Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Nibe => Aiheen aloitti: partaau - 08.08.08 - klo:18:14
-
KYSYMYS
Minulla on 1955 rakennettu rintsikka (rintamamiestalo) Espoossa. Kellarissa on lattialämmitys ja muissa kerroksissa patterit.
Nibe 1217-08kW. Asennuspäivä oli 27.6.2007 ja lukemat 4.7.2008 olivat LP käynn 7821 ja LP aika 3029 h.
SV aika 3 h, joka tuli, kun maapiiri ei alussa ollut päällä ja tehtiin käyttövesi sähköllä.
Miten on, pitäisikö tehdä jotakin säätöjä?
TARINAA
Aiemmin taloussähköön meni n. 9000kWh ja öljyä 2600 l/vuosi. Nyt vuoden sähkönkulutus oli 12100 kWh. Pitkälle yli tonni vuodessa tulee säästöä.
Kun asennus kaikkineen tuli maksamaan minulle n. 8000 €, hoituu kuoletus alle kuudessa vuodessa.
Asennushinnassa olen huomioinut energia-avustuksen sekä kotitalousvähennyksen, mutta en mm. öljyjen ja öljysäiliöiden myyntiä. Niillä öljyrahoilla valoin entiseen pannuhuoneeseen, nykyiseen tekniseen tilaan, uuden lattian ja lämmitysputket sinnekin.
Porasin muuten reiän edellisen vuoden joulukuussa ja asennus alkoi vasta kun lämmityskausi oli ohitse. Sain kotitalousvähennyksen jaettua kahdelle vuodelle ja näin maksimoitua senkin hyödyn. Joulukuussa porarin kanssa oli myös parempi keskustella hinnasta kuin sesonkiaikaan.
KYSYMYS UUDELLEEN
Siis antakaa säätöohjeita.
-
Täällä samankaltainen erimerkkinen systeemi, jossa on pieni latiapiiri kellarissa. Piiriin ajetaan reilun lämmintä vettä.
(kesä-)pätkäkäyntiä sain vähennetyä laittamalla puskurivaraajan ~300L. Kytketään siten, että myös by pass tulee puskurin piiriin. Isompikin puskuri (~500 L) menisi, koska lattiapiiri on lyhyt.
Käynti nyt:
http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_User=55&View=Rapport
Niben Säädöistä kirjoitusta:
haku:
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?action=search
hakusanaksi: niben säätö
Säätöjä joudut hakemaan jonkin aikaa, jotta saat säädöt kohdalleen kesä-ajalle, välikaudelle , pakkasellle ja paukkupakkaselle.
-
Mikäs on pätkäkäynnin määritelmä?
Voorumilla pätkitään monessakin säikeessä, mutta missä menee raja kun on/ei ole pätkäkäyvä systeemi.
-
- "ihanteellista", jos 10-20 starttia per päivä
- kerrallaan 15-30+ min käyntiä.
- 5 - 1o min lämmityspirin lämmityssyklit liian lyhyitä
- Lämminvesiasetukset kannattaa olla myös sellaisella deltalla, ettei kokoajan kompura veivaa lämpöjä ylöspäin (delta 4 C )
- kompuran roiskevoitelu vajavaista startissa
- lämpötuotanto dataloggerin perusteella ei ole optimaalisinta ensimmäisten ~~3-4 min aikana
Yllä olevat kriteerit vain vaihtoventtiilikoneelle ja perustuvat vain omaan mutuun. Pätkäkäynti on subjektiivinen asia, koska eivät nämä systeemit ikuisia ole, mutta kestävät todennäköisesti kauemin (huoltamatta) kuin öljypolttimet 8)
-
Kiitos lukemista IVT 11E HT+/203m/2006
Onko siis tulkittavissa, että MLP:n arvot vuositasolla (Käynnistys 21,25 x pv. ja käyntikerran pituus 23"15sek./kerta) ovat keskiarvolukuina siedettävät?
Varmaankin kannattaisi kellottaa tai laskea kulutusseurannasta eri vuodenaikojen luvut erikseen ja sitten ehkä tehdä joitakin säätöjä vuodeajoittain?
Mitä arvoja muutetaan kesäkäyttöön ja talvikäyttöön? Syksyllä ja keväällä sitten haetaan niiden välistä sitten joitakin säätöjä, arvelen.
Olisiko nuo käyntikerrat kesällä lyhyempiä kuin talvella?