Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Maailman ensimmäinen pilveen kytketty maalämpöpumppu  (Luettu 2604 kertaa)

Poissa fraatti

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 3 553
 • Maalämpöfoorumi
Lainaus
Maailman ensimmäinen pilveen kytketty maalämpöpumppu
Julkaistu: 20.03.2018
Laitteet

Leppävirralla toimiva lämmityslaitevalmistaja Gebwell on lanseerannut täysin uudenlaisen, esineiden internetiä hyödyntävän maalämpöpumpun, jota etäohjataan mobiilisovelluksella. Aries-niminen laite on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Aries-maalämpöpumppu on aina langattomasti yhteydessä Gebwell Smart-pilvivalvomoon, joka seuraa laitteen toimintaa. Käyttäjä voi itse ohjata laitetta helpon mobiilisovelluksen ja lämpöpumpun luoman langattoman lähiverkon kautta.

Aries-maalämpöpumpun koko käyttöliittymä toimii Gebwell Smart -mobiilisovelluksessa. Lämpöpumppuun sisäänrakennettu wifi-yhteys muodostaa automaattisesti lähiverkon ja käyttäjän mobiililaite toimii lämmitysjärjestelmän helppokäyttöisenä ohjauspaneelina. Asennus ei vaadi verkkolaitteita tai -kaapeleita.

Aries on tehtaalla valmiiksi linkitetty Gebwell Smart -pilvivalvomoon, joten pumppu on koko ajan Gebwellin etäohjauksessa. Etäohjaus tuo käyttäjälle huolettoman käyttökokemuksen ja tehtaan teknisen tuen laitteen käyttöön. Gebwell Smart -pilvivalvomossa nähdään kunkin laitteen tila reaaliajassa, mikä on täysin uutta lämpöpumppujen teknisen tuen palvelukentässä.

IoT-teknologia kerää Arieksen antureiden mittaamaa dataa Gebwell Smart -pilvivalvomoon langattomasti. Pilvipalvelu mahdollistaa käyttäjälle Aries-maalämpöpumpun etäohjauksen ja seurannan Gebwell Smart -mobiilisovelluksella paikasta riippumatta.

Kerättyä käyttötietoa analysoimalla voidaan maalämpöpumpun ohjaukseen luoda tulevaisuudessa ennakoivia malleja, joilla lämmitystä pystytään optimoimaan ja ennakoimaan järjestelmän huoltotarpeet.

Jalostettua dataa, kuten yleisimmin käytettyjä lämpötilakäyriä, voidaan yhdistää paikalliseen säätietoon, jolloin on mahdollista luoda reaaliajassa muutoksiin reagoivia älykkäitä toimintoja käyttökohteen mukaan.

Aries on ensimmäinen ja ainoa Suomessa valmistettu invertteriohjattu maalämpöpumppu. Invertteriohjauksen ansiosta lämpöpumppu toimii aina oikealla teholla optimoiden lämmitystehon. Toisin sanoen Arieksen kierroslukuohjatun kompressorin teho säätyy kiinteistön tehontarpeen mukaan. Lämpöpumpun teho kasvaa tai pienenee lämmitystarpeen mukaan.
http://etn.fi/index.php/13-news/7728-maailman-ensimmainen-pilveen-kytketty-ilmalampopumppu

Toimittajaa saisi hiukan näpäyttää kun artikkelissa puhutaan ilmalämpöpumpusta....  :D

Hienoa että kotimaiset yritykset kehittävät tuotteitaan!

https://www.gebwell.fi/tuotteet/maalampopumput/aries-maalampopumput/
Viessmann Vitocal 333-G, 180m kaivo
171m2/500m3 talo + 70m2/200m3 talousrakennus
Kokonaissähkö n 10000kWh(MLP n 5500kWh, IV-kone n 700kWh)

Poissa Roori

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 3 476
 • Maalämpo... Ollakko vai Ei....KYLLÄ
Vs: Maailman ensimmäinen pilveen kytketty maalämpöpumppu
« Vastaus #1 : 20.03.18 - klo:12:07 »
Katos katos, edistys kehittyy ja kehitys edistyy  8)

Poissa repomies

 • Vanha jäsen
 • ****
 • Viestejä: 377
 • Maalämpöfoorumi
Vs: Maailman ensimmäinen pilveen kytketty maalämpöpumppu
« Vastaus #2 : 20.03.18 - klo:13:00 »
Nettiyhteys nyt on jo mainstreamia. Eikö wifiä muka muilla ole? Ja valmistajan servereihin yhteys ei ihan tavatonta ole sekään. Reaaliaikainen data on sitten jo vähän eri juttu. Ilmaiseksi ainakin.

Myös AIT näkyy kodin wlanissa jos sen piuhalla kytkee reitittimeen, ja on hallittavissa kännykkäsovelluksella vessanpöntöltä tai ulkomailta.. mutta ei reaaliaikaisesti muuten kuin kotiverkosta. Muualta 5h pollailuvälin voimin.
AIT PWZSV9 suoraan lattiaan, KA 198m2 vm 2004 1-taso OKT Pirkkala, 230m kaivo