Uutiset:

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleistä / Vs: Sulamisvesi
« Uusin viesti kirjoittanut Citabria tänään kello 14:46 »
Teoriassa vesi pääsee sisään vain, kunnes yläosa on kokonaan veden alla. Sen jälkeen ilma ei pääse enää poistumaan. Putken toisella puolella oli sinetöity tulppa. Joten sieltäkään ei voinut päästä ulos ilmaa. On vaikea tietää varmasti, menikö sulatusvettä putkeen. Putki on edelleen kiinni toiselta puolelta. Joten jos mittaan nesteen tasoon asti. Jos sitten avaan toisen pään. Se tasoittaa nesteet molemmilta puolilta. Tämän eron pitäisi antaa minulle arvio, menikö vettä putkeen ja kuinka paljon. Eikö olekin?

Luin, että vesi liuottaa etanolia. Muistan myös muista foorumin aiheista, että vettä voi lisätä muutaman litran, jos taso on liian alhainen. Joten jos vesimäärä ei ole suuri selitetyllä menetelmällä, sulje se äläkä huolehdi?

Voinko mitata prosenttiosuuden myös alkoholimittarilla?
2
Lämmönkeruu / Vs: Maalämpökaivoon piiskapumppu vai ei?
« Uusin viesti kirjoittanut euroshopperi tänään kello 14:08 »
Rupesin plaraamaan noita viikko raportteja taaksepäin, kun rupesi edellisen tammikuun lämmönsaanti kiinnostamaan. Ei sinne mitään ole jäänyt enää muistiin, vaan viimeiset 52 viikkoa löytyi enää kertymästä. Eli nuo SCOP luvut onkin vain yhden vuoden lukemia, eikä kumulatiivisia alusta alkaen. Ei tuo nyt suuremmin haittaakaan ja ilmentää oikeestaan paremmin, että mihinkä tilanteeseen on päästy vuosien säätämisellä.
3
Lämmönkeruu / Vs: Lisäenergiakaivon kytkentä
« Uusin viesti kirjoittanut euroshopperi tänään kello 13:59 »
Sullahan on tosiaan tuo jäähdytys, niin se kyllä laajentaa jonkun verran litkua, muttei varmaan ihan maapiirin veroiseksi kuitenkaan tule. Iso peukku kuitenkin rehvakkaasta keräimen uppgreidauksesta. Aika mukava seurata nykyistä omaa, kun metrit on identtisiä ja mitään ei ole kuristamassa kiertoa.
4
Maaviileä, jäähdytys ja ilmanvaihto / Vs: Enervent maaviileän teho?
« Uusin viesti kirjoittanut hallanvaara tänään kello 12:04 »
Saako Eneverntissä (Pelican + eAir) tuota minimipyyntilämpötilaa säädettyä mistään? Itellä ei ainakaan paneeli tai web käli anna laskea pyyntiä alle 15C mutta Modbusin kautta onnistuu kyllä. Mieluusti pyydän 10C ilmaa jäähdytykseen kun kanavapatteri siihen kykenee. Viilennyksen takana olevat putket kulkee höyrysulun sisäpuolella, ainakin toistaiseksi ellen sitten jaksa siirtää loppujakin kanavia sen taakse. Niistä osa menee yläpohjassa lasipuhallusvillan seassa. Erkattu mutta tietty mahdolliset vuodot ja kondenssiriski vähän mietityttää.

Poiston kautta ohjaamalla varmaan tuuttaisi kylmempää, mutta ei oikein toimi itselle tuo kun alakerran viileä ilma sekoittuu yläkerran pätsin kanssa ja yläkertaan tuo maaviilennys on tällä hetkellä kytetty. Huonelämpötilamittaus pelaa paremmin ja tällä hetkellä käytössä oma säätöviritys Home Assistantin kautta ja sieltä siis kylmempikin pyynti onnistuu, mutta toisinaan voisi paneelistakin pyytää kylmää.
5
Yleistä / Sulamisvesi
« Uusin viesti kirjoittanut Citabria tänään kello 11:21 »
Hei,

Minun piti vielä liittää kaksi Fusamatic-liitintä PE-putkeen maasta. En ollut tehnyt tätä aiemmin pakkasen takia, joten olin laittanut kaksi korkkia, jotta lika ei pääsisi putkeen. Tänään poistin eristelevyt ja huomasin, että kuoppa oli täynnä sulamisvettä.

Kun poistin veden, huomasin, että yksi korkki ei ollut enää kunnolla kiinni. On siis todennäköistä, mutta epäselvää, että sulamisvesi meni putkeen.

Mitä nyt?

Kiitos
6
Nibe / Vs: F1145 puhti loppuu
« Uusin viesti kirjoittanut euroshopperi tänään kello 11:03 »
Jos sieltä tyhjennetään kylmäaineet, niin pyydä tyhjennetty määrä ottamaan ylös. Ja löytyykö edellisen kerran yhteydessä samaa tallennettua lukemaa kylmäaineen määrästä tyhjennettäessä. Eikö tuollainen pitäisi aina kirjata?
7
Nibe / Vs: F1145 puhti loppuu
« Uusin viesti kirjoittanut maalämmittää 30.04.24 - klo:22:29 »
Oireet toistuivat  :(

3-4 päivää kävi hyvin ja sitten alkoi keruupumppu pienentämään nopeutta ja luovutuksen delta alkoi pienentyä.
Viimeisinä päivinä käyntijaksot pitenivät, vaikka ilmat lämpesivät.
Kuumakaasun huippuarvot (käyttöveden teossa) alkoivat aleta pari päivää sitten.

Vajaa viikko kuivaimen vaihdon jälkeen tuli matalapainehälytys ja kone on nyt varatilassa/sähkökäytöllä.

Toiminan huonontuminen tapahtui nopeammin kuin ensimmäisellä kerralla.

Kylmämies on tulossa.

Liitteenä kuva ja noin viikon loki loppuun asti.

Onko valistuneita veikkauksia?


Edit: Asentaja sanoi puhaltaneensa vanhan kuivaimen läpi. Joskus ovat niin tukossa ettei pysty.
Siivosin lokista turhat otsikot pois.
8
Lämmönkeruu / Vs: KERUUN LÄMPÖTILA - Keskustelut
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti 30.04.24 - klo:21:16 »
Olen kuullut että järvipiirien kanssa on ollut ongelmia kun koneen teho nousee liikaa. Integroidun varaajan kierukan teho voi jäädä koneen tehoon nähden varsin laihaksi. Käyntijaksot voi myös jäädä tyngiksi kun koneen teho nousee ylöspäin. Jossain vanhoissa koneissa näistä on kai seurannut pätkäkäynnin takia kompressoririkkojakin.

Shunttaamalla lämpötilaa saa laskettua.
9
Lämmönkeruu / Vs: Lisäenergiakaivon kytkentä
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti 30.04.24 - klo:21:14 »
En osaa sanoa, mutta 2 x 165 m kaivoihin on hyvin riittänyt 18 L paisunta. Onko seuraava koko sitten 25 L ja sitä suositteli yksi asentaja laitettavaksi, kun aikaisemmin kävi liuospumpun vaihtoa kattomassa. Mulla kaivoissa siis putkitusta 2 x 370 m, kun siirtoputket on mukana.
Meinasitko työntää toisen samanmittainen kaivon?

Joo, laitetaan nyt sen verran että piisaa kun kerran aloitetaan.

Mulla on sellainen muistikuva että koska lämpötilamuutos keruupiirissä on niin pieni niin paisunta-astian ei tarvisi olla suuri.

En nyt sano varmaksi, mutta ehkä aikaisemmin liuoksen keskilämpötila voi olla ollut alimmillaan -2 (lämmitys pakkaskaudella) ja +12(jäähdytys) välillä. Voisi ajatella että nämä luvut muuttuvat lähemmäksi toisiaan. Kesällä konvektorin jäähdytysteho kasvaa ja talvella MLP tehokasvaa hiukan mutta myös alin lämpötila jää korkeammaksi. Heitetään nyt jotain lukuja +1 ja +9 astetta.

Mahtaisiko nesteen tilavuus olla noin 800l. 4x180+40 ja päälle jokunen kymmenlitraa muualla järjestelmässä. Seppaantille nämä taisi olla tuttuja juttuja?

Paisunta-astiana näyttää nyt olevan 12l Altech.
https://res.cloudinary.com/dahlzxcv/image/upload/v1698412384/akeneo-assets/Altech_paisari_esite_asennusohjeet_lis%C3%A4varusteet_6.10.23.pdf

10
Lämmönkeruu / Vs: Lisäenergiakaivon kytkentä
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti 30.04.24 - klo:20:57 »
Tämä autokatos lämpöseksi joskus mielessä kans, hyvä tietää missä heiluu hinnat, mitä noiden kaivojen väli nyt min pitää olla?

Nyt olis hyvä aika tuo toteuttaa hinnan ja ktv suhteen.

Onkohan tuosta mitään havaintoo mikä voi olla pituuksien ero notta ei tartte vielä mitään tasapainotushimmeleitä, olis vaan niin paljon simppelimpi. Esim jos nykyinen kaivo 155m ja ketjuttaa toisen 15m päähän ja kairaa sen 140m syvänä!?
Eli voiko ero olla 5% tai 10% tjms, että homma vielä skulaa hyvästi?

Harvoin näistä on mitään kokemuksia kuullut. Tuskin ne niin ronkeleita on. Jotkut ovat sanoneet että kaivot hakeutuvat luontaisesti myös hiukan balanssiin, kylmempi neste ei liiku putkessa aivan yhtä liukkaasti. En ole jaksanut tutkia että paljonko lämpötila vaikuttaa jos käytettävissä oleva painehäviö olisi vakio ja lämpötila muuttuisi.

Jos kaivon rasitusta ajattelee niin luulisi että lähimpänä optimitilannetta olisi sellainen että kokonaisvertaus jaetaan suhteessa sen mukaan millainen on kaivon aktiivisyvyys.

esim 100m ja 200m kaivon tapauksessa 1/3 virtauksesta menisi 100m kaivoon ja loput 200m kaivoon. 100m kaivossa pitäisi olla paljon pidempi siirtoputkisto kuin 100m jotta virtaus jakaantuisi näin. Näinollen oikea tapa tasata kiertojen määrä on virtausmittarit ja kuristus.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10