Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Jatkuvaa käyntiä vai sähkövastus avuksi? Kiertoveden nopeus yms.  (Luettu 1569 kertaa)

Poissa kilehto

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 82
  • Hyvät vinkit ja kokemukset kannattaa kierrättää!
Maalämpövillitystä syyskuusta 2006 lähtien. Silloin tällöin koitan muuttaa jotain säätöjä. Yleensä palaan takaisin monta vuotta sitten hyviksi havaitsemiini.

Pumppu on SH7 + 500 litran varaaja. Koko historian aikana vastustunteja on kertynyt alle 10. Sanotaan nyt, etten joka talvi ole sallinut vastuksen menemistä päälle lainkaan. Eilen tuli taas tämä sama tilanne: pumppu mourusi koko päivän. Saunaan mennessäni kävin näpelöimässä päälle "kompressori + sähkövastus".

Mikä on järkevää? Koko päivän tai vuorokauden käynnit kovilla pakkasilla vai antaa vastuksen lämmittää ja laitteen levähtää välillä? Eilinen vastuslämmitys kesti 55 min. Eli 3 kw sähköä sitä kautta. Olenko väärässä: kokonaissähkön määrä voi hiukan pienentyä, kun sillä säästetään muutaman tunnin kompressorinjauhanta?

Tässä pumpussa on muistaakseni ZR-alkuinen Scroll-kompressori. Kuulemma huono kestoltaan. Sen(kin) vuoksi pidän lämpötilat maltillisina. Käytännössä pytty on aina max 50-asteinen ja alaosa max 45-asteinen. Käynnistyksiähän tämä Ouman 202S ei laske, mutta niitä seuranneena ilmoista riippuen +/- 15/vrk. Kunnon pakkasilla käy kerrallaan 1,5 - muutaman tunnin. Lauhoilla ilmoilla puoli tuntia - tunti.

Millä nopeuksilla on järkevää pyörittää vettä pattereissa? Itse toisinaan napsautan kierrot isommalleen, mutta en ole kertaakaan todennut, onko siitä hyötyä. Ehkä hivenen lämpimämpi vesi palaa varaajaan? Onko siitä haittaa? Pumppujen kesto?