Maalämpöfoorumi
Tekniset kysymykset => Maaviileä, jäähdytys ja ilmanvaihto => Aiheen aloitti: Jortti - 22.05.12 - klo:18:56
-
nyt tartteis saada taloa viilemmäksi, joten kysäsin paikalliselta rautakaupalta tarjousta josko heiltä saisi tuon ässä cooling cs4 asennettuna. Sieltä sitten sanottii että kannattaisko kumminki miettii ilmalämpöpumppua sen edullisuuden ja siistimmän ulkonäön takia. eikös tuo cs4 kuvan perusteella oli melkeen samannäköinen kuin ilmalämpöpumpun sisäyksikkö? vai onko siinä jotain muitakin osia mistä ei vain ole kuvia? kyseinen kauppias totesi vielä että tuon asennus on erittäin haastavaa ja lähes kaksi kertaa kalliimpaa kuin ilmalämpöpumpun.meillä on lämpöässän vs 6 pumppu ja painovoimainen ilmanvaihto joten eikös tuo cs4 olisi paras vaihtoehto. ellei jollain ole parempia ehdotuksia.
-
Jos sen jotenkin järkevään hintaan saa asennettua(tsi) niin ilman muuta konvektori.
Perusteluja:
-Ei kylmäaineita vuotamassa.
-Vähemmän vikaantuvia osia(ulkoyksikkö)
=Vähemmän huollettava
-Pienempi energiankulutus
-Ei mölypömpeleitä ulkoseinälle
Ilppiä toki voi sitten käyttää lämmitykseenkin tuossa kevyellä plussakelillä jolloin coppi parempi kuin mlp:llä. Jos silloin siis lämmitystarvetta.
Halpa ilp asennettuna voi kuitenkin olla edullisempi ja kestää ehkä sen 5v??
(typo pois)
-
Uteliaisuuttani kysyn, että minkä verran tuolle CS4:lle tuli hintaa? Siis ilman asennusta, pelkkä pömpeli.
-
Ässän sivujen mukaan nyt -50% jos tilaa mlp:n mukana. Säästöksi mainitsevat 445€-> listahinta 890€. Varmaan tuota luokkaa?
-
Ongelmaksi voi tulla keruupiirin putkivedot, eli onko laitteelle paikkaa lähellä maalämpöpumppua. Keruupiiristä pitää vetää putket konvektorille ja ne ovat eristettävä erittäin hyvien ettei kondessivesi pääse valumaan rakenteisiin. Muuten varmaan edullisempi tapa viilentää taloa.
-
se ässän konvektori tulisi toiselle puolelle seinää pumpusta, minkähän kokoiset ne putket on mitkä viedään keruupiiriiin?
-
En tiedä minkäkokoiset lähdöt tuossa ässän mallissa on mutta epäilen että 12 millin putket riittävät mutta ne pitää eristää erittäin hyvin joten halkaisia kasvaa jonnekin 30-40 mm tietämille. Jos vain veto seinän läpi niin ei ongelma ja silloin ehdottomasti tuo eikä mitään ilmalämpöpumppua.
-
Meille näyttävät laittavan 22 Cu-putkea. Laitteen lisäksi maapiiri pitää kuulemma paineistaa, joten maapiiriin tulee paisunta-astia ja painemittaus. Hintaa systeemille tulee hieman yli tonni asennettuna parin metrin putkivedoilla maalämpökauppojen yhteydessä. Viilennysyksikön lisäksi paketissa oli matkassa takaisku, kiertovesipumppu sukuventtiileillä , rele ja 2A automaattisulake.
-
En tiedä minkäkokoiset lähdöt tuossa ässän mallissa on mutta epäilen että 12 millin putket riittävät mutta ne pitää eristää erittäin hyvin joten halkaisia kasvaa jonnekin 30-40 mm tietämille. Jos vain veto seinän läpi niin ei ongelma ja silloin ehdottomasti tuo eikä mitään ilmalämpöpumppua.
Laskeskelin kiertovesipumpun tehoa, virtauksia ja painehäviöitä aika pitkään ja totesin että suurin häviö tulee maapiirin ja konvektorin välisistä putkista jos ne on kovin ohkaiset ja pitkät (mulla 2x 5m). Päädyin lopulta 22mm PEXiin. Pieni virtausnopeus heikentää konvektorin jäähdytystehoa, joten ei tuossa suotta kannata säästellä.