Lämmitys 4,356 kWh 89,93% Tulistus 0,488 kWh 10,07% Yhteensä 4,844 kWh 100,00% Ottoteho 0,900 kWh 18,58% Hyötysuhde 5,38 COP |
Hienoja arvoja:Eikö tämä "lämmitys" ja "tulistus" yhteensä 4,844 kW sisällä jo ottotehon 0,900 kW
Lämmitys 4,356 kW
Tulistus 0,488 kW
Yhteensä 4,844 kW
Ottoteho 0,900 kW
COP 6,38 COP
Lämmitys aloitetaan energiataseen perusteella, eli sekoitusasennon mukaan. Kun se on 0, aloitetaan lämmitys.Juurikin tuo sama on ollut suunnitelmissa, potikka kiinnikkeineen on jo valmiina Belimoon laitettavaksi. Onkohan tuossa käynnistystavassa joku haittapuoli kun ei ole yleisemmin käytössä.
miks se pitää olla potikka, eiks tuohon sekoittajan asentoon riitä joku naks-raja tjmv, eli kun säätö on laidassa niin sehän tarkottaa että lämmitystä kaivataan apuun?Juu tietysti, mutta on mukava tietää shuntin asento. Shuntin voi sitten tietyissä tilanteissa ajaa haluttuun asentoon ohituskytkennällä. Onhan niitä tosin valmiitakin moottoreita joissa voi asennon lukea, mutta tuo potikka on yksinkertainen laittaa.
Lämmitys aloitetaan energiataseen perusteella, eli sekoitusasennon mukaan. Kun se on 0, aloitetaan lämmitys. Olen pohtinut käyntijakson pidentämistä vippaskonstein, koska huippukäynti saavutetaan vasta noin 10min aloituksesta, sitä kannattaa ylläpitää.
a. Minimikäyntiaika, esim 1h. Tästä seuraa n. 300l varaustilan ylilämmitystä, kelistä riippuen runsaastikkin, hyötysuhde kärsii enemmän kuin katkominen ehkä.
b.Sekoituksen viivästys, ajaa laattaan vettä täysillä. Sekoitusta hoitava ouman ei ehkä kykene siihen.
c. Sekoittajan lämmönmittauksen siirtäminen paluupuolelle + 1h minimikäynti. Näin sekoittaja ajaa pitkään hana auki jolloin varaava massa on isompi, lämmönmuutoksen vastus suurempi.
Periaatteessa toi Opation modaus toimii niin että kun lämpöpumppu käynnistyy niin shuntti avautuu täysin auki ja koko lämpöpumpun lämpöteho ajetaan suoraan lattiaan.
Shuntissa on siis muutaman asteen lämpötilapudotus päällä taukojakson aikana ja kompressori käynnistyy niin lämpötilapudotus poistuu käytöstä käyntijakson ajaksi ja kun kompressori pysähtyy niin lämpötilapudotus menee päälle jne ;)
Ropellipää: Säädät ilmeisesti pelkästään kompuraa vai onko kiertovesipumput ja paisari säädettäviä myös?
Ropellipää: Säädät ilmeisesti pelkästään kompuraa vai onko kiertovesipumput ja paisari säädettäviä myös?
Pelkästään kompuraa. Paisarit on mitoitettu sen mukaan että pystyvät säätämään ilman heiluntaa. Pumppuja ei tartte säätää, tehoalueen muutos on niin pieni, puhutaan 1-2kw säädettävyydestä.
Tsekkailin noita piikkejä (~600V) ja taidan kytkeä pois toistaiseksi tuon taajuusmuuttajan, voin ottaa sen agendaan jos talvella tuntuu tarvitsevan potkua. Alikiertäminen on riskiä puuhaa, sekä inverterin häviöt saattavat olla yhtä suuret kuin syntyvä säästö!
ps. Ohitin säätimen ja on paljon hiljaisempi vekotin. Imupaineisiin vaikutus on 40Hz -> 50hZ kahden asteen verran takkiin.
mikäs kaapeli on tamun ja kompuran välissä?
eli tuo 'kytkin' toimii sitten peukalon ja etusormen välisellä otteella :-\ :D
käyttövesisykli tietysti päälle yöllä joskus klo 2-5 kun pärssisöhkö on halpaa 8)
Toimii se toki sitenkin, mutta teippasin oumannin vipuun folioteipin niin siitä tulee kontakti 100% säätöasennossa. Pitää kaivella sopiva mikrokytkin jostain.
Minkä vuoksi saan siipivirtausmittarilla tulistusvaihtimen vapaakierrolle 70l/h arvon, sekä dt 20K. Siitä tulee näet 1,6kw teho, mikä ei voi pitää paikkaansa 5kw pumpulla.Lämpötilan mittaaminen putkesta on yllättävän hankalaa.