Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Nibe => Aiheen aloitti: mikan - 15.01.21 - klo:05:45
-
Miten saan lisävastukset käyttöön.Nyt kun tuli nämä kovat pakkaset,niin kompressori käy kokoajan asteminuutit yli 400
lisälämmön asetus 400 lisäportaat 100 nibe on 1,5 vuotta toiminut hyvin
-
Mikä on kompressorin käynnistysraja? Lisälämpö eli vastukset tulee peliin kun asteminuutit tippuu arvoon kompressorin käynnistysraja+lisälämmön asetus, esim. -120+(-400)=-520. Sitten jos asteminuutit edelleen tippuu, tulee -100 asteminuutin päästä seuraava setti vastuksia käyttöön. Asia tietenkin eri jos vastuskäyttö on erikseen estetty, mutta vakiona ovat sallittuna.
Lisälämmön asetusarvoa pienentämällä saat vastuksia nopeammin peliin.
Onko tupa kylmä vai haluatko asteminuutit vaan lähemmäs käynnistysrajaa? Vastuksia ei tarvita jos ei tule kylmä, kone kyllä hoitaa asteminuutit kuntoon itse, ne saattaa kovilal pakkasilla laskea jonkin verran mutta siitä ei kannata huolestua (yleensä).
-
Komressorin käynnistysraja -140 lisälämmön asetus 400 tällähetkellä asteminuutit 553 eikä
vastuksia vielä päällä. Lämpöä on kämpässä 22,5 astetta.Mistä tuon näkee onko vastuskäyttö estetty?
Sen takia vain huolestuttaa että jos esim.kompressoriin tulee jokin häiriö eikä vastukset menekkään päälle.
-
Onko käyttötila Auto-asennossa? Silloin pitäisi lisäys olla sallittu.
Lämpöpumppuvalikko -> Lisäasetukset -> Eston ohjelmointi -> katso ettei ole "Aktivoitu" ruksittu missään ohjelmassa.
Lisäyksen tiedot näki vissiinkin Info-valikosta -> Lisäyksen tiedot -> Olikohan eka rivi "Estetty" kyllä/ei. Sieltä näkee myös paljonko siellä on vastustehoa saatavilla.
Edit. Katso myös valikko Lämpöpumppu -> Lisäasetukset -> Autom.tilan asetukset -> Lisäyksen pysäytys, ettei joku ole vääntänyt sen lämpötilaa jostain syystä pakkaselle. Sen lämpötilan yläpuolella ei vastuksia siis sallita ja se lämpötila on keskilämpötila siltä ajalta mikä on sodatusajaksi asetettu samassa valikossa.
Olikohan siinä nnyt kaikki mikä voi asetuksien osalta vastuksiin vaikuttaa :D
Jos ei vieläkään lähde päälle niin katso asentajan käsikirjasta (jos löytyy) että onko siellä pumpun asentaja tehnyt mitään merkintöjä vastuksiin liittyen. Luulisi, että ne on kuitenkin kytketty käyttöön ihan tehtaalta lähtiessä..
-
Joo tuon eston ohjelmointia ei ollut missään kohdassa ruksattu eli se ok sitten tuo lisäyksen tiedot luki: Tila 2 kw, josta aikakerroin 4(mitähän tuo tarkoittaa)
josta käyttövesi 3,2 sitten tuo Autom tila asetukset , lämm.pois 17* , lisäyksen poisto 5* , suodatusaika 24h (mitä tatkoittanee)
Ei asentajan käsikirjassa ole asentajan tekemiä merkintöjä , käyttöopastaja vaihtoi kyllä näppäimestä vastusasetuksen 9 kilovattiin kun tehdasasetus on ilmeisesti 7 kw (olisikohan jotai liitätöjä pitänyt muuttaa) vaihdoin takaisin 7 kw. Ilmeisesti siinä on nyt 2 kw vastustehoa lisänä koska tuo asteminuuttiluku on alkanu pienenemään eli se oli pahimmillaan 568 nyt se on 492. Pienensin asteminuuttiasetuksenkin 120 (lattialämpö). Kiitos tähänastisista tiedoista !
-
- Tila 2 kw, josta aikakerroin 4(mitähän tuo tarkoittaa) josta käyttövesi 3,2
Sulla on nyt 2 kW vastus päällä.
4 tuntia ollut yhteensä vastuskäyttöä käyttöhistorian aikana, käsittääkseni tuo kerrotaan kokonaisvastusmäärällä eli sulla 7 kW:lla (joku voi korjata jos väärin) josta selviää että 28 kWh käytetty vastuksilla yhteensä.
3.2 tuntia kokonaismäärästä on mennyt käyttöveteen eli 22,4 kWh.
- Autom tila asetukset , lämm.pois 17* , lisäyksen poisto 5* , suodatusaika 24h (mitä tatkoittanee)
Lämmitys eli lämpöpumppu menee lepotilaan kun ulkolämpötilan keskiarvo* ylittää 17 astetta. Huom myös lämmityksen kiertovesipumppu sammuu, eli jos haluaa kesälläkin pitää vaikka lattialämmityskierron päällä niin tuo arvo kannattaa nostaa johonkin vaikka 40 asteeseen jota ei ikinä saavuteta.
Lisäystä eli vastuksia ei käytetä kun ulkolämpötilan keskiarvo* ylittää 5 astetta.
*Suodatusaika 24h, eli ulkolämpötilan keskiarvo 24 tunnin ajalta. Tuota käytetään ylläolevien keskiarvolämpötilojen laskennassa.
- Pienensin asteminuuttiasetuksenkin 120 (lattialämpö)
Tuo asteminuuttiarvo ei näin lämmityskaudella oikeastaan merkkaa mitään, koska invertteri pystyy pitämään itsensä jatkuvasti päällä kunhan asteminuuttirajaa nyt ei ihan nollan lähelle aseta. Nollakeleillä tuo vaikuttaa käynnistysmääriin, se kannattaa laittaa niin isoksi ettei kuitenkaan ala sisälämmöt heilumaan. Tällöin pumppu käy pisimpiä käyntijaksoja. Liian pieni arvo aiheuttaa kompuran lyhyitä ja useita käyntijaksoja.
Semmonen varoitus noihin vastushommiin, että itsellä ei käytännön kokemusta noista, mutta mitä olen manuaalista ja foorumeilta opiskellut asiaa niin pitäisi olla yli 90% oikeaa tai siihen verrattavissa olevaa tietoa ::)
Siellä koneen valikoissa on aina se ?-merkki, josta aukeaa aina sen kohdan ohjetekstit joissa ainakin yritetään jotenkin selittää mitä mikäkin arvo tarkoittaa ja mihin se vaikuttaa.
-
OK Kiitos tiedosta.Nuo vastuksen käyttötunnit on varmaan juuri kätyttöveden legionellakuumennukseen. joo taidankin palautta tuon asteminuuttiarvon takaisin
vaikka 160 kun tämä on on off pumppu.
-
Ainiin, olikin on/off. Kaippa siihenkin samat nyrkkisäännöt pätee asteminuutteihin kuin invertteriinkin. Joku viisaampi voi siihen kommentoida jos paikalle osuu.
-
Ite oon pitänyt asteminuutteja nyt kovemmilla pakkasilla 120 niin saa kaivo välillä huilata. Normaalisti on 180. Tosin nyt on kone käynyt jatkuvasti jo vuorokauden eikä ole vielä mennyt vastuksille.
-
Joo tämä äkkinäinen pakkanen varmaan toisaalta tekee käynnin pitkäksi kunnes lattiabetoni saavuttaa
oikean lämpötilan, varsinkin autotlli/varastotilan osalta missä tulee muuten pidettyä pienepää lämpöä.
-
En tiedä onko tämä nyt oikea paikka mutta kysyn kumminkin.
Meillä on S1255-12 ja nyt kesällä on ollut ongelmia käyttöveden ajoittaisessa korotuksessa. Ne tuppaavat peräjälkeen epäonnistumaan. Olen yrittänyt pähkäillä millä korotuksen saisi toimimaan mutten ole keksinyt vielä.
Käyttötilana meillä on auto ja haluaisin sen siinä pitääkin. Mutta auto ilmeisesti tarkoittaa sitä että pumppu käyttää vain kompuraa veden lämmitykseen, ei siis lisälämpöä lainkaan? Valikossa 7.1.10.2 kuitenkin annetaan autotilassa lisälämmön pysäytykselle arvo (meillä se on 5)? Mitä tämä arvo tarkoittaa (ulkolämpötila vai joku lämpötilaero vai joku muu) ja miten se liittyy automaattitilassa olevaan pumppuun? Voisiko kyse olla siitä että auto-tilassa lisälämpöä kuitenkin käytetään paitsi jos esim. ulkolämpötila > 5 astetta?
-
Uusi ketju kannattaa aloittaa omalle tapaukselle, mutta tällä mennään.
Onko sähkövastuksen käyttäminen estetty?
Sitä tarvitaan, jos kompressorin teho ei riitä.
Loki korotustilanteesta auttaisi analysoinnissa.
Mikä ilmoitus tilanteesta tulee?
Lisälämmön pysäytys asetus, estää vastuksen käyttämisen talon lämmityksessä, kun ulkolämpötila ylittää tuon arvon.
Täällä on samanlaista ongelmaa jaksottaisessa korotuksessa ja se on päätelty aiheutuvan heikentyneestä lämmön siirrosta kierukassa. 12 v vanha systeemi.
Ratkaistu rajoittamalla vastuksen tehoa.
-
Sähkövastuksen käyttö on estetty mutta en oikein tiedä että mikä asetus sen estää. Onko se tuo auto-käyttötila, vai joku muu? En löytänyt sopivaa asetusta.
Valikossa 7.1.5.1 max kytketty ja max asetettu sähköteho ovat molemmat 7 kW.
Lokituksen laitoin eilen päälle ja seuraava automaattinen korotus on tulossa 24.08.2023.
Virheilmoitus on 219 Epäonnistunut ajoittainen korotus - EB100-EP14. Näitä ilmoituksia on nyt tullut 5 kpl kesäkuun puolen välin jälkeen. Talvella niitä tuli n. 1 krt / kk. Ajoittainen korotus tehdään 1 krt / vk.
Laitteisto on S-1255 + UKV 100 ja asennettiin 04/2022. BT25 asennettiin jälkikäteen koska alkutalvesta oli vähän ongelmia talon lämmityksen kanssa, käyttövesi kyllä lämpeni vähän liikaakin.