Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Capiton varaaja ja käyttöveden ongelma (kuumaa ei tule)  (Luettu 209 kertaa)

Poissa Uusi Alpertti

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 1
 • Maalämpöfoorumi
Hei,

Meillä on uudessa talossa lämminvesivaraajana 600 litran Capiton kerrosvaraaja (alaosassa lattialämmityksen haaleaa vettä ja yläosassa kuumaa käyttöveden tulistusta varten). Siinä on käyttöveden lämmittämistä varten kierukat ala- ja yläosassa.

Kierukat ovat vakiona tulevat WT30 ja WT40:
https://www.heatco.fi/tuote/kayttovesi-ja-latauskierukat/#mallit_ja_mitat

Nyt tilanne on se, että kuumaa vettä tulee hanasta ainoastaan hetken aikaa (se vesi mikä on kierukoissa ollut makaamassa), mutta sen jälkeen ainoastaan hyvin haaleaa. Eli vaikuttaa siltä, että vesi ei ehdi lämmetä kierukoissa tarpeeksi?

Alaosassa varaajan lämpötila parissakympissä (lattialämmityksen vuoksi) ja yläosassa noin 55 astetta. Kokeilin ajaa legionella-ohjelmalla yläosan 63 asteeseen, mutta en huomannut juurikaan eroa lopputuloksessa; kuumaa vettä tuli vain hetken ja sitten enää haaleaa.

Testit tein yhdellä hanalla teknisessä tilassa. Saunaosastolle tulee kaksi suihkua, joista pitäisi kyllä molemmista saada lämmintä vettä yhtä aikaa.

Auttaisiko WT36 kierukan vaihtaminen riittävästi, vai pitääkö laittaa kuumalle vedelle joku puskurivaraaja tms. jota lämmittää kierrättämällä yläosan kuumaa vettä sen kierukassa tms.?

Putkimies oli aluksi kytkenyt kierukat väärään järjestykseen, mutta nyt pitäisi olla kytkennät oikein. Silti kuumaa vettä ei saada normaalisti.

Onko kukaan muu törmännyt tällaiseen ongelmaan??


Poissa ishiba

 • Vanha jäsen
 • ****
 • Viestejä: 277
 • Maalämpöfoorumi
Vs: Capiton varaaja ja käyttöveden ongelma (kuumaa ei tule)
« Vastaus #1 : 01.12.19 - klo:13:06 »
Pääseekö niitä putkien lämpötiloja tutkimaan. Jos laittaa kuuman veden hiljalleen valumaan ja mittailee ir-mittarilla tai varovasti käsikopelolla.

Tuon syöttösekoitusventtiilin toiminnan voisi tarkistaa; tuleeko kuuma vesi sinne asti


Poissa Matias

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 3 906
Vs: Capiton varaaja ja käyttöveden ongelma (kuumaa ei tule)
« Vastaus #2 : 01.12.19 - klo:16:03 »
Lainaus
Onko kukaan muu törmännyt tällaiseen ongelmaan??

Varmaan monikin,meillä varaajan kuumavesikierukalta hanoille lähtevässä putkessa syöttösekoitusventtiili takerteli siten että otti liikaa kylmää vettä ja hanoista tuli enintään haaleaa.
Alkuun korjasin kääntelemällä syöttösekoitusventtiilin säätönuppia muutaman kerran ääriasennosta toiseen ja sitten täysin auki,olikohan 60C.Sillä konstilla toimi muutaman vuoden.
Lopullisesti tuli kuntoon kun vaihdoin Esben termostaattiventtilin(joku VTA mallinen) syöttösekoitusventtiilin tilalle.

Onhan varaajan kierukat putkitettu silleen että alimpaan yhteeseen menee kylmä vesi,keskeltä menee alakierukasta ylemmän kierukan alaosaan ja ylimmästä yhteestä lähtee kuuma vesi kulutukseen?

Juuri tuollainen syöttösekoitusventtiili oli meilläkin alkujaan

Pääseekö niitä putkien lämpötiloja tutkimaan. Jos laittaa kuuman veden hiljalleen valumaan ja mittailee ir-mittarilla tai varovasti käsikopelolla.

Tuon syöttösekoitusventtiilin toiminnan voisi tarkistaa; tuleeko kuuma vesi sinne astihttp://www.elisanet.fi/matsut/talo/day.jpg
http://www.elisanet.fi/matsut/talo/energymon.jpg

9kw Ekowell EPT400 vuodesta 1998
Jämä Kantikas 1250l Keruu 2X200m