Maalämpöfoorumi
Tekniset kysymykset => Lämmönkeruu => Aiheen aloitti: UKK - 21.07.16 - klo:20:28
-
Yks konsti alentaa liian lämpimän keruuliuoksen suurentamaa tehoa on hidastaa keruuliuoksen virtausnopeutta ;)
Meillä on sama ilmiö joka kesän loppupuolella, pintaputkiston keruuliuoksen lämpö nousee +14 asteeseen jolloin lauhduttimen antoteho nousee 7kw-----> 12kw .
Lainasin tässä toisesta ketjusta tekstiä. Sopii tämä mun seuraava kysymys tai kommentti paremmin tähän ketjuun.
Kun maanpiirin keruun lämpötila nousee näin loppukesänä kohtuu lämpimäksi niin osaako pumpunne kompensoida tämän jotenkin? Laskeeko keruupumpun kierrokset ja sitä kautta virtaus vai meneekö samoilla asetuksilla?
Mulla Nibessä maksimi tulo rajoitettu 20 asteeseen, en tiedä alkaako vasta sitten säätötoimenpiteisiin vai pysäyttääkö pumpun kokonaan. Voisi tietysti kokeilla manuaali asetuksella miten vaikuttaa. Tämä nyt vaan tämmöistä pohdintaa...
-
Yleensä tehoa revitään sen verran kuin sitä vain on saatavilla. Epäilen että jos liuospuolen lämpötila nousee liian korkeaksi niin pumppu vain pysähtyy virheilmoitukseen.
Joihinkin suuritehoisiin pumppuihin on jouduttu asentaamaan liuospuolelle shuntteja koska varaajan kierukan kapasiteetti ei ole piisannut.
-
Niin kyllähän se cop paranee mitä lämpimämpää keruulta tulee. Lähinnä pyörittelin päässäni ajatusta että vaikuttaako se invertteripumpun toimintaan. Lyhentääkö lämmin keruu käyntijaksoja koska lämpöä siirtyy enemmän? Voisiko liospumppua hidastamalla saada käyntiaikaa venytettyä? Kesällä varsinkin käyntiajat ovat lyhyempiä kuin lämmityskaudella. ::)
-
Cop paranee, antoteho kasvaa(oleellisesti, jos kyseessä vesistö keruuna) ja ottoteho hiukan laskee. Suurimman muutoksen taitaa tehdä antoteho. Jos pumppu käy on-off tyyppisesti niin sitten käyntijaksot lyhenevät.
Kuinka pitkiä käyntijaksot ovat? Ja tuleeko niitä paljonkin vrk aikana?
-
Cop paranee, antoteho kasvaa(oleellisesti, jos kyseessä vesistö keruuna) ja ottoteho hiukan laskee. Suurimman muutoksen taitaa tehdä antoteho.
Näinhän se on ja pääosin tuo on tietysti aivan positiivinen asia, että COP paranee.
Ilmeisesti joissain tilanteissa voimakkaasti kasvanut antoteho saattaa tuoda ongelmia, jos lämmönjako ei pysty siirtämään lämpöä pois sitä tahtia, mitä lauhduttimelta tulee. Tämä voi olla tilanne esimerkiksi käyttöveden lämmityksessä joissain varaajissa. Silloin kompressorin toiminta pysähtyy liian korkeaan paineeseen.
-
Cop paranee, antoteho kasvaa(oleellisesti, jos kyseessä vesistö keruuna) ja ottoteho hiukan laskee.
Ainakin meillä ottoteho kasvaa kun keruuliuos lämpenee yli 10 asteeseen.Joskus mittailin että talviaikaan ottoteho on 2,5-3kw kun keruuliuos on nollan paikkeilla ja kesällä otteho nousee 4kw:n paikkeille kun keruuliuos on yli 10 asteista.
Molemmissa mittauksissa lauhtumislämpö n 35C paikkeilla
-
Cop paranee, antoteho kasvaa(oleellisesti, jos kyseessä vesistö keruuna) ja ottoteho hiukan laskee. Suurimman muutoksen taitaa tehdä antoteho. Jos pumppu käy on-off tyyppisesti niin sitten käyntijaksot lyhenevät.
Kuinka pitkiä käyntijaksot ovat? Ja tuleeko niitä paljonkin vrk aikana?
Jos ja kun lämmitystä tapahtuu se tapahtuu yö aikaan. Silloin käyntiajat n 40 min luokkaa. Asteminuutti asetus taitaa olla -220.
Edellisen softapäivityksen mukana minimi taajuus nousi 30 hz, nyt sen noston ja keruun lämpenemisen myötä logintutkijan näyttää min tehoksi(meno) n 7,5 kw. Ottotehoa en ole seurannut.