Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Oilon Geopro => Aiheen aloitti: sailor - 04.01.13 - klo:19:20
-
GS-mallihan kärsii kovasta pätkäkäyntiominaisuudesta, johon "Opation modaus" ehkä onnistuu - kun Ouman kerran konetta ohjaa.
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4374.0 (http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4374.0)
SH-mallikin hyötyisi, tosin riippuen säiliön koosta kuinka paljon.
-
En vielä tavannut ketjuja läpi, mutta SH mailleissa on pienimmilläänkin 500l varaaja http://www.oilon.com/oilon-home/tuotteet/maalampo/geopro-sh/ (http://www.oilon.com/oilon-home/tuotteet/maalampo/geopro-sh/) pätkäkäyntiä ei lämmityskaudella pitäisi kaiketi tapahtua jollei ole tyyliin 20kW pumppu ja 500l varaaja ja matalaenergiatalo ;)
näillä keleillä meillä pumppu käy n. 3varttia ja hui-lai-lee (jap.) n.2 tuntia. Mitä tuolla modauksella sitten saavutettaisiin? -25-30 pakkasilla käyntijakso onkin sitten tunti ja vartti suurinpiirtein ja lepoa 30-45min. Saavutetaanko modauksella merkittävästi pidempi lepotauko, että lämpö ehtii siirtyä kaivossa keruunesteeseen vai kylmennetäänkö entisestään keruuta pidemmän käyntijakson avulla? Tietenkin mitä kylmempää keruuneste on sitä paremmin lämpö siirtyy, mutta vesi alkaa hyhmätä siinä nollan huitteilla.
Pitää lukea nuo ketjut alusta loppuun että tajuaa mitä tässä haetaan.
-
Muuten vois koittaa, mutta ei taida GS:n logiikka taipua tohon?
Ei ole meinaan mitaan HI1/2 asetusta tai kotona/poissa kytkintä, ei mitään..
-
Jos oikein ymmärsin, niin tuolla modauksella tavoitellaan käyntijakson pituuden kasvattamista. Mutta minkä mittaisen käyntijakson pituuden kasvattaminen sitten lisäisi hyötyä ja minkä mittaisen jakson kohdalla hyötyä ei enää saataisi?
Meillä on vanhemman mallinen SH 13 (Oumanin ohjain) ja 500 litrainen varaaja. Tyypillinen käyntijakson pituus tässä talossa ja tuolla laitteistolla on hieman yli 30 minuuttia noin -10 asteen ulkolämpötilaan asti. Sitä alemmissa ulkolämpötiloissa käyntijaksojen pituus kasvaa ja alle -20 asteen ulkolämpötilassa pumppu toimii lähes ympärivuorokautisesti. Enimmillään käyntijaksoja on vuorokaudessa 20 - 24 kappaletta. Vuositasolla käynnistyksiä on noin 3700 ja käyntiaikasuhde vaihtelee vuositasolla 24 - 29 % välillä.
Masiinaa on mahdollista käyttää myös niin, että pumpun ja varaajan välistä vettä pyörittävä pumppu toimii suuremmalla teholla. Silloin se sekottaa koko varaajan veden jokaisen käyntijakson aikana ja lämmittää varaajan ylös asti kunnes ylämittaus katkaisee lämmityksen. Kireillä pakkasilla laitteiston tehoreservi kuitenkin tulee vastaan siitä riippumatta millä nopeudella latauspumppu toimii. Lisäksi laitteiston energiatehokkuus heikkenee tällä käyttötavalla, koska varaajan vettä lämmitetään tarpeettoman kuumaksi siihen nähden, mitä lattiaan tarvitsee työntää. Toisaalta käynnistysten määrä vuositasolla vähenee vajaan kolmanneksen, mutta kun kukaan ei osaa sanoa kuinka monta kymmentä tuhatta käynnistystä kompressori kestää, niin vaikea tätäkin asiaa on arvioida. Käyntijaksojen välit ovat tällä asetuksella jonkin verran pitempiä, mutta minusta näyttää muutaman vuoden mittausten seuraamisen perusteella siltä, että kaivosta tulevan nesteen lämpötilaan vaikuttaa aivan suoraan ja muutaman vuorokauden viiveellä pumpun käyntiaikasuhde. Keruunesteen lämpötilan suhteen ei näytä olevan mitään merkitystä sillä, onko käyntijakson väli 30 minuuttia vai 60 minuuttia.
-
Muuten vois koittaa, mutta ei taida GS:n logiikka taipua tohon?
Ei ole meinaan mitaan HI1/2 asetusta tai kotona/poissa kytkintä, ei mitään..
No se siitä sitten. Harmi.
-
Niinpä..
-
Ei ole meinaan mitaan HI1/2 asetusta tai kotona/poissa kytkintä, ei mitään..
Varmistan vielä, mutta selasit huoltovalikonkin läpi (koodi 1324).
-
Eikö Geopron Oumanissa ole yhtään ylimääräisiä tuloja? Onko missään käyttöohjetta ja sähköistä kytkentää näihin?
-
Huoltovalikosta ei löydy digituloja.
Kytkentäkaaviossa niitä on kolme, joista ykkönen on saunakytkin, joka ei ole nyt käytössä, kakkonen on kompuran ylivirtasuoja ja kolmonen on vastuksen ylikuumenemissuoja.