Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Ekowell => Aiheen aloitti: sonic - 11.01.15 - klo:11:05
-
Naapurin pumppua tutkailessani se pysähtyi lämmitysjakson päätyttyä, huilasi pari minuuttia ja käynnistyi uudelleen,lattialämmitystalo, n. 7 vuotta vanha, eli hyvillä eristyksillä ym.totesin,että näin ei voi olla jotain asetuksissa mättää,en itse ole niin perillä tulistuspumppujen asetuksista, mutta näinhän ei voi olla. Pumppu lienee tuo 750 eli 9kw laite,kompuroita on mennyt KAKSI kappaletta ko. Ajassa, ensimmäinen juuri kun kaksi vuotta tuli täyteen,josta kotivakuutus korvasi jotain kun oli sähkövika,toisesta ei mitään,sinällään tuki valmistajalta ollut olematon.kysymys, minkälaiset perusasetukset pitää olla että toiminta ei ole kuvatun kaltaista.sähköä laite ei kuitenkaan tuntus mitenkään paljoa vievän? Oman vaihtoventtiilipumpun sielunelämän tunnen mutta tulistinlaitteen asetukset ym kateissa,naapuri ei ymmärrä mitään. siis näistä laitteista.
-
Mahtaako olla sellainen tilanne, että talon lämmitystä ohjataan lattialämmitystermostaateilla eikä lämpökäyrällä? Varaajan asetukset ovat luultavasti tarpeettoman korkeat. Laita asetus- ja mittausarvoja kommentoitavaksi.
-
Käynpä noita jossain vaiheessa ihmettelemässä,näinhän saattaapa olla koska käyrä näytti olevan tehdasasetuksella ja pakkasten kasvaessa talo pyrkii lämpenemään.
-
Tipin kanssa samaa mieltä. Eli kaikki mahdolliset termostaatit selälleen (täysille) ja katsoa muuttuuko se käynti. Noilla nykyisillä asetuksilla tosiaan kolmaskin kompura taitaa hajota pikapuoliin.
-
Sen verran lumityökeskustelussa tuli ilmi, että termareita ei ole. Pitää katsella minkälaisia virtauksia noilla piireillä on? Kaivellaan nuo käyttötunnit ja käynnistykset esiin ja pähkäillään lisää. Mistä ko. pumppu käynnistyy ja mihin pysähtyy, /minkälaisia asetuksia pitäs laittaa? Talossa talli mukaan lukien varmaan 240m2 eli lämpöäkin pitäs kulua.Sen verran kattelin kaapin sisään, että sekoittaa tuon lämmitysverkkoon menevän shuntilla, elikkä ajaa vakiolämpöistä vettä lämmityspiiriin asetetun käyrän mukaan ja ei sinällään varaa ylilämpöä käyntijakson aikana lattioihin kuten vaihtoventtiilikoneet tekee.Olleeko samaa ilmiötä kuin lämpöässän puolella, eli vaatis lepojaksolla pudotustoiminnan ja käyntijaksolle noston.
-
Minkä kokoinen lämmityspuolen vesivaraaja tuossa Ekowellissa mahtaa olla? Onko jollakin tietoa, minkälainen varaajan rakenne on? Mikäli asunnossa lämpötila on sopiva pakkasella, niin lämmönjakopuolella tuskin on suurempaa ongelmaa. Varaajan alamin arvo olisi saatava alle lämpökäyrän, jotta lattiaan saadaan ladattua käyntijaksolla enemmän lämpöä.
Saisikohan Ekowelliltä mitään vinkkiä, miten pumppu pitäisi säätää jotta käyntijaksot saataisiin kuntoon..
-
Joo siinä on 360litrainen, korkea varaaja ja tuo käyttövesihän tehtiin kierukalla josta tuo korkeus jolloin kerrostumaa syntyy, samoin kuumakaasun lauhtuminen kierukalla joka tässä samassa pytyssä, eli auka fiksusti toteutettu lämmönvaihdin .Veikkaan, että käynnistyksen asetus pitää laittaa niin, että käynnistyy reilusti lämpötilassa joka alle lattioiden pyynnin varaajan ala-osassa ja pysähtyy niin ,että alalämpö hieman yli lattioiden pyynnin. No tutkitaan tarkemmin joku päivä.
-
Veikkaan, että käynnistyksen asetus pitää laittaa niin, että käynnistyy reilusti lämpötilassa joka alle lattioiden pyynnin varaajan ala-osassa ja pysähtyy niin ,että alalämpö hieman yli lattioiden pyynnin. No tutkitaan tarkemmin joku päivä.
Kannattaa kysellä löytyiskö Ekologin manuaalia,sieltä pitäisi kaikki toimintaan vaikuttavat tiedot löytyä.
Ekowellista on jostain syystä todella vähän tietoa asetuksista saatavilla,ehkä manuaalista löytyy.
Tässä osa jostain vanhasta julkaisusta vuodelta 2002 ::)
http://web.archive.org/web/20021206184901/www.ekowell.com/ekologi.html
-
No niin nyt laitettu uudet arvot koneeseen kaverin pumpusta ja seurataanpa tilannetta minne menee.
-
Uusilla arvoilla muutama päivä menty ja kommentit oli että näyttäs toimivan järkevästi alasäiliö min20 max 50 hyst 3 ero 0 yläsäiliö min 51 max 55 vastusviive 16 komp käyntiaika min 5 tauko 5 differenssi 8 sisälämpö säätö pois.Ajatuksia avartavia aineita ei ollut käytössä.
-
Millaiset ovat käyntijaksot uusilla asetuksilla?
-
Miksi sisälämmön säätö pois? Se ohjaa shunttia/shuntteja (riippuu piirien määrästä) sisälämpötilan mukaan ja toimii ainakin meillä tarkasti, asteen sisällä heilutaan sisälämpötilassa. Parhaita puolia koko pumpussa edellyttäen että huonetermostaatit on poissa asioita sotkemasta.
Toinen juttu on toi alasäiliön minimi 20, sinne ei pääse koska mekaaninen termostaatti lyö alavastuksen tulille 26-28 asteen välillä.
-
joo tsekataan tuo alalämpöjuttu, kaveri jolta sain noita arvoja on ottanut vastukset pois käytöstä, jolloin vaaraa käytöstä ei ole
-
Pyysin tarkastamaan että vastustunteja ei tule,liekö vastusten kytkeytymistä viive niin suuri että pumppu ehtii nostaa lämmön yli 26-28 asteen tuolla alhaallakin,kuulemma vastukset ei ole olleet päällä,taitaa kuitenkin käynnistyä kun pyyntö taloon ero alasäiliön lämpö tuo asetetun eron 0-10 suuruinen,asetettu 2. Sanoi että toimii järkevästi.