Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Nibe => Aiheen aloitti: Jome - 16.10.07 - klo:07:39
-
Terve!
Onko muilla tullut vastaan sellaista, että legionellakuumennuksen (60 astetta) yhteydessä VPA-varaaja päästää ylimääräiset vedet ulos paineventtiilin kautta? Vettä tulee 2-3 desiä.
Nibeltä sanottiin, että täysin normaalia toimintaa. Käskivät säätää kuumennuksen pienemmälle tai ottaa kokonaan kuumennus pois, koska sitä ei Suomessa tarvita.
Kertokaapa, millaisilla säädöillä teette kuumennuksen?
-
Mulla teki alussa saman ja mainitsin siitä asentajalle. Se teki jotain säätöä paisunta-astialle, eikä ole sen jälkeen enää sylkäissyt yhtään.
-
No minulla on IVT, mutta sama asia tapahtuu meilläkin.
Oikeastaan se on positiivista, koska tietää varoventtiilin toimivan. Normaali juttu. ;)
-Peca-
-
Mulla teki alussa saman ja mainitsin siitä asentajalle. Se teki jotain säätöä paisunta-astialle, eikä ole sen jälkeen enää sylkäissyt yhtään.
Minulla tulee kyllä käyttövesipuolen varoventtiilistä vesi ylikuumennuksen aikana, ei lämmityspuolen.
-Peca-
-
Minulla tulee kyllä käyttövesipuolen varoventtiilistä vesi ylikuumennuksen aikana, ei lämmityspuolen.
-Peca-
Joo, noinhan se menee eli eihän tuo vaikuta käyttöveteen tietysti mitään :D
-
Käyttövesipuolen varoventtiili toimii aina, kun lämpötila nousee käyttövesipuolella ja verkostossa ei ole juoksutusta. -> Ilmatila / paisunta kun puuttuu.
Lämmitysvesi puolen (kalvopaisunta-astia) varoventtiili jos aukeaa, on kysymys liian pienestä paisuntasäiliön mitoituksesta tai väärin säädetystä esipaineesta / järjestelmän paineesta.
Esipaineen minimi muodostuu ylimmäisen ja alimmaisen lämmitysjärjestelmän veden etäisyydestä. Esim. kaksikerroksisesa lattialämmitys talossa ero n. 3m eli staattinen paine 0.3bar -> paisuntastian esipaine >= 0.5 bar. Jonkinlainen ohje on, että esipaine pitää olla minimissään 1 bar. Jos varoventtiili 1.5bar, on paineella varaa nousta 0.5 bar (vesi kun laajentuu) Kalvopaisuntasäiliön paineen voi mitata normaalilla rengaspaine mittarilla säiliön venttiilistä.
-
Hei,
Alkuperäiseen avaukseeni liittyen, muutin asetuksia siten, että kuuma käyttövesi lämmitetään +57 asteiseksi. Homma toimi muuten ok, mutta kompuran sammuessa +57 asteessa, sähkövastukset kytkeytyivät päälle ja lämmittivät veden +65 asteeseen.
Haatolta sain ohjeen, että älä tee kuumennusta. +57 astetta on kuulemma liian kuumaa kompuralle. Suosittelevat vain +52 asteista käyttövettä.
Kuinka moni tekee tämän kuumennuksen ja millaisilla asetuksilla? Minkä asteista käyttövettä normaalisti teette?
-
Käyttövesi kompuralla katkaisu 44-52ast.
1krt / vko Legionella vastuksilla muistaakseni 60ast. Saapahan kerran viikossa kuumaa vettä hanasta. :)