Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Ekowell => Aiheen aloitti: evt - 16.03.10 - klo:08:39
-
Terve kaikille!
Kovat pakkaset näyttävät syövän kaivon tehoja. Nyt aamusella -30,4 pakkasta, kompura käynyt lähes tauotta, menovesi +34, sisällä 21,2.
Liuoslämpötilat, maahan -5,7 maasta -2,5. Kuinkahan alas tuon palaavan liuoksen lämpötila voi mennä. Ymmärtääkseni kaivo alkaa olla jo ainakin alkupäästä jäässä kun noinkin kylmänä nesteet tulevat takaisin...vaikkakin lämpöero näyttäisi olevan kohdillaan. Kaivo 155m syvä. Kuutioita 470 talossa.
On ollut kova talvi pakasten suhteen, viikkotolkulla alle -22, toivotavasti alkaa pikku hiljaa hellittää.
-
viina ei jäädy vielä noissa lämpötiloissa ;)
Ookko seurannut tuota tulevan nesteen lämpötilaa pidemmän aikaa? Se tahtoo monasti stopata johonkin " tasapainotilaan". Mulla taisi olla pohjat -1,8 C tälle talvella (ja itse asiassa samoissa jo lauhempinakin talvina). Sanovat että lämmönsiirto tehostuu putken ympäristöstä kun maa tai kallio jäätyy ympärillä. Nythän tuo mollukka tuolla taivaalla auttaa jo päiväaikaan joten pahin on ohi 8-)
-
viina ei jäädy vielä noissa lämpötiloissa
Ei viina jäädykään vaan porakaivossa oleva vesi, varsinkin teräsputkiosalla.
-
ekowell antaa hälytyksen kun kaivosta palaava vesi saavuttaa -4 astetta. Sen jälkeen alkaa suoralla sähköllä lämmitys.
-
Tärkeintä seurata, että maanesteen paisunta-astiassa nestepinta ei ala nousemaan ja lopulta ala tulemaan ylipainevettiilistään ulos.
Jos nestettä tulee ulos, on kaivo jäässä ja puristaa keruuputkea kasaan, josta aiheutuu pienentynyt nestetilavuus keruuputkissa.
Toistaiseksi ei ilmeisesti vielä mitään hätää.
-
ei ole ruikkinu ainakaan vielä. Toinen asia mikä on alkanut mietityttään on puiden sijainti kaivolle menevien putkien lähellä. Pari suurta petäjää kasvaa noin parin metrin päässä putkilinjasta. Oletteko kaataneet puut pois lähettyviltä? Ajattelin juuria ja niiden mahdollista vaikutusta putkilinjaan.