Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Thermia Duo 10 MATALAPAINEHÄLYTYS > Paisuntaventtiilin säädöt väärin  (Luettu 452 kertaa)

Poissa Harza

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 7
 • Maalämpöfoorumi
Thermia Duo 10 MATALAPAINEHÄLYTYS ilmaantunut muutaman kerran tässä viime ja toissa viikolla.

Meillä matalapainehälytyksen syyksi paljastui paisuntaventtiili. Huoltoliike kävi miittaamassa kompressorin alapaineen ja se oli noin 1 bar. Paisuntaventtiili saatiin säädettyä 2 bariin mutta ei sen ylemmäs. Alapaineen pitäisi olla kuulemma ennemmin 3,0-3,5 bar. Meillä painetta ei saatu säädettyä kuin hivenen yli 2 bariin. Kysyin tarjousta paisuntaventtiilin vaihdosta ja sain tarjouksen paisuntaventtiilin vaihdosta joka oli noin 1550 kaikkineen kun paisuntaventtiilin hinta on noin luokkaa 80 eur loput muita kuluja. Matalapaine hälyksen raja on ilmeisesti 0,8 bar ja nyt meillä siis noin 2 bar.

Laite on otettu käyttöön 2007 ja kompressori vaihdettiin 2011 kirskuvien sivuäänien vuoksi. PAISUNTAVENTTIILIÄ JA KUIVAINTA EI VAIHDETTU JOSTAKIN SYYSTÄ! Nyt sitten kun olen selvitelllyt asiaa niin yleinen käytäntö on että kompuran mukana vaihdetaan koko setti kompura, paisuntasäädin ja kuivain AINA. Nyt tässä mietityttää miksi kuivainta ja paisuntaventtiiliä ei vaihdettu ja tästä koituu 1550 kuluja jos ruvetaan vaihtaamaan osia uusiksi. Huollon olisi mielestäni kuulunut vaihtaa kaikki osat kerralla.

Kompressoriin kertynyt käyttötunteja ennen ja jälkeen vaihdon:

210 h / kk ennen 2011
285 h / kk kompressosin vaihdon jälkeen


Mielestäni jotakin on pielessä kun kompuran käyntimäärä on lisääntynyt hurjasti lämmityksen osalta. Käyttöveden tunnit ovat nousseet vain hiukan. Laite on huollettu säännöllisesti: Sihdit putsattu vaihtoventtiili tarkistettu / vaihdettu tarpeenvaatiessa ja kiertovesipumput toimivat normaalisti.

Kuinka näette asian ja jos jollain tietämystä onko matalapaine niin metsässä että paisuntaventtiili on syytä vaihtaa? koneen hyötysuhde on jokatapauksess ollut huono viimeaikoina tai koko ajan kompressorin vaihdon jälkeen. Seuraan tilannetta tällä hetkellä.

Poissa Harza

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 7
 • Maalämpöfoorumi
Nostetaanpa ylös jos tulisi kommenttia:

Kuinka näette asian ja jos jollain tietämystä onko matalapaine 2 bar niin metsässä että paisuntaventtiili on syytä vaihtaa. Kuinka paljon tuo paineen lasku 3-3,5 barista >> 2 bariin vaikuttaa hyötysuhteeseen?

Tällä hetkellä kompura käy noin 17-18 tuntia vuorokaudessa eteläsuomenkeleillä per vuorikausi.
 

Poissa MLP100

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 7
 • Maalämpöfoorumi
Niin mitattiinko kompressorin vaihdon jälkeen matalapaine, tulistus ym arvoja. ??

Anna koneen lämmittää taloa noin 30min.  Ja otan sen jälkeen kaikki lämpötila arvot ylös. Myös kuumakaasu.   Laita tänne näkyviin niin katsotaan saadaanko niistä jotain.

Tuo tunti määrä / vuorokausi.  Tuosta voi jo melkein päätellä että paisari ei toimi kunnolla. Tai sitten on muuten jotain vikaa todella pahasti. Samoin kertoo se että säätöä ei saatu kohdalleen.   

Vähintään kuivain olisi pitänyt vaihtaa kompr. kanssa.
Monta tuttua mlp merkkiä