Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => LämpöÄssä => Aiheen aloitti: mlp2003alkaen - 01.06.06 - klo:21:22
-
Osaisiko joku valistaa miksi V10 pumpun sähkön kulutuksen keskiteho vaihtelee kuukausittain ?
Läm.kausi 2005-2006
MLP Sähkö MLP Käynti Keskiteho
kWh/kk h/kk kW
Marras 618 120 5,15
Joulu 1 007 201 5,01
Tammi 966 197 4,90
Helmi 1 026 221 4,64
Maalis 1 094 233 4,69
Huhti 695 143 4,88
Touko 304 62 4,90
Eli näyttäisi siltä, että mitä useamman tunnin pumppu käy kuukaudessa sitä pienemmällä keskiteholla se käy, sis kuluttaa vähemmän sähköä. Ero on yli 500W
... (vuodessa käyntiaika*0,5kW*7c/kWh)...
Lienee n.50€
... Epätietoinen...
-
Voisiko pidemmat kayntiajat tarkoittaa myos sita etta pumppu kaynnistyisi harvemmin?
Moottorihan kuluttaa sahkoa eniten silloin kun se kaynnistyy...
-
Kompressorin ottoteho vaihtelee suuresti riippuen höyrystymis- ja lauhtumislämpötiloista. Jos maapiirin lämpötila oletetaan pysyvän vakiona ja siten myös kohtuu tarkkuudella höyrystymislämpötilan niin kompressoritaulukoista saadaan helposti käytetyn sähkön ja tuotetun lämmön määrät. Esim. jos höyrystymislämpötila on -5C ja lauhtumislämpötila +35C eli tehdään lattialämmityksen vaatimaa lämpötilatasoa kuluttaa eräs kompura 2,4 kW ja tuottaa 10,5kW. Jos lauhtumislämpötila onkin 60C (patteriverkosto/käyttövesi) on kulutus 4,2 kW ja tuotto 9,55 kW. Tämä tuskin on kyseisen pumpun kompura, mutta suunta on kaikilla sama.
-
Laite kuluttaa sähköä myös silloin kun se ei käy,
(kiertovesipumppu, shunttiventtili, ohjauslogiikka...)
Mitä enemmän on käyttötunteja, sen pienempi osuus kulutuksesta tuo "lepotilan kulutus" on.
-
Jos V malli joutuu nostamaan käyttöveden lämpöä kovan käyttöveden tarpeen vuoksi, sen ottoteho kasvaa, juuri tuon lauhtumislämpötilan nousun vuoksi. Lämmityskaudella tulistinpumput tekee käyttöveden kait paremmalla hyötysuhteella kuin leutona aikana & kesällä eli pakkasilla kuuma käyttövesi tulee lämmittämisen oheistuotteena, muulloin sitä herkemmin joudutaan erikseen tekemään ja lauhtumislämpötila luultavimmin nousee.
-
Oletko asentanut erillisen kWh-mittarin kun tiedät sähkönkulutuksen?
Kesää kohden kun mennään v10 ohjautuu enemmän ylälämmön mukaan (käyttövesi) jolloin alalämpö (Lämmitysvesi) nousee ylälämmön kanssa samalle tasolle.Pumppu joutuu tulistamaan silloin n.80-->105 asteen lämmöllä ja ehkä korkeammallakin jolloin sähköteho on 3,9kWh eli täysillä,hyötysuhde putoaa ja pumppu käy pitempiä aikoja saavuttaakseen säädetyn ylämmön lämpötilan.
Normaalisesti mitä kylmempi on v10 käy alalämmön mukaan ja tulistus tapahtuu 40-->80 asteen lämmöissä eli niitä kuuluisia "pätkäkäyntejä"
sähköteho on silloin min n.3,6kWh ja hyötysuhde on hyvä
ylälämpö pysyy silloin säädetyssä arvossa paremmin ja jos käyttövettä ei käytetä ylälämpö kuumenee edelleen
Oliko hyvä selitys ::)
-
V10 tulistuksen poistolla varustettu lämpöpumppu
ihan tosi ????????
onhan se tavallaan, kaikki lämpöpumput on,sillä noissa
olosuhteissa höyrystimissä tapahtuu tulistusta,toiset
laitteet ottaa sen talteen toinen ei
-
... pumppu käy pitempiä aikoja saavuttaakseen säädetyn ylämmön lämpötilan.
Enpä usko. Energiankulutus kesällä on huomattavasti pienempi koska tarvitaan vain lämmintä käyttövettä ei lämmitysvettä. Eli pumppu ei käy kovin kauaa nostaakseen yläsäiliön lämpötilan tavoitearvoonsa. Mutta muuten teksti oli ok ja todellakin, kesällä kompressori käy huonommalla hyötysuhteella, koska alasäiliön lämpötila (==lauhtumislämpötila) on korkeampi. Näin ainakin ekowellissä, jossa lauhtumislämpötila on talvella kovan energiankulutuksen aikaan jossain 30-36 välillä niin nyt ilmojen lämpötilan noustua alasäiliön lämpötila on noussut 40 asteeseen ja ylikin. Ja kuten tiedämme, alasäilön lämpötila määrää lauhtumislämpötilan (ainakin Ekowellissä mutta myös esim. LÄssän v-mallissa ja varmaan muissakin).
Tiedoksenne aiheeseen liittyvä säie usenetin puolelta tässä linkki (http://groups.google.com/group/sfnet.keskustelu.rakentaminen/browse_thread/thread/c7ff65cc6401abc9/5b3057cf2a2fef9b#5b3057cf2a2fef9b).
-
Enpä usko. Energiankulutus kesällä on huomattavasti pienempi koska tarvitaan vain lämmintä käyttövettä ei lämmitysvettä. Eli pumppu ei käy kovin kauaa nostaakseen yläsäiliön lämpötilan tavoitearvoonsa..
Energian kulutus on tietenkin pienempi koska pumppu käy harvemmin mutta sitten kun se käy se käy kauan ja tulistuskaasun lämpö nousee n.100 -->105 asteeseen.
Pitää muistaa että lämpöässän varaaja on todella iso 350L ei sitä kovin nopeasti voi lämmittääkään saavutettuun arvoon ja on vielä sekin että lämmön siirto ylälämpöön on hitaampaa kuin alalämpöön tämä johtuu kaiketi LÄ rakenteesta.