Maalämpöfoorumi
Maalämmön suunnittelu => Yleistä => Aiheen aloitti: kiinnostaa - 30.06.07 - klo:17:49
-
Kannattaako vaihtaa lämmitysjärjestelmää, halpeneeko lämmitys? Talo on 1950-luvulla rakennettu puutalo, jossa kaksi asuinkerrosta ja kellarikerros. Kahdessa kerroksessa lämmintä asuintilaa, yhteensä noin 160 neliömetriä, alakerrassa puoliviileää (pesutilat yms.). Nykyinen järjestelmä on puukeskuslämmitys ja vesikiertoiset patterit, 3000 litran lämminvesivaraaja ja sähkövastukset varajärjestelmänä. Puu on omasta takaa, vain kuljetus- ja keruukustannuksia. Ongelma on siinä, että poissaollessa on pidettävä sähkövastuksia päällä ja se tulee kalliiksi.
Talo on aivan järven rannassa, etelään päin olevalla tontilla. Suunnitteilla on maalämmön asentaminen, putkistot tulisivat järveen. Onko mielestänne taloudellisesti järkevää?
-
Riippuu täysin siitä paljonko sähköä kuluu. Äkkiseltään veikkaan että ei kannata kun puu ei kerta maksa "mitään"
-
Kohta ei kannatta edes puuta polttaa kun metsäteollisuus maksaa puista pian sen verran kova hintaa että kannatta myydä se niille ja ostaa sillä rahalla MLP ;D.
-
Ei pääsääntöisesti kannata jos entinen systeemi vaan muuten on toimiva ja kattilan uusintaa ei ole edessä tai poissaolojaksot ovat muuten kohtuullisia.
Ennen MLP:tä mulla oli tapana lämmittää 2 m3:n kiertovesisäiliö 95 asteeseen ja sillä talo pysyi hyvin lämpimänä useamman päivän pakkasillakin. S-vastus alkoi sitten naputtaa noin kolmannen vuorokauden paikkeilla...
Toinen kysymys on sitten se kuinka itse hinnoittelet puun tekemiseen tarvittavan ajan? Onko joku muu työ löydettävissä josta saisi paremman katteen?
Puun hinta varmasti nousee...myös energiapuun mutta kilpailukyky säilyy lämmityksessä. Ja onhan se metsänhoito ihan mukava harrastus sinällään ja pilkesavotta kanssa kunhan pysyy kohtuudessa. ;D