Uutiset:

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Nibe / Vs: F1145-10 hälytys 51
« Uusin viesti kirjoittanut Peeki tänään kello 16:58 »
Purkasin pumpun peltejä sen verran että pääsi viinapiirin pumpulle.
Sieltä sai ilmattua ja tuntui että siellä oli jokin ilmalukko. Toki löysin myös yhden sihdin viinaputkistosta jossa oli hiukan moskaa
Täyttöön käytin yhtä viilennyspiiriin tarkoitettua lähtöä ja laitoin sulun pumpun lähtöpuolelta kiinni niin täyttö tapahtui takaiskujen läpi.
Katsotaan nyt toimiiko kun lämmintä käyttövettä alkaa kulumaan tässä iltasella.
2
Nibe / Vs: Nibe F 1135-12 EM laitteen outo toimintamuutos
« Uusin viesti kirjoittanut ishiba tänään kello 14:50 »
Noin muutoin, onko lämpökäyrä säädetty sopivaksi? Siis jos huoneanturin ottaa pois käytöstä, niin huonelämpötilan pitäisi olla keskimäärin sopiva ulkoilman lämpötilasta riippumatta.

Samoin tuo

Valikko 1.9.4 huoneanturiasetukset
järjestelmäkerroin
lämmitys
Säätöalue: 0,0 - 6,0
Tehdasasetus lämmitys: 2,0

kannattaa säätää mahdollisimman pieneksi, ettei tuo huoneanturi turhaan heiluta sitä Niben lämmityspyyntiä.

En tiedä onko teillä tässä mitään ongelmaa, mutta tasaisinta säätöä haettaessa sen lämpökäyrän pitäisi tarjota keskimäärin sopivaa menoveden lämpötilaa ja sitten huoneanturi tekee hienosäädön.

Vai onko tässä jokin erikoisempi systeemi?
3
Minulla tiivistyy valloxin pohjalle kosteutta. Valloxin pohjassa on toki kosteudenpoisto mutta se on vain toisessa reunassa oli siellä ulkoa tulevan ilman puolella. Vettä on kuitenkin siellä toisella puolella eli käytännössä kun saunotaan joka päivä ja muutenkin suihkussa tulee käytyä paljon kun urheillaan niin vettä kertyy poistuvan ilman puolelle. Mitään käytännön haittaahan vedestä ei tuolla puolella ole mutta kai tuo joskus alkaa ruostuun kun on jatkuvasti märkä. Vettä on noin sentin verran ja sitä on tuolla aina.
Noita paineita mietiskelen josko siihen kennon kulman alla olevaan eristys styroxiin tekisi pienen uran jotta vesi pääsisi valumaan kohti poistoreikään pohjaa pitkin niin sekoittuuko puhtaaseen ilmaan likaista vai päinvastoin?
Vai teenkö pohjaan reiän sinne poistopuolellekin  ja toimiiko se? Siellä lienee alipaine eli jonkinlainen takaiskuventtiili tai jotain pitäisi siihen asentaa jotta ei imuta viemärin ilmaa koneeseen, vaikka se ne ulos puhaltaakin? Joku parempi idea veden poistoon?
Linkissä kuva josta näkee kuinka kenno on asemoitu, kennon kulman alla siis irtonainen stroxsi jota olisi helppo työstää.


https://valloxsuodattimet.fi/sopivuus/vallox-110-mv/
4
Nibe / Vs: Nibe F 1135-12 EM laitteen outo toimintamuutos
« Uusin viesti kirjoittanut luu5 tänään kello 12:06 »
Teillä on näköjään lämmityskausi todella alkanut vasta tuolloin. Eli pumppu käy jatkuvasti, normaalia siis. 1080 käynnistystä vuodessa ei ole mielestäni paljon, nythän niitä ei enää paljon tule.
5
Nibe / Vs: Nibe F 1135-12 EM laitteen outo toimintamuutos
« Uusin viesti kirjoittanut PS tänään kello 11:14 »
Laita vielä samalle kuvalle lämmitysjärjestelmän meno- ja paluulämpötila ja kiertovesipumpun nopeus.
6
Nibe / Vs: Nibe max suositeltu ympäröivä lämpötila?
« Uusin viesti kirjoittanut Gobi tänään kello 11:05 »
Meillä lähti öljykattila pienestä L-muotoisesta pannuhuoneesta pois, samassa tilassa 8 horminen piippu. Yhtä noista pannuhuoneen puoleisista hormeista lämmittää sauna joka toinen päivä. Lämmöt pannuhuoneessa oli öljykattilalla yli 40C°.

Kattila mäkeen, pumppu ja varaaja tilalle, ilmaventtiili seinästä tukkoon ja hormiliitäntä palovillalla tukkoon. Nyt on lämmöt pysyneet alle 30C°, tietenkin helteillä eri. Silloinkaan ei tehdä kuin käyttövettä lyhyinä pyrähdyksinä, lämmöt kumminkin ihan pumpulle sopivat.

Kovilla pakkasilla pysyy hyvin lämpimänä, jätin tarkoituksella osan putkista vetämättä eristeellä.
7
Nibe / Nibe F 1135-12 EM laitteen outo toimintamuutos
« Uusin viesti kirjoittanut tuulen tänään kello 10:42 »
Laite ollut käytössä n. 1 vuoden. Toiminta muuten ok. ihmettelyn aiheena runsaat käynnistykset. Systeemi ollut kesälevossa n. 3 kuukautta. Käynnistyksiä 1080. Nyt Lokakuun loppupuolella tapahtui laitteessa joku muutos ja päivittäiset käynnistykset vähenivät. Laitteisto on netissä, onko joku korjannut asetuksia netin kautta vai onko kompura vaurioitunut? Mikä voi muuttaa liitekuvan käyrästöä niin paljon? Onko aihetta huoleen?
https://aijaa.com/0F903o
8
Nibe / Vs: F1145-10 hälytys 51
« Uusin viesti kirjoittanut seppaant tänään kello 09:53 »
Jos pumppu saa sähköä mutta ei pyöri tai putkistossa on tukos, tuntuu pumppu käsituntumalla lämpimältä.
Jos on kylmä niin pumppu ei saa sähköä

ATS
9
Nibe / Vs: Nibe max suositeltu ympäröivä lämpötila?
« Uusin viesti kirjoittanut Peeki tänään kello 09:49 »
Eikös öljypannun lähtiessä tilasta lämpökuormakin pienene kun pannun hukkalämpö ei ole lämmittämässä tilaa? Ja ilmanvaihtoa voisi parantaa tai jopa johtaa viereisiin tiloihin?
Öljykattilan lähtiessä ei vissiin tarvitse enään katsella sitä tilaa paloteknisestä näkökulmasta?
Ja saahan palopeltejäkin jos ilmanvaihtoa tekisi viereisiin tiloihin...
10
Nibe / Vs: F1145-10 hälytys 51
« Uusin viesti kirjoittanut Peeki tänään kello 09:40 »
Täytyy tyhjätä tuo tekninen tila että mahtuu tutkimaan asiaa.
Tosiaan viinapiirissä on vapaana lähtöjä johon saisi ulkopuolisen pumpun kytkettyä väliaikaisesti. Tai ohitettua nuo takaiskut josko siitä ahdistaa. Ei edes pakko-ohjauksella lähtenyt viinapiirin lämpötilat muuttumaan joten joko pumppu ei pyöri ( en edes kuule pyöriikö vai ei) tai sitten siellä on aikuisten oikeasti jokin tukossa. Täytyy ottaa naamapelti Nibestä irti ja katsoa tuota pumppua.
Ainakin hyvä syy saada ylimääräiset tavarat pois teknisestä tilasta ja onneksi ei ole paukkupakkaset vielä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10