Uutiset:

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Voisiko lämpöpumpusta varaajaan lämmön latauslinjasta ottaa kakkos lämmityspiirin shuntille kuuman veden? Mitä tapahtuu kun tulee legiona kuumennuspiikki käyttövedelle?
2
STIEBEL ELTRON / Vs: WPC 07 Kokemuksia / suositteletko
« Uusin viesti kirjoittanut Kimmo_L 17.08.18 - klo:19:49 »
WPC07 laitteistoon on saatavilla lisävarusteena huonelämpötilayksikkö/kaukosäädin, myyjä ei tätä suosittele otettavaksi väärinkäytösten estämiseksi.

Mitähän tuo ”väärinkäytösten välttämiseksi” tarkoittaa? Miten sitä voisi käyttää väärin?

Minulla on tuo FEK WPC7:ssa.

Sen hyödyt on lähinnä seuraavat:

- voi säätää pumpun lämmitystä asuintiloista käsin eikä tarvitse mennä tekniseen tilaan (valitettavasti käyttöveden asetuksia ei ole FEK:ssä, joten niiden takia tarvitsee mennä tekniseen tilaan)

- jos käyttää takkaa, tai muu ylimääräinen lähde lämmittää taloa, pumppu osaa korjata lämmitystään automaattisesti. Jos takan lämpö ei leviä koko asuntoon, haittapuolensa kauemmat tilat saattavat viiletä liikaa takkaa lämmittäessä (tämän korjauksen voimakkuutta on toki mahdollista säätää tai ottaa se jopa pois päältä).

- pumpun mittaaman ulkolämpötilan näkee FEK:stä, joten se on samalla ulkolämpömittari (voi olla huvittavaakin, mutta tämä on itselleni useimmin käyttämäni FEK:n ominaisuus)

- FEKin kanssa lämmönjaon kiertopumpun ei tarvitse pyöriä koko ajan silloin, kun kompressori ei käy, koska pumppu haistelee lämmitystarvetta huonelämpötilasta osittain.

Ei tuolla pitäisi haittaakaan olla, joten jos ei vaikuta hintaan paljon niin ottaisin sen.

En sitten tiedä, onko pumpun lämmityksen säätömahdollisuus asuintiloista joillekin ”väärinkäytön” mahdollisuus ja parempi, että ne on vain lukitusta teknisestä tilasta säädettävissä (esim. lasten vuoksi). Minulla ei ainakaan siitä ole ongelmia ollut, vaikka lapsia onkin.
3
Yleistä / Vs: Pumpun vaihto lattialämmitys + valmet kotilämpö
« Uusin viesti kirjoittanut Colaolli 17.08.18 - klo:15:50 »
Nyt tuli paikalliselta LVI-liikkeeltä tarjous. Nibe F1255 12kw  invereter 12 500 euroa asennettuna. Pitää kyllä kysyä muualtakin tarjouksia. Suostuuko nämä yleensä siihen että tilaa itse vaikkapa maalämpötukusta pumpun ja sitten liike tekee vain asennustyön?  ::)
4
Saneeraus maalämmölle / Vs: Pelletistä maalämpöön koillismaalla
« Uusin viesti kirjoittanut tomppeli 17.08.18 - klo:13:40 »
Hei

Kiitos hienosta foorumista ylläpidolle ja kaikille osallistujille. Todella paljon tietoa ja kokemusta jaossa.
Samasta tuntuu olevan valitettavan paljon puutetta pumpun myyjillä ja asentajilla.

Saaneeraus kohde on -64 rakennettu 150m² talo, sekä vanha navetta jossa 100m² puolilämmintä tilaa. Taloon on tehty eristys remppa 30 vuotta sitten, sekä 3xikkunat. Pelletti lämpökeskus on navetan puolella josta 15m eristetty kanaali taloon. Navetta ei ole kovin häävisti eristetty.
Talossa patterit, pesutiloissa lattialämpö. Navetassa lattilämpö ja pattereita. Menovesi maksimi 50°

Lämmintä käyttövettä menee paljon! Eläimiä ja suihkunorppia:)

Pellettiä on mennyt 8 tonnia vuodessa +-500kg riippuen talvesta. Maksimi päivä on tainut olla 80kg! (pakkasta -40)
Pellettipoltin on uusi ja hyvä mutta kattila 30 vuotta vanha. Hyötysuhde voi olla melko huono. Kattila lämmittää 2500litran varaajaa.
Varaaja on vanha Rautaruukin pajalla rakennettu ISOLLA käyttövesikierukalla. Varaajan eristin 5 vuotta sitten hyvin(100mm uretaania) ja sen haluaisin pitää. Aurinko lämpöä tulevaisuudessa?

Vaakapiiriä sopii peltoon riittävästi.

pumppua olen suunnitellut itse niben 12kw joko invertteri tai on/off. maapiiri 2x350m melko kosteaan suopeltoon puolet.

Eli mitoitukseen apua ja ajatuksia varaajan käyttöön. Myös pumppu vaihtoehdot kiinnostaa. Vaatimuksena helppokäyttöisyys ja luotettava etäkäyttö mahdollisuus.

Kiitos

Markku

Mökkeilemässä. Koetan jossain välissä tehdä laskelman..
5
Lämpökaivot / Vs: onko kokemuksia suomen porakaivosta
« Uusin viesti kirjoittanut kaivomies 17.08.18 - klo:13:02 »
Miksei Suomen Porakaivo Oy vastaa puhelimeen?

Olemme soittaneet kymmeniä kertoja jo useamman viikon ajan, mutta mitään kontaktia ei olla saatu.
6
STIEBEL ELTRON / Vs: WPC07 ongelmakimppu
« Uusin viesti kirjoittanut WPF 17.08.18 - klo:09:51 »
Tiiviste vuotanut. On näemmä lattiallakin pyörinyt...
7
STIEBEL ELTRON / Vs: WPC07 ongelmakimppu
« Uusin viesti kirjoittanut whistler 17.08.18 - klo:09:16 »


Tältä näyttää ulkoisesti. Mitähän lienee tapahtunut.
8
Nibe / Vs: Höyrystimen jäätyminen viime joulukuussa
« Uusin viesti kirjoittanut maalämmittää 17.08.18 - klo:07:21 »
Erinomainen tilannekuvaus ja hienoa että loggaus oli päällä, niin pääsee näkemään mitä tapahtui.

Login lopusta löytynyttä:
- alarm 100 oli päällä ( Alarm number: 100 Alarm type: A - alarm // Perm. Com. error inverter // Cause: Permanent communication fault with the inverter )
- Tilatiedon (Relays PCA-Base) [arvo 11] mukaan keruupumppu seis, kompressori käy, lämpöjohtopumppu käy ja vaihtoventtiili käyttövesiasennossa.
- Kompressorin nopeus putosi 49% -> 0%:iin (hivenen ristiriitaista edellisen kanssa, mutta jos kommunikointi invertterin kanssa on loppu, niin ehkä ymmärrettävää)
- lisävastukset tuli päälle (1->3kW)
- keruu tulo (BT10) alkoi hissuksiin lämpenemään
- keruu lähto (BT11) alkoi vauhdilla kylmenemään (-13,2C)
- imukaasu (BT17) alkoi kylmenemään ( alin -10,6C) (viimeinen mittaus -9,9C, olisiko käyttövesi saavuttanut jo tavoitearvon)

9
Yleistä / Vs: Pumpun vaihto lattialämmitys + valmet kotilämpö
« Uusin viesti kirjoittanut maalämmittää 17.08.18 - klo:06:51 »
Ok. Tuosta on hyvä jatkaa laitteiston päivittämissuunnitelmaa vaikka tuon expertin kanssa.

5: Sinun tapausta tarkoitin.


10
Yleistä / Vs: Pumpun vaihto lattialämmitys + valmet kotilämpö
« Uusin viesti kirjoittanut Colaolli 17.08.18 - klo:04:47 »
@maalämmittää

1: En tiedä. Kosteat tilat varmaankin tuulettamalla.
2: En tiedä
3: En tiedä, mutta tuolloin 2013 on ollut omistajanvaihdos. Varmaan uusi omistaja ajatellut toisin.
4: Maalämpöpumpun vesi. En tosin tiedä että millä patentilla käytännössä kun en tuon vanhan ekopakin sielunelämääkään oikein ymmärrä.
5. Ei riitä, minusta siinä pitäisi olla saman lämpöinen vesi kuin patteriverkostossa. Minun tapauksessani asialla ei tosin liene niin suurta merkitystä.
6. Laite on ollut jossain vaiheessa rikki ja korjattu vuonna 2013 vaihtamalla mm. kompuraa ja pumppua. En luota siihen että pumppu kestää enää kauaa. Varmasti olisi fiksumpi vaihtaa silloin kun ei ole neljänkymmenen pakkaset. Lisäksi ottaa päähän tuo jäätävä meteli tuosta pumpusta joka kuuluu talon toisesta päästä makuuhuoneisiin asti ainakin jos ovet eivät ole kiinni. Työhuoneessa, joka on pumpun seinänaapurissa meteli häiritsee paljon, samaten olohuoneessa.

Tänään kävi paikallisen LVI-liikkeen maalämpöexpertti. Pumppu ekopak natura tosiaankin toimii ihan normaalisti. Kotilämmöstä paljastui sen verran että ihan asianmukaisesti sen olisi pitänyt ottaa ilmaa ulkoa ja imeä kosteista tiloista ilmaa pihalle. Putket menee kotilämpölaitteesta ulos. Suodattimet oli aika huonossa kunnossa ja niissä oli muutama ampiaisen raatokin joka varmaan käy todisteena että kyllä se laite on jossain yhteydessä ulkoilmaan  :D Ainoa vaan että näiden toimintojen (raitis ilma, poisto) sulakkeet oltiin otettu irti!!! Ilmeisesti ajateltu säästöä sillä ettei oteta pakkasilmaa sisälle? No ei kait siinä, emme itse ole mistään sisäilmaongelmista kärsineet vaimon kanssa, mutta kyllä tuo nyt laitetaan toimimaan siten kun sen kuuluukin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10