Maalämpöfoorumi
Tekniset kysymykset => Yleistä => Aiheen aloitti: ariari - 28.08.15 - klo:21:38
-
Onkohan täällä kukaan tutustunut painekytkimen toimintaan? Nimittäin täällä se on alkanut temppuleimaan omiaan. Päästää paineet nollille ja kestää noin minuutista varttiin kunnes painekytkin älyää alkaa käskyttämään pumpulta lisää vettä.
Pumppulohjan kalvopainesäiliön paine on tsekattu ja se on sitä mitä pitääkin. Samoin irroitin painekytkimen kalvon ja putsasin sieltä ryönät pois mitä olikin reilusti mutta ei sekään vienyt ongelmaa pois vaikka niin jo kuvittelin.
Painekytkin normaalisti käynnistää pumpun kahden baarin paikkeilla ja stoppaa neljässä.
Viitisen vuotta vanhat systeemit ja on toiminut kuin junan vessa kunnes tämä probleema alkoi pari päivää sitten ihan yhtäkkiä.
Itselleni ei tule mitään muuta mieleen kuin että vian on oltava painekytkimessä, koska silloin kun se toimii niin vettä tulee ihan reilulla paineella eli pumppu toimii.
Putsauksen yhteydessä kun kytkin oli irti ja laitoin pumpulle virrat ei myöskään tapahtunut mitään, yleensähän tuosta seuraisi mieletön geysiiri teknisen tilan kattoon.
Laitteiston asentanut putkiliike sanoi tänään että tämähän on ihan selvä painesäiliön ongelma, laita lisää ilmaa niin jo taas peuhaa kiitos näkemiin.
Eihän se perhana voi olla painesäiliöstä kiinni, koska mittari näyttää 0 bar ja pumpun olisi pitänyt olla käynnissä jo pari baaria sitten. Vielä erikoisempaa on se että satunnaisesti pumppu lähtee kahdessa baarissa taas käyntiin ja stoppaa neljässä.
Onneksi sentään nibe hyrskyttää kuten pitää mutta nyt ei ole päässyt nauttimaan kunnon suihkusta.
-
(http://www.wexon.fi/sites/default/files/styles/large/public/625_3.jpg?itok=sVWXTxAX) (https://www.kodinterra.fi/fi/terra/painekytkin-pt-5-3-vaiheinen-musta)
Tuossa kuvassa (https://www.kodinterra.fi/fi/terra/painekytkin-pt-5-3-vaiheinen-musta) kosketinvarren päällä näkyvään kaarevaan lehtijouseen voi tulla murtuma,
jonka takia tuo mikrokytkimen periaatteella toimiva katkaisija ei toimi kunnolla.
Jos vika on tuo, ei kytkimelle (http://talotekniikkapaja.fi/tuoteryhmakohtainen-valikoima/lvis/tuoteluokka/2-vesi-ja-lampoputkistot-seka-putkistonosat/45-paine-pintakytkimet.html) voi tehdä mitään. Uusi tilalle (http://www.warlatrade.fi/tuotteet/tarvikkeet-657/painekytkimet-33766).
Onhan sinulla muuten takin yläosassa riittävästi ilmaa?
Nos, se ei taida tässä kuitenkaan olla ongelmana.
-
Putsauksen yhteydessä kun kytkin oli irti ja laitoin pumpulle virrat ei myöskään tapahtunut mitään
Oliko tuossa kokeilussa ne johdot ,jotka painekytkimen kosketin yhdistää ,jollain tavalla yhdistetty?
Jos johdot oli irti ei pumpun kuulukaan käynnistyä.
Jos johdot oli yhdistetty (painekytkin ohitettu) eikä pumppu siltikään käynnistynyt saattaa jossain muualla olla katkos.Esim kumikaapelissa tulee joskus katkos vedonpoiston lähelle
-
Noniin kytkimessähän ei lopulta mitään vikaa ollutkaan kun ymmärsi mistä nastoista pitää mitata.
Syy olikin järvessä olevassa porakaivopumpussa, mitä olin muutama päivä sitten siirtänyt toiseen paikkaan sen kummemmin miettimättä missä asennossa pumpun pitäisi olla ja sehän olikin nyt ylösalaisin. Pumpusta laukesi ilmeisesti lämpösuoja tai joku muu suoja aina hetken päästä.
Eilen sitä rupesin miettimään että pahis vie sehän on porakaivopumppu ja saa olla melkoinen velho että sellaisen onnistuu kaivoon asentamaan ylösalaisin. Ja ohjekin sen sanoi että joko pystyyn tai vaakaan.
No järvessä on enempi pelivaraa tilan kanssa että kyllä se väärinpäinkin saa :)
Eikös silloin kun kytkin on irti linjastosta, laite kuvittele sen olevan paineeton ja täten runttaa virtaa pumpulle.
-
Eikös silloin kun kytkin on irti linjastosta, laite kuvittele sen olevan paineeton ja täten runttaa virtaa pumpulle.
Just näin,,ja kun linjassa paine nousee asetettuun arvoon niin painekytkimessä kosketin avautuu ja pumpulta katkeaa sähkö,kun veden kulutuksen myötä paine sitten laskee niin jousivoima naksauttaa painekytkimen koskettimen kiinni,pumpulle menee sähkö ja paine alkaa nousta jne ;)