0 ja käyrän muutos asteeksi 1?