Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Qi8 tarinaa  (Luettu 3323 kertaa)

Poissa Matias

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 3 466
Vs: Qi8 tarinaa
« Vastaus #40 : 30.01.18 - klo:11:17 »
Huomenta!

Kyllä voi ja nimenomaan ohjataankin. "Lisävaraajan anturi B4", joka sijoitettu verkoston menovesiputkeen. (jos ei siis ole anturitaskua varaajassa)

Kun lämpöpumpun sisäinen paluuvesianturi saavuttaa käyränmukaisen asetusarvon, kompressori sammuu.
Kun taas lisävaaraajan anturin mittaus menee alle asetusarvon, kompressori käynnistyy.

t: Matti

Oikein hyvä ratkaisu Gebwelliltä,meillä kun lämpöpumpussa on vain 2 kpl on-off termostaattia (v1998) niin siksi tuollainen Ouman viritys. ::)

edit:
Lainaus
Pumppu työntää nyt siis lämmitettyä vettä ison varaajan yläosaan ja ottaa viileää vettä alaosasta. 35 astetta on tavoitelämpötila palaavalle vedelle, jolloin pumppu pysää ja alkaa huilaamaan. Kun varaajan yläosan lämpö tipahtaa alle 35 asteen, aletaan taas lämmittämään. Näin siis ainakin ymmärsin asian eilen klo 23:30 kun käytiin konfiguraatiota läpi

Tuo paluuveden lämpötila siis muuttu ulkolämpötilan mukaan automaattisesti asetetun lämpökäyrän mukaan,lauhemmilla ilmoilla se on alempi ja kun pakkasta tulee enemmän niin tuo lämpötila nousee.

Tarkoitushan lämpökäyräasetuksella on että varaajaa lämmitetään vain senverran mitä talon lämmönkulutus eri ulkolämpötiloilla on joten huonelämpötila pysyy vakiona vaikka ulkolämpötila vaihtelee.
http://www.elisanet.fi/matsut/talo/day.jpg
http://www.elisanet.fi/matsut/talo/energymon.jpg

9kw Ekowell EPT400 vuodesta 1998
Jämä Kantikas 1250l Keruu 2X200m