Maalämpöfoorumi

Tarjouspyynnöt => Lämpöpumput => Aiheen aloitti: Hlämpö - 16.08.18 - klo:10:58

Otsikko: Viessmann vai Stiebel?
Kirjoitti: Hlämpö - 16.08.18 - klo:10:58
Nämä ovat, ainakin tällä hetkellä, kilpailutuksen loppusuoralla. Kertokaahan hyvät ja huonot puolet kyseisistä pumpuista?
- Stiebel WPC 10, 10kW
- Viessmann 333G, 10kW

Otsikko: Vs: Viessmann vai Stiebel?
Kirjoitti: fraatti - 16.08.18 - klo:12:37
Molempien sisältä löytyy pääpiirteittäin samat komponentit sisältä(kompressori, kiertovesipumput ja tuskin lämmönvaihtimetkaan kovasti eroavat toisistaan). Viessmann ehkä ohjauksen puolesta kehittyneempi elektronisen paisuntaventtiilin takia. Stiebel hiukan rajoittuneempi säätöjen puolesta. Viessmannin osa säädöistä vaatiin menemista koodaustaso 2:lle mutta sinne salasana on foorumilla. Yleensä näitä ei tarvise itse rassata. Molemmat lienevät varsin huolettomia laitteita jotka molemmat toimivat hyvällä hyötysuhteella.

Stiebelissä olleita vikoja aikojen saatossa:
-jotain bugeja ollut softissa, kait korjattu(käyntiaikalaskuri taitaa jumia vieläkin)
-vaihtoventtiilivikoja (luulisi olevan hallinnassa jo)

Viessmanissa:
-Ei lähtenyt käyntiin sähkökatkon jälkeen (korjattu jo muutamia vuosia sitten)
Otsikko: Vs: Viessmann vai Stiebel?
Kirjoitti: euroshopperi - 16.08.18 - klo:22:06
Myös erillislaitteet ovat harkinnan arvoisia. Esim Viessmannin malli olisi 300 G + 390 L käyttövesivaraaja. Halvempi malli 200 G ei ittellä napannut. Stiebelillä on myös erillislaitteita. Meillä on toiminut hienosti 5 vuotta ja lämminvesi riittää, kun on vielä tuo esilämmitys tuossa 500 L lämmitysvaraajassa. Iso ja korkeahko käyttövesivaraaja on hyväksi veden tekoa ajatellen, kun tulee lämpötilaeroa reilummin kierukkaan. Mulla tehdään 50 sateista säiliön puolenvälin mukaan. Tällöin on huipulla vähintään 56 asteista. Kompuralla siis pystyy siis tekemään kaiken veden ja vastuskäyttö on 0 h koko 5 vuodelta. Nykyiset kompurathan pystyy vielä tuosta sen 5 astetta korkeammalle. Toisaalta jos on pakko laittaa kaappimalli, niin sitten on. Jos mulle tulee seuraava laitteisto joskus, niin erilliskoneet kyllä tulee.