Maalämpöfoorumi

Ongelmia maalämmön kanssa => Yleistä => Aiheen aloitti: Tondza - 07.12.15 - klo:17:52

Otsikko: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: Tondza - 07.12.15 - klo:17:52
Hei

minulla on ongelma tuon 2008 asennetun pumpun kanssa.
Pumppu alkoi herjaamaan lp-larm hälytystä ja olen ilmannut saavi/uppopumppu yhdistelmällä viikonpäivät ja hälytys toistuu edelleen.
Tarkistin myös siirtopumpun toiminnan.
pumppu käy jonkin aikaa ja alkaa sitten herjaamaan tuota koodia. joskus melkein heti käynnistyksen jälkeen ja joskus voi kulua useampiakin minuutteja

voiko olla että tuo 40l saavi on liian pieni? tosin ilmaa ei näyttäis olevan enään ollenkaan paluuseoksessa. uppopumppu on sama millä järjestelmä ilmattiin ensimmäisen kerran, en tiedä yhtään minkätehoinen se on mutta voisi kyllä olla mielestäni isompikin.

voiko nuo lukemat olla ihan oikein ja mistä se kertoo `?
(http://i514.photobucket.com
/albums/t350/Toni__92/IMG_00051_zpsb7qb5d1x.jpg) (http://s514.photobucket.com/user/Toni__92/media/IMG_00051_zpsb7qb5d1x.jpg.html)

toivottavasti joku ottaa ja neuvoo minua ongelmani kanssa  :)
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: jm82 - 07.12.15 - klo:18:11
Täällä on ihan sama pumppu, mutta 10kW kompuralla.
KeruuM = Keruuliuos maasta. Mukamas 50 C = anturi on rikki
KeruuP = keruuliuos paluu maahan. 6C = se voi näyttää ihan oikein.

Tässä pumpussa on molemmat anturit kerran vaihdettu uusiin koska näytti ihan jotain vääriä lukemia. Anturit on vaihdettu joskus edellisen omistajan aikaan. Pumppu valmistettu 2009.

Inturit on jossain eristeiden alla keruuputkissa. Sellaisten anturiputkien sisällä. Anturien johdot menee jonnekin koneen sisälle, sitä en ole tarkemmin tutkinut että minne. Olisi hyvä varmaan vaihtaa uudet anturit molempiin keruuputkiin vaikka tuo alempi ehkä vielä jollain lailla toimii. Taitaa olla tyyppivika että nuo anturit hajoaa 1217 pumpussa.

Anturi näyttää väärää arvoa ja kone luulee että tuleva keruuneste olisi 50C ja joku herja tulee sen takia. Lukema voisi kai miinuksen puolella olla.

edit: Jos maasta tulevan liuoksen lämpöanturin ottaa anturitaskusta pois ja roikottelee sitä jossain sopivassa asennossa niin ehkä anturin saisi näyttämään jotain sopivampaa lukemaa ja saisi pumpun pysymään käynnissä. Mitään säätöjä pumppu ei tee noiden lukemien perusteella, mutta joku suoja menee päälle kun keruuliuos on muka 50 C. Ihan hätävarana voisi toimia tuollainen kikka.

Vähän näyttäisi että tulevan liuoksen lämpötila-anturi olisi liuospumpun yläpuolella. Ja kaivoon palaava anturi olisi heti etupellin takana, siinä menee paluuputki. Mustaa sähköjohtoa näytti menevän.
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: Tondza - 07.12.15 - klo:19:44
Hei se auttoi !

otin hätävaroiksi ilmeisesti lämmityspiirin paluupuolen anturan ja vaihdoin sen tuon särkyneen liuos anturan tilalle ja keruuM alkoi näyttää järkevää 5 astetta.

ne johdot menee liittimiin oikean sivupellin takana ja ovat helpossa paikassa.

osaisko joku sanoa onko nuo yleis mallin antureita? näytti samalta kuin ulkolämpötilan antura, niitä onkin mennyt useampi kappale! on varmaan käyttöveden anturissakin vikaa kun se näyttää välissä laskevan todella nopeasti ja pumppu alkaa lämmittää käyttövettä.

mikä tuolle keruum ja keruuP lle on normaali lukema ?

edit. Siinä missä lukee milloin lämpöpumppu käynnistyy/käy lukee nyt välissä Retur Hög? paluu korkea?. meinaako tuo nyt maapiiriin paluu lämpötilaa. vaiko tuota toisen piirin paluuta josta rosvosin anturan?

nyt oli
KeruuM 5c
KeruuP 5c
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: jm82 - 07.12.15 - klo:20:18
Ehkä jostain putkifirmasta saisi ostettua lämpöantureita. Putkifirman työntekijältä ostin käytettynä tuon pumpun ja se taisi sanoa että antureita saa sieltä liikkeestä ostetua. En tiedä itse tarkemmin että millaisia nuo anturit on.

Tuleva neste keruuM 5c voisi pitää paikkaansa mutta melko korkealta vaikuttaa. Voisi olla vaikka +5 - 0 C.

Palaava neste keruuP 5c vaikuttaa vähän liian suurelta. Palaava neste kuuluisi olla 3-4 astetta pienempi kuin keruuM. Voi olla sekin mittari rikki jos näyttää kokoaika samaa viittä astetta.

Jos kompura on sammuksissa ja liuospumpun laittaa jatkuvalle käytölle valikosta, niin keruum ja keruup pitäisi näyttää samaa lukemaa.

Retur Hög tulee jos lämmityksen paluulämpötila nousee yli 55 astetta. Kompressori sammuu silloin. Johtuu varmaan siitä rikkinäisestä lämpöanturista.

Vaihtoventtiiliä voisi varalta herkistellä, jos käyttövesi tuntuu jäähtyvän liian nopeasti.

Ne liuospuolen anturit ei vissiin kestä kunnolla kylmää, mutta kuumissa putkissa pitäisi kestää anturit paremmin. Vettä ilmeisesti menee anturin sisälle ja rupeaa näyttämään väärää lukemaa jompaan kumpaan suuntaan.

Se lämmityksen paluuanturikaan ei ole ihan hirveän pakollinen, mutta menoanturi on pakollinen.
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: fraatti - 07.12.15 - klo:21:39
2 min googlea ja tuolta ainakin saat anturit ostettua... n 20€/kipale.

http://www.xn--lmppumppuhuolto-0kb22a.com/index.php/lisatarvikkeet-ja-varaosat/nibe/maalampopumppu/mlp-f1x10-f1x15-f1x25-f1217/anturit-tiedonsiirtokaapelit-yms
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: Tondza - 07.12.15 - klo:22:27
hmm ei tullut mitään vikakoodeja pariin tuntiin mutta nyt taas lp-larm hetken päästä pumpun käynnistyksestä. otin sen lämmityksen paluu anturin pois. voisko tuolla olla ilmaa silti piirissä
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: jm82 - 07.12.15 - klo:22:37
En ihan tarkalleen tiedä kun ei ole täällä tullut mitään herjoja. Voisi olla myös se toinen liuosanturi rikki ja näyttäisi välillä vääriä lukemia? Ei taida pumppu toimia jos jättää koko anturin johdon irti?

Jotain lorinaa varmaan pitäisi kuulua jos jossain paikassa on ilmaa.
Otsikko: Vs: Figter 1217-6 R lp-larm
Kirjoitti: Matias - 07.12.15 - klo:22:42

Jos kompura on sammuksissa ja liuospumpun laittaa jatkuvalle käytölle valikosta, niin keruum ja keruup pitäisi näyttää samaa lukemaa.


Tuolla konstilla kannattaa testata keruupuolen toimintaa vaikka muutaman päivän ajan.

Siis keruun kiertopumppu pyörimään jatkuvasti jolloin meno- ja paluulämpötilat pitäisi näyttää samaa kun kompressori ei käy ja kun kompressori käy niin silloin lämpötilaeroa pitäisi olla 3-5 astetta kun kompressori jäähdyttää keruuliuosta.

Noista mittaustuloksista voisi sitten päätellä onko keruupuolessa jotain pielessä