Maalämpöfoorumi
Tekniset kysymykset => Lämmönjako => Aiheen aloitti: mnk - 23.03.08 - klo:17:39
-
http://www.grundfos.com/web/homefi.nsf
Grundfos WebCAPS (Computer Aided Product Selection) On-line työkalu: (Opastus)
yo. työkalulla voi webin kautta mitottaa kiertopumpun lämpökäyttöön tai esim maaviileäkäyttöön. Työkalu sallii erilaisten kierrätettävien nesteiden valinnan.
Kokeilkaa eri parametreillä. Voi esim yrittää tukia, onko oma kiertopumppu alimitoitettu tai löytyykö energiapihimpää vaihtoehtoa.
Tässä vastaava WILO:n finderi:
http://www.wilo.fi/productfinder/fi-fi/products.html
Laittakaa jatkoksi muitakin linkkejä, jos löytyy.
Kiertovesipumppu
mitoitus
m3/h
maakylmä
maaviileä
energiansäästöpumppu
A-ryhmä
Alpha pro
-
Tässä myös pumppufinderi ja EU - hintoja:
http://www.pumpendiscounter.de/ReigaGbR-h274-Grundfos-Alpha2.html?sid=4bc2f0a646a0236f65b7e30ab879fa49
http://www.preisroboter.de/search.php?search=alpha2+25&min=&max=&x=0&y=0
Aika kovat hinnat Suomessa :o
Saispa näitä Gigantista.
-
Itse ostin Alpha Pro 25-60:sen Oulusta hintaan 199€ (OVL tekniikka / Hanakkatalo verkossa) ja samaan hintaan myyvät tuolla Pumpendiscounterissa :-).
-
Itse ostin Alpha Pro 25-60:sen Oulusta hintaan 199€ (OVL tekniikka / Hanakkatalo verkossa) ja samaan hintaan myyvät tuolla Pumpendiscounterissa :-).
Näitä saa Saksanmaalta 10 postikuluilla, esim: http://search.stores.ebay.de/NH-24_Grundfos_W0QQfciZQ2d1QQfclZ3QQfsnZNHQ2d24QQfsooZ1QQfsopZ1QQsaselZ732732734QQsofpZ0
Oulun hintahan oli edullinen mikäli kyse oli Alpha 2 mallista...vähän himoittaisi moinen L1 piiriin, L2 piirihän on ilman termostaatteja, joten siinä tuosta ei taida olla apua, kokemuksia? ;D
Jani
-
Vanhempi mallihan tuo meikäläisen pumppu on. Ja tuo liikekin on jo Oulussa (+Verkkokauppa) lopettanut marraskuun lopulla, joten Saksa on varmaan halvin vaihtoehto.
Ainakin itsellä tuo on toiminnut "OK" eli reagoinut termostaattien pätkimiseen (mitä enemmän termareita auki, sitä enemmän tehoa). Ääntä nyt on jonkin verran, on huonosti äänieristetyssä paikassa portaiden alla.
-
Mahtaakohan tätä foorumia seurata joku, joka oikeasti ymmärtäisi noiden uusien itsesäätelevien kiertovesipumppujen (Grundfos ALPHA2, Wilo SMART) sielunelämää?
Olen lukenut tuon ALPHA 2:n suomenkieliset käyttöohjeet ja englannikielisen Product information -vihkosen, mutta jotkut asiat eivät selvinneet. Soitin myös kahteen kertaan Grundfosin maahantuojalle, mutta siellä tekninen tuki ei osannut vastata kysymyksiini kummallakaan kerralla.
Koetin myös yhtä vesijohtoliikettä, yhtä laihoin tuloksin.
Tunnustaako täällä joku oikeasti ymmärtävänsä näiden pumppujen päälle, vai onko niin, että jos haluaa niistä tietoa, niin pitää olla tehtaalle yhteydessä?
-
Vastaamista helpottaisi, jos esittäisit jonkun konkreettisen kysymyksen.
Mikä Alphan sielunelämässä sinua askarruttaa?
-
Vastaamista helpottaisi, jos esittäisit jonkun konkreettisen kysymyksen.
Mikä Alphan sielunelämässä sinua askarruttaa?
Noniin; hienoa, että täältä löytyi joku tietäväinen! Kokeillaan nyt aluksi vaikka seuraavia kysymksiä:
Alpha2:n tuotevihkonen (12.11.2007/PI-086) kertoo yöpudotuksen osalta luvussa 1, että "The pump changes automatically between normal duty and night setback on the basis of the flowpipe temperature", mitä tarkennetaan kohdassa 4.2: "If the pump is set to Automatic Night SetBack (see fig. 6), the microprocessor uses a measurement of the temperature of the stator housing to determine whether the night setback should be activated. The actual liquid temperature is not measured, but calculated." Kuitenkin kohdassa 4.7 todetaan, jotta "The pump must be installed in the flow pipe when the Automatic Night SetBack function is to be used. This is due to the fact that the change from normal duty to night setback depends on the flow-pipe temperature which is monitored by an internal temperature sensor"
Kysymys 1: Lasketaanko siis tuo lämpötila vai mitataanko se? Ja mistä se oikein lasketaan?
Sitten pumpun varsinaisiin perustoimintoihin...
Vakiopainekäyrää suositellaan lattialämmitykseen maahantuojan mukaan siksi, että lattialämmityksessä ei oleteta olevan piirikohtaisia termostaatteja, kun suhteellista painekäyrää suositellaan patteripiireihin siksi, että niissä oletetaan olevan patterikohtaiset termostaatit.
Kysymys 2: Miksi suhteellista painekäyrää ei suositella lattialämmityspiireihin ja miksi vakiopainekäyrää ei suositella patteripiireihin; toisin sanoen, mikä tekee juuri vakiopainekäyrästä hyvän lattiapiiriin ja suhteellisesta patteripiiriin? Miksei esim. pelkällä suhteellisella painekäyrällä pärjättäisi aivan yhtä hyvin myös lattialämmitystalossa?
Kysymys 3: Miksi AutoAdaptia suositellaan vain 2-putkipattereihin, muttei 1-putkipattereihin?
Kysymys 4: Miten AutoAdapt toimii, eli millä perusteilla pumpun toimintapiste siirtyy pois suhteelliselta painekäyrältä?
Kysymys 5: Entä jos talossa on vaikkapa puolet lämmityspiireistä lattialämmistystä ilman termostaatteja ja puolet 1-piiripatteriverkkoa patterikohtaisilla termostaateilla (ja samaa vettä ajetaan joka paikkaan), niin millä asetuksella pumppua silloin kannattaa ajaa, ja millä perusteella juuri sillä asetuksella?
Kysymys 6: Jos talossa on vain lattialämmityspiirejä ilman termostaatteja, niin säätääkös pumppu silloin itseään käytännössä koskaan tuolle minimille 5W:n toimintateholle, ja milloin ja millä perusteilla se osaa sen tehdä (paljonko pumppu oikeasti säästää sähköä vuoden mittaan)?
Kysymys 7: Mitenkähän tuo Wilon Smart poikkeaa ohjauslogiikkansa osalta Alpha2:sta? Äkkiseltään sen mainoksista lukien tulee sellainen vaikutelma, että se ikäänkuin toimisi aina jollakin "AutoAdapt":illa?
-
Säätötavan valinnasta...
Wilo:
[ch916]p-v Lämmitys-/tuuletus-/ilmastointilaitteet, joiden vastus luovutuskohdassa (huoneen lämmityslaite + termostaattiventtiili) on [ch8804] 25 % kokonaisvastuksesta.
[ch916]p-c Lämmitys-/tuuletus-/ilmastointilaitteet, joiden vastus generaattori-/jakopiirissä on [ch8804] 25 % vastuksesta luovutuskohdassa (huoneen lämmityslaite + termostaattiventtiili)
Esimerkkinä mainittu: Lattialämmitykset, joissa on termostaatti- tai vyöhykeventtiilit.
-
Moi,
Jatkokysymyksenä sellainen. Voisiko pumppu olla lämpötilaero ohjattu? Esim. lattialämmitys taloissa kiertovesipumppu mittaisi meno- ja tuloveden lämpötilan ja pitäisi erotuksen vakiona vaikka 3 astetta.
Aihe ei ole minulle ollenkaan tuttu kunhan nyt mietiskelin, että voisiko se näin toimia. Olisiko tällainen ollankaan järkevää?
--
Sami