Maalämpöfoorumi
Lämpöpumput => Karhu-maalämpöpumppu => Aiheen aloitti: pihi - 15.03.05 - klo:14:02
-
Miten Karhun lämmöntalteenottokenno pidetään sulana pakkasella? Eli onko Karhu onnistunut ratkaisemaan korkean hyötysuhteen kennon jäätymisongelman hyvin?
Entä äänitaso?
Säädettävyys?
.... onko esim. ILTO X100 (vastavirtakenno) veroinen?
Olispa hyvä, jos jollain olisi kokemusta talvikäytöstä.
Terveisin
pihi
-
Luulen, että Karhu IV on niin uusi laite, ettei siitä ole vielä kellään vertailukelpoista kokemusta. Eiköl se tullut vasta täksi talveksi markkinoille?
Joku minua viisaampi on kirjoittanut, että vasta kolmen vuoden käytön jälkeen maalämpölaitteiston lämmönlähde saavuttaa energiatasapainon. Asennusvuonna kerääntyneet kokemukset eivät ole edustavia.
Tämä liittyy myös siihen, ettei kukaan testaa maalämpölaitteita kenttäoloissa. Kellään ei ole vertailukelpoista tietoa eri laitteiden energiakulutuksesta, äänitasoista ja säätöjärjestelmän toiminnasta.
-
Otsikkoni oli vähän huono. Täytyy täsmentää: Karhu IV:llä tarkoitin Karhun ilmanvaihtolaitetta. Eli esitetyt kysymykset liittyivät ilmanvaihto-osaan. Sattuisiko jo jollain olemaan kokemusta, että toimiiko pakkasilla?
-
Minulla on KIV10 käytössä ja IV:n kanssa ei ole ollut ongelmia. Kenno on pysynyt sulana hyvin, käsittääkseni tämä ns. alijäähdytyskenno toimii myös tuloilman esilämmittäjänä. Käsittääkseni vähentää silloin sulatuskertoja. Itse en ole huomannut talven aikana kuin muutaman kerran, että tuloilmapuhallin on sammunut. Sulatus ei kestä näköjään kuin puolisen minuuttia ja sitten puhallin käynnistyy uudelleen. Kai se useammin kuitenkin sitä talven aikana sulattaa, mutta sitä ei varmaankaan itse huomaa. Ihan ok peli.
-
Pitkä vastavirtakenno on tehty keski-euroopan olosuhteisiin ja jäätyy aivan liian helopolla.
Ei sovi suomeen. Kysyppä IV puolelta käyttökokemuksia...
-
Jos Karhusta haluaisi paremman , niin kehittäisivät siihen pyörivällä roottorilla olevan jäätymättömän IV systeemin.
Se olisi sitten Karhu IV B ;D
-
Tero : miksi tuo pitkä vastavirtakenno mukamas jäätyy liian helpolla ja ei siten sovellu Suomen oloihin ? Onko sinulla kokemusta asiasta?
-
On kokemusta. Ei sovi koville pakkasille. lämmönsiirto pinta-ala on liian pitkä, vaikkakin tuloilma esilämmitetään.
jos joku yhdistäisi pyörivän kennon ja alijäähdyttimen se olisi oiva homma.
Tosin pyörivä kenno ei tarvitse lisä energiaa laisinkaan...
-
Perustele väitettäsi.
Karhu KIV:n käyttäjät tyytyväisiä laitteeseen ja hyvähän sen täytyy olla, kun messuilla LÄ:n mies kehui Karhua Suomen parhaaksi lämpöpumpuksi!
-
:-/ Minäkin olisin halukas kuulemaan paremmat perustelut tuohon ettei pitkä vastavirtakenno sovellu Suomen oloihin ? En nimittäin usko että esim: ILTO X100 olisi kehitetty ja laskettu markkinoille jos tuollaisia ongelmia olisi pelkän pitkän kennon takia !
Minusta tuo Karhun KIV malli näyttää kiinnostavalta peliltä ja uskoisin että on myös toimiva peli ! Valitettavasti näilläkin sivuilla on käviöitä joiden mielestä vain omat valinnat ovat hyviä ja muilla merkeillä tai toteutustavoilla ei tee mitään !!!! Uskonpa että muutkin merkit kehittelevät tuollaisia maalämpöpumpun ja ilmastoinnin yhdistelmiä ! Ja jos nyt olisin tekemässä pumpun valintaa niin Karhu olisi yhtenä merkkinä mukana aivan varmasti. ::) ;D
-
Vastavirtakennossa on niin pitkä lämmönsiirto pinta-ala, jotta se jäätyy helpolla pakkasilla.
Näin olen kuullut messuilla muilta IV valmistajilta, jotka eivät ole ottaneet salmiakkikennoa tuotantoon. Kenno ei ole mikään suomalaisten kehittämä.
Karhu on varmaan pumppuna ok. Kunhan siitä saadaan todellisia käyttökokemuksia.
-
Tero: Niin kuin arvelinkin olet vain kuullut ettei tuo pitkä vastavirtakenno toimi Suomen oloissa ja vieläpä kilpailevien merkkien edustajilta ! Minusta tuollaiset myyntimiehet ovat vihonviimeisiä jotka rupeavat haukkumaan toisia kilpailioita, jos minun kohdalle osuu sellainen niin on täysin 100 varma että en osta siltä edustajalta mitään ! Kyllä myyntimiehen pitää pystyä ne kaupat muuten saamaan kun haukkumalla kilpailiat !
-
Millaisia tarjouksia olette saaneet Karhusta ?
Oma tarjous pitäisi saapua ensi viikolla, laitan sitten tietoa.
-
vastavirtakennoistakin ois muuten kiva kuulla lisää jos kokemuksia ois kertynyt
((mahdollinen herkempi jäätyminen johtuisi mielestäni siitä yksinkertaisesta syystä että se ottaa enemmän lämpöä talteen poistoilmasta eli siksi poisto kopsahtaa nopeammin jäähän, eli kennokoneella ei ilman esilämmitystä päästäisi koskaan pyöriväkennoisen pätkimättömyyteen, ei ainakaan pohjoissuomessa, mutta tuo on vain teoriaa, en ole vielä nähnyt kunnon testejä/vertailuja/kokemuksia))
-
Kävin yhtä uutta karhua "kuuntelemassa" ja mielestäni aivan käsittämätön meteli!! tais olla 25kw:nen
-
Meillä on KIV pumppu pyörinyt nyt yli kaksi vuotta ja kennon jäätymisen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Sisään puhallus ilma pysyy kovillakin pakkasilla 18 asteen seutuvilla ja sulatuksia en ole havainnut kun muutaman kerran. Olen avannut silloin tällöin talvella iv koneen ja katsonut onko kenno jäässä tai hurussa, mutta ei se ole. Myös kesällä iv koneen jäähdytys on ainakin meillä pitänyt talon halutussa 23 asteessa. (220 m2) Ääni ongelmia ei ainakaan meidän pumpussa ole, on kylläkin omassa teknisessä tilassa ja ei pumpun ääni kuulu ainakaan meillä sisälle. Parin vuoden kokemuksella uskallan suositella.
-
Mulla on KIV12 teknisessätilassa, joka on talon sisällä, mutta eristettynä muista tiloista ja käynti on vain ulkokautta. Pumpun käydessä matala kumina kuuluu melko hyvin olohuoneeseen, jonka seinän takana pumppu on.
Toi seinä on ihan tavallinen puurunkoinen väliseinä jossa on 70mm villa, kun korvaa liikuttaa seinän vieressä huomaa hyvin runkotolppien paikat, sillä ääni kuuluu tolppien kohdalta. Ääni varmaan häviäis jos tuplais tuon olohuoneen vastaisen seinän ja laittais villlan runkojen väliin.
Arvelisin että äänen kuuluminen saattaa johtua putkien resonoimisesta. Pumpun ja varaajan väliset- sekä maapiiriin menevät putket on kiinnitetty tuon olohuoneen vastaisen seinän runkoon ruuveilla.
Kannattaiskohan kokeilla putkien kiinnityksen muuttamista, että laittais vaikka kumiprikan putkenkiinnikkeen ja seinän väliin?
Onko jollain muita ideoita?