Maalämpöfoorumi
Maalämmön suunnittelu => Yleistä => Aiheen aloitti: Mikkok - 08.02.06 - klo:12:12
-
Olisi tarkoitus hieman pidentää ilmalämpöpumpun käyttöaikaa vuodessa ja olen miettinyt tässä rakentaa eräänlaisen hybridin.
Kyseinen rakennelma käyttäisi hyväkseen toista lämmönvaihdinta mikä ottaisi lämmön esimerkiksi virtaavasta vedestä tai maasta.
Kysynkin nyt siis että kuinka paljon glykolitäytteistä kupariputkea (10-14mm halkaisija) pitäisi tuonne jokeen upottaa että siitä saataisiin lämpöä sen verran että saisin pysymään ilmalämpöpumpun ulkoyksikön plussan puolella ympäri vuoden? Kyseessä siis ihan normaali omakotitaloon tuleva "pienehkö" ilmalämpöpumppu.
Rakennelma siis käyttää maalämpöä, mutta liittyy ilmalämpöpumppuihin..joten laitoin kyselyn tänne enemmän maalämmöstä tietäville.
Kiitän :)
-
Mieti tarkkaan sitä putken upottamista.
Virtaavasta vedestä (Imatrankoski) on mitattu -8 astetta pakkasta!
-
Mutta jospa onkin paikka, missä ei virtaa esiinny niin sieltä löytyy + lämpötiloja ympäri vuoden. Totta on, että jos virta on kova, niin voi - puolelle mennä.
-
Minä laittaisin sen lämmönvaihtimen LTO-koneen poistoputkeen ja ILP:n ulkoyksikön lähelle tätä putkea. :o
Suoraanhan sitä ilmaa ei voi tuoda ILP:lle, ellei kosteiden tilojen poisto ole muuta kautta.
Jani
-
Kyseessä on niin vanha talo että toistaiseksi tässä talossa on painovoimainen ilmastointi :)
Käytännössä taloon ei ole ainuttakaan raitisilmaventtiiliä :l
Lämpöpumppu pitää nyt olohuoneen lisäksi pari muuta huonetta lämpimänä (ei muita lämmönlähteitä).
Käyttövesi lämpenee 100l varaajassa suoralla sähkölämmityksellä ja, vessassa erillinen kosteudenpoisto (oma imuri käytettäessä), joten lämmöntalteenottoa ei paljoa pysty harrastamaan :l