Maalämpöfoorumi
Maalämmön suunnittelu => Yleistä => Aiheen aloitti: eki - 10.02.07 - klo:18:04
-
Ja miten?
Jos tämmöisillä pakkasilla iskeekin pitempi sähkökatko. Vaikkapa tommonen joka kestää 2-3 vrk. Silloin lienee vitsit vähissä.
Oma ajatus on liittää matkailuautoissa käytettävä kv-pumppu patteriverkkoon ja johdot auton akulle. Sitten vain tuli kaksoispesäkattilan puupuolelle ja toivoa , että vesi kiertää.
-
Kiertovesipumpun teho on niin pieni, että sitä pystyis pyörittää myös invertterin kautta. Eli lisää olemassa olevaan KV-pumppuun liitäntäjohdon jossa pistoke. Sitten noin 30 euroa maksava invertteri, joka muuntaa 12 tai 24 V verkkovirraksi (230 V). Ainoa ongelma on se, että akku tyhjenee nopeasti. Täytyis ottaa virta vaikka käynnissä olevasta autosta/traktorista.
-
Jos asuisin sellaisella alueella missä tuolaiset katkot ovat mahdollisia niin helpommalla pääsee kun asentaa 3-vaihe pistokkeen sähkötauluun. Kauppaan ostamaan agregaatti josta saa samalla virrat kämppään ja MLP:lle. Onneksi matkaa ydinvoimalaa on 16km ja maakaapelit.. :)
-
Rakennusaikana hankittu ja käytetty kaasulämmitin ja takka pitänevät
talon asumiskelpoisena ja putket sulana.
Kaasugrillillä sitten kahvit, sopat ja makkarat.
Muutama vuosi sitten olimme myrskyn jälkeen rivarissa 4 päivää
ilman sähköä. Lieävästi sanottuna ankeaa.
Vaikka pakkasta ei ollutkaan.
-
1500 euroa tilillä varattuna kolmivaihe aggrekaatin ostoon ja heti kun lamput sammuu niin ekana kaupan ovelle(säästökarit rules) ;D
-
Kiertovesipumpun teho on niin pieni, että sitä pystyis pyörittää myös invertterin kautta. Eli lisää olemassa olevaan KV-pumppuun liitäntäjohdon jossa pistoke.
Tommosellahan sais äkkiä sormilleen, ainakin katkasin tarvis olla välissä.
Parempi taitais olla laittaa KV töpselitoimintaiseks.
-
Juuri sitähän tarkoitinkin. Mutta jos ei ole sähköalan ammattilainen parempi unohtaa noi hommat. Pitää tietää mitä tekee, jottei sotke asioita.
-
1500 euroa tilillä varattuna kolmivaihe aggrekaatin ostoon ja heti kun lamput sammuu niin ekana kaupan ovelle(säästökarit rules) ;D
Tuo vararahasto idea on hyvä. Käyttäisin sen itse hieman toisin - Helsinki-Vantaalle ja lämpöseen ;D ;D ;D
Eipä sitä vettä viitti kauaa sielä putkessa pyöritellä jos ei sitä mikään lämmitä. 2-3 päivää ja vesi on jo kohtuullisen kylmää näillä viime päivien pakkasilla. >6kw agregaatti lienee ainoa pelastus.
-
talon massa yli 200 tonnia, kaksi tulisijaa ja lattiapiirin kv pumppu omalla pistokkeellaan samoin lämpöpumppu voimavirtapistokkeella
Pitkän sähkökatkon aikana onkin sitten paljon mahdollisuuksia mistä valita. (Melkein viikon pitäis pysyä paikat sulana vaikka lähtis etelään.)
-
Sitten kun on agregaatit ja omat pistokkeet kv- ja lämpöpumpulle sekä automatiikkaa joka hoitaa pumppujen käynnin sähkökatkon ajalla, niin pitääkö listaan lisätä vielä sähköt lattiapiirien toimilaitteille.
Yleisesti (kai?) nuo toimilaitteet kytketään siten, että lämmityspiiri on auki kun sähköt päällä eli sähkökatkon aikana piirit olisi kiinni. Miksi ei tehtäisi toisin päin?
Mitenkäs päin nuo toimilaitteet pitää kytkeä ja miksi? Onko tähän absoluuttista totuutta?