Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: WPC 13 cool jäähdytyskäyttö  (Luettu 169 kertaa)

Poissa vara

  • Nuorempi jäsen
  • **
  • Viestejä: 11
  • Maalämpöfoorumilta tietoa
WPC 13 cool jäähdytyskäyttö
« : 14.07.18 - klo:12:15 »
Terve.

Onkos jollain käytössä Stiebelissä tämä jäähdytyskäyttö? Meillä oli tarkoitus silloin kun tätä pumppua ostettiin, että talon yläkertaa (jossa on makuuhuoneet), jäähdytettäisiin. Välipohjan rakenne on ontelolaatat + 70mm valu, jossa on Warmian putkistot ja tätä lattiaa oli siis tarkoitus jäähdyttää. Tässä kävi sitten sillä lailla perinteisesti, eli tuon yläkerran rakentaminen valmiiksi "pikkasen" venähti. Eli tuota jäähdytyksen käyttöönottoa ei silloin tehty myyjän toimesta ja nykyään eivät enää edes myy Stiebeliä, niin vähän on huono saada apua tuolta. Eikä varmaan ole aikanaan näitä jäähdytyksiä myyneet/ottaneetkaan paljoa käyttöön.

Kytkin nyt tuon FEK ohjaimen pumppuun ja yritin ottaa tuota jäähdytystä käyttöön.


Käyttöohjekirjahan kertoo seuraavaa:

Parametri 6 JAAH-KAYTTO päälle ja sieltä valinnat: Passiivinen, Pinta -valinta päälle.

Lisäksi pitää olla parametri 8 KESAKAYTTO -päällä.


Näillä asetuksilla jäähdytys lähti päälle. Mutta siinä hetken testaillessani tuntui, että tuo FEK säädin ei ohjaisikaan tuota pumppua. Esim. kun nosti tuosta säätimestä huoneläpötilan reilusti korkeammaksi, pumpun jäähdytys vain pysyi päällä. En uskaltanut tuota jäähdytystä jättää päälle.


Tuossa jäähdytyskäytössä (pumpun valikoissa) puhutaan myös huoneläpötilasta. Onko se kuitenkin niin, että tuo lämpötila asetetaan pumppuun ja sitä sitten verrataan FEK ohjaimen ilmoittamaan huonelämpötilaan??


Poissa T-Man

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 1
  • Maalämpöfoorumi
Vs: WPC 13 cool jäähdytyskäyttö
« Vastaus #1 : 16.07.18 - klo:14:29 »
Noin minäkin olen tämän jäähdytyksen ymmärtänyt. FEK ei siis säädä, vaan sen tietoa käytetään vertaamiseen.

Ei sitä jäähdytystä tarvitse pelätä. Ei tuo sinne kiertoon mitään kylmää vettä tunge, nyt näyttää mixerissä olevan 24asteista, paluu 26 ja ulkona 30. Sisällä myös mukavat 27.  Kastepiste on jossain 16 asteen tietämillä, joten kai sinne voisi kylmempääkin puskea.

Ei riitä teho minulla mitenkään pitämään oleskelutiloja siedettävänä ja jos rajaan kierron vain yläkerran makuuhuoneisiin, ei se niitäkään sen ihmeemmin jäähdytä.