Uutiset:

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ja täällä tyhjä talo -1 asteessa pelkkä lämmitys 17kwh.
2
Täällä ~0ºC pohjakulutus eli vain huushollin lämmitys huitelee 25-30kWh/vrk haarukassa ~500m3 talossa...... eli 0.06kWh/m3@0ºC.
Melkein 30v vanhassa talossa, 10v vanhalla MLP masiinalla.
3


Mutta kuten totesin, tyhjäkäynnillä (2 päivää ruotsissa koko porukka) ja kulutus huitelee 50-60kwh välissä. Silloin täällä ei tosiaankaan ole mitään ylimääräistä päällä, ulkovalotkin liiketunnistimien perässä.

Paljonko tuolloin oli ulkolämpötila?
4
Eihän tuo normaali kulutus ole mitenkään, meillä kun talo oli kesällä tyhjä niin meni se reilu 15Kwh. Näin lämmityskauden alussa kun talo täysi (8 henkilöä), niin kulutus on liitteen mukaista.
5
Pyykkäri ja kuivuri kerran päivässä, samoin tiskari. 55" töllö ehkä 4h päivässä päällä. 9kw kiuas lämpiää 2x viikossa, autot lämpiää webastolla. Ruuanlaittoa ihan normaalisti.

Mutta kuten totesin, tyhjäkäynnillä (2 päivää ruotsissa koko porukka) ja kulutus huitelee 50-60kwh välissä. Silloin täällä ei tosiaankaan ole mitään ylimääräistä päällä, ulkovalotkin liiketunnistimien perässä.
6
Joo, mutta talon ikä eikä kokokaan oikein selitä humppasähköä, asuintottumukset ym. nuo humpat kuluttaa ja se pitää tiedostaa. Onko teillä muuten asuintottumukset normaalit? Meillä esim pyykkäri käy ainakin kaksi kertaa päivässä, samoin kuivuri, ruuanlaittoa on paljon, ulkovaloja runsaasti, autot lämpimänä paljon pitkiä aikoja, tv 75” ja 65” päällä illat läpeensä, pleikka ja xbox 24/7 ym. noista kertyy.
Sauna, meillä vieläkin paljon vaikka tippui marraskuussa 2015 paljon kun hankin hetivalmiin, miten teillä sauna? Tuossa hetivalmiilla koko vuosi.

7
No juu, palaahan sitä. Sikälin kun allekirjoituksessasi olevat tiedot pitää paikkansa, on sulla neliöitäkin 140m2 enemmän, sekä asunto miltei 30v vanhempi.
8
Niin, tuossa vähän muotätuntoa. Maalämpö ollut kokoajan ja kaikki on vähintää a luokkaa ja lediä mutta meneehän tuota sähköä kun ei pahemmin säästele. Maalämpöpumpun osuus reilut 7000kwh. Eli humppaa 13000+

9
No täytyy vielä sitäkin koittaa.

Mutta lähtökohtaisesti ei vaan pysty käsittämään 1800kwh kulutusta kk-tasolla, jos käytännössä ainoat kaiken aikaa sähköävievät elementit on kiertopumppu, jolle sain kulutusta 7h aikana 0,18kwh, vuorokaudessa 7,5kwh kuluttava vesivaraaja, IV-kone (jota parasta aikaa mittailen) kylmälaitteet. Toki pyykkärit yms vie oman osansa, mutta että talon tyhjillään ollessakin yli 53kwh/vrk.

Kaippa se on vaan kwh-mittarilla käytävä kaikki mahdolliset läpi.
10
Tottakai sitä joutuu odottaan jos on kympin pönttö välissä ja senkin pitää täyttyä lämpimällä ennen kun hanasta tulee mitään. Mutta saithan tiedon mahdollisen säästön suuruusluokasta. Jos nyt laitat tuon varaajan siirtäen lähemmäs vesipisteitä ja kierron tulpaten niin sitten kulutus taas lisääntyy testaamastasi ehkä 1-3kwh päivässä. Onhan sekin jotain vuositasolla.
Testaapa vielä paljonko kulutus on jos vain sammutat pikkuvaraajan ja annat kierron olla päällä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10