Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Oilon Geopro => Aiheen aloitti: Ylöjärvi - 05.04.15 - klo:20:09
-
Kovilla pakkasilla kompressori käynnistyi ja sammui vuorokauden aikana lähes 15min välein. Ja automaationa kun on Ouman niin lämmitysveden hystereesiä pystyy huonosti säätämään.
Viime kesänä tein maalämpöön hiukan muutostöitä ja kytkin 350 litran pöntön.
Nyt tarkoituksena olisi vielä asentaa tasokeräin jolla teen kesällä käyttöveden kokonaan.
-
Meillä tuo puskurivaraajan(240litr) kytkentä taitaa olla vähän erilainen. Vasemmassa alareunassa näkyy lisävaraajan ylempi kytkentä ja sen alla on sulku ja sitten toinen samanlainen liitäntä kuin kuvassa näkyvä.
Eli latausvaihessa käynnin aikana lämmin vesi lähtee vaihtoventtiililtä sekä varaajaan, että kiertoon. Varaajan alaosasta siirtyy viileä vesi Geopron varaajan alaosaan.
Purkuvaiheessa kun kompressori ei käy lisävaraajaa puretaan lämpimästä yläosasta jolloin kiertosuunta on eri.
Kuva painekokeen ajoilta.
Nyt kun ulkolämpö on noin 3 astetta lämmitysjaksot tulevat noin 3 tunnin ja käyttöveden 12h välein. Lämmityksen käyntijaksot kestävät noin puoli tuntia.
-
Itse olen ihan tyytyväinen, että lisäsin puskurin maalämpöön. Jos tällä muutoksella saa kompressoriin lisää elinaikaa, hyvä niin.
-
Varmastikin tulee kompressorille lisää elinaikaa :) Itselläkin olisi ajatus laittaa keräin kun ulkoeteläseinä on puolen metrin päässä varaajan yläosasta. Tiedä sitten miten herkkiä nuo ovat särkymään jos seinän alaosaan laittaa ja saako niitä yleensä seinään laittaa.
-
Varmaankin lisää elinaikaa. Itse mietin myös puskurivaraajan asentamista, mutta kynnys putkitöihin ryhtymisestä oli kohtuu korkea. Tosin 200m2 betoni lattia toimii myös hyvänä lämpövaraajana. Siksi päädyin huijaamaan Oumania ulkoisen aurinkokompensaatio-tulon kautta. Lisäksi vaihdoin pörssisähköön, koska nyt lämmitystä pystyy painottamaan halvoille tunneille.
-
Pörssisähköä saa kesällä edullisesti, muina aikoina saattaa maksaa todella paljon. Jos naapurimme päättää laittaa ydinvoimalan hetkeksi kiinni, helposti hinta nousee 30 cent/kw:lta.
-
Pörssisähköä saa kesällä edullisesti, muina aikoina saattaa maksaa todella paljon. Jos naapurimme päättää laittaa ydinvoimalan hetkeksi kiinni, helposti hinta nousee 30 cent/kw:lta.
No ei se ihan noinkaan aina mene, kesällä hinta nousee kun on seisakkeja (viime kesänäkin spot taisi käydä 12c) ja nyt maalis-huhtikuussa ollut tosi halpaa kuten myös tammi-helmi...