Tekniset kysymykset => Tiedonkeruujärjestelmät ja etämonitorointi => Aiheen aloitti: jussip - 13.10.13 - klo:21:53

Otsikko: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 13.10.13 - klo:21:53
Voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta miten shell-modulin saa lukemaan seuraavanlaista tietoa?

Mulla on skripti joka parsii sääaseman tiedostosta dataa näin:
Ulkolämpö -21.2, Tuuli 3.7, esim1 102.34, jne 12.3, jne2 75, jne3 1


Kiitos  :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: lorvi - 14.10.13 - klo:10:24
Voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta miten shell-modulin saa lukemaan seuraavanlaista tietoa?

Mulla on skripti joka parsii sääaseman tiedostosta dataa näin:
Ulkolämpö -21.2, Tuuli 3.7, esim1 102.34, jne 12.3, jne2 75, jne3 1


Kiitos  :)

minä parsisin ensin näin
Ulkolämpö, -21.2
Tuuli, 3.7
esim1, 102.34
jne, 12.3
jne2, 75
jne3, 1

tai
Ulkolämpö, Tuuli, esim1, jne , jne2, jne3
 -21.2, 3.7, 102.34, 12.3, 75, 1

ehkä tästä olisi helpompi poimia
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 14.10.13 - klo:14:53
Joo, saa ne parsittua vaikka pelkkinä pilkulla erotettuina numeroina.
Tarvinko jokaista arvoa kohti nuo kolme riviä vai saako samoilla riveillä useamman arvon?
Muuten tuo on selkeä mutta REGEXP-rivi ei... 

# Location of the shell script or executable
SHELL1:LOCATION = /usr/bin/uptime

# Script or executable parameters
SHELL1:PARAMETERS =

# Result value regexp.
SHELL1:REGEXP = ^.*load\saverage:\s*(?P<value>[0-9\.]+)\s*,.*$
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 14.10.13 - klo:15:59
Joo, saa ne parsittua vaikka pelkkinä pilkulla erotettuina numeroina.
Tarvinko jokaista arvoa kohti nuo kolme riviä vai saako samoilla riveillä useamman arvon?
Muuten tuo on selkeä mutta REGEXP-rivi ei... 

# Location of the shell script or executable
SHELL1:LOCATION = /usr/bin/uptime

# Script or executable parameters
SHELL1:PARAMETERS =

# Result value regexp.
SHELL1:REGEXP = ^.*load\saverage:\s*(?P<value>[0-9\.]+)\s*,.*$

Yksi kolmen rivin setti pitäisi riittää. Locationiin skriptisi polku, parametreihin sille mahdollisesti annettavat parametrit. REGEXPillä tunnistetaan skriptin ulosteesta osioita, jotka nimetään regexpissä. Tuossa esimerkissä on nimetty yksi ryhmä nimellä "value". MEASURE-konffissa voi käyttää SHELL1.value tässä tapauksessa.

Esimerkki tuosta sinun skriptin parsimisesta (esimerkissä 2 arvoa, loput samaan tapaan: tuuli ja esim1). En kokeillut tuota, joten virheet mahdollisia. Ääkkösten käyttöä en suosittele tunnisteissa, jos vaan mahdollista poistaa ne tuosta tulosteesta:
Koodia: [Valitse]
SHELL1:REGEXP = ^.*Tuuli\s+(?P<tuuli>[0-9\.\-]+)\s*,.*esim1\s+(?P<esim1>[0-9\.\-]+)\s*.*$
Tuon löytämien arvojen pitäisi olla MEASURE-riveillä käytettävissä SHELL1.tuuli ja SHELL1.esim1.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 14.10.13 - klo:16:43

Koodia: [Valitse]
SHELL1:REGEXP = ^.*Tuuli\s+(?P<tuuli>[0-9\.\-]+)\s*,.*esim1\s+(?P<esim1>[0-9\.\-]+)\s*.*$
Tuon löytämien arvojen pitäisi olla MEASURE-riveillä käytettävissä SHELL1.tuuli ja SHELL1.esim1.

Jos poistan tekstit parsitusta tulosteesta, tyyliin: -21.2,3.9,2.7, niin toimiiko tämä
Koodia: [Valitse]
SHELL1:REGEXP = ^.*(?P<tuuli>[0-9\.\-]+)\s*,.*(?P<esim1>[0-9\.\-]+)\s*,.*(?P<joku>[0-9\.\-]+)\s*.*$
Kyseessä on python skripti, laitanko SHELL1:LOCATION = python /home/talo/bin/wd-parse.py
vai ilman tuota "python"?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 14.10.13 - klo:23:42
Jos poistan tekstit parsitusta tulosteesta, tyyliin: -21.2,3.9,2.7, niin toimiiko tämä
Koodia: [Valitse]
SHELL1:REGEXP = ^.*(?P<tuuli>[0-9\.\-]+)\s*,.*(?P<esim1>[0-9\.\-]+)\s*,.*(?P<joku>[0-9\.\-]+)\s*.*$

Laittaisin seuraavasti, jos tuossa on vain pilkulla erotettuja lukuja (järjestys tuuli, esim1 ja joku):
Koodia: [Valitse]
SHELL1:REGEXP = ^\s*(?P<tuuli>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<esim1>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<joku>[0-9\.\-]+)\s*$

Kyseessä on python skripti, laitanko SHELL1:LOCATION = python /home/talo/bin/wd-parse.py
vai ilman tuota "python"?

Tämä riippuu siitä, onko wd-parse.py -skriptisi ajettava sellaisenaan (x-bitti päällä ja skriptin alussa riittävät tulkkitiedot) vai ajetaanko sitä python-tulkilla. Jos ensimmäinen niin pythonia ei tarvitse antaa location-riville. Tällöin siis komentoriviltä pitää pystyä ajamaan skripti ilman python-komentoa tyyliin "/home/talo/bin/wd-parse.py".

Jos näin ei ole, niin locationiksi laitetaan python-tulkki ilman parametreja ja parametreihin ensimmäiseksi tuo python-skriptin polku ja sen jälkeen mahdolliset muut parametrit.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 15.10.13 - klo:17:29
Komentoriviltä tämä toimii mutta ei talologgerissa. Skriptin ajaminen kestää joitain sekunteja, voisiko vika tulla siitä viiveestä?
Koodia: [Valitse]
python /home/talo/bin/wd-parse.py -u http://192.168.1.11/myweb/uploads/clientraw.txt -o '{{4}},{{12}},{{13}},{{5}}'
Lisäksi raspiin ei saa enää yhteyttä ollenkaan ssh:n kautta. Kun SHELL1-rivit poistaa ja boottaa, sitten toimii taas..

Heti bootin jälkeen:
Koodia: [Valitse]
15.10.2013 07:38:02: SHELL1: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: python /home/talo/bin/wd-parse.py -u http://192.168.1.11/myweb/uploads/clientraw.txt -o '{{4}},{{12}},{{13}},{{5}}'
  Command output: Traceback (most recent call last):
  File "/home/talo/bin/wd-parse.py", line 254, in <module>
    main()
  File "/home/talo/bin/wd-parse.py", line 241, in main
    response = urllib.urlopen(url)
  File "/usr/lib/python2.7/urllib.py", line 86, in urlopen
    return opener.open(url)
  File "/usr/lib/python2.7/urllib.py", line 207, in open
    return getattr(self, name)(url)
  File "/usr/lib/python2.7/urllib.py", line 344, in open_http
    h.endheaders(data)
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 958, in endheaders
    self._send_output(message_body)
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 818, in _send_output
    self.send(msg)
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 780, in send
    self.connect()
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 761, in connect
    self.timeout, self.source_address)
  File "/usr/lib/python2.7/socket.py", line 571, in create_connection
    raise err
IOError: [Errno socket error] [Errno 101] Network is unreachable

Myöhemmin:
Koodia: [Valitse]
15.10.2013 07:44:01: SHELL1: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: python /home/talo/bin/wd-parse.py -u http://192.168.1.11/myweb/uploads/clientraw.txt -o '{{4}},{{12}},{{13}},{{5}}'
  Command output:
15.10.2013 07:44:01: TaloLoggerThread: Received none or unknown data for command SHELL1.ulkokosteus.
15.10.2013 07:44:01: TaloLoggerThread: Received none or unknown data for command SHELL1.ulkolampo.
15.10.2013 07:44:01: TaloLoggerThread: Received none or unknown data for command SHELL1.sisalampo.
15.10.2013 07:44:01: TaloLoggerThread: Received none or unknown data for command SHELL1.sisakosteus.
15.10.2013 07:44:01: TaloLoggerThread:
    Ulkolampo:
    Ulkokosteus:
    Sisalampo:
    Sisakosteus:

Asetukset:
Koodia: [Valitse]
# Location of the shell script or executable
SHELL1:LOCATION = python

# Script or executable parameters
SHELL1:PARAMETERS = /home/talo/bin/wd-parse.py -u http://192.168.1.11/myweb/uploads/clientraw.txt -o '{{4}},{{12}},{{13}},{{5}}'

# Result value regexp.
SHELL1:REGEXP = ^\s*(?P<ulkolampo>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<sisalampo>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<sisakosteus>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<ulkokosteus>[0-9\.\-]+)\s*$

#############################################################################
# Logged measurement points and data store key configuration
#############################################################################
@MEASURE = Ulkolampo:SHELL1.ulkolampo
@MEASURE = Ulkokosteus:SHELL1.ulkokosteus
@MEASURE = Sisalampo:SHELL1.sisalampo
@MEASURE = Sisakosteus:SHELL1.sisakosteus
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.10.13 - klo:14:12
Timeout on 120 sekuntia tuossa Shell-moduulissa. Sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmaa.

Raspin SSH-yhteyden katoamiseen en osaa arvata syytä.

Heti bootin jälkeen olevassa lokimerkinnässä wd-parse-skripti kaatuu sisäisesti virheeseen. Virhe ei tule taloLoggerin puolelta.

Myöhemmin -lokimerkinnässä skripti ei ole tulostanut mitään std erroriin eikä std outiin. Onko varma, että skripti toimii käyttäjällä talo? Toinen mieleen tuleva on, että tulkitaanko tuo hipsuissa oleva/hipsut jotenkin eri lailla nyt kun kyseessä ei ole shellirivi, johon komento annetaan ja wd-parse.py suuttuu jotenkin siitä?

Debug-vivun voisi kokeilla laittaa myös päälle (VERBOSE_LOGGING=true). TaloLogger tulostelee jonkin verran enemmän tekemisistään lokiin, kun se on päällä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 17.10.13 - klo:20:32
Olli: Kiitos hienosta softasta ja kiitos avusta! Alkuun pääseminen on yllättävän hankalaa vaikka olen linuxia käyttänyt jo yli kymmenen vuotta  ???


Muutin LOG_INTERVAL_LIMIT = 15 ja nyt loggaus toimii ja tietokannan koko kasvaa.

Heti bootin jälkeen error tulee varmaan siitä ettei verkkoyhteys ole vielä ylhäällä, skripti kun hakee tiedoston verkon yli sääaseman serveriltä.

Seuraava ongelma on etten saa mitään näkyviin talologgergraphiin  ::)

Tässä confit jos vielä viitsit vilkaista mikä mättää..


Koodia: [Valitse]
*CHART*
TITLE = Temperatures
AXIS_1 = 10:70:10:5:C
AXIS_2 = -30:30:10:5:C
SIZE = 1000:750
LEGEND = 6:2


@SERIES = NORMAL:ulkolampo:Outtemp:black:2:1.0

#############################################################################
# Image1 configuration
#############################################################################

*IMAGE*
BACKGROUND = ghp_process.png
TITLE = 235:295:black:GHP process

@LABEL = 0:50:black:TESTI
@POSITION = NORMAL:ulkolampo:50:50:VAL:1.0:blue:red:-20.0:40.0:C

Koodia: [Valitse]
#############################################################################
# Data store configuration
#############################################################################

DB_TYPE = SQLITE
DB_TALOLOGGER_SCHEMA_VERSION = 1
SQLITEDB_NAME = /home/talo/data/talo.db


#############################################################################
# Calendar configuration
#############################################################################

# Whether to hide the calendar (true/false)
HIDE_CALENDAR = false


#############################################################################
# Chart1 configuration
#############################################################################
# Syntax:  @SERIES=type:db_column:legend:color:<type specific data>

*CHART*
TITLE = Temperatures
AXIS_1 = 10:70:10:5:C
AXIS_2 = -30:30:10:5:C
SIZE = 1000:750
LEGEND = 6:2


@SERIES = NORMAL:ulkolampo:Outtemp:black:2:1.0

#############################################################################
# Image1 configuration
#############################################################################

*IMAGE*
BACKGROUND = ghp_process.png
TITLE = 235:295:black:GHP process

@LABEL = 0:50:black:TESTI
@POSITION = NORMAL:ulkolampo:50:50:VAL:1.0:blue:red:-20.0:40.0:C
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 18.10.13 - klo:14:04
Olli: Kiitos hienosta softasta ja kiitos avusta! Alkuun pääseminen on yllättävän hankalaa vaikka olen linuxia käyttänyt jo yli kymmenen vuotta  ???

Voihan se olla, että esim. tuo käyttäjäohjeistus ja esimerkit eivät ole tässä ihan sillä tasolla kuin pitäisi. Panostettavissa oleva aika tuppaa menemään teknisten asioiden kehittämiseen.


Seuraava ongelma on etten saa mitään näkyviin talologgergraphiin  ::)

Tässä confit jos vielä viitsit vilkaista mikä mättää..

Konffiesimerkistä ei selviä, että miten talletat kantaan arvot (taloLoggerin konffis).

Sinulla on kuitenkin siellä 2 akselia ja vain yksi arvosarja, joka menee 2-akselille. Nyt en ulkoa muista, että toimiiko tuollainen combo, jossa 1-akseli on tyhjä ja 2-akselille vasta tulee dataa. Voi olla tuo, tai sitten kannan position nimi ei ole sama kuin olet konfiguraatiossa käyttänyt. Tuleeko PHP-lokiin/Apachen error -lokiin mitään virhettä, joka kuvaisi asiaa?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 18.10.13 - klo:19:22
No niin, laitoin vahingossa kaksi kertaa talologgergraph.confin..
Vika löytyi, kannassa on Otsikko Isolla  ::) Tästä se lähtee etenemään kun vielä posti tuo 1-wire adapterin.
Apachen lokissa muutama merkintä puuttuvasta faviconista.

Saako ääkkösiä tulostettua esim. legend-otsikkoon tai kuvaan?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 19.10.13 - klo:20:07
Saako ääkkösiä tulostettua esim. legend-otsikkoon tai kuvaan?

Saa. Mutta merkistöasetusten pitää toki olla kunnossa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 20.10.13 - klo:14:32
Talologgergraph ilmeisesti lukee vain ja ainoastaan tietokantaa, eikä osaa piirtää käppyrää virtuaali-mittauksesta olemassa olevien tietojen avulla?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 21.10.13 - klo:12:20
Talologgergraph ilmeisesti lukee vain ja ainoastaan tietokantaa, eikä osaa piirtää käppyrää virtuaali-mittauksesta olemassa olevien tietojen avulla?

Pääosin näin. taloLoggerissa on virtuaalimittauspisteet, joita voi laskea useammasta mittauksesta ja tallettaa kantaan. taloLoggerGraphilla pystyy skaalaamaan yhtä mittauspositiota ja esim. laskureiden esityksessä vertaamaan saman position edelliseen arvoon. Ei kuitenkaan toisiin positioihin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 22.10.13 - klo:17:05
Esimerkki-confissa on sähkötehon kertoimena 3.6, millä kaavalla se on saatu?
Mulla on mlp:n mittarissa 800 pulssia per kwh, joten hieman joutuu viilaamaan.

E: Taitaa olla 3600 sekuntia / 1000 pulssilla?

Miten kulutuslukemille käy jos laskuri nollautuu välillä? Mun hobby-boardsin laskureista on patterit loppu ja sähkökatko nollaa laskurin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hitachi - 22.10.13 - klo:19:13

Kerroin on 1 / 800 = 0,00125

Omassa mittarissa on 480p/kW joten omassa confissa on kerroin, 0,0020833. Ainakin näyttää tuolla kertoimella ihan järkevää ottotehoa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 22.10.13 - klo:21:37
Esimerkki-confissa on sähkötehon kertoimena 3.6, millä kaavalla se on saatu?
Mulla on mlp:n mittarissa 800 pulssia per kwh, joten hieman joutuu viilaamaan.

E: Taitaa olla 3600 sekuntia / 1000 pulssilla?

Esimerkissä on minun oma mittarini, jossa on 1000 pulssia / 1 kWh. Graph taas laskee mittausväliltä laskurin keskimääräisen muutoksen sekunnissa (pulssia/sek, jatkossa X). Eli jos tasainen käytettävä teho olisi tunnin ajan 1 kW, niin pulsseja tulisi 3600 sekunnissa 1000 kpl (= 1000/3600 pulssia/sek). Tästä saadaan mittausvälin keskimääräinen teho = X  / (1000 / 3600) = X * (3600/1000) = X * 3.6.
=> kerroin 3.6

Jos mittarissasi on 800 pulssia / kWh, niin kerroin on 4.5.

Hitachin mittarissa jos taas on 480 pulssia / kWh, niin kerroin saisi olla 7.5.

Miten kulutuslukemille käy jos laskuri nollautuu välillä? Mun hobby-boardsin laskureista on patterit loppu ja sähkökatko nollaa laskurin.

Nollautumishetkelle tulee virhettä kulutukseen. Graph taitaa tulkita sen laskurin ympäripyörädykseksi. Seuraava mittausväli on sitten taas ok.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 22.10.13 - klo:21:55
Lainaus
Nollautumishetkelle tulee virhettä kulutukseen. Graph taitaa tulkita sen laskurin ympäripyörädykseksi. Seuraava mittausväli on sitten taas ok.
Joo, hyvä. Ei tarvi vaihtaa pattereita :)

Saako tuon teholukeman muutettua kompuran tilatiedoksi? Esim. alle 1kw off ja yli 1kw:n on?
Tilatietoa ei suoraan saa 1-wire verkosta, eli jotenkin kikkailemalla sitten  ::)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hitachi - 22.10.13 - klo:22:18

Hitachin mittarissa jos taas on 480 pulssia / kWh, niin kerroin saisi olla 7.5.


No, noinhan se olikin kun otti silmän käteen ja katsoi uudelleen. Toinen kerroin oli päiväkulutuksen laskennassa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 22.10.13 - klo:22:23
Saako tuon teholukeman muutettua kompuran tilatiedoksi? Esim. alle 1kw off ja yli 1kw:n on?
Tilatietoa ei suoraan saa 1-wire verkosta, eli jotenkin kikkailemalla sitten  ::)

Valitettavasti tuota COUNTER-tyypissä mahdollista edelliseen mittapisteeseen vertaamista ei pysty tilamuuttujassa hyödyntämään. Jossain vaiheessa jos tekisi tuohon Graphiinkin jonkinlaista virtuaalimittauspistettä, niin se voisi olla mahdollista. Tämän voisi tietysti toteuttaa logger-päässä tekemällä siellä tarvittavat laskutoimitukset virtuaalimittauspisteillä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: lorvi - 23.10.13 - klo:19:26
Miten kulutuslukemille käy jos laskuri nollautuu välillä? Mun hobby-boardsin laskureista on patterit loppu ja sähkökatko nollaa laskurin.
Dualcounteri nollautuu, mutta jos käyttää owfs ää niin viimeisin tieto on siellä ja laskuri jatkaa siitä. Yritin nollata keväällä ja ihmettelin kun ei nollaannu vaikka patterit poistaa mutta sitten kun laittaa ohjelmat (owfs)uusiksi ja patterit pois niin pääsee nollasta aloittamaan. Jos sitten taas laittaa vanhaan levyyn kiinni, niin jatkaa siitä mikä oli siinä viimeinen lukema.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 24.10.13 - klo:21:03
Saako tuon teholukeman muutettua kompuran tilatiedoksi? Esim. alle 1kw off ja yli 1kw:n on?
Tilatietoa ei suoraan saa 1-wire verkosta, eli jotenkin kikkailemalla sitten  ::)

Valitettavasti tuota COUNTER-tyypissä mahdollista edelliseen mittapisteeseen vertaamista ei pysty tilamuuttujassa hyödyntämään. Jossain vaiheessa jos tekisi tuohon Graphiinkin jonkinlaista virtuaalimittauspistettä, niin se voisi olla mahdollista. Tämän voisi tietysti toteuttaa logger-päässä tekemällä siellä tarvittavat laskutoimitukset virtuaalimittauspisteillä.

Sain tilatiedon toimimaan virtuaalimittapisteellä, tuo tosin antaa vain pulsseja ulos.. Laskin että 2 minuutissa 26 pulssia on n. 1kw (800 pulssia/kwh). Sinällään toimiva ratkaisu mutta jos muutan mittausväliä, tämä saattaa tarvita viilausta.
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kompura_tilatieto:1:%_Kwh_mlp_% - %/_Kwh_mlp_/%
@POSITION:iin olisi kiva saada sellainen lisäominaisuus, jossa voisi asettaa ehtoja näytetäänkö tieto vai ei.
Esim. Jos kompura=on näytetään maaliuos dT jne...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hitachi - 25.10.13 - klo:00:04
@POSITION:iin olisi kiva saada sellainen lisäominaisuus, jossa voisi asettaa ehtoja näytetäänkö tieto vai ei.
Esim. Jos kompura=on näytetään maaliuos dT jne...

Muutin tekstin värin samaksi kuin tausta, esim. Kun maaliuos on yli +5 on väri valkoinen = pois näkyviltä.

http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4390.msg49977#msg49977 (http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4390.msg49977#msg49977)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 25.10.13 - klo:13:25
Sain tilatiedon toimimaan virtuaalimittapisteellä, tuo tosin antaa vain pulsseja ulos.. Laskin että 2 minuutissa 26 pulssia on n. 1kw (800 pulssia/kwh). Sinällään toimiva ratkaisu mutta jos muutan mittausväliä, tämä saattaa tarvita viilausta.
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kompura_tilatieto:1:%_Kwh_mlp_% - %/_Kwh_mlp_/%

Esimerkkinä seuraava virtuaalipiste antaa tilatiedon 1, jos kulutus on yli 1.0 kW, 0 jos ei (800 pulssia / 1 kWh):

Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kompura_tilatieto:1:1 if (((%_Kwh_mlp_% - %/_Kwh_mlp_/%) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)) * (3600.0 / 800.0)) > 1.0 else 0
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 25.10.13 - klo:13:32
@POSITION:iin olisi kiva saada sellainen lisäominaisuus, jossa voisi asettaa ehtoja näytetäänkö tieto vai ei.
Esim. Jos kompura=on näytetään maaliuos dT jne...

Muutin tekstin värin samaksi kuin tausta, esim. Kun maaliuos on yli +5 on väri valkoinen = pois näkyviltä.

http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4390.msg49977#msg49977 (http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4390.msg49977#msg49977)

Tämähän olisi mahdollista toteuttaa sitten siten, että

Näin kuvassa on tilaympyrä, jossa on kompuran käydessä valkoisella arvo. Vähän viritys, mutta "toimii".

Toinen vaihtoehto:


Näin kuvassa on kompuran ollessa pois arvon peittävä valkoinen ympyrä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 25.10.13 - klo:22:32
Kiitos  :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 28.10.13 - klo:22:10
Haluan korjata 1-wire-anturin lukemaa 0.8 astetta alaspäin. Pitääkö luoda virtuaalianturi sitä varten vai onnistuu jotenkin muuten? (Periaatteessa kertoimellakin siitä saisi tarpeeksi tarkan kun kyseessä on sisälämpötilaa mittaava anturi..)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 28.10.13 - klo:22:14
Haluan korjata 1-wire-anturin lukemaa 0.8 astetta alaspäin. Pitääkö luoda virtuaalianturi sitä varten vai onnistuu jotenkin muuten? (Periaatteessa kertoimellakin siitä saisi tarpeeksi tarkan kun kyseessä on sisälämpötilaa mittaava anturi..)

OWFS sinänsä ei tue antureiden kalibrointia. taloLoggerin OWFS-moduuli ei tue. Oikeastaan tuollaisen kalibroinnin aikaansaamiseksi tarvitset virtuaalianturin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 28.10.13 - klo:22:25
Ok, virtuaalianturi sitten. Osaako virtuaalianturi lukea suoraan owfs:n anturia vai pitääkö molemmat tallentaa kantaan?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 30.10.13 - klo:18:32
Iskran mittari tulossa ja S0-liittimet saanen käyttöön. Käytössä on 2x transistoria ja common piste. Kannattaako molemmat ottaa käyttöön?

- Potentiaalivapaa transistorilähtö
- Maksimijännite 24 V dc
- Pulssin pituus 32,5 ms
- Pulssivakio 500 pulssia / kWh (muutettavissa)?

Raspberry tuli juuri taloon ja ajattelin talven aikana virittää vehkeitä kisakuntoon. Talologgerin kaveriksi tuon sähkönkulutuksen loggaamiseksi tarvitsee ilmeisesti:
-USB / 1-wire adapteri DS9490R
-1-wire laskurikortti esim. http://www.hobby-boards.com/store/products/Dual-Counter.html

Ovatko sopivia vai löytyykö parempia ratkaisuja?

Maalämpöpumpuksi on tulossa näillä tiedoilla Nibe F1245 tai Kaukoran Jämä Star RST.
Pääseekö talologgerilla nykyään esim. Niben väylään käsiksi?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 31.10.13 - klo:13:34
Ok, virtuaalianturi sitten. Osaako virtuaalianturi lukea suoraan owfs:n anturia vai pitääkö molemmat tallentaa kantaan?

Tässä ajaudutaan syvemmälle taloLoggerin konsepteihin  ;)  Virtuaalianturi ei osaa lukea suoraan owfs:n mittauspistettä, jos sitä ei ole MEASURE-rivinä. Oletuksena taloLogger yrittää sitten tallettaa kaikki MEASURE-rivit kantaan. Tätä voi kontrolloida STOREFILTER-direktiiveillä. Eli noilla tallennuskohdekohtaisesti voi rajoittaa tallennettavat mittaukset vain valittuihin. Esim.:
Koodia: [Valitse]
# Kaksi OWFS-mittausta
@MEASURE = outdoor:OWFS.Outdoor_temp
@MEASURE = indoor:OWFS.Indoor_temp

# Niitä hyödyntävä virtuaalimittaus
@VIRTUAL=tempdiff:1:%_indoor_% - %_outdoor_%

# Tallennetaan MYSQLDB-nimiseen tietovarastoon vain ulkolämpö ja lämpötilaero.
# Sisälämpö jää tallentumatta MYSQLDB:hen
@STOREFILTER=MYSQLDB:outdoor
@STOREFILTER=MYSQLDB:tempdiff
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 31.10.13 - klo:13:38
Pääseekö talologgerilla nykyään esim. Niben väylään käsiksi?

Tähän on tekeillä testausta. Mahdollisesti päästään, mutta varmuutta ei ole vielä. Jonkinlaisen liityntäkaapelin tuo vaatii kuitenkin loggerikoneen ja pumpun väliin, josta ei ole itsellä tarkempaa tietoa/kokemusta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 02.11.13 - klo:12:59
Talologgerin asennus menossa ja vähän meni huulet pyöreäksi  :o

Ei meinaa raspberry bootata talologgeria millään... SDformatteria+winimageria olen käyttänyt kun olen talologgeria sd-kortille asentanut. Olen kahdella kortilla testannut ja sama juttu, raspberryssä näkyy vain pwr-led palavan. Mitähän seuraavaksi yrittää tehdä? Raspbian boottaa ok.

EDIT: Rasbian image boottaa, mutta talologgerin ei. Samalla SD-kortilla testattu.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 02.11.13 - klo:16:13
Image ei ole asentunut oikein kortille, luulisin. En omista windowsia, enkä osaa auttaa asennuksessa. Googlella löytää varmasti paljon rautalankaohjeita imagen asennukseen. (Lataa ja pura image uudelleen jos siinä on tullut virheitä tiedostoon)

Mulla on  DS9490R adapteri ja noita samoja HB:n counter-kortteja käytössä. MLP:n omassa mittarissa on pulssiulostulo käytössä ja sähköyhtiön mittarissa on fotodiodi lukemassa ledin välähdyksiä. Iskran mittarissa on varmaan oma ulostulo yö-ja päivätariffille (jos käytössä).

Edit: Laita raspiin näyttö kiinni ja katso mitä se tekee bootissa, vai tekeekö mitään?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 02.11.13 - klo:20:31
EDIT: Rasbian image boottaa, mutta talologgerin ei. Samalla SD-kortilla testattu.

Rauta lienee sen verran uusi, että se vaatisi uudemman pohjaRaspbianin kuin loggerpi-imagessa on. Sen 1.0b-paketin aikainen firmware ei ilmeisesti toimi uudemman generaation hardiksessa.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 03.11.13 - klo:10:01
EDIT: Rasbian image boottaa, mutta talologgerin ei. Samalla SD-kortilla testattu.

Rauta lienee sen verran uusi, että se vaatisi uudemman pohjaRaspbianin kuin loggerpi-imagessa on. Sen 1.0b-paketin aikainen firmware ei ilmeisesti toimi uudemman generaation hardiksessa.


Edit: Laita raspiin näyttö kiinni ja katso mitä se tekee bootissa, vai tekeekö mitään?

Jep, kolme kertaa image ladattu uudelleen ja noin tusinan verran olen sen kirjoittanut kortille  ;D ei vaan käynnisty. PWR-led palaa ja kuvaa ei tule, ACT-led vilkahtaa kerran virtojen laittamisen jälkeen, mutta sitten ei tapahdu mitään.

Toivottavasti näemme TalologgerPi 1.0c -paketin pian  :D

EDIT: näyttää olevan sama versio itselläni kuin jussip:lla. 0xe
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.11.13 - klo:13:37
Toivottavasti näemme TalologgerPi 1.0c -paketin pian  :D

Näkijät näkee. Laitettu tuohon TODO-listalle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 04.11.13 - klo:20:59
Tekeekö talologger mysqliin automaattisesti rivit ja sarakkeet yms.?
Toisin sanoen, riittääkö että luon kannan ja käyttäjän?
Ajattelin kokeilla myös webbiserverille tallennusta, raspi tekee sitä sivua yllättävän kauan  ::)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.11.13 - klo:22:31
Tekeekö talologger mysqliin automaattisesti rivit ja sarakkeet yms.?
Toisin sanoen, riittääkö että luon kannan ja käyttäjän?
Ajattelin kokeilla myös webbiserverille tallennusta, raspi tekee sitä sivua yllättävän kauan  ::)

Tekee taulut ja taulurakenteen itse, jos käytät taloLoggerin omaa tietokantaskeemaa. Tarvitaan vain kanta ja toimiva kantakäyttäjä.
Koodia: [Valitse]
MYSQLDB:DB_SCHEMA_VERSION = 1

Samaa skeemaa osaa taloLoggerGraph lukea, jos se on asetettu sitä käyttämään.

Tuota weppiserverille tallennusta suosittelen kyllä muutenkin. Raspin tallennusmediaan (jos se on SD-kortti) ei välttämättä voi luottaa. taloLoggerPi:ssä toki on oletuksena kanta samalla storagella kuin käyttiskin, mutta se on helppo konfiguroida käyttämään tallennuspaikkana verkon takana olevaa MySQL:iä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 08.11.13 - klo:20:45
Mistä löytyy talologgergraphin css-koodi? Mihin tiedostoon laitan kävijälaskurin seurantakoodin? index.php?  ???
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 08.11.13 - klo:20:59
Mistä löytyy talologgergraphin css-koodi? Mihin tiedostoon laitan kävijälaskurin seurantakoodin? index.php?  ???

TaloLoggerGraphissa ei sinänsä taida olla ollenkaan CSS:ää. TaloLoggerPi-asennuksessa taitaa olla jotain pientä, joka luultavasti on ui/alku.php:ssa. index.php on kuitenkin paikka, josta nuo liitetään, joten sieltä pääsee liikkeelle. (tämä nyt kaikki vähän puoliksi ulkomuistista, en pääse juuri nyt suoraan käsiksi Pi-imageen ja tarkistamaan)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 15.11.13 - klo:22:21
Nyt on viikko takana loggaamista web-palvelimelle: www.talodata.net

Käyttääkö joku muu raspin kanssa ds9490-adapteria (usb ja ilman hubia) ja ethernet-yhteyttä?

Mulla raspi pudottaa itsensä verkosta 2-12 tunnin välein ja sen verran tein taustatutkimusta, että tämä on ilmeisesti huono vaihtoehto. Laitoin tilaukseen uuden 1-wire adapterin, joka tulee kiinni i2c-väylään. Sitten jää  usb-laitteet kokonaan pois kokoonpanosta...

Aiemmin tallensin sqlite-kantaan muistikortille, eikä mitään ongelmia ollut. Laitoin tilaukseen myös paremman virtalähteen, koska huono virtalähde saattaa aiheuttaa samanlaista vikaa. (jännite on 4.85v, tp1 ja tp2) Lisäksi tulee akkuvarmennus, ettei sähkökatkolla boottaa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: lorvi - 16.11.13 - klo:10:27
Hienosti toimii, kun on palvelimena rautaa enempi kuin raspissa. Pakko oli raspista karsia palvelimet kun tietokannat alkoivat korruptoitua ja nopeuskin oli, sanoisinko toivottoman hidas.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 22.11.13 - klo:14:54
Nyt raspi pysynyt pystyssä ja verkossa jo 4 päivää putkeen  :) Vaihdoin siis virtalähteen ja 1-wire-adapterin.

Takaisin otsikon mukaiseen aiheeseen:

Kwh_talo mittaa kokonaiskulutusta ja Kwh_mlp pumpun kulutusta, kwh_talo 1000 pulssia/s. ja kwh_mlp 800 pulssia/s.
Tein virtuaalianturin:
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = teho_muu:1:(((%_Kwh_talo_% - %/_Kwh_talo_/%) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)) * (3600.0 / 1000.0)) - (((%_Kwh_mlp_% - %/_Kwh_mlp_/%) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)) * (3600.0 / 800.0))
Koodia: [Valitse]
@SERIES = NORMAL:teho_muu:Teho_MUU:yellow:1:1
Em. toimii mutta seuraava ei. Saako jotenkin kikkailtua "kwh_talo - kwh_mlp" -kulutuslukemaa? (counter type 2)
Koodia: [Valitse]
#@VIRTUAL = kwh_muu:1:(%_Kwh_talo_% - %/_Kwh_talo_/%) - ((%_Kwh_mlp_% - %/_Kwh_mlp_/%) * 1.25)
Koodia: [Valitse]
#@SERIES = COUNTER:kwh_muu:Kulutus_MUU:orange:2:0.001:2
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 22.11.13 - klo:15:54
Em. toimii mutta seuraava ei. Saako jotenkin kikkailtua "kwh_talo - kwh_mlp" -kulutuslukemaa? (counter type 2)
Koodia: [Valitse]
#@VIRTUAL = kwh_muu:1:(%_Kwh_talo_% - %/_Kwh_talo_/%) - ((%_Kwh_mlp_% - %/_Kwh_mlp_/%) * 1.25)
Koodia: [Valitse]
#@SERIES = COUNTER:kwh_muu:Kulutus_MUU:orange:2:0.001:2

Tuo type-2-laskuri tekee kumulatiivista viivaa, mutta laskurin pitäisi olla kasvava. Tuossa kwh_muu ei ole kasvava vaan aikavälissä kulunut "muu-pulssimäärä". Kasvavan siitä voisi tehdä seuraavalla virtuaalimittauksella:

Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kwh_muu:1:%_Kwh_talo_% - (%_Kwh_mlp_% * 1.25)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 22.11.13 - klo:18:19
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kwh_muu:1:%_Kwh_talo_% - (%_Kwh_mlp_% * 1.25)
@SERIES = COUNTER:kwh_muu:Kulutus_MUU:orange:2:0.001:2

Näillä riveillä lukemaksi tulee reilu 1500 kWh, vaikka oikea lukema olisi n. 10 kWh.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: JJ72 - 22.11.13 - klo:22:28

Nyt on viikko takana loggaamista web-palvelimelle: www.talodata.net


Komiat käppyrät sulla!!!

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 23.11.13 - klo:22:39
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kwh_muu:1:%_Kwh_talo_% - (%_Kwh_mlp_% * 1.25)
@SERIES = COUNTER:kwh_muu:Kulutus_MUU:orange:2:0.001:2

Näillä riveillä lukemaksi tulee reilu 1500 kWh, vaikka oikea lukema olisi n. 10 kWh.
Eipäs tulekaan enää! Allekirjoittanut taisi olla liian hätänen kommentissaan, nyt nimittäin pelaa just niin kuin pitää.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 23.11.13 - klo:22:40

Nyt on viikko takana loggaamista web-palvelimelle: www.talodata.net


Komiat käppyrät sulla!!!


Kiitos :)

Tein uuden ulkoasun sivulle ja käppyröitä muutama lisää.. www.talodata.net
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 23.11.13 - klo:23:21
Eipäs tulekaan enää! Allekirjoittanut taisi olla liian hätänen kommentissaan, nyt nimittäin pelaa just niin kuin pitää.

Hyvä, että pelaa. Mietin jo eilen, että miten tuota nyt selvittäisi, mutta ei tarvinnut sitten ilmeisesti enempää kaivella tuota.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 23.11.13 - klo:23:36
Lähellä oli eilen etten nollannu laskureita  :D
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 24.11.13 - klo:12:44
Millä komennoilla talologgerin ja owfs:n saa käynnistettyä uudelleen.
Ne ei näy service --status-all -komennolla?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 24.11.13 - klo:13:10
Jos kyse on taloLoggerPi:stä, niin siinä taloLogger ja owfs on ajossa daemontools-nimisen työkalun avulla. Komennot, jolla tuota hallitaan ovat svc ja svstat. Daemontools ajaa kaikkia /etc/service -hakemistossa olevia instansseja (tai niiden run-skriptejä) ja huolehtii, että ne pysyvät käynnissä - käynnistää uudelleen, jos prosessi esim. kippaa. svstat kertoo palvelun tilan. svc:llä kontrolloidaan palvelua. Esimerkiksi sammutetaan (down) taloLogger:
Koodia: [Valitse]
svc -d /etc/service/taloLogger

Muita vipuja voi tarkastella tuosta: http://cr.yp.to/daemontools/svc.html (http://cr.yp.to/daemontools/svc.html)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 26.11.13 - klo:22:22
Koodia: [Valitse]
SHELL2:REGEXP = ^\s*(?P<input0>\d\s* \s*(?P<input1>\d\s*$
Skripti tulostaa: "1 0 1 0 0 0 1 1" (nollan tai ykkösen välilyönnillä erotettuna).
Miten tuosta saa toimivan?
Skripti pitää ajaa roottina, laitanko location = sudo ja parameters = /polku/skriptiin/skripti.py
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 26.11.13 - klo:22:56
Skripti tulostaa: "1 0 1 0 0 0 1 1" (nollan tai ykkösen välilyönnillä erotettuna).
Miten tuosta saa toimivan?
Tulosteessa on siis 8 arvoa, jotka halutaan lokittaa. Seuraava tekee siis nimet SHELL2.input0, SHELL2.input1, ..., SHELL2.input7, joita voi käyttää MEASURE-riveillä.

Koodia: [Valitse]
SHELL2:REGEXP = ^\s*(?P<input0>\d)\s+(?P<input1>\d)\s+(?P<input2>\d)\s+(?P<input3>\d)\s+(?P<input4>\d)\s+(?P<input5>\d)\s+(?P<input6>\d)\s+(?P<input7>\d)\s*$
Skripti pitää ajaa roottina, laitanko location = sudo ja parameters = /polku/skriptiin/skripti.py

Näin. Ehkä sudolle löytyy myös koko polku. Sudon pitää toki olla myös kongifuroitu siten, että se ei kysele salasanaa. Näin sanoen, en ole kokeillut ajaa sudoa tuolla SHELL-komennolla, mutta eiköhän sen pitäisi onnistua.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 01.12.13 - klo:16:00
Koodia: [Valitse]
#############################################################################
# Shell2 module configuration
#############################################################################

# Location of the shell script or executable
SHELL2:LOCATION = /usr/bin/sudo

# Script or executable parameters
SHELL2:PARAMETERS = /home/talo/bin/read_GPIO.py

# Result value regexp.
SHELL2:REGEXP = ^\s*(?P<input0>\d)\s+(?P<input1>\d)\s+(?P<input2>\d)\s+(?P<input3>\d)\s+(?P<input4>\d)\s+(?P<input5>\d)\s+(?P<input6>\d)\s+(?$

Tästäkin varmaan puuttuu pilkku tai joku muu pikku juttu  :D mutta ei toimi jostain syystä.
Komentoriviltä toimii:
Koodia: [Valitse]
pi@talologger ~ $ /usr/bin/sudo /home/talo/bin/read_GPIO.py
0 0 0 1 1 1 1 1

Talologger herjaa seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
01.12.2013 15:40:00: TaloLoggerThread: Unknown command source SHELL2
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: lorvi - 01.12.13 - klo:17:11
Eiks toi python tarvitse koko polun, minulla ainakin chrontab issa piti olla jotta löysi sen pythonin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 01.12.13 - klo:17:39
Puuttui rivi
Koodia: [Valitse]
@DATASOURCE=SHELL:SHELL2
Nyt herjaa
Koodia: [Valitse]
01.12.2013 17:38:02: SHELL2: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /usr/bin/sudo /home/talo/bin/read_GPIO.py
  Command output: sudo: no tty present and no askpass program specified

Edit: Nyt toimii, käyttäjälle talo piti antaa lisää oikeuksia /etc/sudoers -tiedostossa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Samikala - 01.12.13 - klo:21:47
Täälläkin tarvittais apuja...

Päivitin taloLoggerin versioon 1.5c, josta seurasi murheita. Data menee (myös) tiedostoon FILESTORE toiminnolla. Ongelmana on aikaleima. TIMESTAMP:ssa on määritelty talletettavaksi aika sekunnin tarkkuudella. Näin myös tapahtuu mutta jostain syystä sekunnit on aina 00 eli tarkkuus on oikeastaan minuutti. Vanhassa versiossa aikaleima oli sekunnin tarkkuudella. Olisiko sama juttu rrd päivityksessä kun kWh mittareiden käyriin ilmestyi ylimääräistä kohinaa samassa yhteydessä. Jos sielläkin aikatarkkuus minuutti niin se voisi selittää lisäkohinan.

Tuo päivitys liittyi yritykseen saada data MySql kantaan. Tämäkään ei onnistunut...
- MySql serveri asennettu ja toimii
- Käyttäjä "talo" luotu ja oikeudet "all privileges"
- Luotu tietokanta. Pitääkö tietokanta luoda jollain määrätyllä tavalla...?

Mitäs vielä pitää tehdä? Jos otan Mysql-datastore:n käyttöön conf-tiedostossa niin loggaus ei käynnisty ollenkaan... Ei ymmärrä.

TaloLogger on hieno softa, kiitokset Olammi!



Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 01.12.13 - klo:22:12
Niin mullakin näkyy, tallennus kahden minuutin välein ja sekunnit on aina 02. Ei kai se vika ole. Laita tallentamaan vaikka 117 sekunnin välein niin saat eri lukemia  ;)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Samikala - 01.12.13 - klo:22:23
Eipä tuo muuten haittaisi mutta tosiaan kwh-mittareiden laskureiden lukuaika pitäisi saada aika tarkkaan talteen, jotta tehokäyrän kohina olis pienempi. Tappelin tämän asian kanssa jo aikaisemmin ja silloin auttoi kun käytti OWFS uncached-luentaa.

Vaihdoin takas taloLogger 1.4f:ään ja taas menee aikaleima talteen sekunnin tarkkuudella. Ja aika vaihtelee +-5 sekunnin sisällä, joten on ilmeisesti "tarkka" aika.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.12.13 - klo:23:07
Aikaleiman määräytymisestä. Tilanne nyt. Loggerin lokitus "aktivoituu" oletusasetuksilla tasaminuutilla 2 minuutin välein. Mittaukset otetaan tuolloin, moduuleittain rinnakkain ja kantaan tallettuu lokituksen liipaisuaika. Liipaisu tapahtuu jaollisuuslaskennalla unix-epochista - ei taloLoggerin käynnistyshetkeen sitoutuen. Tallettuva aikaleima on luultavasti melko lähellä todellista mittausaikaa. Eri moduulit tosiaan nykyään luetaan rinnan. Saman moduulin sisällä arvot luetaan sekventiaalisesti siinä järjestyksessä kuin ne MEASURE-riveillä ovat.

Nyt siis esimerkiksi 1-wiren tapauksessa, jos haluaa laskuriarvon luennan tapahtuvan ensimmäisenä, niin kannattaa laittaa sitten laskurien MEASURE-rivit ensimmäisiksi konfiguraatiossa. Aikaleiman ja arvon lukemisen todellisen ajan viive ei kuitenkaan välttämättä ole kovinkaan iso.

Ennen (1.4 versiot) kantaan tallettui aika, jolloin data kirjoitettiin kantaan. Tämä siis kaikkien arvojen lukemisen ja määrittämisen jälkeen. Nyt kun oli ainakin omissa mittauksissa potentiaalisesti arvoja, joiden määrittäminen vei kauan (10 sek) tai vaihtelevan määrän aikaa, päätin muuttaa tallentuvan ajan mittauksen aloitusajaksi. Ennenkään se ei siis ollut esim. yksittäisen kWh-laskurin lukuaika vaan kaikkien mittauspisteiden valmistumisaika. Ennen mittaukset luettiin kaikki sekventiaalisesti, joten aika saattoi olla pitkäkin.

En usko, että Samikalan kWh-laskuri alkaa kohisemaan tuosta muutoksesta. Ajat ovat edelleen sekunnilleen mittauksen alkuhetkiä, vaikka nyt osuvatkin esimerkkikonfiguraatiolla tasaminuutille. Toki voit laittaa mittausintervalliksi jotain muuta kuin 60-sekunnilla jaollista, jolloin sekunnit mittausten aikaleimoissa eivät ole enää nollia. Tarkkuutta ne nollat eivät kuitenkaan muuta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Samikala - 01.12.13 - klo:23:58
Ahaa.. Tämä selittää asian.

Mulla on kwh laskurit MEASURE listan lopussa kun vanhassa versiossa se toimi parhaiten (ja lukien OWFS uncached hakemistosta). Tähän päädyin vuosi sitten monen kokeilun jälkeen. Mulla on kohtuu paljon mittauspisteitä ja loggeri kone ei ole maailman tehokkain. Nyt kun katson logia niin version 1.4 aikaleiman sekuntinumero vaihtelee välillä 29...39. Näytteenottoväli mulla on 60s.

1.5-versiolla pitää kwh laskurit siirtää listan alkuun niin ylimääräinen kohina poistuu. Mun tapauksessa tuo näkyi tehokäyrässä, johtuen ilmeisesti tuosta lukuajan vaihtelusta. Mutta asia tullee kuntoon kun siirrän kwh laskurit listan alkuun.

Kiitokset.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 27.12.13 - klo:22:00
Nyt pukkaa mysql-erroria:
Koodia: [Valitse]
MYSQLDB: ERROR: Error in database operation, SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 1, -)Syykin löytyi, sääaseman patteri on loppu ja osa arvoista siitä johtuen "-" (viiva).
Tämä on ilmeisesti talologgerissa ns. ominaisuus?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 27.12.13 - klo:22:55
Nyt pukkaa mysql-erroria:
Koodia: [Valitse]
MYSQLDB: ERROR: Error in database operation, SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 1, -)Syykin löytyi, sääaseman patteri on loppu ja osa arvoista siitä johtuen "-" (viiva).
Tämä on ilmeisesti talologgerissa ns. ominaisuus?

Ominaisuus tai bugi. Millä moduulilla (datasource) tuota arvoa kyseisessä kohdassa lokitat?

Nythän tuloksena on ollut jotain muuta kuin mitä odotettiin. Joka tapauksessa tuolloin kantaan ei päädy mitään. Nyt siitä tulee virhe insertistä, mutta oikeammin sen varmaan pitäisi vaan jättää yrittämättä edes insertiä, jos saatu arvo ei ole oikeellinen.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 27.12.13 - klo:23:51
Shell-modulilla, kuusi ensimmäistä ok ja seitsemäs on viiva. Siihen sitten pysähtyy datan tallennus.
Koodia: [Valitse]
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 26, 1)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 46, 0)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 47, 0)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 52, 1)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 53, 1)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 54, 0)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: Inserting data to database using SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 1, -)
27.12.2013 23:44:19: MYSQLDB: ERROR: Error in database operation, SQL: INSERT INTO talo_data (time, position_id, value) VALUES (FROM_UNIXTIME(1388172840), 1, -)

Täytyy vaihtaa patteri huomenna  :D
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Samikala - 05.01.14 - klo:17:58
TaloLoggerin kanssa on ilmennyt kummallinen ongelma. RRDToolin mukaan taloLogger päivittää RRD:tä kahteen kertaan samalla aikaleimalla. Tästä taas seuraa, että loggaus pysähtyy. Tätä ilmenee epäsäännöllisesti, joskus kerran viikossa joskus pari kertaa päivässä. En ole keksinyt mitään muuta selitystä kuin sen, että tämä alkoi kun siirryin taloLoggerin versiosta 1.4 versioon 1.5. Raakana ensiapuna mulla on rebootti, jos rrd ei päivity. Onko kellään mitään ajatusta mistä moinen voisi johtua?

Alla taloLoggerin logia:

05.01.2014 16:25:33: RRD: ERROR: Error writing data store RRD database: /home/Talo.rrd
  RRDTool command: /usr/bin/rrdtool update /home/Talo.rrd -t C01:C02:C04:C05:C06:C07:C08:C09:C10:OumanUlko:OumanHuone:
...
1003.880000:14.000000:21.812500:32.625000:4.625000:35.291500:22.562500
  RRDTool output: ERROR: /home/Talo.rrd: illegal attempt to update using time 1388931780 when last update time is 1388931780 (minimum one second step)

05.01.2014 16:26:16: Terminating due to SIGTERM.
05.01.2014 16:26:17: Terminating.
05.01.2014 16:26:55: Starting taloLogger.py (v1.5c) as daemon.
05.01.2014 16:26:55: OUMAN: Received Ouman device ID: 203T/May 18 11
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 07.01.14 - klo:16:20
Laitatko taloLoggerin lokia vähän kauempaa ajalta, jolloin ensimmäinen tuohon liittyvä virhe tuli. TaloLoggerin 1.5-versiossa siirryttiin toteutukseen, jossa mahdollisesti epäonnistuneet talletukset jäävät muistiin ja josta niitä yritetään jatkossa ajaa storeen uudellen. Nyt loggerille on jostain syystä tullut kuva, että arvot eivät menneet ok RRD:hen (rrdtool palautti jotain muuta kuin OK arvon) ja se yrittää talletusta uudelleen. RRD ei kuitenkaan niitä enää huoli. Ensimmäinen virheilmoitus kertoisi, että miksi logger on tullut tulokseen että arvoja ei saatu talletettua.

Tämä uusi feature on aiheuttanut jonkin verran ongelmaa myös muiden moduulien kanssa virhetilanteissa. Virheellinen data esim. pysäyttää loggauksen, vaikka uudempaa oikeellista olisi jonossa. Taitaa jatkossa tulla muutos, että yksittäistä datahetkeä koitetaan uudelleentallettaa vain jokin rajallinen määrä kertoja, jonka jälkeen kokeillaan myös uudempia. Jos uudemmat menevät, niin tämä ongelmallinen vanha nakataan roskiin. (=> TODO)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Samikala - 07.01.14 - klo:18:53
Kiitos kommenteista. Alla logia pidemmältä ajalta. Jos oikein ymmärrän niin rrdtool ei anna virheilmoitusta kun eka virhe tulee...? Katsoin logista myös vanhempia ongelmia ja sama juttu, rrdtool output on tyhjä ensimmäisessä virhelogissa.


03.01.2014 14:12:36: TaloLoggerThread: Received none or unknown data for command OWFS.M11.
05.01.2014 16:23:34: RRD: ERROR: Error writing data store RRD database: /home/Talo.rrd
  RRDTool command: /usr/bin/rrdtool update /home/Talo.rrd -t C01:C02:C04:C05:C06:C07:C08:C09:C10:OumanUlko:OumanHuone:OumanMenoL1:OumanMenoL2:OumanVarYla:...
4.20:34.60:...91500:22.562500
  RRDTool output:
05.01.2014 16:24:38: RRD: ERROR: Error writing data store RRD database: /home/Talo.rrd
  RRDTool command: /usr/bin/rrdtool update /home/Talo.rrd -t C01:C02:C04:C05:C06:C07:C08:C09:C10:OumanUlko:OumanHuone:OumanMenoL1:OumanMenoL2
... :M70:M71 1388931780:29227597:178646880:524580:233830:125000:708162:204523:221184:226341:2.40:22.70:
...5.291500:22.562500
  RRDTool output: ERROR: /home/Talo.rrd: illegal attempt to update using time 1388931780 when last update time is 1388931780 (minimum one second step)

05.01.2014 16:25:33: RRD: ERROR: Error writing data store RRD database: /home/Talo.rrd
  RRDTool command: /usr/bin/rrdtool update /home/Talo.rrd -t C01:C02:C04:C05:C06:C07:C08:C09:C10:OumanUlko:OumanHuone:OumanMenoL1:OumanMenoL2:OumanVarYla:OumanVarAla:OumanKuum
...:M67:M68:M69:M70:M71 1388931780:29227597:178646880:524580:233830:125000:
... 91500:22.562500
  RRDTool output: ERROR: /home/Talo.rrd: illegal attempt to update using time 1388931780 when last update time is 1388931780 (minimum one second step)

05.01.2014 16:26:16: Terminating due to SIGTERM.
05.01.2014 16:26:17: Terminating.
05.01.2014 16:26:55: Starting taloLogger.py (v1.5c) as daemon.
05.01.2014 16:26:55: OUMAN: Received Ouman device ID: 203T/May 18 11             

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 12.01.14 - klo:11:42
Mulla on 1wire-väylässä 15 lämpötila-anturia (ds18b20), 2 dualcounteria (ds2423) ja 8 kytkintä (ds2405).
Talologger lukee vain lämpötilat ja laskurit, ei kytkimiä. Silti se aiheuttaa lähes jokaisella lukukerralla sen että kaikkien ds2405:n tila muuttuu nollaksi?
Jos asetan ds2405:n tilaan "1"
Koodia: [Valitse]
echo "1" > /home/talo/owfs/05.69132A000000/PIOja talologger on käynnissä menee n. 2-4 min. ja ds2405:n tila muuttuu nollaksi

Jos sammutan talologgerin ds2405:n tila ei muutu. (pysyy ykkösenä)

Mistä moinen voi johtua?


Modet voisi muokata edellistä samikalan viestiä niin että se mahtuu ruudulle  ;)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Samikala - 12.01.14 - klo:15:47
Hoksasin, että pääsen editoimaan tuota edellistä postia, joten poistin itse noita liiallisia numeropötköjä. Sorry.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 12.01.14 - klo:16:16
Mulla on 1wire-väylässä 15 lämpötila-anturia (ds18b20), 2 dualcounteria (ds2423) ja 8 kytkintä (ds2405).
Talologger lukee vain lämpötilat ja laskurit, ei kytkimiä. Silti se aiheuttaa lähes jokaisella lukukerralla sen että kaikkien ds2405:n tila muuttuu nollaksi?
Jos asetan ds2405:n tilaan "1"
Koodia: [Valitse]
echo "1" > /home/talo/owfs/05.69132A000000/PIOja talologger on käynnissä menee n. 2-4 min. ja ds2405:n tila muuttuu nollaksi

Jos sammutan talologgerin ds2405:n tila ei muutu. (pysyy ykkösenä)

Mistä moinen voi johtua?

TaloLoggeriin sinänsä tuo ilmiö tuskin liittyy, muuten kuin että se lukee (OWFS:stä ilmeisesti) noita muita antureita. Eli jotain OWFS-liitännäistä tai sitten 1-wire-väylään liittyvää tilannetta lienee kyseessä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 12.01.14 - klo:21:18
Taitaa liittyä raspberryyn, ajureihin ja i2c-väylään. Laitoin USB-adapterin takaisin ja sen kanssa näyttää paremmalta.
Edellisen kahdeksan tunnin aikana kytkimet on pysyneet asetetussa tilassa koko ajan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 21.01.14 - klo:17:42
Voiko regexp:llä poimia tiedostosta, jossa on välilyönnillä erotettua dataa, esim. vain 2-, 18- ja 145- luvun/tekstin?

Data näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
12345 0.0 0.0 32 -14.2 92 1028.4 0.00 13.20 13.20 0.00 0.00 21.2 20 - 4 - - 0 0.00 - - - - - - - - - 17 37 01
Orivesi_-_Hieta-17:37 0 - 21 01 - - - - - - - -14.2 -18.7 -14.2 -20.3 4 Partly_cloudy_with_little_temperature_change.
 0 0.0 0.2 0.4 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.3 0.1 0.1 0.2 0.0 0.0 0.0 2.5 -15.2 400 21/01/2014 -18.7
-25.3 -14.2 -22.9 - 0.0 0.2 0.4 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 -15.8 -15.3 -14.9 -15.0 -15.5 -15.9 -15.8 -15.4 -15.4 -15.6
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 -14.2 -20.3 -14.2 0.8 0 _ _ 22.5 _ 0 - - - - - - - - 21.2 20.6 - 1031.6
1028.4 0.8 14:58 12:04 - - -15.2 -21.9 0.0 2014 _ 1 0 1 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 - - 0.0 - 61.645000 -24.36 - 92.0
 87.0 - 01:21 !!C10.37Of!!

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 24.01.14 - klo:23:11
Voiko regexp:llä poimia tiedostosta, jossa on välilyönnillä erotettua dataa, esim. vain 2-, 18- ja 145- luvun/tekstin?

Data näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
12345 0.0 0.0 32 -14.2 92 1028.4 0.00 13.20 13.20 0.00 0.00 21.2 20 - 4 - - 0 0.00 - - - - - - - - - 17 37 01
Orivesi_-_Hieta-17:37 0 - 21 01 - - - - - - - -14.2 -18.7 -14.2 -20.3 4 Partly_cloudy_with_little_temperature_change.
 0 0.0 0.2 0.4 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.3 0.1 0.1 0.2 0.0 0.0 0.0 2.5 -15.2 400 21/01/2014 -18.7
-25.3 -14.2 -22.9 - 0.0 0.2 0.4 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 -15.8 -15.3 -14.9 -15.0 -15.5 -15.9 -15.8 -15.4 -15.4 -15.6
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 -14.2 -20.3 -14.2 0.8 0 _ _ 22.5 _ 0 - - - - - - - - 21.2 20.6 - 1031.6
1028.4 0.8 14:58 12:04 - - -15.2 -21.9 0.0 2014 _ 1 0 1 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 - - 0.0 - 61.645000 -24.36 - 92.0
 87.0 - 01:21 !!C10.37Of!!
Tämän sain ratkaistua toisella tavalla. Ongelma oli se että, sääaseman/serverin häiriötilanteessa tuloksena oli viivaa (-) ja talologger meni vikatilaan.
Nyt komennon tuloksena on aina uusin arvo, ei koskaan viivaa. Ts. jos mittaukseen tulee vika, viimeisin arvo pysyy voimassa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 25.01.14 - klo:17:56
Ouman 203GT+ Raspberry + Talologger lokitusta takana onnistuneesti muutama viikko. Nyt sitten tein sen virheen että, käytin sarjakaapelia irti hetken aikaa ja sen jälkeen en ole enää saanut dataa talteen  :( Kaikista vehkeistä on käytetty virrat alhaalla, mutta ei toimi. Niin ja tuossa on tuollainen USB-RS232 adapteri välissä mutta se ilmeisesti toimii, koska bootissa se sen löytää ok. Tuollaista ilmoittaa oumanGetData.py,

pi@raspberrypi /home/talo/bin/taloLogger $ python oumanGetData.py /dev/ttyUSB0 45
25.01.2014 16:49:31: OumanSerial: ERROR: Timeout reading message from Ouman
25.01.2014 16:49:31: ERROR: Cannot get data from Ouman device.
pi@raspberrypi /home/talo/bin/taloLogger $ python oumanGetData.py /dev/ttyUSB0 45
25.01.2014 16:52:17: OumanSerial: ERROR: Unable to aquire lockfile for oumanSerial port: /tmp/lock__dev_ttyUSB0
25.01.2014 16:52:17: OumanSerial: ERROR: Cannot open serial port.
25.01.2014 16:52:17: ERROR: Cannot get data from Ouman device.


Osaisko joku jelppiä?




Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 25.01.14 - klo:18:45
Jos tiedosto /tmp/lock__dev_ttyUSB0 on olemassa, sen poisto voisi auttaa.
Jos komento
Koodia: [Valitse]
ls /tmp/lock__dev_ttyUSB0näyttää tältä
Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi ~ $ ls /tmp/lock__dev_ttyUSB0
/tmp/lock__dev_ttyUSB0
niin
Koodia: [Valitse]
sudo rm /tmp/lock__dev_ttyUSB0ja reboot

Tai sitten portin numero on muuttunut
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 25.01.14 - klo:18:55
tuo /tmp/lock__dev_ttyUSB0 tiedosto tuntuu olevan vain ajoittain olemassa. Luoko tuo talologger sen aina kun yrittää lukea Oumanista..? Yritin tuon jo kerran poistaa kun ilmestyi tuonne tmp-kansioon, mutta ei ollut apua.

Nyt heräsi epäilys että on tuon USB-adapterin portti on muuttunut tai jotain. Vähän hakusassa tämä linux-maailma ja sen ihmeellisyydet... Tälläistä sain tulostettua,

Bus 001 Device 006: ID 067b:2303 Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial Port

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 25.01.14 - klo:19:59
Mitäs tämä näyttää?
Koodia: [Valitse]
ls /dev/ttyUSB*
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 25.01.14 - klo:20:14
pi@raspberrypi /home/talo/bin/taloLogger $ ls /dev/ttyUSB*
/dev/ttyUSB0


eli taitaa tuo portti olla ok. Nyt Raspissa on kiinni vain tuo USB-adapteri kun aikaisemmin oli hubin kautta näppis ja hiiri myös. Tuo ihmetyttää kun se antaa timeout errorin tuo luku. Tarkoittaako se että yhteys on Oumaniin on ok, mutta joku hämminki muuten?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 25.01.14 - klo:20:25
Mä en osaa auttaa enempää, olammi varmaankin osaa kunhan näkee tämän.
Onhan siellä talologger.confissa sama portti? /dev/ttyUSB0
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 25.01.14 - klo:20:33
On sama portti jos ei ole itsekseen muuttunut. Tämä on tosiaan toiminut muutaman viikon ok, ennen tuota kaapelin irtoamista. Kiitokset tässä vaiheessa, täytyy jatkaa ihmettelyä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 26.01.14 - klo:00:10
Timeout. USB-RS232-adapteri selvästi löytyy ja se mäppäytyy todettuun /dev/ttyUSB0:aan ok. Konffiskaan tuskin on viikon aikana muuttunut. Lähtisin etsimään ongelmaa sähköpuolelta. Mitenkäs se RS-kaapeli? Olisiko voinut irrotuksen yhteydessä jotenkin esim. irrota/kiristyä niin, että huono juotos irronnut tai pumpun päästä lipsahtanut ruuviliittimestä irti?

Lukkotiedosto varmaan roikkuu siellä tuossa ylläolevassa lokissa siksi, että taloLogger yrittää lukea välillä porttia ja odottelee timeoutin verran, että tapahtuuko siellä mitään. Tuon odottelun ajan portti on lukittuna => lukkotiedosto on olemassa ja getData ei suostu samaan aikaan sitä porttia sorkkimaan. Jos softia ei terminoida väkisin, niin se kyllä siitä häviää se lukko, kunhan virhetilanne on katsottu loppuun. Jos taas jotain on terminoitu, niin muistaakseni 3 minuuttia vanhemmmat lukkotiedostot katsotaan vanhentuneiksi noissa minun kirjastoissani, joten pysyvästi ne eivät mitään pilaa.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 26.01.14 - klo:13:52
Jees, kiitokset, taas toimii. Olin nujutessani saanut juotoksen irtoamaan kaapelissa olevasta liitoskohdasta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 30.01.14 - klo:15:55
Onkos talologgerilla mahdollista myös muuttaa asetuksia, esim. ylämin / alamin arvoja?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 30.01.14 - klo:16:25
Onkos talologgerilla mahdollista myös muuttaa asetuksia, esim. ylämin / alamin arvoja?

Ymmärsin, että kyseessä on Ouman 203GT. Jos näin, niin esim. seuraavalla komennolla näkee asetusarvot ja niiden avaimet (esimerkeissä oletus, että ohjain on /dev/ttyUSB0:ssa):
Koodia: [Valitse]
python oumanGetParameter.py /dev/ttyUSB0 EH203GT
Yksittäisen arvon voi lukea:
Koodia: [Valitse]
python oumanGetParameter.py /dev/ttyUSB0 EH203GT 'ML VaraajaAlaMin'
Ja arvon voi asettaa (tässä arvoon 33, huom. oumanSetParameter.py):
Koodia: [Valitse]
python oumanSetParameter.py /dev/ttyUSB0 EH203GT 'ML VaraajaAlaMin' 33
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: V20 - 30.01.14 - klo:17:35
Jees, sehän toimii loistavasti. Kiitokset!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 14.02.14 - klo:17:16
Moi,

Olen yrittänyt parina päivänä saada aikaiseksi TaloLoggerGraphiin kuvaajaa, mikä kuvaisi päivän kokonaissähkönkulutusta ko hetkeen mennessä (lähtöarvo klo 00:00 0kWh ja nousee siitä kulutuksen mukaan päivän aikana). Useammasta versiosta huolimatta siitä ei ole tullut yhtään mitään  :'(
Löytyisikö täältä vinkkejä miten tuo onnistuisi.

Loggerin puolella virtuaalimittauspiste missä tallennetaan kok_energiankulutus_kwh kahden edellisen pulssimäärän erotus (sahko_kwh mittaa pulssien määrän sähkömittarilta)

Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL = kok_energiankulutus_kwh:1:%_sahko_kwh_% - %/_sahko_kwh_/%
Mittausväli 60 sekuntia
10 000 pulssia / kwh

Mitähän Graphin puolelle vaadittaisiin, että tulostuksen saisi järkeväksi?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 14.02.14 - klo:17:55
Mitähän Graphin puolelle vaadittaisiin, että tulostuksen saisi järkeväksi?

Tarkoitatko jotain tuollaista:
(http://olammi.iki.fi/sw/taloLoggerGraph/sahkoesimerkki.png)

Tuo on oman talon sähkönkulutus ja sähköteho tänään. Kantaan menee minulla pelkkä laskuriarvo, joka on mitarin pulssilaskurilta.
Itselläni on 1000 pulssia / kWh, joten jos sinulla on 10000 pulssia/kWh, niin esimerkin kertoimet pitää jakaa 10:llä.

taloLoggerGraph.conf:in *CHART*-osuus esimerkissä:
Koodia: [Valitse]
*CHART*

TITLE = Sähköteho ja -kulutus

AXIS_1 = 0.0:6.0:0.5:0.1:kW
AXIS_2 = 0.0:60.0:10.0:1.0:kWh
LEGEND = 3:2

@SERIES = COUNTER:kwh_counter:sähköteho:blue:1:3.6:0
@SERIES = COUNTER:kwh_counter:sähkönkulutus:magenta:2:0.001:2
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 14.02.14 - klo:18:33
Paljon kiitoksia neuvoista (ja itse softasta). Nyt toimii niin kuin pitääkin :) Yhdessä vaiheessa jo oli vastaava @SERIES rivi Graphin puolella, mutta sitäkin tuli kokeiltua vain tuohon edellä mainittuun pulssien erotukseen.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 05.11.14 - klo:15:56
Miten mysql-kannasta poistetaan tietty mittapiste ja sen kaikki data?
Tulee vuosi täyteen lokitusta ja tietokannan koko on jo lähes 700 megaa..
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 05.11.14 - klo:19:59
Miten mysql-kannasta poistetaan tietty mittapiste ja sen kaikki data?
Tulee vuosi täyteen lokitusta ja tietokannan koko on jo lähes 700 megaa..

Puhutaanko nyt taloLoggerin schemasta vai itsetehdystä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 05.11.14 - klo:21:35
Miten mysql-kannasta poistetaan tietty mittapiste ja sen kaikki data?
Tulee vuosi täyteen lokitusta ja tietokannan koko on jo lähes 700 megaa..

Puhutaanko nyt taloLoggerin schemasta vai itsetehdystä?
taloLoggerin schemasta on kyse.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 05.11.14 - klo:23:36
Oletus taloLoggerin sisäinen tietokantaschema ja MySQL. Komennot annetaan esim. mysql-komentorivityökalussa (komento mysql), jolla on otettu yhteys datat sisältävään kantaan. Tapoja on monia ja varmasti pystyisi yhdelläkin SQL-lauseella hoitamaan, mutta en lähde tässä tekemään asiasta kovin vaikeaa, siksi haetaan ensin ID ja sitten vasta poistetaan.

Haetaan poistettevan mittausposition id:
Koodia: [Valitse]
SELECT id, position_name FROM talo_positions;
Saadusta listasta valitaan se kokonaisluku, joka vastaa poistettavaa dataa. Seuraavassa postolauseessa merkitään tuota kokonaislukua xxx.

Esim1: Poistetaan kaikki position xxx mittausdata:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = xxx;
Esim2: Poistetaan kaikki position xxx mittausdata aikaväliltä 24.12.2013-26.12.2013:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = xxx AND time BETWEEN '2013-12-24 00:00:00' AND '2013-12-26 23:59:59';
Esim3: Jos olisi tiedossa useamman poistettavan position id (xxx, yyy ja zzz), niin voitaisiin poistaa niiden kaikkien data:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id IN (xxx, yyy, zzz);
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 06.11.14 - klo:00:15
Täydellinen vastaus, kiitos paljon  :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.11.14 - klo:12:19
Oletus taloLoggerin sisäinen tietokantaschema ja MySQL. Komennot annetaan esim. mysql-komentorivityökalussa (komento mysql), jolla on otettu yhteys datat sisältävään kantaan. Tapoja on monia ja varmasti pystyisi yhdelläkin SQL-lauseella hoitamaan, mutta en lähde tässä tekemään asiasta kovin vaikeaa, siksi haetaan ensin ID ja sitten vasta poistetaan.

Haetaan poistettevan mittausposition id:
Koodia: [Valitse]
SELECT id, position_name FROM talo_positions;
Saadusta listasta valitaan se kokonaisluku, joka vastaa poistettavaa dataa. Seuraavassa postolauseessa merkitään tuota kokonaislukua xxx.

Esim1: Poistetaan kaikki position xxx mittausdata:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = xxx;
Esim2: Poistetaan kaikki position xxx mittausdata aikaväliltä 24.12.2013-26.12.2013:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = xxx AND time BETWEEN '2013-12-24 00:00:00' AND '2013-12-26 23:59:59';
Esim3: Jos olisi tiedossa useamman poistettavan position id (xxx, yyy ja zzz), niin voitaisiin poistaa niiden kaikkien data:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id IN (xxx, yyy, zzz);

löytyyköhän helppo kaava tupla ID poistamiseen, tarkoitan sitä juoksevaa numerointia, kyseessä on myös taloLoggerin sisäinen tietokantaschema sqlite kanta

saattaisi auttaa, kun on niitä vahoja tietokantoja mitkä korruptoituivat ilmeisesti raspin hitauden/lukkotiedostojen ja minun kantaa käsitellessä ym. sain yhden pienen avattua tai paremminkin luettua alku ja loppupään erikseen ja siinä oli tuplana se juokseva ID numero mutta näitä suuria ei saa auki kun niissä on jonkun rajan ylittävä (>850k) vientiä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: TTH - 15.11.14 - klo:13:16
Ensimmäistä kertaa pystyttämässä raspberryä ja talologgeria. Jostain syystä en saa yhteyttä Oumaniin toimimaan  :(

Laitteisto:
10 vuotta vanha Lämpöässä  V 10 ja ohjaimena Ouman EH-203/GL (1.17)
Raspberry PI B+
Delock 61856 usb to serial adapter
Edimax EW-7811UN wlan tikku

Softat:
Uusin raspbian, ei muita omia virityksiä kuin wlan toiminnassa
Talologger pi, joka piirtää sinikäyrää ongelmitta

usb-serial adapteri näkyy käyttikselle:
Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /dev $ lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 004: ID 7392:7811 Edimax Technology Co., Ltd EW-7811Un 802.11n Wireless Adapter [Realtek RTL8188CUS]
Bus 001 Device 005: ID 067b:2303 Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial Port

Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /dev $ dmesg | grep -i tty
[    0.000000] Kernel command line: dma.dmachans=0x7f35 bcm2708_fb.fbwidth=656 bcm2708_fb.fbheight=416 bcm2708.boardrev=0x10 bcm2708.serial=0x7c7fd0ee smsc95xx.macaddr=B8:27:EB:7F:D0:EE bcm2708.disk_led_gpio=47 bcm2708.disk_led_active_low=0 sdhci-bcm2708.emmc_clock_freq=250000000 vc_mem.mem_base=0x1ec00000 vc_mem.mem_size=0x20000000  dwc_otg.lpm_enable=0 console=ttyAMA0,115200 console=tty1 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 elevator=deadline rootwait
[    0.000000] console [tty1] enabled
[    0.532974] dev:f1: ttyAMA0 at MMIO 0x20201000 (irq = 83, base_baud = 0) is a PL011 rev3
[    0.896301] console [ttyAMA0] enabled
[    8.501116] usb 1-1.5: pl2303 converter now attached to ttyUSB0

/dev hakemistoon tulee sarjaportti näkyviin. Käyttäjä pi kuuluu dialout ryhmään.
Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /dev $ ls -la ttyUSB0
crw-rw---T 1 root dialout 188, 0 Nov 15 11:18 ttyUSB0

Virheilmoitus kun yrittää käynnistää taloLoggeria
Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /home/talo/bin/taloLogger $ python taloLogger.py -v -l -f /home/talo/etc/taloLogger.conf
15.11.2014 13:11:44: Starting taloLogger.py (v1.6a).
15.11.2014 13:11:44: OUMAN: Running oumanSerial query with id 1
15.11.2014 13:11:44: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
15.11.2014 13:11:47: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
15.11.2014 13:11:47: OUMAN: Received ouman response: ''
15.11.2014 13:11:47: OUMAN: ERROR: Timeout reading message from Ouman
15.11.2014 13:11:47: ERROR: Error initializing module OUMAN: Error reading device id from Ouman controller.
^C15.11.2014 13:11:54: Terminating due to SIGINT.

Pumpun sarjaportin johdosta kokeiltu kääntää rx ja tx karvat toisin päin ihan varmuuden vuoksi, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Johdot siis kiinni Oumanin liittimissä A,B ja C. Hyppylanka välissä B ja D. Onko nämä oikein? Pumpussa on joskus kauan sitten ollut gsm modeemi kiinni ihan onnistuneesti. Pitääkö jotain muuttaa sen jäljiltä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 15.11.14 - klo:17:52
Pumpun sarjaportin johdosta kokeiltu kääntää rx ja tx karvat toisin päin ihan varmuuden vuoksi, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Johdot siis kiinni Oumanin liittimissä A,B ja C. Hyppylanka välissä B ja D. Onko nämä oikein? Pumpussa on joskus kauan sitten ollut gsm modeemi kiinni ihan onnistuneesti. Pitääkö jotain muuttaa sen jäljiltä?

Pitää muuttaa. Hyppylangalla valitaan, että onko sarjaliityntä modeemimoodissa vai ei ja taloLoggeria varten se ei saa olla modeemimoodissa. Hyppylanka modeemimoodissa B ja D -väliin. Sarjamoodissa hyppylanka pois.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: TTH - 15.11.14 - klo:18:11
Pumpun sarjaportin johdosta kokeiltu kääntää rx ja tx karvat toisin päin ihan varmuuden vuoksi, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Johdot siis kiinni Oumanin liittimissä A,B ja C. Hyppylanka välissä B ja D. Onko nämä oikein? Pumpussa on joskus kauan sitten ollut gsm modeemi kiinni ihan onnistuneesti. Pitääkö jotain muuttaa sen jäljiltä?

Pitää muuttaa. Hyppylangalla valitaan, että onko sarjaliityntä modeemimoodissa vai ei ja taloLoggeria varten se ei saa olla modeemimoodissa. Hyppylanka modeemimoodissa B ja D -väliin. Sarjamoodissa hyppylanka pois.

Pitääkö Oumanin päästä muuttaa asetuksia jotenkin vai onko modeemin tms asetuksilla väliä?

Muoks. Hyppylanka poistettu eikä se ainakaan yksin ratkaissut ongelmaa eli edelleenkään ei huomaa mistään onko johto kiinni pumpussa vai ei.
Muoks2 B-> liittimen pinni 5, A-> liittimen pinni 3 ja C -> liittimen pinni 2

Nämä sarjaportista kirjautumisen estävät muutokset tehty, mutta näilläkään ei havaittavaa vaikutusta pumpun näkymiselle Talologgeriin :( http://www.hobbytronics.co.uk/raspberry-pi-serial-port

Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /dev $ dmesg | grep -i tty
[    0.000000] Kernel command line: dma.dmachans=0x7f35 bcm2708_fb.fbwidth=656 bcm2708_fb.fbheight=416 bcm2708.boardrev=0x10 bcm2708.serial=0x7c7fd0ee smsc95xx.macaddr=B8:27:EB:7F:D0:EE bcm2708.disk_led_gpio=47 bcm2708.disk_led_active_low=0 sdhci-bcm2708.emmc_clock_freq=250000000 vc_mem.mem_base=0x1ec00000 vc_mem.mem_size=0x20000000  dwc_otg.lpm_enable=0 console=tty1 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 elevator=deadline rootwait
[    0.000000] console [tty1] enabled
[    0.532803] dev:f1: ttyAMA0 at MMIO 0x20201000 (irq = 83, base_baud = 0) is a PL011 rev3
[    4.860492] usb 1-1.5: pl2303 converter now attached to ttyUSB0

Olisin kiitollinen jos voisin päästä jäljille johtuvatko ongelmat tuosta usb - serial adapterista tai jostain asetuksesta raspbianissa vai jääkö jäljelle tuo johto / ouman / oumanin asetukset

Samoin olisin kiitollinen varmuudella toimivien adapterien tyypeistä.

Tämän mukaan kyllä tuon minulla olevankin voisi olettaa toimivan:
http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals#Working_USB_to_Serial_Adapters
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 30.11.14 - klo:22:26
Oletko saanut toimimaan? Jos taloLogger saa avattua sarjaportin, niin oikeudet pitäisi olla oikein. Veikkaisin tässä kaapeliongelmaa tai voihan esim. se USB-sarja-adapteri olla rikki. Saatko sen avulla kokeiltua esim. jotain toista sarjaporttilaitetta, että toimiiko sen kanssa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: TTH - 01.12.14 - klo:20:51
Ei ole tilanne muuttunut mihinkään eli adapteri kyllä näkyy raspberryn suuntaan, mutta adapterin takaa ei näy mitään. Ihan vaan varmuuden vuoksi kokeilin vaihtaa Oumanilta tulevan sarjakaapelin toiseen (lämpöässältä aikanaan saatuun), mutta sillä ei ollut vaikutusta asiaan. Voiko tuota sarjakaapelia mitata yleismittarilla jotenkin että tuleeko sinne ylipäätään mitään? Pinnejä olen kyllä mittaillut oumanin liitinrimaa vasten ja se väli tuntuisi toimivan (pumpusta sähköt kytketty pois päältä).

Jostain vanhoista ketjuista löysin mainintoja siitä että Raspberry PI:n usb portteja on hidastettu että laitteita on saatu toimimaan. Voiko tuollaista tarvetta vielä olla?

Olisin ihan valmis ostamaan toisen adapterin. Mikä olisi hyväksi ja toimivaksi havaittu malli?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: 15444 - 06.12.14 - klo:14:11
Hei

Rakentelen tässä seurantaa talon lämmityksestä.
Minulla MLP Viessmann ja sitä luen Optolinkillä ja arvot tallennan mysql kantaan.
Minulla Ouman 203 joka ohjaa taloon sekä markätiloihin menevien vesien lämpötiloja.
Oumannista saan nyt jo luettua arvot Talologgerilla ja tallennettua mysql kantaan.

Miten kannattaa nuo maalömmön arvot tallettaa tuonne kantaan, että TalologgerGraph saa ne helpoiten piirrettyä?

Miten tuota TalologgerGraphia pitää puukottaa, että se hakisi MLP arvot samoihin kuviin/graafeihin?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: kaino - 10.12.14 - klo:10:35
Nibe 1245 vastailee vain ... FF FF 00 00 FF FF 00 00 ... - patternia data kentässä. Missähän vika?

Data liikuu protokollan mukaan, mutta hiljasta on tuo sisältö.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 27.12.14 - klo:16:04
Hei, olen yrittänyt saadaa ILPOn lämmitys ja jäähdytys jaksoista palkit lämpökuvaajien kanssa kuvaan. Minulla on käytössä tällä hetkellä vain  sisäänmeno ja ulostulo lämmöt. Virtuaali mittausta olen yrittänyt rakentaa mutta peruskoulun lyhyt matikka 25 vuoden takaa ei oikein auta. Tarkoitus olisi saadaa tietokantaan arvoksi 1 kun ulostulon lämpö on yhden asteen lämpimämpää kuin sisäänmeno ja noususuunnassa. Taas toisella virtuaalimittauksella arvoksi 1 kun ilpon ulostulo on yhden asteen kylmempi kuin sisäänmeno ja kylmenee. Voisiko joku auttaa asiassa?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 27.12.14 - klo:20:56
Hei, olen yrittänyt saadaa ILPOn lämmitys ja jäähdytys jaksoista palkit lämpökuvaajien kanssa kuvaan. Minulla on käytössä tällä hetkellä vain  sisäänmeno ja ulostulo lämmöt. Virtuaali mittausta olen yrittänyt rakentaa mutta peruskoulun lyhyt matikka 25 vuoden takaa ei oikein auta. Tarkoitus olisi saadaa tietokantaan arvoksi 1 kun ulostulon lämpö on yhden asteen lämpimämpää kuin sisäänmeno ja noususuunnassa. Taas toisella virtuaalimittauksella arvoksi 1 kun ilpon ulostulo on yhden asteen kylmempi kuin sisäänmeno ja kylmenee. Voisiko joku auttaa asiassa?

Olisiko jotain tuollaista:
Koodia: [Valitse]
@MEASURE=sisaanmeno:ILPO.sisaanmeno
@MEASURE=ulostulo:ILPO.ulostulo

@VIRTUAL=tilamittaus1:1:1 if (%_ulostulo_% - %_sisaanmeno_%) >= 1.0 and %_ulostulo_% > %/_ulostulo_/% else 0
@VIRTUAL=tilamittaus2:1:1 if (%_sisaanmeno_% - %_ulostulo_%) >= 1.0 and %_ulostulo_% < %/_ulostulo_/% else 0
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 05.01.15 - klo:20:20
Hei,

mistähän voisi kiikastaa kun ääkköset ei talologgergraphin kanssa näy? Muilla omilla sivulla saan kyllä ääkköset oikein. Apachen versio on 2.4.7.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 05.01.15 - klo:20:41
mistähän voisi kiikastaa kun ääkköset ei talologgergraphin kanssa näy? Muilla omilla sivulla saan kyllä ääkköset oikein. Apachen versio on 2.4.7.

Merkistöasetuksista on kiinni ja siitä missä merkistömoodissa taloLoggerGraph.conf on kirjoitettu (eli onko siinä UTF-8-merkkejä vai ISO-8859-1-merkkejä ne ääkköset). Nämä ne ei ole helppoja asioita tietotekniikassa nämä merkistöt. Aina jotenkin poskellaan.

Edit: Näyttäisi siltä, että konfiguraatiotiedoston pitäisi olla samassa merkistössä kuin missä PHP:ta/Apachea ajetaan. Minulla itselläni näyttäisi PHP olevan ISO-8859-1 ja samoin konfiguraatiotiedosto. Komennolla iconv voi muuttaa merkistöä. Esim. jos on iso-8859-1:ssä oleva tiedosto, niin sen saa konvertoitua seuraavalla komennolla UTF-8:ksi:
Koodia: [Valitse]
iconv -f iso8859-1 -t utf8 tiedosto.txt > muunnettu_tiedosto.txt
Editedit: Mitä merkistöä käytetään shellissä? Komento locale kertoo. LC_CTYPE on merkistöä osoittava parametri.

Editeditedit: PHP näyttää olevan aina oletuksena ISO-8859-1 -moodissa. Eli konfiguraatiotiedoston ja PHP-kooditiedostojen olisi hyvä olla myös ISO-8859-1.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Mainio - 07.01.15 - klo:21:15
Innostuin kanssa ja tilasin raspberryn ja korvasin sillä usean vuoden pyörineen logtempin.

1-wire verkko oli valmiina ja sain käppyrät tulemaan hyvin.
Tyhmä kysymys, saanko jotekin hälytyksen jos jokin lämpötila laskee määrätyn rajan alle?
esim. sähköpostiin tieto?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 07.01.15 - klo:22:10
Innostuin kanssa ja tilasin raspberryn ja korvasin sillä usean vuoden pyörineen logtempin.

1-wire verkko oli valmiina ja sain käppyrät tulemaan hyvin.
Tyhmä kysymys, saanko jotekin hälytyksen jos jokin lämpötila laskee määrätyn rajan alle?
esim. sähköpostiin tieto?

Kysymys ei ole tyhmä. Hälytystoiminnallisuus on työpöydällä. Nyt on ollut kiivaampi kehittämisen vaihe ja se saattaa jopa olla tulossa lähiaikoina julkaisuun. Nyt lähipäivinä tulee Graphiin uudistusta, jolla varsinaiset kuvaajat piirretään haluttaessa vasta selaimessa (d3js-kirjastolla toteutetut graafit). Sen jälkeen taisin luvata Modbus-tukea loggeriin (tammikuun aikana). Josko sitten olisi hälytykset ja datan validointi loggerissa vuorossa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 07.01.15 - klo:23:23
Kysymys ei ole tyhmä. Hälytystoiminnallisuus on työpöydällä. Nyt on ollut kiivaampi kehittämisen vaihe ja se saattaa jopa olla tulossa lähiaikoina julkaisuun. Nyt lähipäivinä tulee Graphiin uudistusta, jolla varsinaiset kuvaajat piirretään haluttaessa vasta selaimessa (d3js-kirjastolla toteutetut graafit). Sen jälkeen taisin luvata Modbus-tukea loggeriin (tammikuun aikana). Josko sitten olisi hälytykset ja datan validointi loggerissa vuorossa.
ei muuten ollenkaan huonoja ideoita, ei oikeastaan mikään noista...mielenkiinnolla ootellaan modbusaTCP:tä, joskos pitäis alkaa katteleen jtain alustaa tolle hommalle, modbusaan tarjoovaa dataa olis kyllä jo olemassa. ei oo raspia eikä mitään muutakaan mysql:ää, wain winukkaa.  jos joskus homman sais sitten vaikka omalle serverille...
Olikos se jäsen hitachilla jotain lyhennelmää winukkaan, vai muistanko väärin?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 07.01.15 - klo:23:40
Olikos se jäsen hitachilla jotain lyhennelmää winukkaan, vai muistanko väärin?

On kyllä. Jäsen Hitachin ohjeet ovat tuossa topicissa: http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4492.0 (http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4492.0)
Otsikko: taloLogger + OWFS for dummies?
Kirjoitti: krosing - 14.01.15 - klo:22:10
 :( Viitsisikö joku auttaa / vääntää rautalangasta Lunux aloittelijalle?

Asensin OWFS:än näiden ohjeiden mukaanhttp://owfs.org/index.php?page=quickstart-guide (http://owfs.org/index.php?page=quickstart-guide) ja sain kyllä mittausksia näkymään tuolla localhost:2121.

Sen jälkeen asensin sen taloLoggerin ja muutin conf : tiedostoa niin että vain OWFS olisi käytössä..  no eihän se toimi

Tuollaista herjaa sanoo:

14.01.2015 21:55:36: WARNING: No log data stores configured. Data is written to application log.
14.01.2015 21:55:36: Starting taloLogger.py (v1.6d).
14.01.2015 21:55:36: Initialized module OWFS
14.01.2015 21:56:00: OWFS: ERROR: Error reading from OWFS
  OWFS read command: cat /home/talo/owfs/10.686512010800/temperature12
  Command output: cat: /home/talo/owfs/10.686512010800/temperature12: No such file or directory

oletan että se "joku" OWFS polku on väärin? Mutta mitä siinä pitäisi olla? Ei tuollaista /home/talo/owfs/ kansiota ainakaan vaikuta olevan olemassa .. enkä ole mitään /OWFS kansiota löytänyt mistään muualtakaan

Ja tosiaan niin aivan ummikko olen näissä Linux jutuissa, enkä ole mitään apuja "for dummies" löytänyt netistäkään tähän, lienee itsestäänselvä asia kaikille .  :(



Otsikko: Vs: taloLogger + OWFS for dummies?
Kirjoitti: tk- - 14.01.15 - klo:22:49
:( Viitsisikö joku auttaa / vääntää rautalangasta Lunux aloittelijalle?

Asensin OWFS:än näiden ohjeiden mukaanhttp://owfs.org/index.php?page=quickstart-guide (http://owfs.org/index.php?page=quickstart-guide) ja sain kyllä mittausksia näkymään tuolla localhost:2121.

Sen jälkeen asensin sen taloLoggerin ja muutin conf : tiedostoa niin että vain OWFS olisi käytössä..  no eihän se toimi

Tuollaista herjaa sanoo:

14.01.2015 21:55:36: WARNING: No log data stores configured. Data is written to application log.
14.01.2015 21:55:36: Starting taloLogger.py (v1.6d).
14.01.2015 21:55:36: Initialized module OWFS
14.01.2015 21:56:00: OWFS: ERROR: Error reading from OWFS
  OWFS read command: cat /home/talo/owfs/10.686512010800/temperature12
  Command output: cat: /home/talo/owfs/10.686512010800/temperature12: No such file or directory

oletan että se "joku" OWFS polku on väärin? Mutta mitä siinä pitäisi olla? Ei tuollaista /home/talo/owfs/ kansiota ainakaan vaikuta olevan olemassa .. enkä ole mitään /OWFS kansiota löytänyt mistään muualtakaan

Ja tosiaan niin aivan ummikko olen näissä Linux jutuissa, enkä ole mitään apuja "for dummies" löytänyt netistäkään tähän, lienee itsestäänselvä asia kaikille .  :(

Tämän keskustelun avulla sain itse toimimaan:

http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=5425.0

Ja itsellä ei ainakaan tuo oikea tiedosto lämpötilan lukemiseen ollut "temperature12", vaan pelkkä "temperature" toimi. Lieneekö tuo anturikohtaista?

EDIT: Toimii näköjään sekä temperature12 että temperature. Mitähän käytännön eroa noilla on?
Otsikko: Vs: taloLogger + OWFS for dummies?
Kirjoitti: olammi - 15.01.15 - klo:08:37
EDIT: Toimii näköjään sekä temperature12 että temperature. Mitähän käytännön eroa noilla on?

DS18B20 anturi tarjoilee lämpötilaa eli tarkkuuksilla. Temperature12:ssa on isoin 12-bitin tarkkuus. Temperature on synonyymi 12:lle. Muut ovat *9, *10 ja *11, joista tulee nopeammin vastaus, mutta se on apätarkempi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: krosing - 15.01.15 - klo:19:55
Kiitos avusta mutta ei vielä auennut. :(

Keskusteluissa puhutaan monesti tuosta taloLoggerPi:stä, mutta minulla on se "tavallinen", ilman Pi:tä. Onko siinä Pi:ttömässä taloLoggerissa mukana OWFS, joka vaikuttaa sisältyvän siihen Pi-versioon?

Yritin ajaa tuon "sudo ln -s /home/talo/service/owfs /etc/service/owfs" mutta ei se toiminut, sanoo että "ln: failed to create symbolic link '/etc/service/owfs': no such file or directory"

Eli olen jämähtänyt jo tuon OWFS:sän käyttöön saamisessa, vaikkakin sain tosiaan näkymään firefoxilla arvoja tuolla "localhost:2121".
1-wire toimii jotenkin mutta polut on pielessä, vai kuinka?

 :-[
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 15.01.15 - klo:23:31
Kiitos avusta mutta ei vielä auennut. :(

Keskusteluissa puhutaan monesti tuosta taloLoggerPi:stä, mutta minulla on se "tavallinen", ilman Pi:tä. Onko siinä Pi:ttömässä taloLoggerissa mukana OWFS, joka vaikuttaa sisältyvän siihen Pi-versioon?

Yritin ajaa tuon "sudo ln -s /home/talo/service/owfs /etc/service/owfs" mutta ei se toiminut, sanoo että "ln: failed to create symbolic link '/etc/service/owfs': no such file or directory"

Eli olen jämähtänyt jo tuon OWFS:sän käyttöön saamisessa, vaikkakin sain tosiaan näkymään firefoxilla arvoja tuolla "localhost:2121".
1-wire toimii jotenkin mutta polut on pielessä, vai kuinka?

 :-[

Itsellekin on linux vähän tuntematon mutta..

tuossa owfs.conf -tiedostossa on tuo mountpoint -kohta. Toimisiko niin, jos siihen laittaisi hakemistoksi tuon "/home/talo/owfs"? Tai voi kai se mounpoint olla mikä tahansa muukin hakemisto, vaikkapa se mikä on oletuksena? Talologgerin asetukset vaan sitten sen mukaisesti ja ilmeisesti pääasia on se, että talologgeria ajavalla käyttäjällä on oikeudet kyseiseen hakemistoon. Eli ehkä sen takia tuo talo-käyttäjän kotikansio on paras paikka käyttää.

Tämä vain arvailua, mutta voisin kuvitella asian liittyvän jotenkin tuon mountpointin puutteeseen.. :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 16.01.15 - klo:01:01
mielenkiinnolla ootellaan modbusaTCP:tä, joskos pitäis alkaa katteleen jtain alustaa tolle hommalle, modbusaan tarjoovaa dataa olis kyllä jo olemassa.

taloLoggerin testiversio v1.6e olisi tarjolla, jos on halukasta testaajaa Modbus-TCP:n kanssa esim. MODBUS-moduuli lisätty, joka tukee RTU, ASCII ja TCP -moodeja.

    http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16e.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16e.zip)

Paketissa valmiiksi viritelty taloLogger.conf, jossa tosin tuo yleinen MODBUS-moduuli vaatii konffausta. Kaikki testikokemukset tervetulleita.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 16.01.15 - klo:01:13
Keskusteluissa puhutaan monesti tuosta taloLoggerPi:stä, mutta minulla on se "tavallinen", ilman Pi:tä. Onko siinä Pi:ttömässä taloLoggerissa mukana OWFS, joka vaikuttaa sisältyvän siihen Pi-versioon?

Yritin ajaa tuon "sudo ln -s /home/talo/service/owfs /etc/service/owfs" mutta ei se toiminut, sanoo että "ln: failed to create symbolic link '/etc/service/owfs': no such file or directory"

Eli olen jämähtänyt jo tuon OWFS:sän käyttöön saamisessa, vaikkakin sain tosiaan näkymään firefoxilla arvoja tuolla "localhost:2121".
1-wire toimii jotenkin mutta polut on pielessä, vai kuinka?

taloLoggerPi on oikeastaan Raspberry Pi:hin asennettavan Raspbian -käyttöjärjestelmädistribuution laajennus tai konfiguraatiopaketti, joka sisältää sitten myös taloLoggerin ja taloLoggerGraphin esikonfiguroituna. Yhtenä osana tuossa on OWFS:n esiasennus ja konfigurointi siten, että siihen voisi tuikata kiinni 1-wire-USB-adapterin ja antaa tuon mainitsemasi taloLoggerPi:n howtosta löytyvän komennon, niin alkaisi _ehkä_ Lyyti kirjoittamaan.

taloLogger ei sisällä OWFS:ää eikä sen konfiguraatiota. taloLoggerissa on tuki OWFS:n hakemistorakenteen lukemiseen lokittamista varten. Eli OWFS on taloLoggerin ulkopuolinen softa, joka sinun pitäisi saada ensin pelittämään siten, että jossain ympäristöstäsi löytyy se OWFS:n hakemistorakenne, jossa 1-wire-laitteet ovat. Tämä on taas OWFS:n konfigurointia. Tuo mainittu komento ei tee juuri mitään järkevää, jos ympäristö samankaltainen kuin taloLoggerPi:ssä on ja vieläpä viittä vaille valmiiksi konfiguroitu.

Mainitset, että firefoxilla näkyy kovasti arvoja OWFS:stä. Taitaa olla niin, että sinulla ainakin OWFS:n OWServer on nyt päällä. Se ei haittaa mitään, mutta pitäisi tarkistaa, että sen hakemistorakenteen aikaansaava prosessi on kanssa päällä ja konfiguroitu oikein. Tähän ensikäteen suosittelen toki OWFS:n omaa dokumentaatiota. Jos ei sieltä ala aukeamaan, niin koitetaan sitten tutkia asiaa enemmän ja kertoilla, että mitä sinne pitäisi konfiguroida.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 16.01.15 - klo:17:31
mielenkiinnolla ootellaan modbusaTCP:tä, joskos pitäis alkaa katteleen jtain alustaa tolle hommalle, modbusaan tarjoovaa dataa olis kyllä jo olemassa.

taloLoggerin testiversio v1.6e olisi tarjolla, jos on halukasta testaajaa Modbus-TCP:n kanssa esim. MODBUS-moduuli lisätty, joka tukee RTU, ASCII ja TCP -moodeja.

    http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16e.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16e.zip)

Paketissa valmiiksi viritelty taloLogger.conf, jossa tosin tuo yleinen MODBUS-moduuli vaatii konffausta. Kaikki testikokemukset tervetulleita.
ok...koitetaan laitella winukka testiympäristöä kasaan...ModbusTCP serveri HW:tä olis jo 2kpl 'langalla' odottamassa.
tulee varmaan jotain ihmetystä kun ei ole tuon taloLoggerin kanssa ollut vielä 'Hands on'...näinhän se yleensä menee:  :-\ :'( :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 16.01.15 - klo:18:01
Kiitos avusta mutta ei vielä auennut. :(

Keskusteluissa puhutaan monesti tuosta taloLoggerPi:stä, mutta minulla on se "tavallinen", ilman Pi:tä. Onko siinä Pi:ttömässä taloLoggerissa mukana OWFS, joka vaikuttaa sisältyvän siihen Pi-versioon?

Yritin ajaa tuon "sudo ln -s /home/talo/service/owfs /etc/service/owfs" mutta ei se toiminut, sanoo että "ln: failed to create symbolic link '/etc/service/owfs': no such file or directory"

Eli olen jämähtänyt jo tuon OWFS:sän käyttöön saamisessa, vaikkakin sain tosiaan näkymään firefoxilla arvoja tuolla "localhost:2121".
1-wire toimii jotenkin mutta polut on pielessä, vai kuinka?

 :-[

minulla vastaavassa tilanteessa on seuraava toiminut
teet sen hakemiston 'mkdir /etc/service'
sitten 'ln -s /home/talo/service/owfs /etc/service/owfs'
sitten jos käytät owfs' ää ainoastaan taloLoggerissa 'nano /etc/owfs.conf' ja sinne kaikkiin risuaita eteen
sitten määrittelet '/..../talo/service/owfs/run' käyttämäsi adapterin/t jos jokin muu kuin -u

suosittelen sitä asennus scriptiä, se menee miltei joka debian imageen ja ubuntuihinkin

edit
tuo edellä mainitsemani oli asennus scriptillä ubuntuun, mikä ei muistaakseni siinä imagessa osannut tehdä hakemistoja, kun teki hakemistot manuaalisesti, meni se sillä scriptillä ja toimi
tuolta puuttuu todennäköisesti muutakin kuin service hakemisto
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Mainio - 16.01.15 - klo:18:09
Onko niin ettei tellstick net antureista saa tietoa talologgeriin?
Vain tellstick duo?

Tuollainen net paketti olisi käytössä, mutta pitääkö myydä pois ja ostaa duo malli?

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 16.01.15 - klo:20:12
Näin on tällä hetkellä tuon tuen kanssa. TaloLogger lukee antureita telldus-rajapinnan kautta, joka on näiden tikkujen oma rajapinta. Se ei tue tuota nettiä. Onko Telldukselta tulossa joskus Nettiinkin tuki tuohon kirjastoon? En tiedä.

Toinen vaihtoehto olisi sitten tutkia, että miten siitä Netistäkin saisi pihalle jotenkin verkkoliittymän yli sitä dataa. Minulla ei ole sellaista hallussani, joten vaatisi, että joku tutkii ja raportoi, että miten sitä saisi konffattua tai sitten minun pitäisi saada pääsy jotenkin sellaisen verkkoliittymään/verkkohallintaliittymään. En usko, että mahdotonta siis on, mutta kun ei ole speksejä, niin on hidasta koodata ;)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Mainio - 16.01.15 - klo:20:18
Näin siellä näytti lukevan
Supports TellStick Net *       

    Support for telldus-core will be added later.

Voin luovuttaa tunnukset jos haluat/viitsit siihen perehtyä, ei ole varsinaisessa käytössä vielä, vain yksi lämpötila anturi kytketty.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 16.01.15 - klo:20:20
Näin siellä näytti lukevan
Supports TellStick Net *       

    Support for telldus-core will be added later.

Voin luovuttaa tunnukset jos haluat/viitsit siihen perehtyä, ei ole varsinaisessa käytössä vielä, vain yksi lämpötila anturi kytketty.

"Later" ei ilmeisesti ole vielä tullut. Noin se taisi olla pari vuotta sittenkin. Laita vaikka olammi ät ii koo ii piste fi osoitteella tunnarit ja laitteen URL, niin selvittelen, että mitä sille voisi tehdä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 16.01.15 - klo:21:27
Onko muuten odotettavissa ongelmia talologgerin ja ModbusTCP laitossa 'winukka 7pro 64bit' kanssa, hitatchi oli näköjään laittanut XP:lle...

Katoin tota conffia hiukan ja ymmärsin että 32bit FLOAT ei ole olemassa ModbusTCP:llä?
Eli pitää olla 16bit ja siihen sitten on 'factor' talologgerissa? Mulla on tuossa tommonen RTD moduli jonka 16bit UINT on skaalattu niin että mitta-alue on -40...+160C ja ontaa sitten 0...65636,
eli tarvitaan 'factor ja offset' jos meinaa saada asteiksi, eli esimerkiksi 29.0C antaa lukuna 22633.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 16.01.15 - klo:21:43
Modbusissa on juu vain 16 bittisiä kokonaislukuarvoja. Se FLOAT siinä konfiguraatiossa kertoo, että taloLogger käsittelee sitä arvoa floatina ja sitä voidaan kertoa (factor) jollain ei kokonaisluvulla. Skaalaukseen voidaan lisätä offset, jos sille kerran on tarvetta. Tietysti toinen vaihtoehto on tehdä tuo skaalaaminen VIRTUAL-mittauksella ja pitää arvo MEASURE-vaiheessa vielä kokonaislukuna.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 16.01.15 - klo:21:54
Onko muuten odotettavissa ongelmia talologgerin ja ModbusTCP laitossa 'winukka 7pro 64bit' kanssa, hitatchi oli näköjään laittanut XP:lle...

En näkisi mitään, miksi se siihen huonommin menisi kuin XP:lle.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 17.01.15 - klo:13:24
kato...meni het putkeen tuohon konsoliin ja näyttää oikeilta arvoilta...koko setti 7 anturi paikkaa ja 2 on tyhjänä eli antavat sitten max arvoa 65536 (+160C). Ei heti saanut yhteyttä mutta kumminkin sitten sai.

Laitoin pientä lisähaastetta eli pollausta 1s välein ja jotain erroreita iskee, mutta silloinkin pääosin onnistuu.
Tuossa on toinenkin laite joka lukee samasta piipusta nuo lämpötilat 1s välein ja on tehnyt nyt sitä varmaa 1-2 miljoona kertaa ja  zero errors. Palataan hiukan pidempään pollaukseen, mikä olis minimi?

sitten pitäis ehkä alkaa kattoo tallennusta kantaan, mutta pitänee tehdä sitä ennen puuhommia  8)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.01.15 - klo:13:30
Jos tulee erroreita, niin minkäkaltaisia? Voisin kuvitella, että jos laitat 1s pollausvälin, niin välillä voi tapahtua niin, että se edellinen pollauskerta ei ole vielä valmis ja tästä aiheutuu virhettä. Kuinka usein voi pollata? Niin usein, kuin systeemi toimii ja edelliset lukukerrat on jo ok. Toinen vaikuttava tekijä on tietysti datan määrä, joka tulee nopealla pollausvälillä vs. sen datan määrän todellinen tarve kyseessä olevassa sovelluksessa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 17.01.15 - klo:14:02
Varmaankin oli vanhaa kesken kun uutta jo kysellään...empä napannut noita erroreita kun se oli vain semmonen kokeilu...
Ilmaisesti tuo lukee aina yhden lukeman kerrallaan, onkos se (luulisin niin) Modbusissa mahdollista lukea peräkkäiset arvot kerralla, eli nuokin 7 arvoa ovat tarjolla 'jonossa' rekistereissä 40001-40007.

Semmonen noista FLOAT:sta että joskus osui mielestäni silmään semmonen että flotari on muodostettu suoraan kahden rekisterin kanssa, eli laitetaan 32bit FLOAT peräkkäisiin 16bit rekistereihin ja luetaan sitten niistä,
tuo ei liene kovin vaikea...luetaan 2*16 > tehdään 1*32 ja käsitellään FLOAT:na.  ::)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.01.15 - klo:23:27
Varmaankin oli vanhaa kesken kun uutta jo kysellään...empä napannut noita erroreita kun se oli vain semmonen kokeilu...
Ilmaisesti tuo lukee aina yhden lukeman kerrallaan, onkos se (luulisin niin) Modbusissa mahdollista lukea peräkkäiset arvot kerralla, eli nuokin 7 arvoa ovat tarjolla 'jonossa' rekistereissä 40001-40007.

Testailin hieman itse tuollaisella lyhyellä ajalla ja jotain vikaa siinä tuollaisessa erikoistilanteessa selvästi on, jos mittaukset alkavat menemään päällekkäin. Tuntuu lokitus menevän sekaisin. Täytyy tutkia asiaa.

Hakee yhden lukeman kerrallaan ainakin tällä hetkellä. Modbus-rajapinta tukee niitä modbusin osoitevälejä kyllä, mutta koska tuo konfiguraatio on diskreetti (yhdelle arvolle aina nimi), niin nopealla toteutuksella siinä ei ole nyt mitään kyselyjen yhdistelylogiikkaa. Toki sellaista logiikkaa voidaan rakentaa esim. tilanteessa, jossa konfiguraatiossa on pidempiä yhtenäisiä pötköjä, niin rajapinta voisi yhdistää yhtenäiset pätkät yhdeksi hauksi.


Semmonen noista FLOAT:sta että joskus osui mielestäni silmään semmonen että flotari on muodostettu suoraan kahden rekisterin kanssa, eli laitetaan 32bit FLOAT peräkkäisiin 16bit rekistereihin ja luetaan sitten niistä,
tuo ei liene kovin vaikea...luetaan 2*16 > tehdään 1*32 ja käsitellään FLOAT:na.  ::)

Konfiguraatiossa nyt tässä testiversiossa ainakin on käytetty termiä FLOAT hieman leväperäisesti. Siinä ei viitata varsinaiseen float-tietotyyppiin ja sen tallentamiseen 16 tai 32 bittisenä float-bittiesityksenä. Siellä taidetaan selittääkin sitä siten, että kun se vastaaotettu kokonaisluku on kerrottu sillä annetulla kertoimella, niin tulos palautetaan liukulukuna (eikä siis leikata/pyöristetä kokonaisluvuksi). INT-tyyppisten kanssa taas toimitaan niin, että vastaus on kertomisen jälkeen kokonaisluku.

Modbus-rajapinta ei taida tuntea käsitettä liukuluku. Sieltä tulee vain joko 1-bittisiä tiloja tai 16-bittisiä rekisteriarvoja. Modbusin päälle tehty sovellus/laite voi tietysti käyttää vaikka 20 rekisteriä yhden arvon esittämiseen.

taloLoggern tuen muokkaaminen kaikkeen kykeneväksi tuolta osin ei taida olla järkevää. En tiedä onko tuon factor:in paikkakaan tuossa oikeastaan vai pitäisikö moduulin palautella vain noita kuivia 1-bittisiä tai 16-bittisiä kokonaislukuja ja jättää sitten esim. VIRTUAL-mittauksille niiden yhdistely, tulkinta ja skaalaaminen. Tai sitten tehdä modbus-moduuliin kattava erilaiset skenaariot tukeva konfigurointimahdollisuus. No ensimmäinen on nyt jo valmis ;), toiseen pitäisi miettiä tarkemmat speksit ja vaatimukset.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 18.01.15 - klo:10:54
ainakin nuo rekisterit 40001>>> eteenpäin ovat tavallaan aina pötköissä ja monella liitynnän tarjoajalla asiat on siinä peräkkäin, jossain siis oli se FLOAT
upotettu rekistereihin 40001 ja 40002, eli nuo yhdessä on 32bit liukuluku. Riiittääkö VIRTUAL:n matikkatarjonta yhdistämään kaksi arvoa tuolla tapaa, sillä se sitten hoituis helposti?
Siinähän vois olla semmonen upotettu function(), vai onko siellä jo semmonen, ei ole 1pv tutustumisella vielä tullut kelailtua kaikkia tiedonjyvää esille...vasta viimetipassa niinku yleensä  ;)

Näin ne aikas useasti on kun tuossa kuvassa 16bittisessä, jonoperäkkäinsiis.

Joo siis ymmärsinkin tuon FLOAT homman kuinka se menee kokeiltuani muutamaa 'kuavaa'


Mitäs nämä muut rajapinnat palauttelee yleensä, onko siellä 32bit luikureita kellään suoraan vai onko aina 'murskaus' välissä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 18.01.15 - klo:13:56
Mitäs nämä muut rajapinnat palauttelee yleensä, onko siellä 32bit luikureita kellään suoraan vai onko aina 'murskaus' välissä?

Ensimmäinen kerta, kun törmään tapaukseen, jossa yhdistellään eri rekistereitä saadakseen pidempi luku. Eli yleisin on, että on vaikka positiokohtainen tyyppi ja jos se on 8 bit, niin tulee 1 tavu ja jos se on 32 bit, niin tulee 4 tavua. Modbus on tietysti tarkoitettu yleiseksi liityntätavaksi, joten siinä lienee sovellettu tarpeen mukaan.

Samoin en ole kertaakaan törmännyt näissä siihen, että luku välitettäisiin nimenomaan bittimuotoisena liukulukuna. Yleisin on 2-komplementtimuotoinen kokonaisluku, joka on skaalattu kertomalla 10 tai 100 ja purkuvaiheessa sitten siirretään desimaalipilkkua sopivasti, että saadaan oikea arvo.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: krosing - 18.01.15 - klo:18:16
Keskusteluissa puhutaan monesti tuosta taloLoggerPi:stä, mutta minulla on se "tavallinen", ilman Pi:tä. Onko siinä Pi:ttömässä taloLoggerissa mukana OWFS, joka vaikuttaa sisältyvän siihen Pi-versioon?

Yritin ajaa tuon "sudo ln -s /home/talo/service/owfs /etc/service/owfs" mutta ei se toiminut, sanoo että "ln: failed to create symbolic link '/etc/service/owfs': no such file or directory"

Eli olen jämähtänyt jo tuon OWFS:sän käyttöön saamisessa, vaikkakin sain tosiaan näkymään firefoxilla arvoja tuolla "localhost:2121".
1-wire toimii jotenkin mutta polut on pielessä, vai kuinka?

taloLoggerPi on oikeastaan Raspberry Pi:hin asennettavan Raspbian -käyttöjärjestelmädistribuution laajennus tai konfiguraatiopaketti, joka sisältää sitten myös taloLoggerin ja taloLoggerGraphin esikonfiguroituna. Yhtenä osana tuossa on OWFS:n esiasennus ja konfigurointi siten, että siihen voisi tuikata kiinni 1-wire-USB-adapterin ja antaa tuon mainitsemasi taloLoggerPi:n howtosta löytyvän komennon, niin alkaisi _ehkä_ Lyyti kirjoittamaan.

taloLogger ei sisällä OWFS:ää eikä sen konfiguraatiota. taloLoggerissa on tuki OWFS:n hakemistorakenteen lukemiseen lokittamista varten. Eli OWFS on taloLoggerin ulkopuolinen softa, joka sinun pitäisi saada ensin pelittämään siten, että jossain ympäristöstäsi löytyy se OWFS:n hakemistorakenne, jossa 1-wire-laitteet ovat. Tämä on taas OWFS:n konfigurointia. Tuo mainittu komento ei tee juuri mitään järkevää, jos ympäristö samankaltainen kuin taloLoggerPi:ssä on ja vieläpä viittä vaille valmiiksi konfiguroitu.

Mainitset, että firefoxilla näkyy kovasti arvoja OWFS:stä. Taitaa olla niin, että sinulla ainakin OWFS:n OWServer on nyt päällä. Se ei haittaa mitään, mutta pitäisi tarkistaa, että sen hakemistorakenteen aikaansaava prosessi on kanssa päällä ja konfiguroitu oikein. Tähän ensikäteen suosittelen toki OWFS:n omaa dokumentaatiota. Jos ei sieltä ala aukeamaan, niin koitetaan sitten tutkia asiaa enemmän ja kertoilla, että mitä sinne pitäisi konfiguroida.


Jippii, sain mittaustuloksen ulos.
Ongelmana oli vain se että mistään (!?) ei käynyt ilmi minne se OWFS oikein on piilotettu, kun löysin sen (/usr/bin/owfs) niin johan läpi pelittää, ainakin sen verran että tulee yksi mittaustulos näytölle.   8)
Aloittelijalta tuntuu hassulta että tätä ei kerrota missään selkeästi siellä OWFS sivuilla.
Kiitos avusta so far  :)


Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 18.01.15 - klo:18:33
Ensimmäinen kerta, kun törmään tapaukseen, jossa yhdistellään eri rekistereitä saadakseen pidempi luku. Eli yleisin on, että on vaikka positiokohtainen tyyppi ja jos se on 8 bit, niin tulee 1 tavu ja jos se on 32 bit, niin tulee 4 tavua. Modbus on tietysti tarkoitettu yleiseksi liityntätavaksi, joten siinä lienee sovellettu tarpeen mukaan.

Samoin en ole kertaakaan törmännyt näissä siihen, että luku välitettäisiin nimenomaan bittimuotoisena liukulukuna. Yleisin on 2-komplementtimuotoinen kokonaisluku, joka on skaalattu kertomalla 10 tai 100 ja purkuvaiheessa sitten siirretään desimaalipilkkua sopivasti, että saadaan oikea arvo.
Onhan ne aina kaikkityynni jotain bitti-mössöä jokatapauksessa (1bit-8bit-16bit-32bit-64bit...), modbusissa on se ongelma tietty kun se on niin paljon aikaa sitten luotu ja pohjimmiltaan max16bit arvoilla pelataan ja tuohan ei monasti riitä mihinkään.
Tämmöset  lämpötilat tietty menee komeesti 16 bittisellä -/+32647 ja pilkkun paikka jakamalla 10 on kumminkin jo yli 3000C astetta  8), ainakin siis nyt vaikka siellä talologgerin päässä, sitten siellä toisessa päässä jossa tehdään toimintoja niin nuo kokonaisluvut ei ole tavallaan 'oikeita' vaan esmes 20.0C todellista olisiskin luku 200 ja siksi ei liene mukavaa. No tommosen lämpötilatiedon saa tietysti tehtyä niin että ohjaavassa päässä käsittelee liukulukuina (32bit) ja sitten tarjoo tuon Modbus rajapintaan 16bit kokonaislukuna kerrottuna 10:llä.
Mutta sitten kun on jotain suureita jotka menee yli 'tajunnan' eli yli 16bit maksimin niin sitten Modbusin kanssa on toinen ongelma, esmes vaikka joku kWh-mittaus...sehän heilahtaa helposti yli muutamien vuosien kuluttua...saahan tuonkin  fixattua Modbus rajapintaan levittämällä MWh/kWh/Wh eri rekistereihin, 'lokeroihin'.
Eli Serveri (ohjauksia tekevä) päässä hommat tehdään niinkuin helpoin on ja siirretään Modbus 'pullonkaulaan' sen ehdoilla ja talologgerin päässä sitten taas yhistetään.

Tuo liukuluvun siirto kahdella perättäisellä rekisterillä Modbusissa ohjaavien systeemien välillä ei näy oikeastaan missään, se on molemmille vain yksi liukuluku joka siirtyy blokkina toiselta toiselle, samassa siirrossa voi sitten olla vaikka 1000 rekisteriä eli 500 liukulukua.

Vähän joutuu tämän nykyisen Modbusin kanssa säätään...niiden pitäis tehdä uusi ModbusTCP++ jossa olis 64bit rekisteri ja laittaa tuommosen siirto minimisiirroksi... ;D
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jhr - 19.01.15 - klo:18:44
Ensimmäinen kerta, kun törmään tapaukseen, jossa yhdistellään eri rekistereitä saadakseen pidempi luku. Eli yleisin on, että on vaikka positiokohtainen tyyppi ja jos se on 8 bit, niin tulee 1 tavu ja jos se on 32 bit, niin tulee 4 tavua. Modbus on tietysti tarkoitettu yleiseksi liityntätavaksi, joten siinä lienee sovellettu tarpeen mukaan.

Tuo on ihan yleinen Modbus-ominaisuus, nimeltään "Daniel extension". Ainakin joissain valvomosoftissa on näkynyt ruksi tuolle ja Googlella pitäisi löytyä speksikin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 22.01.15 - klo:23:41
Näin siellä näytti lukevan
Supports TellStick Net *       

    Support for telldus-core will be added later.

Voin luovuttaa tunnukset jos haluat/viitsit siihen perehtyä, ei ole varsinaisessa käytössä vielä, vain yksi lämpötila anturi kytketty.

"Later" ei ilmeisesti ole vielä tullut. Noin se taisi olla pari vuotta sittenkin. Laita vaikka olammi ät ii koo ii piste fi osoitteella tunnarit ja laitteen URL, niin selvittelen, että mitä sille voisi tehdä.

TaloLoggerin versio v1.6g (testiversio, ei virallinen julkaisu) olisi saatavilla Telldus Live (TellStick Net) testaukselle.

    http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16g.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16g.zip)

Konfiguraatioon tarvitaan Telldus Live -palvelusta saatavat 4 kpl avainmerkkijonoja. Näiden avulla taloLogger autentikoituu palveluun ja halutulle käyttäjätunnukselle. Arvot ovat public key, private key, token ja token secret. Ne saa palvelusta sivulta https://api.telldus.com/keys/index (https://api.telldus.com/keys/index), kun on kirjautunut palveluun ja hyväksyy, että sovellus saa käyttää Telldus Liven API:a.

Palaute allekirjoittaneelle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 22.01.15 - klo:23:44
Tuo on ihan yleinen Modbus-ominaisuus, nimeltään "Daniel extension". Ainakin joissain valvomosoftissa on näkynyt ruksi tuolle ja Googlella pitäisi löytyä speksikin.

Äsken mainittu taloLoggerin v1.6g sisältää myös modbus-jatkokehitystä, jossa erinäisiä datatyyppejä lisätty (32bit, 64bit, 32bit float ja 64bit float) tuossa Daniel extension -hengessä. Samoin rekisterien haut ryhmitellään ja haetaan pötköissä, jos pötköjä on muodostettavissa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 23.01.15 - klo:14:24
Lisätään, että Telldus Live vaatii toimiakseen oauth-lisämoduulin Pythoniin. Esim. "debianilaisissa" (Ubuntu, Raspbian, jne) homma hoituu komennolla:
Koodia: [Valitse]
  sudo apt-get install python-oauth
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 28.01.15 - klo:20:24
Ja todetaan, että tuo v1.6g oli vähän maanantaikappale. v1.6h olisi nyt se, jota suosittelen testattavaksi:

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16h.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16h.zip)

Nibe-moduuliin lisätty kaikki NibeGW:ssä olevat datapisteet (kiitos Pauli Anttila listasta ja luvasta käyttää). Datapisteet käytettävissä niin:

Modbus-moduulin ryhmitellyt haut ja erinäiset tietotyypit pitäisi toimia. Modbus-moduulin TCP-yhteyden avaamista muutettu.

Telldus TellStick Net (Telldus Live API) -tuki todettu toimivaksi yhden testaajan ja minun toimesta.

Edit, Lisäys: Suositeltu testaustapa edelleen, että testiversio v1.6.h puretaan johonkin erilliseen hakemistoon ja ajetaan uusien testimoduulien konfiguroinnin jälkeen antamalla sen hakemistossa komento:
Koodia: [Valitse]
python taloLogger.py -f taloLogger.confNäin testiversio ei sekaannu mahdolliseen varsinaiseen releaseversioon, joka teillä ehkä on ajossa. Tämä oletuskonfiguraatio ei esim. talleta mitään kantaan, joten se ei sekoita teillä olevia aiempia talletuksia. Tästä ei ole riisuttu muita moduuleita pois kuin esimerkkikonfiguraatiotiedostosta. Mikään ei toki estä käyttämästä testiversiota myös varsinaiseen lokitukseen, jos niin haluaa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 28.01.15 - klo:20:50
Nibe-moduuliin lisätty kaikki NibeGW:ssä olevat datapisteet (kiitos Pauli Anttila listasta ja luvasta käyttää). Datapisteet käytettävissä niin:
  • Nibe Modbus -moduulilla (MODBUS40-moduulin kanssa)
  • NibeBusRS485 -moduulilla suoraan sarjaliikenteen kautta Niben väylästä (RS485)
  • NibeBusRS485 -moduulilla OpenHab-NibeGW:n kanssa siten, että NibeGW on Niben väylässä sarjaliikenteellä (RS485), lähettää saadut väyläkehykset UDP-paketteina sille konfiguroituun osoitteeseen ja porttiin ja taloLogger kuuntelee sille konfiguroitua UDP-porttia, josta vastaanottaa Nibe-väyläkehykset ja etsii niistä 20 Nibeen konfiguroidun lokitettavan pisteen tiedot.

Tuo lista ei taida sisältää kaikkia F1345-datapisteitä? En ainakaan äkkiseltään löytänyt esimerkiksi noita EP15-moduulin antureita tuosta listasta. Voisin niiden tietoja modbus-managerilla kyllä kaivella esiin. Millaisessa muodossa tuota listaa kannattaisi tehdä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 28.01.15 - klo:22:36
Tuo lista ei taida sisältää kaikkia F1345-datapisteitä? En ainakaan äkkiseltään löytänyt esimerkiksi noita EP15-moduulin antureita tuosta listasta. Voisin niiden tietoja modbus-managerilla kyllä kaivella esiin. Millaisessa muodossa tuota listaa kannattaisi tehdä?

Minulle riittää ihan tekstimuotoinen rivittäinen lista, jossa tiedot eroteltu jollain. Tai sitten Excel-sheet, jossa tiedot.

Välttämätöntä tietoa / datapiste on siis:

Lisätietona voidaan kirjata myös (eivät täysin välttämättömiä):

Tuollaisen löysin myös netistä, mutta siinä ei ole datatyyppejä. En ole tätä kylläkään myöskään vertaillut ristiin NibeGW:n listan kanssa.
http://www.villaelmerfjord.se/drupal6/sites/villaelmerfjord.se/files/nibeparams_list.txt (http://www.villaelmerfjord.se/drupal6/sites/villaelmerfjord.se/files/nibeparams_list.txt)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 28.01.15 - klo:22:55
Tuo lista ei taida sisältää kaikkia F1345-datapisteitä? En ainakaan äkkiseltään löytänyt esimerkiksi noita EP15-moduulin antureita tuosta listasta. Voisin niiden tietoja modbus-managerilla kyllä kaivella esiin. Millaisessa muodossa tuota listaa kannattaisi tehdä?

Minulle riittää ihan tekstimuotoinen rivittäinen lista, jossa tiedot eroteltu jollain. Tai sitten Excel-sheet, jossa tiedot.

Välttämätöntä tietoa / datapiste on siis:
  • datapisteen id (numero)
  • datapisteen yksilöllinen nimi (englanniksi)
  • arvon talletustyyppi ja pituus: monikobittinen luku, onko etumerkillinen vai ei, onko käytetty jotain kerrointa (kuten esim. lämpötiloissa lämpötila on kerrottu 10:llä ennen tallettamista kokonaislukuna)

Lisätietona voidaan kirjata myös (eivät täysin välttämättömiä):
  • onko kyseessä mitattu arvo vai asetusarvo
  • mikä on arvon yksikkö (esim. astetta C tai kWh tms.)
  • mahdolliset diskreettien tilamuuttujien merkitykset

Tuollaisen löysin myös netistä, mutta siinä ei ole datatyyppejä. En ole tätä kylläkään myöskään vertaillut ristiin NibeGW:n listan kanssa.
http://www.villaelmerfjord.se/drupal6/sites/villaelmerfjord.se/files/nibeparams_list.txt (http://www.villaelmerfjord.se/drupal6/sites/villaelmerfjord.se/files/nibeparams_list.txt)

Ok, alan tuota pikkuhiljaa väsäilemään. Lähinnä olennaisena lisänä omalta (ja miksei muidenkin kiinteistöpumppuja omistavien) kannalta on lisätä siihen nuo kompressorin EB100-EP15 -anturit. Toki voin hiljalleen keräillä koodeja myös EB101-EB108 (mahdolliset slave-yksiköt).

Eli esimerkiksi näin, nuo toki excelissä aina omaan sarakkeeseensa laitettuna:

EB100-EP15-BT10 Brine in temp   40100   Size:s16   Factor:10   Mode:R   Unit:C(asteen merkki siis..)
Hot water Mode   47041   Size:s8   Factor:1   Mode:R/W   Unit:n/a   Values: 0=Economy 1=Normal 2=Luxury
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 28.01.15 - klo:23:05
Eli esimerkiksi näin

Ihan riittävät tiedot.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 29.01.15 - klo:11:45
Mikään ei toki estä käyttämästä testiversiota myös varsinaiseen lokitukseen, jos niin haluaa.
Miten tuo testipuoli käytännössä yhdistetään release puolen kantaan?
Testipuolen konffista tietenkin NibeRS485 datasource ja mittauspisteet päälle, mutta kuinka tietokanta osoitetaan, etten tyri tuota vakaata puolta?

Voisi esim. tuosta ulkolämpötilasta ja vaikka asteminuuteista piirrellä kuvaajaa, niin näkee kuinka homma pelittää.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 29.01.15 - klo:15:08
Mikään ei toki estä käyttämästä testiversiota myös varsinaiseen lokitukseen, jos niin haluaa.
Miten tuo testipuoli käytännössä yhdistetään release puolen kantaan?
Testipuolen konffista tietenkin NibeRS485 datasource ja mittauspisteet päälle, mutta kuinka tietokanta osoitetaan, etten tyri tuota vakaata puolta?

Voisi esim. tuosta ulkolämpötilasta ja vaikka asteminuuteista piirrellä kuvaajaa, niin näkee kuinka homma pelittää.

Tämä riippuu millaista kantaa käytetään. Jos käytät SQLite3:sta, niin tekisin ehkä uuden kantatiedoston testiä varten (ei samaan kantatiedostoon) ja graafille oma konfiguraatiotiedosto sitä varten.

Jos taas käytät MySQL:ää, niin tähän vaikuttaa käytätkö taloLoggerin kantaskeemaa vai omaasi. Jos käytät omaa, niin uusia pisteitä varten tarvitaan lisäsarakkeita tauluun. Jos käytät taloLoggerin kantaskeemaa, niin voit melkolailla huoletta tallettaa samaan kantaan, kunhan tietysti testidatan positioiden nimeäminen (MEASURE-rivien keyt) on sellaista, ettei mene päällekkäin varsinaisen datan kanssa. MySQL:n pitäisi suoriutua hyvin yhdenaikaisistakin accesseista - toisin kuin SQLite3. Sekin kyllä saattaa toimia ihan ok, mutta varmuudeksi tekisin siihen erilliset tietokantafilet testille ja tuotannolle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 29.01.15 - klo:15:11
SQLite3 käytössä, pitänee siis toistaiseksi pidättäytyä kikkailusta  :D ja odottaa uutta releasea.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 29.01.15 - klo:19:47
Tuollaisen liitteenä olevan listan sain modbus-managerilla näppärästi pihalle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 29.01.15 - klo:20:07
Ja perään vielä lista, missä on yhdistetty F1145-1245 sekä F1345 ja poistettu tuplat. Jostain löytyi 1 lisää tai sitten tuonne jäi 1 tuplarivi. Toivottavasti en tuplia poistaessa hävittänyt yhtään.. :)

EDIT: 43435 tuplana. Eli vaikuttaisi tuossa ensimmäisessä listassa olevan kaikki mitkä tuossa pienempienkin pumppujen listassa. Poistan liitteen.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 29.01.15 - klo:22:56
Telldus TellStick Net (Telldus Live API) -tuki todettu toimivaksi yhden testaajan ja minun toimesta.

Löytyisikö vinkkiä mitä teen väärin..? Luultavasti Telldus Core asennuksessa jotain pielessä

Koodia: [Valitse]
python taloLogger.py -f taloLogger.conf
29.01.2015 22:50:52: WARNING: No log data stores configured. Data is written to application log.
29.01.2015 22:50:52: Starting taloLogger.py (v1.6h).
29.01.2015 22:50:52: Module config read DUMMY
29.01.2015 22:50:52: Module config read TELLDUS
29.01.2015 22:50:52: Initialized module DUMMY
29.01.2015 22:50:52: TELLDUS: Initializing Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:50:52: TELLDUS: Cannot initialize Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:50:52: TELLDUS: Exception: 'module' object has no attribute 'OAuthConsumer'
29.01.2015 22:50:52: ERROR: Error initializing module TELLDUS: Unable to connect or authenticate to Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Configured datapoint sensor Outdoor not found in the Telldus sensors. Re-initializing Telldus module.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Initializing Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Cannot initialize Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Exception: 'module' object has no attribute 'OAuthConsumer'
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: ERROR: Datapoint Outdoor not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: ERROR: Datapoint Garage not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: ERROR: Datapoint Terrace not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Configured datapoint sensor Outdoor not found in the Telldus sensors. Re-initializing Telldus module.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Initializing Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Cannot initialize Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: Exception: 'module' object has no attribute 'OAuthConsumer'
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: ERROR: Datapoint Outdoor not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: ERROR: Datapoint Garage not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:00: TELLDUS: ERROR: Datapoint Terrace not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: Configured datapoint sensor Outdoor not found in the Telldus sensors. Re-initializing Telldus module.
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: Initializing Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: Cannot initialize Telldus LIVE service API library.
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: Exception: 'module' object has no attribute 'OAuthConsumer'
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: ERROR: Datapoint Outdoor not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: ERROR: Datapoint Garage not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:01: TELLDUS: ERROR: Datapoint Terrace not found in Telldus Live service.
29.01.2015 22:52:01: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command TELLDUS.Terrace.
29.01.2015 22:52:01: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command TELLDUS.Garage.
29.01.2015 22:52:01: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command TELLDUS.Outdoor.
29.01.2015 22:52:01: TaloLoggerThreadStore: Storing logged data with 4 points.
29.01.2015 22:52:01: TaloLoggerThreadStore: Logged data for timestamp 20150129225200
    dummy: 9.1
    outdoor:
    garage:
    terrace:

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 30.01.15 - klo:00:33
Löytyisikö vinkkiä mitä teen väärin..? Luultavasti Telldus Core asennuksessa jotain pielessä

Aargh, astuin miinaan. (Korkeajännitys)

Voi olla, että allekirjoittaneen viritys ei sitten tuon oauth-moduulin importoinnin osalta ollutkaan täyttä kultaa. Tarkistan asian. Onhan python-oauth asennettu?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 30.01.15 - klo:01:59
Aargh, astuin miinaan. (Korkeajännitys)

Voi olla, että allekirjoittaneen viritys ei sitten tuon oauth-moduulin importoinnin osalta ollutkaan täyttä kultaa. Tarkistan asian. Onhan python-oauth asennettu?

Näinhän siinä sitten oli käynyt. Korjasin tuohon v1.6h-pakettiin sen yhden rivin. Zipin voi hakea uusiksi. Vain tiedosto modules/datasources/telldus/telldusCore.py on muuttunut yhden rivin osalta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 30.01.15 - klo:09:25
Aargh, astuin miinaan. (Korkeajännitys)

Voi olla, että allekirjoittaneen viritys ei sitten tuon oauth-moduulin importoinnin osalta ollutkaan täyttä kultaa. Tarkistan asian. Onhan python-oauth asennettu?

Näinhän siinä sitten oli käynyt. Korjasin tuohon v1.6h-pakettiin sen yhden rivin. Zipin voi hakea uusiksi. Vain tiedosto modules/datasources/telldus/telldusCore.py on muuttunut yhden rivin osalta.

Jep, nyt toimii hienosti! Kiitoksia taas
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.02.15 - klo:22:44
Tuollaisen liitteenä olevan listan sain modbus-managerilla näppärästi pihalle.

taloLogger v1.6i testiversio saatavilla:

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16i.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16i.zip)

Muutoksia:
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: RH - 05.02.15 - klo:22:25
Aapuva. Tuore maalämpöilijä ilmottautuu.

Viime keväänä muutettiin taloon ja vasta nyt viime aikoina kerennyt tutustumaan maalämpöpumppuun. Pumppuna on IVT HT Plus C6 vm 2004 ja ohjaimena Rego-637.

Meinasin jo tilailla raspin ja usb-tikun yms. tarvikkeet kunnes hoksasin, että laatikosta löytyy Arduino Uno. Heitin sen resetti-pinnin maihin, niin nyt sen pitäisi käsittääkseni toimia TTL-USB-muuntimena. Ainakin laitehallintaan ilmestyi COM5 ja puttylla sen saan auki. Talologger kun on pyyttonilla kirjoitettu, niin siinähän toimii myös windows-läppäri mainiosti(?).

Askartelin 9-pin d-sub liittimeen TX, RX, 5V ja GND-piuhat ja kytkin arduinoon. Sovelsin tässä rago600.sourceforge.net (http://rago600.sourceforge.net) ohjetta.

conf-tiedostossa on seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
# Rego device type (see regoSerial.py for available types)
REGO:DEVICE = REGO600
# Serial port address/name where the Rego device is connected
REGO:SERIAL_PORT = COM5

@MEASURE = outdoor:REGO.GT11 maaliuos_paluu

Liitteenä kuvat minkälaista erroria saan. Talologger saa sarjaportin auki, mutta rego ei vastaa. Tuolla rego600-ohjelmalla näen kuitenkin, että jotain dataa liikkuu pumpulta takaisin. Missähän vika?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 05.02.15 - klo:23:24
Missähän vika?

Veikkaisin, että johdossa on vikaa. Rego vastaa 5 tavua, niinkuin pitäisikin. Ensimmäisen tavun pitäisi olla 0x01. Tuossa näyttäisi tulevan 0x7F.  Arvelisin, että jokin ei nyt ole kohdillaan ja tulee tulkittua väärin ne tavujen bitit.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 09.02.15 - klo:21:09
 Onko mahdollista käynnistää python scripti taloLoggerista joka ajetaan joka kerta kun loggaus tehdään?

Minulla on mm. scripti joka tarkistaa lämpöpumpun hälytysstatus SQL kannasta ja lähettää hälytyksen sähköpostiin.

Tällä hetkellä scripti ajetaan cronilla joka toinen minuutti.

/timmy
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 09.02.15 - klo:21:34
Onko mahdollista käynnistää python scripti taloLoggerista joka ajetaan joka kerta kun loggaus tehdään?

Minulla on mm. scripti joka tarkistaa lämpöpumpun hälytysstatus SQL kannasta ja lähettää hälytyksen sähköpostiin.

Tällä hetkellä scripti ajetaan cronilla joka toinen minuutti.

On toki. SHELL-moduuli käynnistää nimenomaan jonkin komennon (voi olla vaikka python) ja etsii komennon tulosteesta regular expressionin avulla lokitettavia arvoja.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 10.02.15 - klo:15:41
taloLogger v1.6j testiversio saatavilla:

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16j.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_v16j.zip)

Enemmän ja vähemmän pimeään koodattuna seuraavat ominaisuudet testattaviksi. Eritoten tuo Nibe kyselytuki sisälsi jonkin verran arvuuttajaa, että keksin mitä oikein siinä liikennöitäessä tapahtuu:


Kaikki kommentit tervetulleita.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 10.02.15 - klo:19:58
On toki. SHELL-moduuli käynnistää nimenomaan jonkin komennon (voi olla vaikka python) ja etsii komennon tulosteesta regular expressionin avulla lokitettavia arvoja.

Kiitos, täytyy kokeilla....

Ja kiitos vielä hyvin toimivasta ohjelmasta. Käytän talologgeria boschin pumpun kanssa (REGO1000). Toimii kuten unelma..
/ t
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 14.02.15 - klo:14:03
Hienosti toimii v1.7a Niben kanssa!

Apua tarvitsisin virtuaalipisteen luomiseen kompressorin käyntiajoille.

Eli haluaisin kompressorin keskimääräisen käyntiajan. Mittausdatana on NIBERS485.Compressor State EP14 arvo. Se on 20 kun kompressori on pois päältä ja 60 kun kompressori on päällä.

Eli kokonaisaika pitäisi laskea yhteen kun NIBERS485.Compressor State EP14 on 60 ja jakaa se käynnistyksien summalla.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 14.02.15 - klo:21:37
Apua tarvitsisin virtuaalipisteen luomiseen kompressorin käyntiajoille.

Eli haluaisin kompressorin keskimääräisen käyntiajan. Mittausdatana on NIBERS485.Compressor State EP14 arvo. Se on 20 kun kompressori on pois päältä ja 60 kun kompressori on päällä.

Eli kokonaisaika pitäisi laskea yhteen kun NIBERS485.Compressor State EP14 on 60 ja jakaa se käynnistyksien summalla.

Onko tämä pitkän ajan keskiarvo, jota lokitetaan joka kerran vai enemmänkin joku suure, joka lasketaan kannassa olevasta datasta joltain pitkältä aikaväliltä? Jos ensinmainittua, niin alla jotain hahmotelmaa. Jälkimmäiseen ei tuo virtuaalimittaus sovellu, kun se laskee aina vain dataa tämänhetkisen ja edellisen arvon perusteella. Edelliseen arvoon on toki voitu ladata dataa pitkältäkin lokitusjaksolta.

Oletetaan, että tämä kompuran tilamuuttuja on MEASURE-rivillä otettu arvolle "kompura". Oletetaan, että kantaan (kantamoduulille annettu nimi vaikkapa MYSQLDB) halutaan lopulta vain tämä kompura ja sitten tämä laskettu keskikäyntiaika:

Koodia: [Valitse]
@MEASURE=kompura:NIBERS485.Compressor State EP14

@VIRTUAL=kaynnistys:1:1 if %_kompura_% == 60 and (%/_kompura_/% == None or %/_kompura_/% == 20) else 0
@VIRTUAL=vanhakaynnistykset:1:%/_kaynnistykset_/% if %/_kaynnistykset_/% != None else 0
@VIRTUAL=kaynnistykset:1:(%_vanhakaynnistykset_% + 1) if %_kaynnistys_% else %_vanhakaynnistykset_%
@VIRTUAL=vanhaaika:1:%/_kompura_aika_/% if %/_kompura_aika_/% != None else 0.0
@VIRTUAL=kompura_aika:1:%_vanhaaika_% + (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%) if %_kompura_% == 60 else %_vanhaaika_%

@VIRTUAL=keskikayntiaika:1:%_kompura_aika_% / %_kaynnistykset_%

@STOREFILTER=MYSQLDB:kompura
@STOREFILTER=MYSQLDB:keskikayntiaika

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 14.02.15 - klo:21:51
Tuo pitkän ajan keskimääräinen käynti on varmasti helpointa laskea niin, että kysyy pumpulta tunnit ja käynnistykset, ja jakaa sitten suoraan niistä. Mutta oliko tässä ennemminkin juuri ajatuksena tuommoinen bruno-excel/timo karhun java -ohjelman tyyppinen analysointi? Se olisi varmaan järkevintä toteuttaa tuolta tietokannasta kyselemällä, kuten talologgergraphkin tekee nuo käyrät. Jos osaisin ohjelmoida, niin tekisin tuollaisen www-selaimella katsottavan sivun, mistä saisi valitulla ajanjaksolla em. ohjelmien tavoin nuo tiedot näkyville!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 15.02.15 - klo:07:19
Onko tämä pitkän ajan keskiarvo, jota lokitetaan joka kerran vai enemmänkin joku suure, joka lasketaan kannassa olevasta datasta joltain pitkältä aikaväliltä? Jos ensinmainittua, niin alla jotain hahmotelmaa. Jälkimmäiseen ei tuo virtuaalimittaus sovellu, kun se laskee aina vain dataa tämänhetkisen ja edellisen arvon perusteella. Edelliseen arvoon on toki voitu ladata dataa pitkältäkin lokitusjaksolta.

Ehkä enemmänkin tätä jälkimmäistä, mutta aikaväliksi mielestäni riittäisi grafiikassakin näkyvä aikaväli. Toki lisämäärityksenä pitäisi käynti joka on klo. 00.00 päällä määrittää laskuista pois, koska silloin kompressori voi sammua 00.01. Tämä sekoittaisi keskiarvoa. Vastaavasti keskiyötä lähenevälle pitäisi tehdä jotain... Tai sitten laskea noi liukuvasta 24h datasta.

Alla eiliseltä hieman käyntiä. En muista, mitä kompressorin tila 100 tarkoitti. Luultavasti tekee puhtaasti käyttövettä. Eli kompressori päällä kun arvo >60.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 15.02.15 - klo:10:32
Hienosti toimii v1.7a Niben kanssa!

Apua tarvitsisin virtuaalipisteen luomiseen kompressorin käyntiajoille.

Eli haluaisin kompressorin keskimääräisen käyntiajan. Mittausdatana on NIBERS485.Compressor State EP14 arvo. Se on 20 kun kompressori on pois päältä ja 60 kun kompressori on päällä.

Eli kokonaisaika pitäisi laskea yhteen kun NIBERS485.Compressor State EP14 on 60 ja jakaa se käynnistyksien summalla.

Täma on yksi tapa saada käyntiajan..  Silloin TaloLoggerGraph näytää prosenteina...

Koodia: [Valitse]
@SERIES = STATE:Compressor:Compressor:lime:%VALUE% > 60.0
/t
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 15.02.15 - klo:10:46
Tuo state on juuri ylemmässä kuvassa käytössä. Haen kuitenkin tietoa, kauanko kompressori on päällä keskimäärin käynnissä per käynnistys. Tuolla statella saa tiedon paljonko kompressori on päällä per vuorokausi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 15.02.15 - klo:11:08
Alla eiliseltä hieman käyntiä. En muista, mitä kompressorin tila 100 tarkoitti. Luultavasti tekee puhtaasti käyttövettä. Eli kompressori päällä kun arvo >60.

20 = pois, 40=käynnistyy, 60=käynnissä, 100=pysähtyy. Tuo Prio voisi olla myös käyttökelpoinen, sillä saisi halutessaan vielä käyttöveden ja lämmityskäynnin (ja muutkin käyttötilat, jos niitä lisälaitteilla on asetettuna) erotettua toisistaan (10=pois, 20=käyttövesi, 30=lämmitys, 40=uima-allas 1, 41=uima-allas 2, 50=transfer (mitä ikinä tarkoittaakaan..), 60=jäähdytys). Ja sitten on myös tuo compressor status vielä, joka antaa 0/1 off/on.

Tuolla counterilla varmaan saisi tuon käynnistysten määrän selville aina näytettävällä aikavälillä (Compressor starts EB100-EP14)? Onnistuisiko sen ja tuon staten avulla jotenkin laskemaan keskimääräinen käyntiaika?

EDIT: Ja antaahan pumppu myös tunnit pihalle. Täytyypäs testailla millaisella tarkkuudella tuota dataa tulee, sitäkin voisi counterissa käyttää sitten hyväksi. Antaa tunnin tarkkuudella tuon käynnin, niin taitaa olla vuorokausitarkastelua ajatellen turhan suurpiirteinen.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 17.02.15 - klo:22:22
Löytyisikö ideoita minkä vuoksi Nibe F1245-6 pumppu menee satunnaisesti hälytystilaan? Eli taloLogger Raspberryssä, joka on USB väylässä olevalla RS485 adapterilla (Kiinalainen) kiinni pumpussa. Pumppu menee satunnaisesti 251 hälytystilaan (tiedonsiirtovika lämpöpumpun ja MODBUS-yksikön välillä). Hälytystila lähtee pois kuittaamalla se pumpusta.

Alla olevan linkin takaa löytyy logia muutama minuutti ennen virhettä ja sen jälkeen. Position_id 22 on vikatilaan liittyvä muuttuja ja se saa arvon 251 21:32:14
https://www.dropbox.com/s/zfb152dfgmj61hz/errorlog.log?dl=0

Voisiko vika jäädä vialliseen RS485 adapteriin?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 18.02.15 - klo:08:50
Löytyisikö ideoita minkä vuoksi Nibe F1245-6 pumppu menee satunnaisesti hälytystilaan? Eli taloLogger Raspberryssä, joka on USB väylässä olevalla RS485 adapterilla (Kiinalainen) kiinni pumpussa. Pumppu menee satunnaisesti 251 hälytystilaan (tiedonsiirtovika lämpöpumpun ja MODBUS-yksikön välillä). Hälytystila lähtee pois kuittaamalla se pumpusta.

Alla olevan linkin takaa löytyy logia muutama minuutti ennen virhettä ja sen jälkeen. Position_id 22 on vikatilaan liittyvä muuttuja ja se saa arvon 251 21:32:14
https://www.dropbox.com/s/zfb152dfgmj61hz/errorlog.log?dl=0

Voisiko vika jäädä vialliseen RS485 adapteriin?


Modbus-managerilla kannattaa tehdä tuonne pumppuun log.set -tiedosto, jolla saa pumpun lähettämään 20 esivalittua arvoa 2 sekunnin välein. Nyt näyttäisi lähettävän pelkkää nollaa, eli log.set puuttuu? Tuolla Nibe-alueella on ketju arvojen valitseminen logitukseen, sieltä löytyy latauslinkki. Pumppu lukee tiedoston usb-tikulta kun laittaa kirjauksen päälle, ja se jää pumpun muistiin. Yritätkö kuinka monta rekisteriä lukea pumpusta talologgerilla?

Jatkaako tuo logitusta ilman virheen kuittaamista kuitenkin normaalisti? Ja jatkaako pumppu toimintaansa normaalisti?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 18.02.15 - klo:11:42
Modbus-managerilla kannattaa tehdä tuonne pumppuun log.set -tiedosto, jolla saa pumpun lähettämään 20 esivalittua arvoa 2 sekunnin välein. Nyt näyttäisi lähettävän pelkkää nollaa, eli log.set puuttuu? Tuolla Nibe-alueella on ketju arvojen valitseminen logitukseen, sieltä löytyy latauslinkki. Pumppu lukee tiedoston usb-tikulta kun laittaa kirjauksen päälle, ja se jää pumpun muistiin. Yritätkö kuinka monta rekisteriä lukea pumpusta talologgerilla?

Jatkaako tuo logitusta ilman virheen kuittaamista kuitenkin normaalisti? Ja jatkaako pumppu toimintaansa normaalisti?

Kiitoksia, kokeilen tänään tuota Modbus-managerilla tehtyä log.set tiedostoa, sitä tosiaan en ole aikaisemmin tehnyt. En muista tarkkaa määrää, montaako rekisteriä koitan tällä hetkellä lukea, mutta se on noin 10kpl.

Logitus jatkuu normaalisti hälytyksen aktivoiduttua, ainoa muutos logissa on vain tuo vikatilan arvon muuttuminen 0:sta 251:ksi. Pumppu jatkaa toimintaansa asetusten mukaisesti, eli tässä tapauksessa se lopettaa käyttöveden lämmittämisen mutta jatkaa muuten talon lämmitystä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 18.02.15 - klo:11:59
Kiitoksia, kokeilen tänään tuota Modbus-managerilla tehtyä log.set tiedostoa, sitä tosiaan en ole aikaisemmin tehnyt. En muista tarkkaa määrää, montaako rekisteriä koitan tällä hetkellä lukea, mutta se on noin 10kpl.

Logitus jatkuu normaalisti hälytyksen aktivoiduttua, ainoa muutos logissa on vain tuo vikatilan arvon muuttuminen 0:sta 251:ksi. Pumppu jatkaa toimintaansa asetusten mukaisesti, eli tässä tapauksessa se lopettaa käyttöveden lämmittämisen mutta jatkaa muuten talon lämmitystä.

Tuo ei kyllä varmaan ole sinällään ongelman syy, mutta nopealla vilkaisulla vaan huomasin sen tuosta logista. Jonkinlainen tietokatkoshan tuossa täytyy tulla. Johtuuko se sitten piuhasta, adapterista, ohjelmasta? Sen verran kyllä itse huomasin taloLoggeria päivittäessä, että tuo päivityksen ajaminen ei vielä vikaa saa aikaan, vaikka vissiin taloLogger uudelleenkäynnistetäänkin sen päätteeksi?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 18.02.15 - klo:12:22
Lokia katsellessa vikaavikaa näkyy kohdassa 21:30:19. Alla lokia (poistettu välistä rivejä, jotka eivät liity ongelmaan):
Koodia: [Valitse]
17.02.2015 21:30:09: NibeRS485: Received:
17.02.2015 21:30:09: NibeRS485: Sending ACK
17.02.2015 21:30:09: NibeRS485: Ignoring frame with unknown command in byte 4.
17.02.2015 21:30:19: NibeRS485: ERROR: Communication timed out querying data.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.Brinepump Status EP14.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.Alarm number.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.EB100-EP14-BT3 Return temp.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.Prio.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Storing logged data with 12 points.
17.02.2015 21:30:20: NibeRS485: Received:
17.02.2015 21:30:20: NibeRS485: Sending NAK
17.02.2015 21:30:23: NibeRS485: Received:
17.02.2015 21:30:23: NibeRS485: Sending ACK

Eli 21:30:09 on tullut pumpulta frame, johon on lähetetty ACK. Tämän jälkeen pumpulta ei saada 10 sekuntiin ilmeisesti mitään ja tuossa laukeaa taloLoggerin tuon moduulin 10 sekunnin aikaraja datakyselyn vasteajalle. Seuraava vastaanotettu frame tulee 21:30:20, joka on ollut tarkistussummaltaan virheellinen ja pumpulle on lähetetty NAK. Olisiko tuo NAK vienyt sen vikatilaan?

Valitettavasti tuossa lokissa ei näy ne vastaanotetut framet. Syytä en ymmärrä, että miksi eivät ole tuohon päätyneet. Onko lokia suodatettu jotenkin? Jokaisen Received:-rivin jälkeen pitäisi olla eri rivillä HEX-muodossa vastaanotetun framen tavut.

Miksi tuo on timeoutannut? Tiedonsiirrossa on voinut tapahtua jokin ongelma. Vaikka kysely timeouttaisikin, ei sen pitäisi aiheuttaa tuohon sarjaliikenteeseen ongelmaa (sarjaliikenne pyörii eri säikeessä). Lokitus vaan luovuttaa, kun ei saa haluamassaan ajassa arvoa. Normaalisti näyttää, että nuo arvot tulevat alle sekunnissa. Arvaus olisi siis, että sarjaliikenteessä on tapahtunut jotain, jonka ansiosta data linjalla on ollut epäkuranttia => NAK => Vikatila.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 18.02.15 - klo:13:39
Lokia katsellessa vikaavikaa näkyy kohdassa 21:30:19. Alla lokia (poistettu välistä rivejä, jotka eivät liity ongelmaan):
Koodia: [Valitse]
17.02.2015 21:30:09: NibeRS485: Received:
17.02.2015 21:30:09: NibeRS485: Sending ACK
17.02.2015 21:30:09: NibeRS485: Ignoring frame with unknown command in byte 4.
17.02.2015 21:30:19: NibeRS485: ERROR: Communication timed out querying data.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.Brinepump Status EP14.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.Alarm number.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.EB100-EP14-BT3 Return temp.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.Prio.
17.02.2015 21:30:19: TaloLoggerThreadStore: Storing logged data with 12 points.
17.02.2015 21:30:20: NibeRS485: Received:
17.02.2015 21:30:20: NibeRS485: Sending NAK
17.02.2015 21:30:23: NibeRS485: Received:
17.02.2015 21:30:23: NibeRS485: Sending ACK

Eli 21:30:09 on tullut pumpulta frame, johon on lähetetty ACK. Tämän jälkeen pumpulta ei saada 10 sekuntiin ilmeisesti mitään ja tuossa laukeaa taloLoggerin tuon moduulin 10 sekunnin aikaraja datakyselyn vasteajalle. Seuraava vastaanotettu frame tulee 21:30:20, joka on ollut tarkistussummaltaan virheellinen ja pumpulle on lähetetty NAK. Olisiko tuo NAK vienyt sen vikatilaan?

Valitettavasti tuossa lokissa ei näy ne vastaanotetut framet. Syytä en ymmärrä, että miksi eivät ole tuohon päätyneet. Onko lokia suodatettu jotenkin? Jokaisen Received:-rivin jälkeen pitäisi olla eri rivillä HEX-muodossa vastaanotetun framen tavut.

Miksi tuo on timeoutannut? Tiedonsiirrossa on voinut tapahtua jokin ongelma. Vaikka kysely timeouttaisikin, ei sen pitäisi aiheuttaa tuohon sarjaliikenteeseen ongelmaa (sarjaliikenne pyörii eri säikeessä). Lokitus vaan luovuttaa, kun ei saa haluamassaan ajassa arvoa. Normaalisti näyttää, että nuo arvot tulevat alle sekunnissa. Arvaus olisi siis, että sarjaliikenteessä on tapahtunut jotain, jonka ansiosta data linjalla on ollut epäkuranttia => NAK => Vikatila.

Tuo NAK kuittaus voisi mahdollisesti olla se, minkä seurauksena tuo vikatila on aktivoitunut. En pääse tällä hetkellä katsomaan logeja, mutta muistaakseni muissa vastaavissa tapauksissa on esiintynyt myös vastaava NAK kuittaus. Tarkistan tämän myöhemmin tänään.

Logi on suoraan taloLoggerin tuottamasta logista leikattu 8 minuutin pätkä, mitään suodatuksia en ole sille sen jälkeen tehnyt.

Tarkistan myöhemmin myös Niben ja RS485 muuntimen väliset piuhat, ettei niissä ole mitään. Toista muunninta ei valitettavasti tällä hetkellä löydy, joten en pääse testaamaan onko muuntimessa ongelmaa. Tämä virhe tosiaan toistuu epäsäännöllisesti, esimerkiksi tämän vikatilan kuittaamisen jälkeen kone oli tyytyväisenä noin 7 tuntia.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 18.02.15 - klo:16:54
Muistaakseni Pali kommentoi Openhab-viestiketjussa, että hänellä Raspi ainakin jostain syystä muutaman päivän kuluessa lakkaa kuittaamasta viestejä... Tiedä sitten mistä johtuu. Oikeastaan tuossa on yksi syy miksi käytän arduinoa tuohon kuittaamiseen. Itsellä on se rullannu nyt noin reilu kk ilman ongelmia.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 18.02.15 - klo:18:32
Toisin kuin edellisessä viestissä virheellisesti kommentoin, olin onnistunut greppaamalla ryssimään login ja siitä puuttui osa niinkuin olammi epäili. Alla olevan linkin takaa löytyy nyt uusi kooste kolmesta eri kohtaa logia, kaikissa niissä pumppu on mennyt vikatilaan.

https://www.dropbox.com/s/mbzpzvpyqa4yzhq/errorlog_2.rtf?dl=0

Vaihdoin myös piuhan pumpun ja RS485 adapterin välille, joten luultavasti tänään selviää oliko ongelma mahdollisesti siinä. Lisäsin pumppuun myös log.set tiedoston.

Edit: NAK kuittauksia näkyy logissa myös sellaisissa kohdissa, missä pumppu ei ole mennyt vikatilaan
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 18.02.15 - klo:20:16
Onkos tuossa joku muu laite väylässä "häiritsemässä"? RMU40 tai SMS40? Modbus-ohjeen mukaan tuo moduuli pitäisi olla väylässä aina ensimmäisenä, ja nuo muut yksiköt vasta sen perässä. Eli käytännössä jos tuo huoneyksikkö on, niin se pitäisi sitten kytkeä vasta adapterilta?

Jos tuollainen RMU40 sattuu olemaan, niin pystyykös tuon etäyksikön kautta kuittaamaan hälytyksen? Ja jos pystyy, niin se käsky olisi hyvä saada logitettua!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 18.02.15 - klo:21:17
Onkos tuossa joku muu laite väylässä "häiritsemässä"? RMU40 tai SMS40? Modbus-ohjeen mukaan tuo moduuli pitäisi olla väylässä aina ensimmäisenä, ja nuo muut yksiköt vasta sen perässä. Eli käytännössä jos tuo huoneyksikkö on, niin se pitäisi sitten kytkeä vasta adapterilta?

Jos tuollainen RMU40 sattuu olemaan, niin pystyykös tuon etäyksikön kautta kuittaamaan hälytyksen? Ja jos pystyy, niin se käsky olisi hyvä saada logitettua!

Tämä on ainoa laite väylässä. Nyt on menty edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen reilu 3,5 tuntia ilman vikatilaa

Kyseisen etäyksikön kuittauksen logitus olisi kyllä hyvä, jos joku saisi sen poimittua.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 18.02.15 - klo:22:03
Kyllä tuolla vastaanotetuista tavuista päätelle on ihan virheitä noissa frameissa. Tämänhetkinen taloLoggerin tapa etsiä se frame tuosta datasta synkronoituu hieman hitaasti taas oikeanlaiseen dataan, jos framen pituutta osoittavassa kentässä on tullut väärä luku (esim. isosti liian iso). Tuosta kohden voidaan kyllä sitä tapaa parantaa niin, että se tutkiskelee tuossa tapauksessa muutenkin sitä framea eikä vaan odota, että vastaanotetun pituuden verran tavuja olisi saapunut. Arvokasta testimateriaalia kuitenkin sai tuosta, niin voin omaan nibe-simulaattoriin laittaa tuon kaltaista virhehdintää. Nyt kun tuo framenkaivelutapa odottaa liikaa, niin pumppu saattaa siitä hermostua. Tuon saa siis sellaiseksi kyllä, että sieltä seuraava oikeellinen frame sitten löytyy taas ja näin kuittaus seuraavaan frameen lähtee rivakammin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 19.02.15 - klo:00:11
Tuota versiota voisi kokeilla sen Niben kanssa, jos vikaa vielä tulee (ja vaikka ei tulisikaan). Tämän pitäisi olla nokkelampi ja nopeampi havaitsemaan virheitä tuossa vastaanotetussa datassa.

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201502.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201502.zip)

Ainoa muutos v1.7b:hen nähden tuo Nibe.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 19.02.15 - klo:08:43
Tuota versiota voisi kokeilla sen Niben kanssa, jos vikaa vielä tulee (ja vaikka ei tulisikaan). Tämän pitäisi olla nokkelampi ja nopeampi havaitsemaan virheitä tuossa vastaanotetussa datassa.

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201502.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201502.zip)

Ainoa muutos v1.7b:hen nähden tuo Nibe.

Pumppu oli mennyt yöllä kahden jälkeen vikatilaan, eli noin 8,5 tuntia meni ilman ongelmia. Laitoin aamulla tuon taloLogger v1.7c:n ajoon, kerron illalla mikä on tilanne.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 19.02.15 - klo:21:35
Versio 1.7c on ollut ajossa nyt noin 14 tuntia ilman minkäänlaisia ongelmia. Pumppu on pysynyt tyytyväisenä ja esimerkiksi logista grepattuna NAK-kuittausten määrä on selkeästi pienempi mitä aikaisemmin. Näyttäisi siltä, että olammin tekemä Nibe modifikaatio toimii hienosti!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 19.02.15 - klo:21:42
Versio 1.7c on ollut ajossa nyt noin 14 tuntia ilman minkäänlaisia ongelmia. Pumppu on pysynyt tyytyväisenä ja esimerkiksi logista grepattuna NAK-kuittausten määrä on selkeästi pienempi mitä aikaisemmin. Näyttäisi siltä, että olammin tekemä Nibe modifikaatio toimii hienosti!

Näkyykö lokissa kuitenkin vielä jotain tavuvirheitä (siis "Dropping frame byte"-ilmoituksia)? Jos noita on, niin taloLogger on havainnut ongelmia ja heitellyt tavuja sivuun. Jos noita ei ole, niin näitä virhetilanteita ei ole havainnoitukaan alkuunkaan ja sinun johdot esim. ovat nyt paremmalla tuulella.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 19.02.15 - klo:21:55
Näkyykö lokissa kuitenkin vielä jotain tavuvirheitä (siis "Dropping frame byte"-ilmoituksia)? Jos noita on, niin taloLogger on havainnut ongelmia ja heitellyt tavuja sivuun. Jos noita ei ole, niin näitä virhetilanteita ei ole havainnoitukaan alkuunkaan ja sinun johdot esim. ovat nyt paremmalla tuulella.

Kyllä noita löytyy logista useita ryppäitä, pääsääntöisesti useamman kerran tunnissa.

Koodia: [Valitse]
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x19
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0xFD
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x54
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x92
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0xA2
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0xAA
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x6A
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0xB2
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x02
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x92
19.02.2015 20:46:31: NibeRS485: Dropping frame byte 0x45
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0xFC
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x02
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x42
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x41
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x25
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0xAF
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x00
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x00
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0xAF
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0xA9
19.02.2015 21:45:07: NibeRS485: Dropping frame byte 0x00
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 25.02.15 - klo:22:30
Ja taas olisi kysyttävää  :)

Yritän lukea RS485:llä Nibestä (F1245) menolämpötilaa, eli BT2 anturia. Niben Log.set:ssä on määritelty BT2 Supply temp S1 (ID 40008). Muistitikulle logitettuna menolämpötila tallentuu, mutta taloLoggerilla en saa sitä luettua.

taloLoggerin logista löytyy mm. seuraavaa
Koodia: [Valitse]
25.02.2015 22:02:00: NibeRS485: ERROR: Invalid NIBE key: BT2 Supply temp S1
25.02.2015 22:02:01: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command NIBERS485.BT2 Supply temp S1.
...
25.02.2015 22:02:02: NibeRS485: Got data for id 40008: 0x00F9

Eli virhe viittaisi NIBE keyn olevan väärin. Onko nämä määritelty jossain taloLoggerin modulissa tai kannassa? Hetkeä myöhemmin logista löytyy kohta missä viitataan datan saantiin kyseiseltä ID:ltä.

Ideoita mistä tämä voisi johtua?

Liitteinä muistitikulle tallennettu logi ja taloLoggerin logia (logien aikaleimat eivät ole synkassa)
https://www.dropbox.com/s/iixey77zc43texa/150225-2.LOG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/yeo27ch74fofacg/taloLogger_log.rtf?dl=0
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 25.02.15 - klo:22:53
Koodia: [Valitse]
25.02.2015 22:02:00: NibeRS485: ERROR: Invalid NIBE key: BT2 Supply temp S1

Oikea kirjoitusasu on "BT2 supply temp S1". Supplyssä ei ole isoa S:ää.

Nämä avaimet löytyvät tiedoston modules/datasources/nibe/nibeBusRS485.py alkupuolella olevasta isohkosta listasta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 25.02.15 - klo:22:59
Tuostahan se oli kiinni. Kiitokset jälleen!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Maatilallinen - 10.03.15 - klo:21:08
Laitoin kameran ja Dialeyen lukemaan patteriverkostossa olevaa vesimittaria, josta sitten olisi tarkoitus saada talologgerilla verkoston virtaama litroina tunnissa ja teho kilowatteina esille. Dialeyessä käytin suoraan esimerkistä otettua shell-moduulin konfiguraatiota, joka tallentaa näköjään mittarilukeman sellaisenaan tietokantaan.

Virtaaman saikin siitä sitten suoraan talologgergraphilla esimerkin mukaisella konfiguraatiolla, tosin kerrointa piti muutaa että yksiköksi tuli litraa tunnissa.

Teho kilowatteina onnistui tekemällä virtuaalisen mittauspisteen talologgeriin, joka laskee kyseisen arvon. Se toimikin niin kauan, kunnes mittarista tuli ensimmäiseksi numeroksi nolla, jolloin lauseke lakkasi toimimasta.

Yritin lisäillä sulkuja ja lainausmerkkejä, mutta lainausmerkit lopettivat toiminnan kokonaan ja suluista ei ollut apua. Kun ensimmäiseksi numeroksi tuli taas ykkönen, niin se alkoi toimia.

Lauseke on tuollainen:

Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL=teho:1:%_deltat_% * ((%_vesimaara_% - %/_vesimaara_/% if (%_vesimaara_% - %/_vesimaara_/% >= 0.0)  else %_vesimaara_% + 9999 - %/_vesimaara_/%) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)) * 0.418

Eikö python pysty laskemaan jos numerot alkavat nollalla? Pystyykö sen jotenkin muuttamaan ettei dialeye tallenna ensimmäistä nollaa, tai voiko tuohon lausekkeeseen laittaa jotain että laskenta onnistuu?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 10.03.15 - klo:22:12
Eikö python pysty laskemaan jos numerot alkavat nollalla? Pystyykö sen jotenkin muuttamaan ettei dialeye tallenna ensimmäistä nollaa, tai voiko tuohon lausekkeeseen laittaa jotain että laskenta onnistuu?

Selkeä puute kyllä, joka ei ollut toistaiseksi tullut vastaan. Python tulkitsee 0:lla alkavat kokonaisluvut oktaalilukuina. Esim. 0010 on normaalina desimaalikokonaislukuna 8. Tässä kohden ei ole valitettavasti tarjota kuin rumia ratkaisuja. Ehkä oikeampi olisi modata dialeye:tä niin, että se joko aina jättää etunollat pois tai että sen voi käskeä tekemään niin esim. komentoriviparametrilla.

Rumana ratkaisuna fiksataan vesimaarasta nollat vasemmalta pois. Jos oli pelkkiä nollia, niin sitten 0:
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL=vesimaarafix:1:string.lstrip("%_vesimaara_%", "0") if len(string.lstrip("%_vesimaara_%", "0")) > 0 else 0
@VIRTUAL=teho:1:%_deltat_% * ((%_vesimaarafix_% - %/_vesimaarafix_/% if (%_vesimaarafix_% - %/_vesimaarafix_/% >= 0.0)  else %_vesimaarafix_% + 9999 - %/_vesimaarafix_/%) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)) * 0.418
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Maatilallinen - 10.03.15 - klo:23:12
Selkeä puute kyllä, joka ei ollut toistaiseksi tullut vastaan. Python tulkitsee 0:lla alkavat kokonaisluvut oktaalilukuina. Esim. 0010 on normaalina desimaalikokonaislukuna 8. Tässä kohden ei ole valitettavasti tarjota kuin rumia ratkaisuja. Ehkä oikeampi olisi modata dialeye:tä niin, että se joko aina jättää etunollat pois tai että sen voi käskeä tekemään niin esim. komentoriviparametrilla.

Rumana ratkaisuna fiksataan vesimaarasta nollat vasemmalta pois. Jos oli pelkkiä nollia, niin sitten 0:
Koodia: [Valitse]
@VIRTUAL=vesimaarafix:1:string.lstrip("%_vesimaara_%", "0") if len(string.lstrip("%_vesimaara_%", "0")) > 0 else 0
@VIRTUAL=teho:1:%_deltat_% * ((%_vesimaarafix_% - %/_vesimaarafix_/% if (%_vesimaarafix_% - %/_vesimaarafix_/% >= 0.0)  else %_vesimaarafix_% + 9999 - %/_vesimaarafix_/%) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)) * 0.418

Juu, hyvinhän se toimii noinkin, tosin lopullinen varmuus siitä selviää vasta huomenna kun nolla taas tulee ensimmäiseksi :)

Määrittelin vain storefilter-ominaisuuden avulla ettei tuota fix-lukemaa tallenneta tietokantaan vaan temp-hakemistoon johonkin tekstitiedostoon jonka laitoin ylikirjoitettavaksi joka kerta, niin ei tallennu turhaan palvelimeen ylimääräisiä arvoja.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Maatilallinen - 02.05.15 - klo:15:14
Tietääkö joku, saako tuosta Oumanin "tilatieto"-muuttujasta jotenkin "ulos" esimerkiksi yhden digitaalitulon tilaa vaikka ihan 0/1 tai vastaavasti joko esimerkiksi taloLoggerin virtuaalisella mittauspisteellä tai ihan muuten komentoriviltä (linux)?

Esimerkiksi nyt tulee lukemaa 40963. Rele 1 ohjaa kiertovesipumppua, ja pumppu tietysti käy, rele 2 sähkövastuksia, joka ei ole päällä, digitaalitulo 1 on summahälytykselle jossa ei hälyä päällä sekä digitaalitulo 2 kylmäkompressorin käyntitila, joka ei myöskään ole päällä.

Olen yrittänyt saada jotain järkeä tuohon esim. tuon sivun laskureilla, mutta ei onnistu: http://www.binaryconvert.com/

Talologgergraphissa tuolla konfiguraatiolla nuo toimivat:
Koodia: [Valitse]
@SERIES = STATE:tilatieto:Kylmiön kompressori:blue:(%VALUE% & 2) !=2
@SERIES = STATE:tilatieto:Summahälytys:red:(%VALUE% & 1) !=1
@SERIES = STATE:tilatieto:L1 kiertovesipumppu:orchid1:(%VALUE% & 8) !=8
@SERIES = STATE:tilatieto:Sähkövastukset 1/1:yellow:(%VALUE% & 16) !=0

Ja nyt siis tuo kiertovesipumppu näkyy ON ja loput OFF, ja Oumanilta tulee arvoa 40963.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.05.15 - klo:15:31
Tietääkö joku, saako tuosta Oumanin "tilatieto"-muuttujasta jotenkin "ulos" esimerkiksi yhden digitaalitulon tilaa vaikka ihan 0/1 tai vastaavasti joko esimerkiksi taloLoggerin virtuaalisella mittauspisteellä tai ihan muuten komentoriviltä (linux)?

Esimerkiksi nyt tulee lukemaa 40963. Rele 1 ohjaa kiertovesipumppua, ja pumppu tietysti käy, rele 2 sähkövastuksia, joka ei ole päällä, digitaalitulo 1 on summahälytykselle jossa ei hälyä päällä sekä digitaalitulo 2 kylmäkompressorin käyntitila, joka ei myöskään ole päällä.

Olen yrittänyt saada jotain järkeä tuohon esim. tuon sivun laskureilla, mutta ei onnistu: http://www.binaryconvert.com/

Talologgergraphissa tuolla konfiguraatiolla nuo toimivat:
Koodia: [Valitse]
@SERIES = STATE:tilatieto:Kylmiön kompressori:blue:(%VALUE% & 2) !=2
@SERIES = STATE:tilatieto:Summahälytys:red:(%VALUE% & 1) !=1
@SERIES = STATE:tilatieto:L1 kiertovesipumppu:orchid1:(%VALUE% & 8) !=8
@SERIES = STATE:tilatieto:Sähkövastukset 1/1:yellow:(%VALUE% & 16) !=0

Ja nyt siis tuo kiertovesipumppu näkyy ON ja loput OFF, ja Oumanilta tulee arvoa 40963.

Jos tilamuuttuja on nyt 40963, niin siinä on 2-potenssit 1, 2, 8192 ja 32768 päällä. Kokemuksen mukaan 8192 tarkoittaa, että hälytysrekisterissä on kuittaamattomia hälytyksiä. Nämä voivat tietysti vaihdella versioittain.

Voi olla, että olet tavoitellutkin negaatiota, mutta totean vain, että taloLoggerGraphin konfiguraatiossasi olevat arvoihin 2, 1 ja 8 liittyvät ehdot toimivat tuossa negaatioina. Eli 8 näkyi ON, koska tilatiedossa 8-arvoinen bitti oli 0 ja 1 ja 2 näkyvät OFF, koska 1 ja 2 arvoiset bitit olivat 1 ja ehtosi tuossa on negaatio. 16-arvoisen bitin tarkastelu on taas suora.

Varsinaiseen kysymykseen: taloLoggerin virtuaalimittauksella voidaan tarkastella yhden bitin arvoa tilamuuttujasta. Alla esimerkki taloLogger.conf:in osasta, joka tallettaa kantaan, onko bitti arvoltaan 16 päällä vai ei.

Koodia: [Valitse]
@MEASURE = tilatieto:OUMAN.Tilamuuttuja
@VIRTUAL = sahkovastukset:1:1 if %_tilatieto_% & 16 > 0 else 0
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Maatilallinen - 05.05.15 - klo:17:50
Jos tilamuuttuja on nyt 40963, niin siinä on 2-potenssit 1, 2, 8192 ja 32768 päällä. Kokemuksen mukaan 8192 tarkoittaa, että hälytysrekisterissä on kuittaamattomia hälytyksiä. Nämä voivat tietysti vaihdella versioittain.

Voi olla, että olet tavoitellutkin negaatiota, mutta totean vain, että taloLoggerGraphin konfiguraatiossasi olevat arvoihin 2, 1 ja 8 liittyvät ehdot toimivat tuossa negaatioina. Eli 8 näkyi ON, koska tilatiedossa 8-arvoinen bitti oli 0 ja 1 ja 2 näkyvät OFF, koska 1 ja 2 arvoiset bitit olivat 1 ja ehtosi tuossa on negaatio. 16-arvoisen bitin tarkastelu on taas suora.

Varsinaiseen kysymykseen: taloLoggerin virtuaalimittauksella voidaan tarkastella yhden bitin arvoa tilamuuttujasta. Alla esimerkki taloLogger.conf:in osasta, joka tallettaa kantaan, onko bitti arvoltaan 16 päällä vai ei.

Koodia: [Valitse]
@MEASURE = tilatieto:OUMAN.Tilamuuttuja
@VIRTUAL = sahkovastukset:1:1 if %_tilatieto_% & 16 > 0 else 0

Pitääkö tuo hälytysrekisteri kuitata vielä jotenkin erikseen sen lisäksi että hälytys on kuitattu pois säätimen näytöltä? Ainakaan mitään aktiivisia hälytyksiä tai muitakaan kuittaamattomia ei pitäisi olla, eikä hälytyksen aiheuttaminen vaikuta tilamuuttujaan. Säädin on EH201L.

Muistelen joskus kokeilleeni talologgergraphin avulla noita muitakin bittejä, mutta niissä ei näyttänyt olevan mitään elämää.

Nuo pitää olla talologgergraphissa noin, että tilatiedot näkyy oikein. Tuossa kiertovesipumpussa todennäköisesti vaikuttaa se, että se kytketään releen NC-kärjen kautta ja Ouman pysäyttää pumpun vetämällä releen. Digitaalituloissa taas ilmeisesti kun kosketin sulkeutuu, muuttuu bitti nollaksi. Sähkövastuksia ohjataankin sitten normaalisti sulkeutuvalla releellä niin siinä tuo toimii suoraan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 12.05.15 - klo:14:57
Pitääkö tuo hälytysrekisteri kuitata vielä jotenkin erikseen sen lisäksi että hälytys on kuitattu pois säätimen näytöltä? Ainakaan mitään aktiivisia hälytyksiä tai muitakaan kuittaamattomia ei pitäisi olla, eikä hälytyksen aiheuttaminen vaikuta tilamuuttujaan. Säädin on EH201L.

Saattaa olla, että ohjaimen näytöltä kuittaaminen ei kuittaa sitä dataliittymän puolelta. Ohjaimen "Kuittaus"-rekisteriin pitää muistaakseni kirjoittaa arvo 255, että tilamuuttujan 8192-bitti nollaantuu.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 10.06.15 - klo:11:41
SHELL1:LOCATION = /bin/cat
SHELL1:PARAMETERS = /sys/bus/w1/devices/28-000003718020/w1_slave
SHELL1:REGEXP = ^.*t=\s*(?P<outdoor>[0-9\.\-]+).*$

antaa lukeman 12345, tavoite on 12.345

voiko tuon (/1000) tehdä tuolla kolmannella rivillä jotenkin?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 24.06.15 - klo:13:54
SHELL1:LOCATION = /bin/cat
SHELL1:PARAMETERS = /sys/bus/w1/devices/28-000003718020/w1_slave
SHELL1:REGEXP = ^.*t=\s*(?P<outdoor>[0-9\.\-]+).*$

antaa lukeman 12345, tavoite on 12.345

voiko tuon (/1000) tehdä tuolla kolmannella rivillä jotenkin?

Eipä kyllä oikein pysty tekemään. Joku kätevä awk-skripti cat:in sijaan tietysti pystyisi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tuxo - 25.07.15 - klo:22:23
TalologgerPi toimii jonkin aikaa (viikko pari) ja sitten nibe-moduuli alkaa kiukuttelemaan

Ideoita, mistä johtuu?

Koodia: [Valitse]
25.07.2015 07:16:19: NIBE: Exception: 65087
25.07.2015 07:16:19: NIBE: Nibe serial thread stopped.
25.07.2015 07:18:00: NIBE: Module restarted after being failed.
25.07.2015 07:20:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
25.07.2015 07:22:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
25.07.2015 07:24:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 29.08.15 - klo:13:59
Meni laskureista patterit tyhjäksi ja ne nollautu molemmat. Nyt kulutukset näyttää reilusti miinusta, mitä tälle voisi tehdä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 29.08.15 - klo:17:38
Meni laskureista patterit tyhjäksi ja ne nollautu molemmat. Nyt kulutukset näyttää reilusti miinusta, mitä tälle voisi tehdä?

minä olen lisännyt tietokannassa viimeisen lukeman ennen nollautumista sinne kaavaan, millä lasken kulutuksen

tänä vuonna 3 kertaa nollautunut
"(((x1*1+519000+262502+219892)/1000).toFixed(2)+" kWh")"
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 29.08.15 - klo:18:51
minä olen lisännyt tietokannassa viimeisen lukeman ennen nollautumista sinne kaavaan, millä lasken kulutuksen

tänä vuonna 3 kertaa nollautunut
"(((x1*1+519000+262502+219892)/1000).toFixed(2)+" kWh")"
Eikös tämä sotke vanhat lukemat?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 29.08.15 - klo:19:58
Eikös tämä sotke vanhat lukemat?
sotkee se, mutta jos ottaa aikavälin, esim tänä vuonna, näyttää oikein ja sitten esim vuorokausikulutushan oikenee kun 24 tuntia tulee täyteen katkoksesta jne
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 30.08.15 - klo:09:34
olammilla taisi ToDo -listalla olla kk- ja vuosikuvaajat. Olisiko mahdollista saada samassa yhteydessä jpgraphiin optio, että se luo kuvaajasta kuvatiedoston haluttuun polkuun halutulla taajuudella?

Ajatuksena olisi, että noita kuvia voisi sitten ampua omille sivuille. Palveluntarjoaja kun ei hirveästi sivustolle tallennustilaa ole siunannut, niin tietokannan pitäminen ei siellä ole järkevää.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 31.08.15 - klo:19:25
Meni laskureista patterit tyhjäksi ja ne nollautu molemmat. Nyt kulutukset näyttää reilusti miinusta, mitä tälle voisi tehdä?
Eipä tarvi tehä mittään, aika paransi :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 31.08.15 - klo:20:34
Eipä tarvi tehä mittään, aika paransi :)
tuo on mielemkiintoista, siis tietokantaan korjasi lukemat automaattisesti?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 31.08.15 - klo:20:40
En ole katsonu mitä lukuja siellä tietokannassa on mutta sivuilla näkyy taas oikein.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: teg - 25.09.15 - klo:22:11
Mitenkähän lähtisi debuggaamaan kun taloLoggerGraph ei tulosta kuvaa? Loggeri yms. pyörii qnap verkkolevyssä.

talologger.conf:
Koodia: [Valitse]
...
@MEASURE = Ulkolampotila:OUMANEH800.S_227_85
@MEASURE = Huonelampotila:OUMANEH800.S_284_85
@MEASURE = Menoveden_lampotila:OUMANEH800.S_259_85
@MEASURE = Venttiilin_asento:OUMANEH800.S_272_85
@MEASURE = Huonelampokaukoasetus:OUMANEH800.S_274_85
..

ja graph:

Koodia: [Valitse]
..
@AXIS_1 = -30:30:10:5:C
@SERIES = NORMAL:Ulkolampotila:Ulkolampotila:blue:1:1.0
@POSITION = NORMAL:Ulkolampotila:50:50:VAL:1.0:blue:red:0:25:C
...

Sivun koodi on vain muotoa:

Koodia: [Valitse]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>

<HEAD>
<TITLE>TaloLoggerGraph</TITLE>
</HEAD>

<BODY BGCOLOR=white>
<DIV ALIGN=center>

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 27.09.15 - klo:19:09
Kai sulla nämä rivit on html-koodissa?

Koodia: [Valitse]
<?PHP
  $path = PATH_SEPARATOR;
  $path .= "scripts/taloLoggerGraph/";
  $path .= PATH_SEPARATOR;
  $path .= "scripts/jpgraph/src/";
  set_include_path(get_include_path() . $path);
  include("taloLoggerGraph.inc");
  taloLoggerGraph("taloLoggerGraph.conf");
?>
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: teg - 30.09.15 - klo:14:23
Ei nyt tarkalleen, mutta juu on.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: markan_kone - 04.10.15 - klo:18:22
Moi!

Ensimmäinen viesti ja heti apua pyytämässä...

Aiemmin asensin onnistuneesti TaloLoggerin Raspberry Pi 2:lle. Onnistuin tuhoamaan muistikortin ja nyt uudelleen asennuksen jälkeen tulikin ongelmia:

Asensin uuden Raspianin ja TaloLoggerin. Raspianin versio oli vaihtunut Jessieksi. Asennuksen ja konfiguroinnin jälkeen /talo/ linkki ei enää toimikaan, aukeaa virheilmoitussivu:
Not Found

The requested URL /talo/ was not found on this server.

Apache/2.4.10 (Raspbian) Server at 192.168.100.100 Port 80


Onko jotain mennyt rikki Wheezy -> Jessie vaihdoksessa vai mistä kyse?

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Saube - 05.10.15 - klo:09:53
Moi!

Ensimmäinen viesti ja heti apua pyytämässä...

Aiemmin asensin onnistuneesti TaloLoggerin Raspberry Pi 2:lle. Onnistuin tuhoamaan muistikortin ja nyt uudelleen asennuksen jälkeen tulikin ongelmia:

Asensin uuden Raspianin ja TaloLoggerin. Raspianin versio oli vaihtunut Jessieksi. Asennuksen ja konfiguroinnin jälkeen /talo/ linkki ei enää toimikaan, aukeaa virheilmoitussivu:
Not Found

The requested URL /talo/ was not found on this server.

Apache/2.4.10 (Raspbian) Server at 192.168.100.100 Port 80


Onko jotain mennyt rikki Wheezy -> Jessie vaihdoksessa vai mistä kyse?

Jep jep samat ongelmat täällä, mutta sain asian itselläni korjattua seuraavasti:

Koska tiedostoa "/etc/apache2/sites-enabled/default" ei ole ainakaan minulla tuossa Jessie versiossa, niin tein seuraavat muutokset tiedostoon  "/etc/apache2/sites-enabled/000-default.conf":

DocumentRoot /var/www/html  --> DocumentRoot /var/www

Lisäksi lisäsin tuon seuraavan includauksen ennen VirtualHost lopetus tagiä (lisätty boldilla):

         Include default.d/
</VirtualHost>


Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: markan_kone - 05.10.15 - klo:19:25
Loitsuin Sauben riimukirjoitukset ja huomasin, että taiat olivat tehokkaita, kiitoksia!

Lopuksi vielä piti Apache käynnistää uudelleen:

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/apache2 restart
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 05.10.15 - klo:22:49
Mitenkähän lähtisi debuggaamaan kun taloLoggerGraph ei tulosta kuvaa? Loggeri yms. pyörii qnap verkkolevyssä.

Tuleeko sivulle mitään? Virheilmoitusta, muuta, esim. otsikkoa tms.? Entä www-palvelimen virhelokiin? Esim. Apache-httpd usein tekee /var/log/apache2/ -hakemistoon jotain lokeja, josta virheilmoitukset erilliseen error-logiin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Saube - 07.10.15 - klo:23:53
Apua tarvittais tuon REGO:on (REGO638) liittettävän rs-232 piuhan kanssa eli itellä olisi valmiina USB-RS232 muunnin, niin osaako nyt joku kertoa mikä on helpoin tapa saada data ulos regosta. TaloLoggerri pyörii raspberry pi 2:ssa ja siinähän olis suoraan GPIO:ssa ttl nastat.

Tarvitaanko nyt kuitenkin vielä tuon kuvan mukainen muunnin http://rago600.sourceforge.net/ivt_serial.gif (http://rago600.sourceforge.net/ivt_serial.gif) vai riittääkö tuon usb-rs232 piuhan lisäksi vain optoerotin(galvaaninen erotin) http://rago600.sourceforge.net/generic_com.gif (http://rago600.sourceforge.net/generic_com.gif)? Entäs mites noiden GPIO nastojen kautta?

Luultavasti kyselen tyhmiä, mutta apua tarvitaan.  ;)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 10.10.15 - klo:08:12
En ole katsonu mitä lukuja siellä tietokannassa on mutta sivuilla näkyy taas oikein.

tässä olisikin taloLoggerissa kehittämisen paikka, jos se on mahdollista
logtemp muistaakseni kaivoi siitä omasta .txt kannastaan edellisen lukeman ja laskuri lähti aina virtakatkoksen jälkeen siitä
laskurin sai nollattua poistamalla kanta tai muuttamalla sen nimeä
jos nyt en väärin muista kun aikaa on jo vuosia logtempin käytöstä

en nyt juurikaan ymmärrä, mutta voisi olla jotain 'if uusi luku on pienempi kuin edellinen kannassa, kirjoita anturille kannasta viimeinen + mitattu = value' ihan näin vapaasti ajateltuna

pitääkin kokeilla laittaa diodi tuohon +5v ettei virtakatkoksessa mene patteri hetkessä kuiviin
http://www.tietopetri.fi/data/1wvalo.pdf

miksiköhän tuo on noin kytketty, patteri syöttää 1-wire verkkoa virtakatkoksessa, halvaantuu hetkessä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 11.10.15 - klo:17:25
tässä olisikin taloLoggerissa kehittämisen paikka, jos se on mahdollista

Toiminnallisuus olisi siis jokseenkin sellainen, että logger tallettaa tilansa aina mittaussyklin jälkeen ja lataa käynnistyessään mahdollisen tallettuneen tilansa. Näin esim. edellisiin mittausarvoihin perustuvat kumulatiiviset virtuaalimittaukset toimisivat, vaikka loggerin joutuisi käynnistämään uudelleen.

Laitettu toivelistalle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: rsaarela - 11.10.15 - klo:18:39
tässä olisikin taloLoggerissa kehittämisen paikka, jos se on mahdollista
logtemp muistaakseni kaivoi siitä omasta .txt kannastaan edellisen lukeman ja laskuri lähti aina virtakatkoksen jälkeen siitä
laskurin sai nollattua poistamalla kanta tai muuttamalla sen nimeä
jos nyt en väärin muista kun aikaa on jo vuosia logtempin käytöstä

en nyt juurikaan ymmärrä, mutta voisi olla jotain 'if uusi luku on pienempi kuin edellinen kannassa, kirjoita anturille kannasta viimeinen + mitattu = value' ihan näin vapaasti ajateltuna

pitääkin kokeilla laittaa diodi tuohon +5v ettei virtakatkoksessa mene patteri hetkessä kuiviin
http://www.tietopetri.fi/data/1wvalo.pdf

Halvaantumisesta en tiedä, mutta tuon diodin puuttuminen aiheuttaa itsellä sen, että Raspberry ei boottaa/resetoi, koska tuo kortti syöttää sille sähköä, vaikka nappaa raspin oman poverin pois.  Diodi on ihan ehdoton, ettwei tarvi joko resettiin repiä noita pattereita irti.

miksiköhän tuo on noin kytketty, patteri syöttää 1-wire verkkoa virtakatkoksessa, halvaantuu hetkessä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: ariari - 17.10.15 - klo:22:28
Saako tähän talologgeriin jotenkin tietoja syötettyä raspberryn gpiosta suoraan? Ei oikein avautunut tuo esimerkki talologgerin.confissa.
Tällä hetkellä raspin gpio:ssa kiinni sähkömittarin s0 pulssi, mitä olen lukenut tällä systeemillä: https://github.com/sanderjo/GPIO-counter , vielä kun saisi sen jotenkin graafiseen muotoon.

Yksi pulssi on aina 0,1 kWh
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 18.10.15 - klo:00:26
taloLoggerin GPIO-moduulilla pystyy suoraan vain lukemaan eri IO-linjojen tiloja (päällä pois). Pulssilaskentaan se ei suoraan sovi. Yllä mainittu GPIO-counter on softa, jolla voi laskurihommaa tehdä ja sen muodostamasta lokitiedostosta saa taloLoggerin SHELL-moduulin avulla tuon laskuritiedon kantaan. Graafiksi sitten taloLoggerGraphilla.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: koowee - 19.10.15 - klo:13:16
Löytyisikö joltain vinkkiä mitä ja minne tarvitsisi tehdä, jotta saisi taloLoggerGraphin esittämän tiedon jaettua esimerkiksi kahdeksi eri sivuksi? Sivu 1 sisältäisi vaikka kuvan, missä näkyy kuvaan liittyvät arvot ja sivulla 2 olisi tarkemmat graafit. TaloLogger asennettu TaloLoggerPi paketista.

Edit: Homma ratkesi
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hahamala - 06.12.15 - klo:13:52
Onko kellään kokemuksia tai muuten tietoa miten Nibe SMS40 ja RS485 muunnin sietävät toisiaan. Voiko kytkeä rinnan vai vain yksi laite per väylä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 11.12.15 - klo:09:38
Seuraava virheilmoitus tulee php 5.4:lla (web-hotellissa käytettävä versio)

Parse error: syntax error, unexpected ';' in .... taloLoggerGraph/taloLoggerGraph_functions.inc(547) : eval()'d code on line 1

Mikä voisi olla korjaus? Php 5.1 pitäisi olla riittävä..?

Sain testattua, että php 5.5.30 ei ko. virhettä tule.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 11.12.15 - klo:12:04
Seuraava virheilmoitus tulee php 5.4:lla (web-hotellissa käytettävä versio)

Parse error: syntax error, unexpected ';' in .... taloLoggerGraph/taloLoggerGraph_functions.inc(547) : eval()'d code on line 1

Mikä voisi olla korjaus? Php 5.1 pitäisi olla riittävä..?

Sain testattua, että php 5.5.30 ei ko. virhettä tule.

Kyseisellä koodirivillä evaluoidaan STATE-tilamuuttujan tila konfiguraatiossa annetun lausekkeen perusteella. Mitä sinulla lukee siinä konfiguraatiotiedostossa tuossa STATE-tyyppisten arvojen totuuslausekkeissa? Nissä voi olla jotain sellaista, joka aiheuttaa virheen.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 11.12.15 - klo:21:49
Kyseisellä koodirivillä evaluoidaan STATE-tilamuuttujan tila konfiguraatiossa annetun lausekkeen perusteella. Mitä sinulla lukee siinä konfiguraatiotiedostossa tuossa STATE-tyyppisten arvojen totuuslausekkeissa? Nissä voi olla jotain sellaista, joka aiheuttaa virheen.
Kiitos vinkistä, johdatit virheellisen rivin luo.


Oli näin:

@SERIES = STATE:Tallipumppu:ILP ON:green:


Raspissa toimi kuitenkin lokaalisti ilman virheitä..?

Pitää olla:

@SERIES = STATE:Tallipumppu:ILP ON:green:VALUE% > 0

Nyt ei sivuston virhelogi enää täyty.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 12.12.15 - klo:23:54
@SERIES = STATE:Tallipumppu:ILP ON:green:VALUE% > 0

Pitää olla %VALUE%

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: karis - 05.02.16 - klo:19:54
parikin kyssäriä olis..

1. Mikä olisin helpoin tapa logata data softalta joka tulostaa 30sec välein dataa ja data on ns push dataa eli se tulee kun tulee ja lukija joutuu odottamaan sitä? regexp ei oikein sovi jos haluan pitää loggauksen muuten 120sec mutta haluan logata efegylta tulevam data 30sec välein?

Mietin että laitan logituksen tiedostoon ja lue siitä sit talologgerin shell/regexpillä ne tietokantaan mutta timestamp pitäis jotenkin säätää ettei talologger käytä oma timestamp vaan aikaleimaa silloin kun efergy puski lukeman. Tai sit teen oman python moduulin joka ajaa tuota c-softaa ja kirjaa arvot tietokantaan?


2. Miten fontin koko kasvatetaan kuvan päällä olevassa tekstissä?


3. Onko talologgerissa valmista loggeria kamstrupin multical 401 ja/tai danfoss comfort 301? tai onko kukaa säätänyt noitten loggausta talologgerille?


Näppärältä systeemiltä vaikuttaa vaikka alko jo oleen valinnan vaikeus kun koitti googlata vaihtoehtoha loggaukseen ja hallintaan.


edit. siis optisen portin kautta kamstrupin luku ja danfossin en edes tiedä mitä reikää pitkin siinä pääsee loggaan...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 05.02.16 - klo:22:05
minä luen taloLoggerilla 402 kkosta, näyttäis olevan samat liitännät, tässä linkki jos on apuja
http://korsteeni.blogspot.fi/
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: karis - 05.02.16 - klo:23:14
minä luen taloLoggerilla 402 kkosta, näyttäis olevan samat liitännät, tässä linkki jos on apuja
http://korsteeni.blogspot.fi/

joo sieltähän löytyykin ohjeet ihan talologgeria myöten. Minkälaiset diodit sulla on noissa? varsin yksinkertainen kaavio tolla sivulla verrattuna esim http://wiki.hal9k.dk/projects/kamstrup.

löysinkin 401 datasheetin ja siellä sanotaan että lähettämällä '/#1' ir portista tulee vastauksena "standard data 1" jossa oliskin about kaiki mitä tarttisin. Eli kaapelin tekoon/etsintään ja kokeileen.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.02.16 - klo:09:46
joo sieltähän löytyykin ohjeet ihan talologgeria myöten. Minkälaiset diodit sulla on noissa? varsin yksinkertainen kaavio tolla sivulla verrattuna esim http://wiki.hal9k.dk/projects/kamstrup.


luen kaapelilla (40m) sarjaportista, mottona minulla on, minkä voi vain piuhalla lukea, se piuhalla luetaan
tässä tapauksessa tuolla ei liene merkitystä kun optot siellä välissä kuitenkin
diodit, millä kokeilin ovat peräisin 'miljoonalaatikosta' tyypistä ei tietoakaan mutta hyvin toimivat. minulla on kamstrupissa modbus kortti missä optoerotettu sarjaliitäntä valmiina niin käytän sitä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 03.06.16 - klo:10:24
Oletus taloLoggerin sisäinen tietokantaschema ja MySQL. Komennot annetaan esim. mysql-komentorivityökalussa (komento mysql), jolla on otettu yhteys datat sisältävään kantaan. Tapoja on monia ja varmasti pystyisi yhdelläkin SQL-lauseella hoitamaan, mutta en lähde tässä tekemään asiasta kovin vaikeaa, siksi haetaan ensin ID ja sitten vasta poistetaan.

Haetaan poistettevan mittausposition id:
Koodia: [Valitse]
SELECT id, position_name FROM talo_positions;
Saadusta listasta valitaan se kokonaisluku, joka vastaa poistettavaa dataa. Seuraavassa postolauseessa merkitään tuota kokonaislukua xxx.

Esim1: Poistetaan kaikki position xxx mittausdata:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = xxx;
Esim2: Poistetaan kaikki position xxx mittausdata aikaväliltä 24.12.2013-26.12.2013:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = xxx AND time BETWEEN '2013-12-24 00:00:00' AND '2013-12-26 23:59:59';
Esim3: Jos olisi tiedossa useamman poistettavan position id (xxx, yyy ja zzz), niin voitaisiin poistaa niiden kaikkien data:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id IN (xxx, yyy, zzz);
Poistuuko rivi ja kaikki data jos poistaa talo_positions alta tietyn rivin?
Esim. talo_positions alta poistan rivin id 1 ulkolampo.

Olen yrittänyt siivota tietokantaa mutta tuntuu että vaikka mitä poistaa niin koko säilyy samana. Siksi epäilen että data on jäänyt tauluun ja olen poistanut vain "otsikon".
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.06.16 - klo:14:55
Poistuuko rivi ja kaikki data jos poistaa talo_positions alta tietyn rivin?
Esim. talo_positions alta poistan rivin id 1 ulkolampo.

Olen yrittänyt siivota tietokantaa mutta tuntuu että vaikka mitä poistaa niin koko säilyy samana. Siksi epäilen että data on jäänyt tauluun ja olen poistanut vain "otsikon".

Ei poistu.
Koodia: [Valitse]
talo_data-taulussa on edelleen se data sillä positiolla, vaikka sen position tunnistetta ei ole enää
Koodia: [Valitse]
talo_positions-taulussa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 03.06.16 - klo:15:09
Näin vähän arvelinkin, onko joku keino saada se positio selville poistamista varten?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.06.16 - klo:20:15
Näin vähän arvelinkin, onko joku keino saada se positio selville poistamista varten?

Seuraava palauttaa kaikki talo_data-taulussa olevat position-id:t:
Koodia: [Valitse]
SELECT DISTINCT position_id FROM talo_data;
Sitten voi verrata sitä positioihin taulussa talo_positions:
Koodia: [Valitse]
SELECT id FROM talo_positions;
Sitten jos nyt oletetaan, että vaikka positio-id 123 oli ensimmäisessa tulosteessa ja toisessa ei, niin talo_data-taulussa on dataa, jolla ei ole enää positiota talo_positions-taulussa. Nyt poistetaan kaikki position_id=123 oleva data talo_data-taulusta:
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id = 123;
Edit: Lisäys vielä, että toki voidaan poistaa sitten yhdellä monimutkaisemmalla komennolla kaikki sellaiset talo_data:n rivit, joille ei ole positiota (HUOM, jättämällä tuon NOT-sanan pois tuolta välistä lähtee sitten kaikki sellainen data kerralla talosta ja puutarhasta, jolla on positio, joten tarkkana):
Koodia: [Valitse]
DELETE FROM talo_data WHERE position_id NOT IN (SELECT id FROM talo_positions);
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 18.06.16 - klo:13:07
NIBERS485 käytössä ja nykyisessä kokoonpanossa Arduino lukee tiedot ja Talologger lukee ne UDP-moodissa. Ongelmana on, että voin lukea vain 20 tietuetta. Eli niitä jotka etukäteen määritän Nibe Modbus manager -ohjelmalla.

Jos tilaan USB-RS485 muuntimen ja käytän talologgerissa SERIEL-toimintoa, ilmeisesti voin lukea kaikki mahdolliset arvot?
Kuinkahan raspi sekoaa, tällä hetkellä raspissa on jo kiinni yksi samanlainen USB-RS485, joka juttelee Valloxin kanssa. Kuinka nuo listautuu dev-valikkoon ja kuinka osoitan talologgerille oikean muuntimen?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 22.06.16 - klo:09:16
Poistuuko rivi ja kaikki data jos poistaa talo_positions alta tietyn rivin?
Esim. talo_positions alta poistan rivin id 1 ulkolampo.

Olen yrittänyt siivota tietokantaa mutta tuntuu että vaikka mitä poistaa niin koko säilyy samana. Siksi epäilen että data on jäänyt tauluun ja olen poistanut vain "otsikon".

suosittelen käyttämään talologgerGraphin../docs/talo.db tyyppistä tietokantaa. se on enemmän kuin huomattavasti kevyempi vaihtoehto. minulla oli kanta jumissa aina muutaman kuukauden käytön jälkeen kun rivimäärä tuli milj. rivin pintaan mutta kun tein talukko tyyppisen kannan on mennyt oikuttelematta kolmisen vuotta
jos on 'vehkeissä' vääntöä, ei ongelmaa tietenkään ole
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 22.06.16 - klo:09:47
Tietokanta on mysql web-hotellissa, talologgerin omaa käsialaa.
Sainkin putsattua sitä 600 megan verran, kiitos olammille hyvistä ohjeista.
Ei ole mitään hajua montako riviä tietokannassa on, phpmyadmin näyttää joka kerta eri lukua rivimääräksi. Heittoa on monta kymmentä miljoonaa  ???
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 23.06.16 - klo:19:34
tästä nyt muistui mieleen ku yritin poistaa taulukko tietokannasta sarakkeita että ne ei oikeasti poistukaan vaan tietokanta piilottaa ne = ei pienene koko
en ole kokeillut jos muuttaa nimeä käykö samoin
joku tämän tietää jolla on pitkä parta eikä puhu mitään
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 27.06.16 - klo:01:19
Partamiehiä tai ei, tietokannoilla on syynsä siihen, että tiedostojen koot jäävät isoiksi datan poiston jälkeen. On niissä kuitenkin toiminteita, joilla operaattori voi sitten halutessaan niitä siivoilla, kun tietää että näin haluaa tehdä (ja esim. samalla tietoisesti poistaa mahdollisuuden rollbackiin).

Jos kyseessä on MySQL, niin komento taululle table:
Koodia: [Valitse]
OPTIMIZE TABLE tablepitäisi siivota rojua pois. Jos tämä ei tepsi, niin voi luoda uuden taulun samoilla tiedoilla ja poistaa vanhan tyyliin:
Koodia: [Valitse]
CREATE TABLE newtable LIKE oldtable;
INSERT INTO newtable SELECT * FROM oldtable;
RENAME TABLE oldtable TO tobedeleted, newtable TO oldtable;
DROP TABLE tobedeleted;

Ja sitten SQLite3:lla SQL-komento, joka tekee temput terävät koko tietokannalle:
Koodia: [Valitse]
VACUUM
PostgreSQL, joka imuroi roskat nimetystä taulusta table:
Koodia: [Valitse]
VACUUM FULL table
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 08.07.16 - klo:21:18
Nyt talologger juttelee seriel-moodilla Nibelle. Koitin laittaa tuon Arduinon rinnalle rs485-linjaan, että raspia boottaessa joku kuittaa aina NAK:t, mutta kun ovat molemmat linjalla niin raspi ei enää dataa jotka eivät ole tuossa valmiiksi määritettyjen joukossa. Mitenköhän tuota puukottaisi?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 11.07.16 - klo:22:42
Nyt talologger juttelee seriel-moodilla Nibelle. Koitin laittaa tuon Arduinon rinnalle rs485-linjaan, että raspia boottaessa joku kuittaa aina NAK:t, mutta kun ovat molemmat linjalla niin raspi ei enää dataa jotka eivät ole tuossa valmiiksi määritettyjen joukossa. Mitenköhän tuota puukottaisi?

Niin, olikos se nyt niin, että se pumppu on hätäisempi vekotin ja menee vikatilaan, jos bootin aikana kukaan ei ole juttelemassa sille ja siksi Arduino?

Olisko niin, että se Arduino karjahtelee sinne jotain sellaista väliin, joka keskeyttää sen tietokyselyn? Eli pitäisikö Arduinon tunnistaa ne tilanteet, joissa sen halutaan juttelevan jotain?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 14.07.16 - klo:22:27
Niin, olikos se nyt niin, että se pumppu on hätäisempi vekotin ja menee vikatilaan, jos bootin aikana kukaan ei ole juttelemassa sille ja siksi Arduino?

Olisko niin, että se Arduino karjahtelee sinne jotain sellaista väliin, joka keskeyttää sen tietokyselyn? Eli pitäisikö Arduinon tunnistaa ne tilanteet, joissa sen halutaan juttelevan jotain?
Jep, hätäisempi laite eli F1245 käytössä. Arduino ollut käytössä, ja pidän sitä vakaampana ja nopeampana starttaamaan kun raspi. Lisäksi nyt tietenkin raspi ja talologger hoitaa NAKit ja ACKit niin pelkkä raspin boottaaminen laittaa pumpun punaiseksi virheestä.

Arduinon kun saisi pelkästään rinnalle huutelemaan kuittaukset, tai en tiedä taipuisiko arduino myös tuohon, minkä vaan id:n kyselyyn Nythän se lähettää vain ne modbus managerilla asetetut 20kpl ja ne ei itselle tällä hetkellä riitä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 17.07.16 - klo:13:07
Haludaisin lukea true/false tilan joka löytyy  http: palvelimella teksti tiedostona.

Esim. 'Http://palvelin.ip/state.txt' (http://Http://palvelin.ip/state.txt')

Miten tämän voi tehdä talologgerilla?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 23.07.16 - klo:19:21
Koodia: [Valitse]
curl http://palvelin.ip/state.txtEsim. tuolla komennolla voi lukea sen tiedoston
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 24.07.16 - klo:23:01
Koodia: [Valitse]
curl http://palvelin.ip/state.txtEsim. tuolla komennolla voi lukea sen tiedoston

Kiitos. Miten saan sen tiedon talologgerille?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 25.07.16 - klo:12:15
Shell-modulilla ajat komentoa ja loput menee samalla tavalla kuin muillakin mittauksilla.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 02.08.16 - klo:18:38
mikähän olisi sopiva tapa siirtää varmuuskopio automatic /home/talo/data/talo.db johonkin serverille

ongelma ratkaistu
tällä sain toimimaan salasanan kanssa

sshpass -p "pass" rsync -alPvvz /home/talo/data/talo.db user@192.168.0.199:/home/
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hitachi - 26.08.16 - klo:20:44
Hei,

kuinkahan monta vuotta tuollainen perus Kingston 8Gb muistikortti kestää loggerissa? Huomasin tuossa että reiluun viikkoon ei ole data pilveen liikahtanut, enkä liioin saanut yhteyttä loggeri-raspiin. Eikä liioin bootannut virtakatkolla. Koitan nyt ottaa backupin tuosta kortista jos saisi jotain ulos..

Toimiva backup on jossain...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Timo Karhu - 26.08.16 - klo:20:57
Hei,

kuinkahan monta vuotta tuollainen perus Kingston 8Gb muistikortti kestää loggerissa? Huomasin tuossa että reiluun viikkoon ei ole data pilveen liikahtanut, enkä liioin saanut yhteyttä loggeri-raspiin. Eikä liioin bootannut virtakatkolla. Koitan nyt ottaa backupin tuosta kortista jos saisi jotain ulos..

Toimiva backup on jossain...
1,5v naputtaa omani nyt mutta viestisi pani miettimään varmistuksen merkitystä... Toivottavasti saat tavarat talteen!

[edit] ei perkules, olenko kommentoinut tällaista? No, se sitten lähti Kingstonien taivaaseen n. kk tämän kirjoituksen jälkeen.. mikään ei ole niin tyhmä kuin ihminen.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hitachi - 27.08.16 - klo:00:55
Ok, omituista, mutta ei sen väliä...

sain otettua kortista backupin USBIT ohjelmalla, formatoin kortin SD-Formatter ohjelmalla ja palautin backupin Usbit ohjelmalla. Kortti takas loggeri-raspiin ja boottasi normaalisti ja data kulkee taas.

On ehkä hyvä ottaa muistikortista backup, kun kaikki toimii. Tuo Usbit ohjelma on ok, Restoressa kannattaa laittaa optioneista täppä päälle, että "ignore size jotain..." niin ei urputa jos kortti on muka liian pieni. Tuo ohjelma kun ottaa sen backupin bitti bitiltä koko kortista, eli jos on 8GB kortti niin backup on sen about 8GB. Mutta jos palauta set 2GB kortille niin ohjelma herjaa imagen koosta. No, TaloLoggerin image kyllä mahtuu 2GB kortillekin, mutta jos käsivarastossa on 2GB kortteja, niin täppä pääälle,.

Kaikki toimii taas  ;) Tässä oli hiukan ÖÖÖÖÖ mitäs nyt kun ei ole pitkään aikaan tarvinnut säätää  :D
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Peca - 03.09.16 - klo:14:57
Sain TalologgerPi:n asennettua ja toimimaan 1-wire verkon kanssa, joka on yli 10 vuotta ollut käytössä LogTempin kanssa. Tietokanta on SQLitessä muistikortilla raspberryssä.  Nyt tarvis saada taloLoggerin tekemä sivu nettipalvelimelle, että sitä voi etänä tutkia. Miten se yksinkertaisimmillaan onnistuu? Olisko hyviä ideoita.

-Peca-
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 03.09.16 - klo:21:18
Sain TalologgerPi:n asennettua ja toimimaan 1-wire verkon kanssa, joka on yli 10 vuotta ollut käytössä LogTempin kanssa. Tietokanta on SQLitessä muistikortilla raspberryssä.  Nyt tarvis saada taloLoggerin tekemä sivu nettipalvelimelle, että sitä voi etänä tutkia. Miten se yksinkertaisimmillaan onnistuu? Olisko hyviä ideoita.

-Peca-
jos sinulla on sellainen nettiyhteys mistä pääsee tuvan puolelle niin eihän siinä tarvitse mitään, no jos jonkun domainin haluaa tai ip' llä suoraan raspille.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Peca - 04.09.16 - klo:06:11
Tuohan näyttää hyvältä. Kuinka se on nettiin toteutettu. Oletko avannut portin suoraan raspille?

Sinulla näyttää olevan Banana Pi. Toimiiko hyvin?

-Peca-
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 04.09.16 - klo:16:41
jos sinulla on sellainen nettiyhteys mistä pääsee tuvan puolelle niin eihän siinä tarvitse mitään, no jos jonkun domainin haluaa tai ip' llä suoraan raspille, minulla on tuossa vastaava testissä
http://korsteeni.ddns.net/talo/
Kiinnostaisi myös kovin seikkaperäiset ohjeet aloittelevalle loggaajalle, joilla olisi mahdollista tarkistaa lämpötilat tien päältä? Vaikka ihan vaan tuon kotiverkossa näkyvän pohjan siirtäminen nettiin?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 04.09.16 - klo:19:38
Kiinnostaisi myös kovin seikkaperäiset ohjeet aloittelevalle loggaajalle, joilla olisi mahdollista tarkistaa lämpötilat tien päältä? Vaikka ihan vaan tuon kotiverkossa näkyvän pohjan siirtäminen nettiin?

ei sitä pohjaa välttämättä tarvitse siirtää minnekään sieltä kotiverkosta (jos käyttää taloLoggeria), mennään vaan sinne kotiverkkoon katsomaan, portti auki reitittimestä, se on siinä, dy.fi käy tekemässä domainin, sekään ei ole välttämätöntä, en osaa yksinkertaisemmin sanoa
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 04.09.16 - klo:21:32
Kiinnostaisi myös kovin seikkaperäiset ohjeet aloittelevalle loggaajalle, joilla olisi mahdollista tarkistaa lämpötilat tien päältä? Vaikka ihan vaan tuon kotiverkossa näkyvän pohjan siirtäminen nettiin?

Ja joissakin reitittimissä, ainakin asuksissa, on dynamic dns. Eli reitittimen asetuksista saa tuon osoitteenkin. Sitten vaan ohjataan portti 80 raspin osoitteeseen, muita portteja ei kannata avata.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 05.09.16 - klo:09:37
Kiinnostaisi myös kovin seikkaperäiset ohjeet aloittelevalle loggaajalle, joilla olisi mahdollista tarkistaa lämpötilat tien päältä? Vaikka ihan vaan tuon kotiverkossa näkyvän pohjan siirtäminen nettiin?

seikkaperäisten ohjeiden antaminen on täysin mahdotonta jos ohjeiden pyytäjä ei kerro mitään tietoja liittymästä/laitteista

mikä liittymä?..kiinteä...mobiili....jos on vain joku vanha 3G mokkula kannettavassa ja raspi jollain, millä?, niin vaikeeta tulee
jos taasen kiinteä netti niin reittimestä  joku portti auki, minulla on 4 porttia, 4 laitetta joihin pääsee, vaihtelee, miten availen niitä
reittittimien dyndns'ät on yleensä maksullisia, kokeiluissa kannattaa alkuun käyttää ilmaisia dy.fi tai no-ip tai sitten suoraan ip'llä joka löytyy kun kirjoittaa selaimeen myip, niin vaihtoehtoja tulee mistä osoitteensa katsoo ja sen kun kirjoittaa sitten taas selaimeen, millä menee sinne raspille ja lisää kaksoispisteen : ja avatun portin sen ipn perään pääsee kattelemaan esim minulla esim 46.128.168.124:80
jos avattu portti on 80 niin yleensä menee ilman kaksoispistettä ja porttia kun tuo 80 on oletusportti http palvelimelle
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 06.09.16 - klo:18:10
Käytössä on RaspberryPi joka on yhteydessä laajakaistareitittimeen(DNA, Sagemcom F-3284DC) langattomasti.

Reitittimen asetuksista pitäisi ilmeisesti seuraaviin kohtiin asettaa IP:t kuntoon?

Local IP   ::
Local Start Port    0
Local End Port   0
External IP     ::
Protocol   TCP   
Enabled    Yes

Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi ~ $ ifconfig

wlan0  Link encap:Ethernet  HWaddr 30:5a:3a:5f:3b:b1
          inet addr:192.168.1.103  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:127 errors:0 dropped:2 overruns:0 frame:0
          TX packets:98 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:29327 (28.6 KiB)  TX bytes:16046 (15.6 KiB)

Tuo 192.168.1.103 on osoite josta siis pääsen kotiverkon selaimesta logit tarkastamaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.09.16 - klo:18:38
Käytössä on RaspberryPi joka on yhteydessä laajakaistareitittimeen(DNA, Sagemcom F-3284DC) langattomasti.

Reitittimen asetuksista pitäisi ilmeisesti seuraaviin kohtiin asettaa IP:t kuntoon?

Local IP   ::
Local Start Port    0
Local End Port   0
External IP     ::
Protocol   TCP   
Enabled    Yes

Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi ~ $ ifconfig

wlan0  Link encap:Ethernet  HWaddr 30:5a:3a:5f:3b:b1
          inet addr:192.168.1.103  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:127 errors:0 dropped:2 overruns:0 frame:0
          TX packets:98 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:29327 (28.6 KiB)  TX bytes:16046 (15.6 KiB)

Tuo 192.168.1.103 on osoite josta siis pääsen kotiverkon selaimesta logit tarkastamaan.

ainoastaan modeemiin tarvitsee muutoksia
kirjaudu modeemiin sisälle selaimella hallintasivuille 192.168.0.1 ohjeen mukaan tuo mutta tuon raspin mukaan voisi olla 0 tilalla 1,....kokeile
sitten sieltä purkista kohta firewall ja sieltä advanced ja forwarding kohtaan raspin ip ja portti 80
ohjekirjasta tarkemmin kun nuo valikot vaihtelee firmiksen mukaan
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 06.09.16 - klo:18:45
(https://s15.postimg.org/soh7khygn/port.jpg) (https://postimg.org/image/soh7khygn/)
Tuo siis reitittimen asetuksista.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.09.16 - klo:19:36
(https://s15.postimg.org/soh7khygn/port.jpg) (https://postimg.org/image/soh7khygn/)
Tuo siis reitittimen asetuksista.

kyllä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 06.09.16 - klo:20:10
kyllä
Tuohon laitoin Local IP:ksi ::192.168.1.103, mutta vieläkään ei ulkopuolisessa verkossa onnistu taloLoggerGraphin kuvaajien luku?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.09.16 - klo:20:30
Tuohon laitoin Local IP:ksi ::192.168.1.103, mutta vieläkään ei ulkopuolisessa verkossa onnistu taloLoggerGraphin kuvaajien luku?

noihin ...port kohtiin vaikka 80
jos valikossa on, niin laita tcp/udp, tcplläkin pitäis toimii
enabled on
ja alhaalta apply

sitten kaikki reitittimet ei toimi välttämättä samasta liittymästä netin kautta takaisin joten kokeile varmuudeksi vaikka kännykällä ilman wifiä tai kilauta kaverille joka kokeilee

jotkut reitittimet vaatii uudelleenkäynnistyksen, tuosta en tiedä, en ole koskaan nähnytkään, ehkä jollain käytössä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 07.09.16 - klo:20:30
ei tämä nyt elämää tärkeämpi asia ole mutta joku mättää kun rokissa näyttää ääkköset molemmilla mutta bananapi vain kun laittaa "View as server generated images"
olen muuttanut kaikki kolme fi- alkuista vaihtoehtoa bananassa, mutta......ei juymmarra.....
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 10.09.16 - klo:20:22
noihin ...port kohtiin vaikka 80
jos valikossa on, niin laita tcp/udp, tcplläkin pitäis toimii
enabled on
ja alhaalta apply

sitten kaikki reitittimet ei toimi välttämättä samasta liittymästä netin kautta takaisin joten kokeile varmuudeksi vaikka kännykällä ilman wifiä tai kilauta kaverille joka kokeilee

jotkut reitittimet vaatii uudelleenkäynnistyksen, tuosta en tiedä, en ole koskaan nähnytkään, ehkä jollain käytössä
Näiden apujen jälkeen sain homman toimimaan, mutta nyt illalla osoite xx.xx.xxx.xx/talo/ antaa herjan
Not Found

The requested URL /talo/ was not found on this server.

Mistäs ratkaisua penkomaan sitten? Yritin jo laitteiden bootilla, ei apua.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: hitachi - 11.09.16 - klo:00:41
Oisko uklkoinen IP vaihtunut? Käväseppä www.whatismyip.com (http://www.whatismyip.com) ja kokeile IP:lla mikä tuolta löytyy.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 11.09.16 - klo:06:09
Oisko uklkoinen IP vaihtunut? Käväseppä www.whatismyip.com (http://www.whatismyip.com) ja kokeile IP:lla mikä tuolta löytyy.
Muistaakseni vilkaisin eilen IP:n pysyneen samana, täytyy tarkistaa uudemman kerran kun pääsen kotiin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 11.09.16 - klo:10:24
käy esimerkiksi dy.fi tekemässä domaini ja lataa

Koodia: [Valitse]
# apt-get install ddclient
# nano /etc/ddclient.conf

ja sinne seuraava rimpsu

protocol=dyndns2
server=dy.fi
login=your_username
password=your_password
your_domain.com  //tähän se oma domaini
         


ja vielä käynnistä palvelu uudelleen
Koodia: [Valitse]
# service ddclient restart
päivittyy automaattisesti jos/kun ip vaihtuu
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: James - 12.09.16 - klo:10:52
Palomuurista johtui ilmeisesti tuo "blackout", sen asetuksia muuttamalla (+jollan ohjeilla) sain logit verkkoon: http://talolog.dy.fi/talo/?date=&period=24 (http://talolog.dy.fi/talo/?date=&period=24)
Toivottavasti pysyisi nyt pystyssä.

Kiitos avusta!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 02.10.16 - klo:20:33
Tarvitsisin hieman apua järjestelmän käynnistykseen. Minulla on Ubuntu 16.04.1 LTS versio serverinä ja yritän MYSQL tietokantaan tallennusta. Saan seuraavan ilmoituksen kun käynnistän talologgerin.

02.10.2016 20:29:20: Starting taloLogger.py (v1.7h).
02.10.2016 20:29:20: Initialized module DUMMY
02.10.2016 20:29:20: MYSQLDB: ERROR: Error loading database module MySQLdb
02.10.2016 20:29:20: ERROR: Error initializing module MYSQLDB: DBStore: Error loading databse module MySQLdb

Web sivu kyllä löytää ja pääsee tietokantaan. Ajatuksia...?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: k113635 - 02.10.16 - klo:20:47
02.10.2016 20:29:20: MYSQLDB: ERROR: Error loading database module MySQLdb
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install python-mysqldb
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 02.10.16 - klo:20:56
Kiitos, näin sitä tulee sokeaksi perusasioille kun on ollut raspille kaikki niin hyvin tehty asennuspaketissa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 08.10.16 - klo:09:03
Olen saanut nyt srverin muuten pystyyn ja tallentmaan mutta kuvien piirto ei onnistu. Serverinä on uusin ubuntu server ja sen myötä uusin php7. Raspilla kaikki confit toimii.
Ongelma 1:
Ääkköset ei näy Java pyynnöllä, kuvat muuten ok.

Ongelma 2:

Uusimmalla jpgraph versiolla 4.0.1 ei kuvat piirry oikein, muuten ok.

Ongelma 3:

Jos laitan taloLoggerGraph.conffiin STATE pyynnön aktiiviseksi  mitään ei piirry web-sivulle.

Olisiko ajatuksia?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 21.10.16 - klo:13:40
Terve tietäjät.

Kokemuksia talologgerin modbus moduulista?

Eli yritän lukea talologgerilla siemensin s7-1200 logiikkaa. Sieltä pitäisi saada näin alkuun lämpötila- ja kosteustieto kaivettua modbusin avulla ulos. S7 Modbus serverinä on saatu pyörimään ja testattu 2 eri client ohjelmalla toimivaksi.

taloLogger.conf sisältää rivit:
Koodia: [Valitse]
@DATASOURCE=MODBUS:MODBUS
MODBUS:TYPE = TCP
MODBUS:HOSTNAME = 192.168.1.100
MODBUS:TCPPORT = 502
MODBUS:RESPONSETIMEOUT = 2.0

@MODBUS:HOLDINGREGISTER=olohuonete:1:40002:INT16:1
@MODBUS:HOLDINGREGISTER=olohuonerh:1:40003:INT16:1
@MEASURE = olohuonete:MODBUS.olohuonete
@MEASURE = olohuonerh:MODBUS.olohuonerh

Mutta taloLogger.log sanoo näin:
Koodia: [Valitse]
21.10.2016 13:32:00: ModbusClient: ERROR: Invalid response data: Exception in functioncode
21.10.2016 13:32:00: MODBUS: ERROR: Modbus query results do not contain value for unitid 1 address 40002
21.10.2016 13:32:00: MODBUS: ERROR: Modbus query results do not contain value for unitid 1 address 40003

Eikös holdingregisterien lukuun pidä käyttää funktiokoodia 3? Ja mitä koodia talologgerin moduuli käyttää? Tässäkö ongelma?
Vai lähettääkö s7 erikoisia vastauksia mitä talologgeri ymmärrä?

T:Miika
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 21.10.16 - klo:17:06
Terve tietäjät.

Kokemuksia talologgerin modbus moduulista?

Eli yritän lukea talologgerilla siemensin s7-1200 logiikkaa. Sieltä pitäisi saada näin alkuun lämpötila- ja kosteustieto kaivettua modbusin avulla ulos. S7 Modbus serverinä on saatu pyörimään ja testattu 2 eri client ohjelmalla toimivaksi.

taloLogger.conf sisältää rivit:
Koodia: [Valitse]
@DATASOURCE=MODBUS:MODBUS
MODBUS:TYPE = TCP
MODBUS:HOSTNAME = 192.168.1.100
MODBUS:TCPPORT = 502
MODBUS:RESPONSETIMEOUT = 2.0

@MODBUS:HOLDINGREGISTER=olohuonete:1:40002:INT16:1
@MODBUS:HOLDINGREGISTER=olohuonerh:1:40003:INT16:1
@MEASURE = olohuonete:MODBUS.olohuonete
@MEASURE = olohuonerh:MODBUS.olohuonerh

Mutta taloLogger.log sanoo näin:
Koodia: [Valitse]
21.10.2016 13:32:00: ModbusClient: ERROR: Invalid response data: Exception in functioncode
21.10.2016 13:32:00: MODBUS: ERROR: Modbus query results do not contain value for unitid 1 address 40002
21.10.2016 13:32:00: MODBUS: ERROR: Modbus query results do not contain value for unitid 1 address 40003

Eikös holdingregisterien lukuun pidä käyttää funktiokoodia 3? Ja mitä koodia talologgerin moduuli käyttää? Tässäkö ongelma?
Vai lähettääkö s7 erikoisia vastauksia mitä talologgeri ymmärrä?

T:Miika
ei kyllä lähtenyt täälläkään toimimaan tuo sama setuppi...s7-1200 tuntuu muuten toimivan modbusTCP:llä sekä serverinä ja clientinä kun sitä aikoinaan lämpöpalikalla ja testi clienteillä koittelin, vähän samalla tappaa kuin sinäkin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 21.10.16 - klo:18:34
Lisää testiä client ohjelmalla "Simply Modbus TCP Client 8.0.4".

Hakemalla funktiokoodilla 3 ja osotteella 40001 yhden rekisterin homma toimii hienosti. Vaan kun näppää päälle "2 byte ID" niin vastaus on "Exeption Response: 03 = Illegal Data Value". Pieni guugletus ja talologgerin modbus moduulin tarkastelun jälkeen kyse mahtaa olla ns.  MBAP Headerista:
Lainaus
MBAP Header

A new 7-byte header called the MBAP header (Modbus Application Header) is added to the start of the message.  This header has the following data:
Transaction Identifier: 2 bytes set by the Client to uniquely identify each request. These bytes are echoed by the Server since its responses may not be received in the same order as the requests.

Protocol Identifier: 2 bytes set by the Client, always = 00 00
Length:  2 bytes identifying the number of bytes in the message to follow.
Unit Identifier: 1 byte set by the Client and echoed by the Server for identification of a remote slave connected on a serial line or on other buses.

S7 ei siis ymmärrä tätä 2 byte identtiä?
Ja talologgerin vikailmotus "ModbusClient: ERROR: Invalid response data: Exception in functioncode" on sama kuin simply modbusin ""Exeption Response: 03 = Illegal Data Value"?

Mites tämä puukotetaan pois talologgerin koodista?

T:Miika


Edit:

Tässä hex rimpsut ensin onnistuneesta kyselystä ja sen jälkeen epäonnistuneesta "2 byte ID" pyynnöstä:
Koodia: [Valitse]
2016/10/21 19:54:29  >>> 00 01 00 00 00 06 01 03 00 00 00 01
2016/10/21 19:54:29  < 00 01 00 00 00 05 01 03 02 00 00

2016/10/21 19:54:35  >>> 00 02 00 00 00 07 00 01 03 00 00 00 01
2016/10/21 19:54:36  < 00 02 00 00 00 03 00 81 03
Exception Response
03 = Illegal Data Value

Edit2:

Taisi olla huuhaa tuo minun MBAP header homma. Taitaa olla selitys sille miten RTU muuttuu TCP:ksi.

Kokeilin nyt laittaa pöytäkoneelle Modbus serverin ja yhistellä talologgeria siihen. Ei toimi sekään. Seuraavaksi serverin asetuksista "Ignore Unit ID" niin sen jälkeen homma rupesi pelaamaan ja talologgerin näyttää arvot niinku pitää.

Eli ongelma on siis tosiaan talologgerissa ja Unit ID:n lähetyksessä. Täytyy vielä yrittää löytää S7 konffista sama ignore unit id täppi niin sitten ei ois ongelmaa ollenkaan. :)

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 23.10.16 - klo:22:37
Joo sano rengit päissään.

Jollahi onnekantamoisella lähti modbus pelittämään. Koitin suutuspäissäni tutkia ja mulkkailla /utils/modbus.py tiedostoa ja rikkihän se meni vaikka kaikki muka palautin ennalleen. Tämän jälkeen otin kopion taloLogger_v1.7h.zip:istä ja purin sen omalle ftp palvelimelle. Vanha tiedoston nimesin modbus.py.old ja kopsasin uuden ftp:n kautta tilalle. En hädissäni tarkistanu edes tiedostojen oikeuksia yms. Testiksi sitten toinen talologgeri pyörimään minimaalisella konffiksella ilman logitusta ja tadaa... se toimii! Tämä sammuksiin ja koko ajan taustalla pyörivään talologgeriin uudet asetukset rego600 rinnalle ja homma toimii edelleen! Nyt näkyy siis graafissa S7:sta kaapattu olohuoneen lämpötila.

Tein vielä tarkistuslogia pöytäkoneen modbus serverin kanssa. Nyt talologgerin lähettämän pyynnön PDU:n pituus on 06 byteä niinku pitää ja unitID on 01 eikä 00 01.

Koodia: [Valitse]
00 01 00 00 00 06 01 03 00 00 00 01
00 01 00 00 00 05 01 03 02 00 00

Ja vielä selvennyksenä että kyseessä on raspi 2 puhtaalla raspbian+talologgerpi asennusskriptillä tehtynä. Muistaakseni kesäkuussa viritelty ekan kerran toimintaan.

Onkos vielä käyttäjällä Roori S7 ja talologgeri käytössä? Pystytkö testaamaan ja toistamaan tämmösen tilanteen? Ettei tämä ole vaan joku muu minun näppäilemä vahinko :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Roori - 23.10.16 - klo:23:56
Ei ole vermeet pyörimässä, siis kumpikaan loggeri ja s7...ovatten odotuslistalla. Testailin vaan jos laittaisin mutta se jäi sitten laakereilleen ku ei pelittänyt ja muutenkin ei oikein ole ehtinyt paneutua. Josko kun tulee tuo v14 tosta softasta heräis innostus.  8)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 24.10.16 - klo:00:49
No eikös tia portalista jo 14 löyvy?  ;)

Mulla oisi seuraavana listalla valloxin rs485 väylän tutkiminen josko sen sais talologgerille tietoja antamaan. Tai s7 perään. Tässä on vähän kotiautomaatio karannu lapasesta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 24.10.16 - klo:18:22
Ongelma 1:
Ääkköset ei näy Java pyynnöllä, kuvat muuten ok.

Ongelma 2:

Uusimmalla jpgraph versiolla 4.0.1 ei kuvat piirry oikein, muuten ok.

Ongelma 3:

Jos laitan taloLoggerGraph.conffiin STATE pyynnön aktiiviseksi  mitään ei piirry web-sivulle.

Olisiko ajatuksia?

O1: Konfiguraatiotiedoston (taloLoggerGraph.conf) merkistö on väärä vs. merkistö, jolla PHP ympäristössäsi on asetettu toimimaan tällä hetkellä.

O2: TaloLoggerGraph toimii jpgraphin versiolla 3.0.7. Tuki 4.0.1 vaatinee ilmeisesti jatkokehitystä.

O3: Tuleeko PHP:n virhelokiin tai palautettavalle sivulle jotain virheilmoitusta, kun aktivoit STATE-tyyppisen konfiguraatiorivin? Tuosta kuvasta näkyy vähän huonosti, mutta näyttäisi, että sinulla pitäisi olla vastuson-niminen tieto kannassa, jonka tilaa sitten tarkastellaan (onko isompi kuin 0 vai ei). Koita jollain perusvärillä (vaikka black ensin), jos tuo värinimi on väärä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 24.10.16 - klo:18:44
Eli ongelma on siis tosiaan talologgerissa ja Unit ID:n lähetyksessä. Täytyy vielä yrittää löytää S7 konffista sama ignore unit id täppi niin sitten ei ois ongelmaa ollenkaan. :)

Tutkiskelin tuota kuvaustasi yllä sekä taloLoggerin koodia. En usko, että taloLogger lähettää missään tilanteessa 2-byten unit id:tä. Toisaalla ilmeisesti lähti toimimaan, kun disabloit serveripäästä unitid-tarkistuksen kokonaan? Voisiko olla, että unitid:n pitäisi olla sinun setupissa jotain muuta kuin tuo konfiguraatiossa käyttämäsi 1?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 24.10.16 - klo:20:40
Tosiaan pöytäkoneelle mb serveri pystyyn ja liikenne tarkkailuun. Alkuun talologgeri lähetti aina ylimääräsen 00 byten. Muistaakseni conffissa kokeilin unitid:nä 0, 1,10 ,255 ja 300. Tuo 300 meni selkeesti 2 byte id:n puolelle. Jos se S7 olis todellisen 2 byten tajunnu mutta ei. Voiko joku olematon näppäilyvirhe conffissa tehä moisen sekaannuksen? Kummalliselta kuulostaa kun Roorilla aikoinaan samat oireet eikä saanu pelaamaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 24.10.16 - klo:21:38
Tosiaan pöytäkoneelle mb serveri pystyyn ja liikenne tarkkailuun. Alkuun talologgeri lähetti aina ylimääräsen 00 byten. Muistaakseni conffissa kokeilin unitid:nä 0, 1,10 ,255 ja 300. Tuo 300 meni selkeesti 2 byte id:n puolelle. Jos se S7 olis todellisen 2 byten tajunnu mutta ei. Voiko joku olematon näppäilyvirhe conffissa tehä moisen sekaannuksen? Kummalliselta kuulostaa kun Roorilla aikoinaan samat oireet eikä saanu pelaamaan.

Ok. Edelleen koodista katsottuna en keksi miten siihen MBAP-headeriin voisi tulla kaksi tavua unitid:stä. Jos kuitenkin saat tämän toistettua ja lokista todistettua, niin mielellään tutkitaan asiaa lisää mm. laittamalla taloLoggerin ModbusTCP-koodiin lisää lokitusta. Voi olla, että silloin tuossa on jokin bugi, jota en nyt heti kuitenkaan näe, että miten olisi mahdollinen.

Jos unitID:ksi laittaa 300, niin taloLogger ei lähetä mitään ja lokiin pitäisi tulla virheilmoitus

  ERROR: Invalid modbus parameters for functionCode 0x03: Invalid unitID
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 26.10.16 - klo:17:54
O1: Konfiguraatiotiedoston (taloLoggerGraph.conf) merkistö on väärä vs. merkistö, jolla PHP ympäristössäsi on asetettu toimimaan tällä hetkellä.

O2: TaloLoggerGraph toimii jpgraphin versiolla 3.0.7. Tuki 4.0.1 vaatinee ilmeisesti jatkokehitystä.

O3: Tuleeko PHP:n virhelokiin tai palautettavalle sivulle jotain virheilmoitusta, kun aktivoit STATE-tyyppisen konfiguraatiorivin? Tuosta kuvasta näkyy vähän huonosti, mutta näyttäisi, että sinulla pitäisi olla vastuson-niminen tieto kannassa, jonka tilaa sitten tarkastellaan (onko isompi kuin 0 vai ei). Koita jollain perusvärillä (vaikka black ensin), jos tuo värinimi on väärä.

O1: OK.

O3: Pyydettävä websivu jää valkoiseksi. Virhekoodi joka tulee lokiin on,
PHP Parse error:  syntax error, unexpected '%' in /var/www/html/taloLoggerGraph_functions.inc(581) : eval()'d code on line 1, referer: http://192.168.0.4/
Raspin versiolla kaikki toimii, conffi jota yritän käyttää on suora kopio raspissa toimivasta versiosta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 26.10.16 - klo:21:08
O3: Pyydettävä websivu jää valkoiseksi. Virhekoodi joka tulee lokiin on,
PHP Parse error:  syntax error, unexpected '%' in /var/www/html/taloLoggerGraph_functions.inc(581) : eval()'d code on line 1, referer: http://192.168.0.4/
Raspin versiolla kaikki toimii, conffi jota yritän käyttää on suora kopio raspissa toimivasta versiosta.

Koitapa muuttaa "%value%" muotoon "%VALUE%". Uskoisin, että alkaa toimimaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 27.10.16 - klo:17:35
Koitapa muuttaa "%value%" muotoon "%VALUE%". Uskoisin, että alkaa toimimaan.

Auttoi, kiitos.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 30.10.16 - klo:10:15
Ensimmäinen virhe tuossa aikaisemmin näkyvässä konffissa on tuo rekisterin osote 40002 ja40003. Loggeri osaa ite laittaa offsetin kun pyytää holdinregisteriä niin osotteeksi tarvii vain esim. 1 tai 2. Tällä selittyy ainakin osa virheistä. Mutta tämä ropleema ei ohitu näppäämällä ignore unitID. Eli kokonaisuudessaan en pysty tilannetta toistamaan ainakaan tällä erää. Jos tulevaisuudessa tulee tilanne että raspille pitää tehdä uudet asennukset niin sitten kokeillaan uudestaan ellei roori innostu ennen sitä.

Sitten seuraava kysymys. Onko mahoton homma saada talologgeri kirjottamaan muutama holdinregisteri ja coilstate serverille modbusin kautta?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 30.10.16 - klo:18:59
Sitten seuraava kysymys. Onko mahoton homma saada talologgeri kirjottamaan muutama holdinregisteri ja coilstate serverille modbusin kautta?

Koska modbus-kirjastossa ei tuota kirjoitusta ole toteutettu, niin out-of-the-box ei onnistu. Vaatisi koodausta. Pääosin toiminnallisuuden tarvitsemat apufunktiot on jo olemassa, joten kosmisen vaikeaa niiden tekeminen ei olisi. Testaaminen on aina se vaikeampi sitten.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 01.11.16 - klo:08:53
Tutkin asiaa lisää ja jonkunlainen pyyttonikirjasto löyty jonka avulla se kirjotus onnistuu. Saan varmasti sen verran koodailtua että teen erillisen skriptin. Ekana tulee mieleen että talologgeri kirjottasi muun toiminnan ohessa halutut arvot erilliseen tiedostoon ja tämä skripti veisi ne sieltä modbus serverille. Skriptin ajo esim. loggerin kautta aina logituskierron päätteeksi.

Vielä lisää kysymyksiä: Vallox IV koneen logitus todo-listan perälle?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.11.16 - klo:12:26
Tutkin asiaa lisää ja jonkunlainen pyyttonikirjasto löyty jonka avulla se kirjotus onnistuu. Saan varmasti sen verran koodailtua että teen erillisen skriptin. Ekana tulee mieleen että talologgeri kirjottasi muun toiminnan ohessa halutut arvot erilliseen tiedostoon ja tämä skripti veisi ne sieltä modbus serverille. Skriptin ajo esim. loggerin kautta aina logituskierron päätteeksi.

Vielä lisää kysymyksiä: Vallox IV koneen logitus todo-listan perälle?

Voitko avata/kuvata tuota käyttötapausta tarkemmin. Eli minkälaista toiminnallisuutta tavoittelet?

Vallox on TODO-listan keskivaiheilla tällä hetkellä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: MikkeSti - 01.11.16 - klo:13:44
Maalämpöpumppuna meillä on vanha IVT Greenline HT+ C. Vuosi takaperin valmistuneessa remontissa vanha patterilämmitys korvattiin roth:in lattialämmityksellä. Alkukesästä virittelin raspi+talologger paketin lämpötilojen seurantaan ja helpottamaan pumpun säätöä. Sitten kyllästyin malliston halvimpaan termari+toimilaite yhdistelmään ja päätin rakentaa niiden tilalle parilla siemensin logolla ja s7:lla kunnolla muokattavan lämmityksensäädön. Tähän vielä ynnätään valloxin iv-kone joka sitten yhdistetään raspiin usb-rs485 palikalla. Raspi ja talologgeri on tässä tilanteessa kaikkia yhdistävä aparaatti. Ja toiminnallisuudesta esimerkki: Mlp:n käyntitieto viedään s7:lle loggerin ja modbusin avulla joka osaltaan märittäisi lämmitysveden kiertoa.

Joko alkaa taloLogger muuttumaan liikaa "taloScada":ksi? :)

Mukava uutinen tuo vallox ja TODO-lista.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.11.16 - klo:19:23
Tuo komentojen suorittaminen lokituskierroksen päätteeksi on varmaan ihan OK Swiss Army Knife -toiminto, jonka voin pistää tuonne TODO-listalle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: k113635 - 01.11.16 - klo:20:11
Mukava uutinen tuo vallox ja TODO-lista.
Tein itse viime talvena vallox lokitukset talologgerin kautta pikkaisen oikaisten:
Python skripti luki RS485 adapterilta valloxin näytölleen lähettämät tiedot ja kirjoitti ne filesysteemiin owfs:sää muistuttaviin polkuihin.
talologger:ia huijattiin että nuo valloxin datafileet ovat OWFS mittapisteitä ja ne menivät sieltä nätisti kantoihin.

En halunnut sekoittaa talologgerin mittauslooppia, koska valloxia täytyi jossain tilanteessa kuunnella pitkäänkin (+15s) ennen kuin sain sieltä väylältä kaikki haluamani tiedot, samoin kuittausten kanssa pitää olla hieman tarkkana ettei vallox mene vikatilaan.

Oli mulla siellä lokitusten lisänä hetken aikaa oma saunatonttu.py viritys joka automaagisesti hoiti saunan jälkeisen tuulettelun, mutta tuon toimintaan saattaminen ympärivuotisesti tuntui liian hankalalta, joten ei ole enää käytössä.

Suurin hyöty oikeastaan tuosta mun mielestä oli se että väylältä saa Valloxin lämpötilatiedot hieman paremmalla tarkkuudella kuin näytöltä, jossa näkyy vain kokonaisluvut.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: kolkaari - 07.11.16 - klo:00:16
Kannattaako taloLoggeria alkaa rakentelemaan Oilon Mh9 pumpun kylkeen?
Ymmärsinkö että rakennetaan erillisillä antureilla vai saako Siemensin ohjaimelta suoraan ryöstettyä pumpun antureiden tiedot?
pahisen lyhyttä pätkää tuntuu käyvän joten mielenkiinto heräsi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 11.11.16 - klo:12:56
Ajoittain talologger kyykähtää ja tällöin myös Nibe-moduuli ei toimi. Täten Nibe menee vikatilaan kun viestiä ei kulje.

Millä käskyllä saisin raspin boottaamaan, jos havitaan, että esim. ACK/NAK viestit eivät liiku? Saisiko crontabilla jonkun seurannan?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 11.11.16 - klo:13:34
Ajoittain talologger kyykähtää ja tällöin myös Nibe-moduuli ei toimi. Täten Nibe menee vikatilaan kun viestiä ei kulje.

Millä käskyllä saisin raspin boottaamaan, jos havitaan, että esim. ACK/NAK viestit eivät liiku? Saisiko crontabilla jonkun seurannan?

TaloLoggerin kyykähtäminen ei ole sille "normaalia" toimintaa enkä ole omassa käytössä törmännyt tai muiden kuullut isommin valittavan. Jos ja ilmeisesti myös kun näin kuitenkin sinun setupissa tapahtuu, niin vika saattaa olla taloLoggerin Nibe-moduulissa. Pitää hieman katsella sitä sillä silmällä, jos löytyisi syy lukkotilalle.

Tuleeko taloLoggerin lokiin jotain erityistä silloin kun tällainen jumitila alkaa tai kun se on päällä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 11.11.16 - klo:13:47
TaloLoggerin kyykähtäminen ei ole sille "normaalia" toimintaa enkä ole omassa käytössä törmännyt tai muiden kuullut isommin valittavan. Jos ja ilmeisesti myös kun näin kuitenkin sinun setupissa tapahtuu, niin vika saattaa olla taloLoggerin Nibe-moduulissa. Pitää hieman katsella sitä sillä silmällä, jos löytyisi syy lukkotilalle.

Tuleeko taloLoggerin lokiin jotain erityistä silloin kun tällainen jumitila alkaa tai kun se on päällä?
Arvelen samaa, että vika saattaa olla Nibe-moduulissa, tarkemmin RS485:sta käyttäessä. Vastaavaa jumahtamista en havainnut UDP-tapaa käyttäessä. Olen siis siirtynyt käyttämään kokonaan Raspberryä ja jätin arduinon Niben perästä pois, koska tarvitsen Nibestä enemmän tietoa kuin 20-rekisteriä. Ilmeisesti Arduinoa ei saa viritettyä hakemaan haluamiaan +20kpl id:tä..?

RS485-systeemi on ollut käytössä elokuusta, tämä jumitila on ehkä neljäs tai viides kerta. Syöttö raspille  on akun takana, joten jännitteenkin pitäisi olla tasaista.
Voin katsoa myöhemmin, onko logeihin tullut mitään. En kyllä muista mitä olin määrittänyt logien confauksessa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 11.11.16 - klo:14:30
..Ilmeisesti Arduinoa ei saa viritettyä hakemaan haluamiaan +20kpl id:tä..?
...

minulla arduino haki 31 eri arvoa kamstrupista, nyt saman tekee rocki pythonilla, molemmat 'jalostin' taloLoggerilla
tuolla taitaa olla se minun sciptin pätkä vielä arduinollekin http://korsteeni.blogspot.fi/
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 11.11.16 - klo:14:55
minulla arduino haki 31 eri arvoa kamstrupista, nyt saman tekee rocki pythonilla, molemmat 'jalostin' taloLoggerilla
tuolla taitaa olla se minun sciptin pätkä vielä arduinollekin http://korsteeni.blogspot.fi/
Varmasti tuon NibenGW:kin saisi muokattua vastaavaksi. Mutta tuon osalta on peukalo kämmenellä... Olisi kyllä tarpeellinen, esim. raspia/talologgeria saisi rauhassa boottailla eikä Nibe menisi vikatilaan, kun Arduino palvelee pelkästää sitä.

Täällä Paulin tekemä pätkä: https://github.com/openhab/openhab/blob/master/bundles/binding/org.openhab.binding.nibeheatpump/NibeGW/NibeGW.ino
Tuo siis poimii Nibelle määritetyt max. 20 parametria. Nuo parametrit määritetään Nibe ModBus -ohjelmalla USB-tikulla.
https://github.com/openhab/openhab/wiki/Nibe-Heat-Pump-Binding
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 11.11.16 - klo:17:04
Löytyykö Raspianin logit minkä polun takaa.

Talologgerissa valitettavasti
CONSOLE_LOGGING = true
VERBOSE_LOGGING = false
DAEMON_MODE = false

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 11.11.16 - klo:18:17
Löytyykö Raspianin logit minkä polun takaa.

Talologgerissa valitettavasti
CONSOLE_LOGGING = true
VERBOSE_LOGGING = false
DAEMON_MODE = false

Jos se on taloLoggerPi-asennus, niin lokit ovat /home/talo/log (tai logs, en nyt muista heti suoraan)-hakemistossa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 17.11.16 - klo:22:30
Taas olisin apua vailla kun ei vaa ymmärrä.

Olen yrittänyt laittaa shell module osaan websivulta haun siinä onnistumatta.

KOSTEUS1:LOCATION = /usr/bin/wget

KOSTEUS1:PARAMETERS = 192.168.0.141/humidity_num  -q -O -

@KOSTEUS1:REGEXP = ^(?P<value>[0-9]+)\s*$

vastaukseksi sivun kyselyyn tulee vain numeroita 0.0 - 99.9.

Käskyillä  content=$(wget 192.168.0.141/humidity -q -O -) ja  echo $content saan luvun terminaalilla.



Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.11.16 - klo:23:39
Taas olisin apua vailla kun ei vaa ymmärrä.

Olen yrittänyt laittaa shell module osaan websivulta haun siinä onnistumatta.

@KOSTEUS1:REGEXP = ^(?P<value>[0-9]+)\s*$

vastaukseksi sivun kyselyyn tulee vain numeroita 0.0 - 99.9.

Nopeasti katsottuna, jos luvussasi "tulee vain numeroita" ja siinä on desimaalipiste välissä, niin teknisesti tietokoneen mielestä siinä ei tule vain numeroita. Eli olisiko tuollainen regulaariekspressio toimiva?

Koodia: [Valitse]
@KOSTEUS1:REGEXP = ^\s*(?P<value>[0-9\.]+)\s*$

ja tietysi sitten vielä mittausrivi

Koodia: [Valitse]
@MEASURE = kosteus:KOSTEUS1.value
Edit/Lisäys:

Tuollaisessa yksinkertaisessa tapauksessa, jossa oikeastaan mistään vaikeammasta tulosteesta ei tarvitse tuota arvoa kaivaa, niin kelpaisi varmaan tämäkin:

Koodia: [Valitse]
@KOSTEUS1:REGEXP = (?P<value>[^\s]+)
Ottaa ensimmäisen ryhmän tavaraa, joka ei ole tyhjiä merkkejä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 27.11.16 - klo:22:26
Arvelen samaa, että vika saattaa olla Nibe-moduulissa, tarkemmin RS485:sta käyttäessä. Vastaavaa jumahtamista en havainnut UDP-tapaa käyttäessä. Olen siis siirtynyt käyttämään kokonaan Raspberryä ja jätin arduinon Niben perästä pois, koska tarvitsen Nibestä enemmän tietoa kuin 20-rekisteriä. Ilmeisesti Arduinoa ei saa viritettyä hakemaan haluamiaan +20kpl id:tä..?

RS485-systeemi on ollut käytössä elokuusta, tämä jumitila on ehkä neljäs tai viides kerta. Syöttö raspille  on akun takana, joten jännitteenkin pitäisi olla tasaista.
Voin katsoa myöhemmin, onko logeihin tullut mitään. En kyllä muista mitä olin määrittänyt logien confauksessa.

Tuijottelin tuota Nibe-koodia. Ainoat lukkotilamahdollisuudet mitä nyt tarkastellessa havaitsin liittyvät mahdolliseen johonkin odottamattomaan/ennaltanäkemättömään virhetilanteeseen, joka aiheuttaisi tuossa koodissa poikkeuksen ja datankäsittelylukot jäisivät jotenkin varatuiksi (monisäikeisen koodin ihanuuksia). Voisin tehdä tuohon koodiin paremmaksi tuota virheenkäsittelyä, joka ehkä paremmin takaisi, että lopulta se lukko vapautuu - myös virhetilanteissa. Olisiko noblella mahdollisuus testata tuota uutta versiota ennenkuin laitan sen sitten viralliseen julkaisuun?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 28.11.16 - klo:05:14
Tuijottelin tuota Nibe-koodia. Ainoat lukkotilamahdollisuudet mitä nyt tarkastellessa havaitsin liittyvät mahdolliseen johonkin odottamattomaan/ennaltanäkemättömään virhetilanteeseen, joka aiheuttaisi tuossa koodissa poikkeuksen ja datankäsittelylukot jäisivät jotenkin varatuiksi (monisäikeisen koodin ihanuuksia). Voisin tehdä tuohon koodiin paremmaksi tuota virheenkäsittelyä, joka ehkä paremmin takaisi, että lopulta se lukko vapautuu - myös virhetilanteissa. Olisiko noblella mahdollisuus testata tuota uutta versiota ennenkuin laitan sen sitten viralliseen julkaisuun?
Kyllä, loppuviikosta pääsen pumpun ja raspin äärelle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tk- - 28.11.16 - klo:05:33
Tuijottelin tuota Nibe-koodia. Ainoat lukkotilamahdollisuudet mitä nyt tarkastellessa havaitsin liittyvät mahdolliseen johonkin odottamattomaan/ennaltanäkemättömään virhetilanteeseen, joka aiheuttaisi tuossa koodissa poikkeuksen ja datankäsittelylukot jäisivät jotenkin varatuiksi (monisäikeisen koodin ihanuuksia). Voisin tehdä tuohon koodiin paremmaksi tuota virheenkäsittelyä, joka ehkä paremmin takaisi, että lopulta se lukko vapautuu - myös virhetilanteissa. Olisiko noblella mahdollisuus testata tuota uutta versiota ennenkuin laitan sen sitten viralliseen julkaisuun?

Voin myös testailla jos tarvetta on, toki meillä ei ole ollut mitään ongelmaa koskaan tuon nibe-moduulin kanssa.

Tuohon modbusiin on jo jokin aika sitten tullut vaihtoehdoksi valita "word swap" päälle tai pois. Onko tuolla valinnalla mitään merkitystä tai mitähän tekee? Itse olen pitänyt sitä päällä, kun oletuksena on, eikä tuo toimintaan ole mitenkään vaikuttanut.

Voisin katsoa muuttuuko tuo tuleva modbus-data tuota asetusta muuttamalla. Milläs komennolla talologgerin saikaan näyttämään konsolissa tuota dataa reaaliajassa?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 01.12.16 - klo:20:54
seuraava herja
ERROR: Chart contains no SERIES.
olen ajanut taloLoggerin sen asennusohjelmalla uudelleen jolloin grafiikkapuoli toimi demolla
kun muutin conf'it , niin sama herja palasi
taloLoggeri tekee tietokantaa ja sieltä saa tiedot normal ja kaikki toimii paitsi taloLoggrGraph ei, aina sama
ERROR: Chart contains no SERIES.

edit:
ongelma sevitetty, raspi tukehtui hitauteensa (vanha 256 muistilla) ja hitaalla 4GB kortilla)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.12.16 - klo:21:41
seuraava herja
ERROR: Chart contains no SERIES.
olen ajanut taloLoggerin sen asennusohjelmalla uudelleen jolloin grafiikkapuoli toimi demolla
kun muutin conf'it , niin sama herja palasi
taloLoggeri tekee tietokantaa ja sieltä saa tiedot normal ja kaikki toimii paitsi taloLoggrGraph ei, aina sama
ERROR: Chart contains no SERIES.

Koodista kun katsoo, niin ainoa mahdollinen paikka josta tuo teksti voi tulla on taloLoggerGraph:in konfiguraatiotiedoston parsimisen aikana. Eli tuossa vaiheessa ei ole vielä tarkistettu, että onko esim. kantaa olemassa tai onko siellä konfiguroituja kenttiä tai oikeellisia arvoja jne. Virhe tulee, jos konfiguraatiotiedostossa on *CHART*, jossa ei ole yhtään @SERIES-riviä.

Kopioin tuon sinun tiedostosi ja kokeilin ajaa sen kanssa taloLoggerGraphia ja parsiminen menee kyllä läpi tuosta mainitusta tarkistuksesta. Tarkastelin silmämääräisesti asiaa enkä keksi siitä nyt mitään vikaa tuossa, muuta kuin ensimmäisellä CHART:illa on kaksi täsmälleen identtistä SERIES-riviä. Sen ei pitäisi vaikuttaa kuvatulla tavalla. Nopeasti keksin tähän nyt kaksi mahdollisuutta:
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.12.16 - klo:21:44
Voisin katsoa muuttuuko tuo tuleva modbus-data tuota asetusta muuttamalla. Milläs komennolla talologgerin saikaan näyttämään konsolissa tuota dataa reaaliajassa?

Jos komentorivillä antaa -v vivun (enable verbose logging) tai konfiguraatiotiedostossa laittaa avaimen VERBOSE_LOGGING arvoksi true, niin lokiin tulee ns. debug-tulostusta tarkemmin kaikesta mitä taloLogger tekee ja näkee.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 01.12.16 - klo:21:57
tulipa mieleen sellainenkin kun tuo on 256 muistilla ensimmäisiä raspeja ja se on pyörinyt liki 3 vuotta, että tietokanta on niin suuri ettei se kykene suoriutumaan siitä kun aiemmin ei ole taloLoggerGraphia siinä käytetty, kun se ei aina anna mitään herjaa, ainoastaan 'hyrrä' pyörii
noissa riveissä on vain yksi käytössä kahdessa on kokeillessa risuaidat edessä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.12.16 - klo:22:49
Olisiko noblella mahdollisuus testata tuota uutta versiota ennenkuin laitan sen sitten viralliseen julkaisuun?

Noble ja tk-, oheisessa linkissä testiversio dev_201612 (v1.7i, ei virallinen release), jossa Nibe RS485 -moduulin virheenkäsittelyä ja datan lukitusta parannettu. Virhetilanteet ovat ilmeisesti harvinaisia olleet, mutta nyt tietysti ensi hätään kiinnostaa, että toimiiko tämä noiden korjausten jälkeen ylipäänsä ollenkaan sen Niben kanssa.

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 02.12.16 - klo:15:24
Koodista kun katsoo, niin ainoa mahdollinen paikka josta tuo teksti voi tulla on taloLoggerGraph:in konfiguraatiotiedoston parsimisen aikana. Eli tuossa vaiheessa ei ole vielä tarkistettu, että onko esim. kantaa olemassa tai onko siellä konfiguroituja kenttiä tai oikeellisia arvoja jne. Virhe tulee, jos konfiguraatiotiedostossa on *CHART*, jossa ei ole yhtään @SERIES-riviä.

Kopioin tuon sinun tiedostosi ja kokeilin ajaa sen kanssa taloLoggerGraphia ja parsiminen menee kyllä läpi tuosta mainitusta tarkistuksesta. Tarkastelin silmämääräisesti asiaa enkä keksi siitä nyt mitään vikaa tuossa, muuta kuin ensimmäisellä CHART:illa on kaksi täsmälleen identtistä SERIES-riviä. Sen ei pitäisi vaikuttaa kuvatulla tavalla. Nopeasti keksin tähän nyt kaksi mahdollisuutta:
  • Viestiin kopioimasi conffitiedosto ei ole ihan 1:1 sen kokeilemasi tiedoston kanssa ja siellä on esim. tupla/haamu *CHART*-rivi jossain, jolloin virhe tyhjästä CHART:ista tulisi.
  • Konfiguraatiotiedostosi merkistö on jostain syystä sellainen, että taloLoggerGraphin parsinta ei tajua sen rivinvaihdoista tai jostain muusta siinä mitään. Konfiguraatiotiedoston parsinta etenee riveittäin ja jos rivitystä ei tunnisteta oikein saattaa olla, että lukurutiini ei löydä tuosta tiedostosta mitään järkevää. Oletko editoinut tiedostoa millä ja miten siinä käytetty merkistö soveltuu kohdeympäristössä käytettyyn merkistöön? (ilmeisesti Raspberry Pi, jossa lienee UTF8)

tietokannassa vika, tyhjensin datan tietokannasta niin alkoi toimimaan, ilmeisesti se on joko vioittunut tai liian suuri mittausväliin nähden koska 'hyrrä' pyöri ja ..../talo/data hakemistossa oli jatkuvasti ....-journal tiedosto, elikkä kun taloLoggerGraphin käynnisti niin raspi tukehtui. ajoin sen tietokannan myös aiemmin tässä ketjussa olleen 'vacuum' ohjeen kanssa ja se meni läpi ilman herjoja, en ole kylläkään kokeillut sillä enää.

edit
kokeilin raspi3'lla, tietokanta toimii, mutta se pikkuraspi ei kykene, ehkä pidemmällä mittausvälillä, mutta olkoon

mutta uusi kysymys
kun ajan asennusohjelmalla talologgerin neitseelliseen järjestelmään, esim uusi raspi ja laitan/vaihdan siihen yhden taulun jo käytössä olleen tietokannan (sqlite, talo.db)  ja tietysti samoin taloLogger.conf tiedoston jotta voi taas jatkaa logitusta siitä mihin se oli jäänyt
missä järjestyksessä toimenpiteet on edullisinta tehdä, kun
taloLogger on jo dummy tiedostolla käynnissä ja tehnyt jo talo.db kannan, niin ilmeisesti se jostain muistin syövereistä puskee siihen uuteen tietokantaan position ja sqlite_sequence taulun, ei aina mutta useasti
- pysäytin talologgerin
- vaihdoin talo.db tiedoston
- vaihdoin taloLogger.conf tiedoston
- käynnistin talologgerin
- pitäisikö kenties bootata jossain välissä?
onko järjestyksellä väliä? vai kuinka tuo tulisi tehdä ettei noita ylimääräisiä tauluja tulisi. en saa poistettua myöskään sqlite_sequence taulua, position taulu lähtee

minusta tuo aiemmin onnistui ehkä paremmin, mutta nyt tuntuu olevan joku muuttunut tai teen jotain toisin
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 02.12.16 - klo:18:53
Noble ja tk-, oheisessa linkissä testiversio dev_201612 (v1.7i, ei virallinen release), jossa Nibe RS485 -moduulin virheenkäsittelyä ja datan lukitusta parannettu. Virhetilanteet ovat ilmeisesti harvinaisia olleet, mutta nyt tietysti ensi hätään kiinnostaa, että toimiiko tämä noiden korjausten jälkeen ylipäänsä ollenkaan sen Niben kanssa.

http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip (http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip)

Ei jostain syystä käynnisty, kopioin oman konfin tuonne luomaani talotest-kansioon.
Testasin myös sammuttaa release-version sudo svc -d /etc/service/taloLogger

Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /home/talotest/taloLogger $ python taloLogger.py -f taloLogger.conf
Traceback (most recent call last):
  File "taloLogger.py", line 351, in <module>
    from modules.core import threads
  File "/home/talotest/taloLogger/modules/core/threads.py", line 61, in <module>
    class MonitoredLock(Lock, Thread):
NameError: name 'Thread' is not defined

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 02.12.16 - klo:20:59
Ei jostain syystä käynnisty, kopioin oman konfin tuonne luomaani talotest-kansioon.
Testasin myös sammuttaa release-version sudo svc -d /etc/service/taloLogger

Koodia: [Valitse]
NameError: name 'Thread' is not defined

Är. Mun koodissa vikaa. Pahoittelut. Laitan infoa kun samassa linkissä fiksattu versio.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 02.12.16 - klo:21:27
Är. Mun koodissa vikaa. Pahoittelut. Laitan infoa kun samassa linkissä fiksattu versio.

Sama linkki. Nyt pitäisi käynnistyä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 03.12.16 - klo:08:09
No joo, nyt meni päälle ja ensimmäinen testi suoritettu. Varoitus tuli tietokannasta käynnistyksen yhteydessä. Olisin voinut sen tietenkin muuttaa lokaaliksi, vai mistä tuo varoitus?

Koodia: [Valitse]
pi@raspberrypi /home/talotest/taloLogger $ python taloLogger.py -f taloLogger.conf

/home/talotest/taloLogger/modules/datastores/mysql/storeDb.py:175: Warning: Table 'talo_data' already exists
  cur.execute(sqlstmt)
/home/talotest/taloLogger/modules/datastores/mysql/storeDb.py:177: Warning: Table 'talo_positions' already exists
  cur.execute(sqlstmt)

Lähetin YV:nä login.
Nibe on aluksi MODBUS-vikatilassa kun boottailin Niben. Loggauksen aikana kuittasin vian Niben sivuilta. Mutta samantien se meni uudelleen vikatilaan ja talologger lakkasi pyörimästä oheisella viestillä

Koodia: [Valitse]
Freeing timed out lock...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: ripa1968 - 04.12.16 - klo:10:57
Moi. Osaatteko auttaa.

Mulla on kaksi laskuria josta menee kasvavat lukemat kantaan.
Piirrän graafia tuotetusta ja otetusta energiasta sekä tehosta.

Otetun energian laskurissa on 100 pulssia / kWh ja tuotetun energian laskurissa 1 pulssi /kWh.

@SERIES = COUNTER:counterA:ottoteho:blue:1:36.0:0
@SERIES = COUNTER:counterB:antoteho:red:1:3600.0:0
@SERIES = COUNTER:counterA:kulutus:black:2:0.01:2
@SERIES = COUNTER:counterB:tuotto:magenta:2:1.0:2

Edellä olevat sarjat laskee kyllä oikein mutta tuo kerroin antotehossa tekee graafista pelkkää piikkiä.
Pystyykö tuota antotehon käyrää muuttamaan jotenkin keskiarvolliseksi että se tulisi järkevän näköiseksi?

Edit. Muutettu yksiköt oikeaksi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.12.16 - klo:20:00
Edellä olevat sarjat laskee kyllä oikein mutta tuo kerroin antotehossa tekee graafista pelkkää piikkiä.
Pystyykö tuota antotehon käyrää muuttamaan jotenkin keskiarvolliseksi että se tulisi järkevän näköiseksi?

COUNTERille löytyy tyyppi 1, jossa kuvauksena:

Koodia: [Valitse]
1 - when the counter value has not changed
since last value, consider this measurement
non existing. The next change in the counter
will result as average line over the period
the value stayed unchanged

Eli jos kokeilet mitä tuo sanoisi:

Koodia: [Valitse]
@SERIES = COUNTER:counterB:antoteho:red:1:3600.0:1
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 02.01.17 - klo:16:10
Nibe on aluksi MODBUS-vikatilassa kun boottailin Niben. Loggauksen aikana kuittasin vian Niben sivuilta. Mutta samantien se meni uudelleen vikatilaan ja talologger lakkasi pyörimästä oheisella viestillä

Koodia: [Valitse]
Freeing timed out lock...

Katselin tuota taas ja ajelin omaa NibeRs485-simulaattoria vasten toteutusta pidempään. Siellähän oli tuossa minun lukituskorjausversiossa melko ikävä koodilapsus, joka lukitsi koko homman. No nyt linkin (sama dev_201612) takana on korjattu versio, joka toimii ainakin tuota simulaattoria vasten.

https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip (https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 06.01.17 - klo:15:47
Katselin tuota taas ja ajelin omaa NibeRs485-simulaattoria vasten toteutusta pidempään. Siellähän oli tuossa minun lukituskorjausversiossa melko ikävä koodilapsus, joka lukitsi koko homman. No nyt linkin (sama dev_201612) takana on korjattu versio, joka toimii ainakin tuota simulaattoria vasten.

https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip (https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612.zip)
Nyt rullaa ja pelittää. Liitteessä pieni pätkä logia.

Joulun alla taas tuli tilanne, että Niben loggaus jumitti, mutta muuten talologger logitti. Ja Nibe tietenkin punaisena. Ilmeisesti Nibe menee jonkinlaiseen vikatilaan, mutta kuitenkaan se ei ole varatilassa. Eli kompressori kuitenkin tekee lämmöt.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 26.01.17 - klo:18:44
Taas on mennyt sormi suuhun kun pistäs loggerilla saada seuraavasta jsonin avulla palautetusta teksitistä web sivulta joko "Data" kohdasta, jossa lämpötila ja kosteus samalla rivillä tai sitten "Humidity" ja "Temp" kohdista, varmaan selkeämpi, arvot talteen.

{
   "ActTime" : 1485448676,
   "ServerTime" : "2017-01-26 18:37:56",
   "Sunrise" : "08:49",
   "Sunset" : "16:14",
   "result" : [
      {
         "AddjMulti" : 1.0,
         "AddjMulti2" : 1.0,
         "AddjValue" : 0.0,
         "AddjValue2" : 0.0,
         "BatteryLevel" : 255,
         "CustomImage" : 0,
         "Data" : "2.2 C, 99 %",
         "Description" : "",
         "DewPoint" : "2.06",
         "Favorite" : 1,
         "HardwareID" : 6,
         "HardwareName" : "ULKONA_T_H",
         "HardwareType" : "Dummy (Does nothing, use for virtual switches only)",
         "HardwareTypeVal" : 15,
         "HaveTimeout" : false,
         "Humidity" : 99,
         "HumidityStatus" : "Wet",
         "ID" : "1405C",
         "LastUpdate" : "2017-01-26 18:37:41",
         "Name" : "Ulkolämpö/kosteus",
         "Notifications" : "false",
         "PlanID" : "0",
         "PlanIDs" : [ 0 ],
         "Protected" : false,
         "ShowNotifications" : true,
         "SignalLevel" : "-",
         "SubType" : "THGN122/123, THGN132, THGR122/228/238/268",
         "Temp" : 2.20,
         "Timers" : "false",
         "Type" : "Temp + Humidity",
         "TypeImg" : "temperature",
         "Unit" : 1,
         "Used" : 1,
         "XOffset" : "0",
         "YOffset" : "0",
         "idx" : "12"
      }
   ],
   "status" : "OK",
   "title" : "Devices"
}
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 26.01.17 - klo:20:46
Taas on mennyt sormi suuhun kun pistäs loggerilla saada seuraavasta jsonin avulla palautetusta teksitistä web sivulta joko "Data" kohdasta, jossa lämpötila ja kosteus samalla rivillä tai sitten "Humidity" ja "Temp" kohdista, varmaan selkeämpi, arvot talteen.

Olisiko tuollaisesta mihinkään? Tuossa siis nyt vaan tallensin tuon datasi tiedostoon ja siitä lukaisen cat:lla sen taloLoggerille ja luen siitä lämpötilan ja kosteuden. cat-komennon ja tiedoston tilalla voi olla mitä vaan mikä tuottaa tuollaisen datamällin.

Koodia: [Valitse]
@DATASOURCE=SHELL:SHELL1

SHELL1:LOCATION = /bin/cat
SHELL1:PARAMETERS = input.txt

@SHELL1:REGEXP = ^.*"Humidity"\s*:\s*(?P<humidity>[0-9.]+)[,\s].*$
@SHELL1:REGEXP = ^.*"Temp"\s*:\s*(?P<temp>[0-9.]+)[,\s].*$

@MEASURE = temperature:SHELL1.temp
@MEASURE = humidity:SHELL1.humidity
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 27.01.17 - klo:20:37
Hei.

Ei se sit onnistunut vieläkään. Noilla ohjeilla sain kyllä tuloksen mutta aivan väärän anturin.

Käskyllä http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices&rid=12 jää &rid12 pois ja kysely antaa kaikkien tietokannassa olevien laitteiden arvot ja siten menee pieleen.

Kosoli antaa vastaukseksi --2017-01-27 20:31:43--  http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices  eli jättää lopun pois, ei ymmärrä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 28.01.17 - klo:01:48
Hei.

Ei se sit onnistunut vieläkään. Noilla ohjeilla sain kyllä tuloksen mutta aivan väärän anturin.

Käskyllä http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices&rid=12 jää &rid12 pois ja kysely antaa kaikkien tietokannassa olevien laitteiden arvot ja siten menee pieleen.

Kosoli antaa vastaukseksi --2017-01-27 20:31:43--  http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices  eli jättää lopun pois, ei ymmärrä.

Nyt meni allekirjoittaneelta hieman yli, että mitä yritit tehdä ja mikä meni pieleen. Tarkennatko hieman, niin katsotaan mistä on kyse.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 28.01.17 - klo:10:04
Moi.
Eipä tuota paljon tuon huonommin pysty kirjoittamaan.

Eli:
Ohjelma/serveri jolta tietoja kysyn on Domotizc.

Kun laitan selaimeen http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices&rid=12 saan paluuna anturin 12 tiedot tietokannasta, sen minkä tänne viestiin laitoin.

Nyt kun kokeilen linuxin consolilla wget komennolla samaa niin siitä jää jostain syystä '&rid=12' pois jolloin tietokanta antaa vastaukseksi kyselyyn koko tietokannan laitteiden tiedot sillä hetkellä.

Talologger samalla komennolla kyllä parsii vastauksesta ensimmäisen löytämänsä "Humidity" tiedon ja kirjoittaa sen tietokantaan. Joten kaikki muu toimii mutta wget ei mene oikein.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 28.01.17 - klo:10:28
Moi.
Eipä tuota paljon tuon huonommin pysty kirjoittamaan.

Eli:
Ohjelma/serveri jolta tietoja kysyn on Domotizc.

Kun laitan selaimeen http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices&rid=12 saan paluuna anturin 12 tiedot tietokannasta, sen minkä tänne viestiin laitoin.

Nyt kun kokeilen linuxin consolilla wget komennolla samaa niin siitä jää jostain syystä '&rid=12' pois jolloin tietokanta antaa vastaukseksi kyselyyn koko tietokannan laitteiden tiedot sillä hetkellä.

Talologger samalla komennolla kyllä parsii vastauksesta ensimmäisen löytämänsä "Humidity" tiedon ja kirjoittaa sen tietokantaan. Joten kaikki muu toimii mutta wget ei mene oikein.

Et-merkki (&) on komentorivillä erikoismerkki, jolla on erikoismerkitys (siirtää merkkiä ennen annetun komennon tausta-ajoon). Jos URL:eja käytetään komentorivillä, niin ne pitää laittaa lainausmerkkeihin. Kokeilepa:
Koodia: [Valitse]
wget "http://192.168.0.17:8888/json.htm?type=devices&rid=12"
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Kokko74 - 28.01.17 - klo:10:38
Kiitos todella paljon.
Näin sitä oppii pikku hiljaa näitä asioita.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 20.02.17 - klo:12:58
tästä rivistä
2017-02-20 12:50:00,3.343003355769667,63.849933333333325
yritän lukea aikaleiman , jälkeiset tiedot
SHELL3:REGEXP = ^.*,\s*(?P<kul_kwh>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<kul_puu>[0-9\.\-]+)\s.*$

mikähän mättää, onnistuu kylläkin jos tuota aikaleimaa ei ole tällä
SHELL3:REGEXP = ^\s*(?P<kul_kwh>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<kul_puu>[0-9\.\-]+)\s*$

tai vaihtoehtoisesti jos tämän saisi kirjoittamaan ilman aikaleimaa, niin että poimisi oikealta ajanjaksolta datan

...................
data = cur.execute('select DATETIME(time, \'localtime\') as paikallisaika, sum(kwhnow)/6, sum(energia)/60 from talo_data where DATETIME([time]) >= DATETIME("now","start of day");')

with open('/home/talo/log/kulutus.csv', 'wb') as f:
  writer = csv.writer(f)
  writer.writerows(data)
for row in data:
 print >> f, row

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 20.02.17 - klo:17:58
tästä rivistä
2017-02-20 12:50:00,3.343003355769667,63.849933333333325
yritän lukea aikaleiman , jälkeiset tiedot
SHELL3:REGEXP = ^.*,\s*(?P<kul_kwh>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<kul_puu>[0-9\.\-]+)\s.*$

mikähän mättää

Koitas tuota:
Koodia: [Valitse]
^.*,\s*(?P<kul_kwh>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<kul_puu>[0-9\.\-]+)\s*.*$

Pihvi siis tuo "kul_puu"-osion jälkeinen whitespace, joka sinun regexpissä on pakollinen (lienee jäänyt * pois).
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 20.02.17 - klo:18:37
Koitas tuota:
Koodia: [Valitse]
^.*,\s*(?P<kul_kwh>[0-9\.\-]+)\s*,\s*(?P<kul_puu>[0-9\.\-]+)\s*.*$

Pihvi siis tuo "kul_puu"-osion jälkeinen whitespace, joka sinun regexpissä on pakollinen (lienee jäänyt * pois).

kiitos ja kumarrus jälleen, nyt toimii
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 01.03.17 - klo:11:35
Olisi päivitystoivomus talologgerin Nibe-tukeen.

Pali on päivittänyt openHAB2 Nibe sidoksen.

Jos UDP-tilaa saisi päivitettyä Talologgeriin, että myös Talologger generoisi luenta että kirjoitus komennot ja välittäisi ne Arduinolle. Arduino sitten kirjoittaa ne pumpulle.
Lisää päivityksestä:
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4888.msg98551#msg98551

Nykyisessä versiossa saa Talologgerilla haettua Arduinolta ne valmiiksi määritetyt 20reksiteriä. Tuon päivityksen myötä saisi haettua kaikki Talologgerin confin mukaiset tiedot, sekä mahdollisesti tulevaisuudessa myös kirjoittaa Talologgerilla?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 01.03.17 - klo:21:11
Olisi päivitystoivomus talologgerin Nibe-tukeen.

Pali on päivittänyt openHAB2 Nibe sidoksen.

Jos UDP-tilaa saisi päivitettyä Talologgeriin, että myös Talologger generoisi luenta että kirjoitus komennot ja välittäisi ne Arduinolle. Arduino sitten kirjoittaa ne pumpulle.
Lisää päivityksestä:
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4888.msg98551#msg98551

Nykyisessä versiossa saa Talologgerilla haettua Arduinolta ne valmiiksi määritetyt 20reksiteriä. Tuon päivityksen myötä saisi haettua kaikki Talologgerin confin mukaiset tiedot, sekä mahdollisesti tulevaisuudessa myös kirjoittaa Talologgerilla?

Laitetaan listalle.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.03.17 - klo:00:35
Olisi päivitystoivomus talologgerin Nibe-tukeen.

Versio testattavaksi. Koodaaminen tehty jälleen vähän sokkona - menetelmänä lähinnä lukea NibeGW:n koodeja ja päätellä, että minkälaisia UDP-paketteja pitää lähetellä ja mihin. Jos taloLogger.conf:issa on määritelty UDP-tyyppiselle NIBERS485-moduulille QUERY_ADDRESS, niin täydentää perusrekistereiden tietoja puuttuvilta osin kyselemällä. Ilman QUERY_ADDRESS:ia pitäisi toimia kuten ennenkin pelkästään kuuntelevana. Portti oletuksena 9999, mutta sitä voi säätää moduulin QUERY_UDPPORT-asetuksella.

https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612_nibegw.zip (https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201612_nibegw.zip)

Kommentit tavalliseen tapaan enemmän kuin tervetulleita. Virhetilanteissa lokit debugit päällä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 03.03.17 - klo:05:22
Hienoa! Viritän vkoloppuna päivitetyn Arduinon paikalleen ja testaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.03.17 - klo:11:14
Hienoa! Viritän vkoloppuna päivitetyn Arduinon paikalleen ja testaan.

Ok. Näin esimakuna, niin mielenkiintoisinta/eniten arvausta on siinä, että tuo toteutus perustuu siihen, että UDP-paketteja ammutaan NibeGW:n verkko-stackin jonoon, josta NibeGW näyttäisi käsittelevän aina paketti kerrallaan, kun pumpulta päin tulee ilmoitus, että nyt olisi se hetki kysyä, jos on kysyttävää. Normi esim. Linuxin verkko-stackillä pitäisi ainakin toimia ja pakettien mahtua jonoon. Arduinosta ei tietoa, että onko siinä millainen ja minkä kokoinen pakettijono. Kooltaan toki paketit pieniä (payload 6 tavua).
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Pali - 03.03.17 - klo:19:20
Lainaus
Normi esim. Linuxin verkko-stackillä pitäisi ainakin toimia ja pakettien mahtua jonoon. Arduinosta ei tietoa, että onko siinä millainen ja minkä kokoinen pakettijono. Kooltaan toki paketit pieniä (payload 6 tavua).
Arduinossa käytetyissä Ethernet chipeissä (W5100 ja W5200) on 16k tavua RAMia joka on defaulttina jaettuna neljälle yhtäaikaiselle yhteydelle (socket). Per socket siis 4kB, joka on vielä jaettu tasan TX ja RX buffereille, eli 2 kilotavua pitäs olla luenta pyynnöille tilaa. Tästä syystä en mitään rajoituksia tuohon rakentanut vaan yritin pitää koodin hyvin yksinkertaisena.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.03.17 - klo:19:53
Arduinossa käytetyissä Ethernet chipeissä (W5100 ja W5200) on 16k tavua RAMia joka on defaulttina jaettuna neljälle yhtäaikaiselle yhteydelle (socket). Per socket siis 4kB, joka on vielä jaettu tasan TX ja RX buffereille, eli 2 kilotavua pitäs olla luenta pyynnöille tilaa. Tästä syystä en mitään rajoituksia tuohon rakentanut vaan yritin pitää koodin hyvin yksinkertaisena.
Tämä varmaankin sitten toimii OK tuolla minun arvauksella. Sehän ampuu nyt aina mittausvälin aluksi sinne jonoon UDP-paketteja, joissa jokaisessa yhden dataposition kysely (0xC0 0x69-paketti). Käsitykseni mukaan NibeGW sitten yksi kerrallaan (yksi paketti / pumpulta tullut READ token) tyhjentelee pakettijonoa pumpulle päin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 03.03.17 - klo:20:40
Ensimmäinen testi takana, liitteessä tulostetta ja testi-conf.
En itse osaa tulkita ilman tietokantatulosteita, tuleeko kaikki conf:n mukaiset pisteet haettua, mutta teille kertonee enemmän :)

Mitä tuossa aikaleimalla 03.03.2017 20:28:01 tapahtuu..?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.03.17 - klo:21:21
Ensimmäinen testi takana, liitteessä tulostetta ja testi-conf.
En itse osaa tulkita ilman tietokantatulosteita, tuleeko kaikki conf:n mukaiset pisteet haettua, mutta teille kertonee enemmän :)

Mitä tuossa aikaleimalla 03.03.2017 20:28:01 tapahtuu..?

Sinulla ei ole tuo kysely konffattuna päälle taloLoggeriin oikein. Sinulla on:
Koodia: [Valitse]
#NIBERS485:QUERY_ADDRESS = 192.168.2.50
kun pitäisi varmaankin olla:
Koodia: [Valitse]
NIBERS485:QUERY_ADDRESS = 192.168.2.50
Eli kommentti# pois alusta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 03.03.17 - klo:21:41
Sinulla ei ole tuo kysely konffattuna päälle taloLoggeriin oikein. Sinulla on:
Koodia: [Valitse]
#NIBERS485:QUERY_ADDRESS = 192.168.2.50
kun pitäisi varmaankin olla:
Koodia: [Valitse]
NIBERS485:QUERY_ADDRESS = 192.168.2.50
Eli kommentti# pois alusta.
No niinpä oli jäänyt kommentointi päälle.
Uusi ajettu, näyttäisi kaikki arvot tulevan!

Yksi asia pistää silmää, mikä on varmaan aiemminkin ollut, mutta miksi tämä toistuu useasti?
Koodia: [Valitse]
NibeRS485: Got data for id 43514: 0x000F

nibeRS485Serial.py:stä lainaten
Koodia: [Valitse]
[43514, 'PCA-Base Relays EP14', TYPE_UINT8, TYPE_R, '', 'Indicates the active relays on the PCA-Base card. The information is binary encoded']
EDIT: siis haen kyllä PCA-Base Relays EP14 tilaa, mutta miksi se tulee noin korostuneesti/usein? Nibe puskee sitä tiehempaan..?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 03.03.17 - klo:22:16
Yksi asia pistää silmää, mikä on varmaan aiemminkin ollut, mutta miksi tämä toistuu useasti?
Koodia: [Valitse]
NibeRS485: Got data for id 43514: 0x000F
EDIT: siis haen kyllä PCA-Base Relays EP14 tilaa, mutta miksi se tulee noin korostuneesti/usein? Nibe puskee sitä tiehempaan..?

Nibe puskee sitä tiheään. Niinkuin osaa muistakin arvoista, mutta upsistakeikkaa. Taannoin kun tein tuohon sen virhetilanteiden käsittelyä parantavan muutoksen niin oli päässyt koodi tuolta osin hieman muuttumaan ja se ei ottanut kaikkia noissa automaattisesti tulevissa sanomissa olevia tietoja. Nyt samaisen dev_201612_nibegw-linkin takana korjattu versio. Koitatko, että toimii ja tulee usein enemmänkin dataa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 04.03.17 - klo:08:26
Nibe puskee sitä tiheään. Niinkuin osaa muistakin arvoista, mutta upsistakeikkaa. Taannoin kun tein tuohon sen virhetilanteiden käsittelyä parantavan muutoksen niin oli päässyt koodi tuolta osin hieman muuttumaan ja se ei ottanut kaikkia noissa automaattisesti tulevissa sanomissa olevia tietoja. Nyt samaisen dev_201612_nibegw-linkin takana korjattu versio. Koitatko, että toimii ja tulee usein enemmänkin dataa.
Uudempi versio ladattu samasta linkistä ja testattu.

Nyt näkee selkeästi kuinka rekisterissä määritetyt tulevat aina ensin ja sitten TaloLogger pyytää puuttuvat.
Laitoin myös Arduinon debugin pyörimään, aikaleimaa en siihen saanut mutta tulosteet liitteessä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.03.17 - klo:08:46
Uudempi versio ladattu samasta linkistä ja testattu.

Nyt näkee selkeästi kuinka rekisterissä määritetyt tulevat aina ensin ja sitten TaloLogger pyytää puuttuvat.
Laitoin myös Arduinon debugin pyörimään, aikaleimaa en siihen saanut mutta tulosteet liitteessä.

Jep. Nyt näyttää taloLoggerin osalta terveemmältä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Pali - 04.03.17 - klo:10:51
Uudempi versio ladattu samasta linkistä ja testattu.

Nyt näkee selkeästi kuinka rekisterissä määritetyt tulevat aina ensin ja sitten TaloLogger pyytää puuttuvat.
Laitoin myös Arduinon debugin pyörimään, aikaleimaa en siihen saanut mutta tulosteet liitteessä.

Mitäs lisälaitteita sulla on kiinni pumpussa? Pumppu lähettää paketin osoitteeseen 02 jonka joku kuittaa. En muistaakseni ole tuollaista ennen nähnyt.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 04.03.17 - klo:11:52
Mitäs lisälaitteita sulla on kiinni pumpussa? Pumppu lähettää paketin osoitteeseen 02 jonka joku kuittaa. En muistaakseni ole tuollaista ennen nähnyt.
Pumpussa on käyttövesikierto ja toinen lämmitysjärjestelmä ECS41.

ECS41:ssä on ilmeisesti tämä sama AXC40 lisävarustekortti, ja se siellä luultavasti kuittailee, koska se on kytketty myös Niben RS485 väylään.

http://www.nibe.fi/tuotteet/lisatarvikkeet/NIBE-ECS-411/
http://www.nibe.fi/tuotteet/lisatarvikkeet/nibe-axc-40/

Laitoin testiversion pyörimään nyt kauemmaksi aikaa ja mukana on muutkin käyttämäni moduulit käytössä. Hyvin näyttää toimivan!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 04.03.17 - klo:16:58
Testasin myös Thingspeakiä, hyvin toimii sekin.
Saanko määritettyä useamman kanavan konfiin? Esim. THINGSPEAK, THINGSPEAK2. Näille sitten määritetään omat API-keyt.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.03.17 - klo:17:05
Testasin myös Thingspeakiä, hyvin toimii sekin.
Saanko määritettyä useamman kanavan konfiin? Esim. THINGSPEAK, THINGSPEAK2. Näille sitten määritetään omat API-keyt.

Tottakai saa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 04.03.17 - klo:20:17
Joo, nätisti lähti toimimaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 05.04.17 - klo:22:18
esp easy ja talologger, tarkoitus saada tiedot taloLoggerin tietokantaan niin, ettei porttia tarvitse lähetyspäässä pitää auki
elikkä ESP lähettää ne....noutaen kylläkin onnistuu helposti mutta vaatii 80 auki
esp8266 lähettää onnistuneesti

192.168.1.237 - - [05/Apr/2017:21:51:07 +0300] "GET /esp/upload.php?valuename=Temperature&value=22.30 HTTP/1.1" 200 549 "-" "-"
192.168.1.237 - - [05/Apr/2017:21:51:22 +0300] "GET /esp/upload.php?valuename=Humidity&value=31.20 HTTP/1.1" 200 549 "-" "-"
192.168.1.237 - - [05/Apr/2017:21:51:52 +0300] "GET /esp/upload.php?valuename=Analog&value=4.00 HTTP/1.1" 200 549 "-" "-"
192.168.1.237 - - [05/Apr/2017:21:52:57 +0300] "GET /esp/upload.php?valuename=Temperature&value=22.30 HTTP/1.1" 200 549 "-" "-"
192.168.1.237 - - [05/Apr/2017:21:53:12 +0300] "GET /esp/upload.php?valuename=Humidity&value=30.60 HTTP/1.1" 200 549 "-" "-"
192.168.1.237 - - [05/Apr/2017:21:53:42 +0300] "GET /esp/upload.php?valuename=Analog&value=4.00 HTTP/1.1" 200 549 "-" "-"


tällä otan kopin, onko parempia ehdotuksia kun minulle tu php on täysin hepreaa

Koodia: [Valitse]
<?php

$valuename 
$_GET['valuename'];
$value $_GET['value'];

switch (
$valuename) {
case 
'Temperature':
$temp $value;
error_log('Temp:'.$temp."\n"3"/var/www/html/esp/esp.csv");
break;
case 
'Humidity':
$humidity $value;
error_log('Hum:'.$humidity."\n"3"/var/www/html/esp/esp.csv");
break;
}
?>

 tiedosto on tätä

Temp:22.30
Hum:31.20
Temp:22.30
Hum:31.20
Temp:22.30
Hum:31.20
Temp:22.30
Hum:30.60
Temp:22.30
Hum:31.20
Temp:22.30
Hum:31.10


kuinka saisin ylikirjoitettua tun tiedoston jotta siellä olisi vain viimeinen arvo kustakin anturista
olen kokeillut 'w' ja 'wb' sekä avata ja sulkea mutta ei ole onnistanut
kuinka voisi poimia viimeiset tarvittavat rivit, ei kylläkään hyvä vaihtoehto
vai miten olisi parempi saada arvot taloLoggerin tietokantaan

edit
kun tekee eri nimiset tiedostot kullekin anturille, helpottaa hieman
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 06.04.17 - klo:07:56
Olisiko tässä tapauksessa helpointa tosiaan tehdä johonkin hakemistoon jokaista mittauspistettä kohden yksi nimetty tiedosto, jossa on vain viimeisin arvo (ei labelia). Sitten OWFS-tyyppisesti lukee arvot taloLoggerilla niistä tiedostoista.

Tuossa koodissasi käytät error_log-funktiota, jonka tarkoitusperä on nimenomaan kirjoittaa lokiviestejä allekain tiedostoon - hukkaamatta edellisiä. Koita funktiota file_put_contents.

Esim. näin:
Koodia: [Valitse]
<?php

$valuename 
$_GET['valuename'];
$value $_GET['value'];
file_put_contents("/var/www/html/esp/" $valuename$value "\n");
?>


Edit: Ja lisätään vielä disclaimer, että tuo minun yksinkertaistettu esimerkkini ei ole turvallista koodia. Tuon avulla voi kirjoittaa päälle minkä tahansa tiedoston, jos PHP:n asetukset ovat poskellaan. Eli tuotantoon ei tuollaista ehkä voi laittaa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.04.17 - klo:09:55
kiitos ja kumarrus taasen, toimii juuri niinkuin pitääkin
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tuxo - 16.04.17 - klo:11:31
Tämä viimeisin niben "kyykkäys"-ongelma koski ymmärtääkseni uudempien nibe-pumppujen moduulia?

Itselläni kyykkää loggeri ajoittain edelleen (http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4991.msg79193#msg79193)
Raspin uudelleenkäynnistys auttaa ja logitus lähtee taas pyörimään. Jumi ilmenee satunnaisesti pari kertaa päivässä tai kerran kuukaudessa.
Mietin, että meneekö tässä raspin ja niben oman väylän kommunikointi päällekkäin ja nibeserial jää silloin jumiin?

Viimeisin loki, kun lokitus loppuu:
Koodia: [Valitse]
31.03.2017 00:51:22: NIBE: Exception: 20287
31.03.2017 00:51:22: NIBE: Nibe serial thread stopped.
31.03.2017 00:52:00: NIBE: Module restarted after being failed.
31.03.2017 00:54:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
31.03.2017 00:56:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
31.03.2017 00:58:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.

versiot:
taloLoggerPi:    v1.1c       v1.1e   New release
taloLogger:      v1.7j       v1.7j
taloLoggerGraph: v1.2d       v1.2d

pitäisikö päivittää talologgerpi?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 03.05.17 - klo:17:46
Sivut siirtyi uudelle palvelimelle ja nyt on kellonaika pielessä. Palvelimen aika on kolme tuntia vähemmän kuin suomen kesäaika. Oliko tähän jotain jippoa jolla ajan saa ns. oikeaksi?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.05.17 - klo:21:46
Sivut siirtyi uudelle palvelimelle ja nyt on kellonaika pielessä. Palvelimen aika on kolme tuntia vähemmän kuin suomen kesäaika. Oliko tähän jotain jippoa jolla ajan saa ns. oikeaksi?

Josko taloLoggerGraphin tuottavalle sivulle (index.php, jossa kutsutaan taloLoggerGraphia) laittaisi ennen riviä:
Koodia: [Valitse]
include("taloLoggerGraph.inc");
rivin

Koodia: [Valitse]
date_default_timezone_set('Europe/Helsinki');
Olettaen tietysti, että kannaltasi Helsingin aika on se ns. oikea.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 04.05.17 - klo:22:40
Tämä viimeisin niben "kyykkäys"-ongelma koski ymmärtääkseni uudempien nibe-pumppujen moduulia?

Itselläni kyykkää loggeri ajoittain edelleen (http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4991.msg79193#msg79193)
Raspin uudelleenkäynnistys auttaa ja logitus lähtee taas pyörimään. Jumi ilmenee satunnaisesti pari kertaa päivässä tai kerran kuukaudessa.
Mietin, että meneekö tässä raspin ja niben oman väylän kommunikointi päällekkäin ja nibeserial jää silloin jumiin?
...
pitäisikö päivittää talologgerpi?

Varsinaisen taloLoggerPi:n päivittäminen ei taida auttaa, jos taloLogger on kuitenkin uusinta versiota. Ellei johdu jostain käyttöjärjestelmän ajurista, joka olisi paikkaantunut. Siihen tosin tarpeen voisi olla ennemmin käyttiksen upgrade.

Tuo virhe "Exception: nnnnn" on todella mystinen. Tein nyt sellaisen testiversion, jossa tuossa kohden tulostetaan stacktrace lokiin, jos menee jotain pieleen. Tuollaista numeerista virhettä en ymmärrä mistä voisi tulla. Eli jos tuo toistuu yleisestikin, niin tällä pitäisi tulostua enemmän tietoa, että missä se meni nurin.

Testiversio (sama kuin v1.7j, mutta tuo stacktracen tulostus): https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201705.zip (https://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/taloLogger_dev_201705.zip)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 07.05.17 - klo:18:56
Josko taloLoggerGraphin tuottavalle sivulle (index.php, jossa kutsutaan taloLoggerGraphia) laittaisi ennen riviä:
Koodia: [Valitse]
include("taloLoggerGraph.inc");
rivin

Koodia: [Valitse]
date_default_timezone_set('Europe/Helsinki');
Olettaen tietysti, että kannaltasi Helsingin aika on se ns. oikea.
:D Kiitos ja kumarrus. Toimii hienosti.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tuxo - 09.05.17 - klo:09:22
Teinköhän asennuksen oikein? korvasin zipin sisällöllä kansion /home/talo/bin/taloLogger -sisällön.
Lokiin jää vastaava virheilmoitus kuin ennen.

Koodia: [Valitse]
07.05.2017 11:51:19: Terminating due to SIGTERM.
07.05.2017 11:51:24: Terminating due to SIGTERM.
07.05.2017 11:51:45: Starting taloLogger.py (v1.7j).
07.05.2017 11:51:45: NIBE: Started Nibe serial module.
07.05.2017 11:51:45: Initialized module NIBE
07.05.2017 11:51:45: Initialized module MYSQLDB
09.05.2017 07:49:58: NIBE: Exception: 20287
09.05.2017 07:49:58: NIBE: Nibe serial thread stopped.
09.05.2017 07:50:00: NIBE: Module restarted after being failed.
09.05.2017 07:52:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
09.05.2017 07:52:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module NIBE.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Pahkis - 02.06.17 - klo:08:23
Uusi talologger käyttäjä tarvitsisi hieman apuja alkuunpääsyn kanssa.
Eli ajatuksena olisi rakentaa datan loggaus systeemi Lämpöässän pumpun (OUMAN 200) sekä 1-wire mittauksien yhteen keräämiseen.

Yritin asentaa talologgeria omalle PC:lle (windows 7 pro 64-bit) mutta en saa koko ohjelmaa käyntiin.
tulevalla loggaus koneella on windows 95.

Eli nyt on haettu koneelle kaikki asennus paketit, mutta käsittääkseni vain talologger v1.7 sekä talologger graph 1.2d tarvitaan?
Lisäksi latasin Python 2.7 koneelle.

Mutta miten ohjelman tulisi aueta, kun nyt aukeaa DOS komentorivi ja python.exe tekee pelkästään jotain mittauksia.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Vehnis - 20.07.17 - klo:18:46

Pari pientä sähkökatkosta ja RasPI otti nokkiinsa. SD kortti meni sekaisin. Nyt virittelen talologgeria pystyyn uudelleen vanhalle läppärille.
Homma menee muuten Ok, mutta taloLogger ei jostain syystä osaa keskustella ThermIQ:n kanssa.

Ympäristö:
ThermIQ
Ubuntu 16.04LTS
MySQL/MariaDB.

taloLoggerille olen luonut käyttäjän "talo". Lisäsin ko. käyttäjän dialout ryhmään jotta on pääsy /dev/ttyUSB0 porttiin. Olen testannut picocom softalla että käyttäjällä talo on pääsy tuohon porttiin ja "ati" komento palauttaa oikein ThermIQ versiotiedot. Jos yritän käynnistää taloLoggerin tulee seuraavat lokirivit:

20.07.2017 18:36:39: Starting taloLogger.py (v1.7j).
20.07.2017 18:36:39: Module config read THERMIQ
20.07.2017 18:36:39: Module config read MYSQLDB
20.07.2017 18:36:39: THERMIQ: Getting thermIQSerial version info.
20.07.2017 18:36:39: THERMIQ: ERROR: Cannot open serial port.
20.07.2017 18:36:39: ERROR: Error initializing module THERMIQ: Error reading version from ThermIQ controller.

Python versio on 2.7.12
pyserial on asennettu.

Jotenkin tuntuu että joku paketti on jäänyt asentamatta kun vaikuttaisi että pythonin kautta ei keskustelu /dev/ttyUSB0 kanssa onnistu ?

- Sami

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Vehnis - 25.07.17 - klo:21:29
Selvisi ongelma. Ubuntun pySerial paketti ei ilmeisesti toimi (tai ei toimi taloLoggerinkanssa). Päivitin PIP kautta version 3.4 ja nyt yhteys usb-porttiin toimii taas.

- Sami
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jussip - 08.08.17 - klo:20:03
Toimiiko taloLoggerGraph jpgraph 4.0.2 versiolla?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 01.10.17 - klo:14:36
Niben uusin päivitys 8224 taisi rikkoa jotain MODBUS:n logituksessa. Tai alla oleva mahdollisuus, ei mene aivan nappiin toteutus puolella.

Changes
· MODBUS40: It is now possible to read 32-bites register as two separete 16-bites register and the two
following 16- bites at the same time

Itsellä Palin tekemässä Arduinon suorittamassa logituksessa kaikki muut näyttäisivät toimivan ok, mutta 2.lämmitysjärjestelmän tiedot ovat puutaheinää. Palautuksena tulee 2-3 miljoonan asteen lämpötiloja.

Tässä id:t joissa tulos on pielessä
[40007, 'EB21-BT2 Supply temp S2', TYPE_INT16_10, TYPE_R, 'C', 'Supply temperature for system 2']
[40129, 'EB21-BT3 Return temp S2', TYPE_INT16_10, TYPE_R, 'C', 'Return temperature for system 2']
[43008, 'Calculated Supply Temperature S2', TYPE_INT16_10, TYPE_R, 'C', '']

Liitteessä talologgerin logia, ilmeisesti tuo Arduinon saamaa dataa pitää parsia toisella tavalla talologgerissa?
Vai pitääkö tuota datan keräämistä muuttaa Arduinossa?

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tmikko - 11.10.17 - klo:16:52
Moi,

Vastaavan asian kanssa on ilmeisesti tässä ketjussa painittu ennenkin, mutten löytänyt ratkaisua asiaan.

Käytössä viimeisin talologger-versio. Yritän saada yhteyden toimimaan OUMAN EH-201/L:n kanssa. Itse talologgeria en ole käyttänyt, mutta yritän Tools-hakemistossa olevilla python-työkaluilla saada jonkinlaista dataa ulos. Lopullinen tarkoitus olisi kenties integroida tämä Home Assistantiin.

Olen nyt yrittänyt kahdella eri USB-adapterilla, mutta tuloksetta:
> python oumanGetParameter.py -v /dev/cu.SLAB_USBtoUART EH201L
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Running oumanSerial query with id 18
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Opened oumanSerial port: /dev/cu.SLAB_USBtoUART
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Closed oumanSerial port: /dev/cu.SLAB_USBtoUART
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Received ouman response: ''
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: ERROR: Error in return message from Ouman
Ulkolampotila: ERROR
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Running oumanSerial query with id 21
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Opened oumanSerial port: /dev/cu.SLAB_USBtoUART
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Closed oumanSerial port: /dev/cu.SLAB_USBtoUART
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: Received ouman response: ''
11.10.2017 16:36:57: OumanSerial: ERROR: Error in return message from Ouman
L1 huone: ERROR

Olen myös kokeillut kahta eri kaapelia, ei vaikutusta.

Edit: Lisätietoja ja testausta:
USB-serial -adapteri on mallia DealExtreme ja on todettu toimivaksi Arduino/ESP8266 -projekteissa.
Käytössä on on Mac OS X Yosemite ja Python 2.7.10

Kokeilin vielä vaihtaa RX<->TX:t ristiin, ei vaikutusta. Jatkoin testailua RX-TX ja TX-RX -kytkennällä, jonka pitäisi olla oikein?

Seuraavaksi kytkin GND:t yhteen OUMAN:n ja USB-adapterin välillä. Tällä olikin jo havaittava vaikutus: OUMANin näyttö meni tyhjäksi (taustavalo jäi), kunnes GND:t irrotettiin USB-adapterista!

USB-adapterin RXD-ledi palaa koko ajan. Eikai sen pitäisi koko aikaa näyttää saapuvaa dataa? Se paloi himmeämpänä ennen maiden yhdistämistä ja kirkastui, kun maat olivat yhdessä.

Kaapelin vaihdolla ei ollut edelleenkään merkitystä. Käytännössä otin kaapelin pois välistä ja kytkin USB-adapterin 30cm piuhoilla suoraan OUMAN:iin.

Välissä myös buuttasin OUMAN:n useampaan kertaan.

Mikähän tässä nyt on pielessä? Onko ideoita, mitä kannattaisi seuraavaksi tehdä? Saako jostain tarkempaa tietoa virheestä?

Kiitokset avusta jo etukäteen!

/Mikko

P.S. Osaako joku kertoa, millä alustalla, USB-adapterilla ja kytkennällä (RX, TX, GND), talologger-versiolla ja käyttöjärjestelmäversiolla yhteys on saatu toimimaan. Voin tarvittaessa asennella johonkin vanhaan läppäriin linuxin, jos sillä on mitään merkitystä.

Onko esim. RX-TX, TX-RX, GND-GND -kytkentä oikea tapa?

---

Ultimaattitavoite olisi rakentaa härveli, joka lähettää tiedot MQTT-kanavalle, josta ne olisi hyödynnettävissä missä tahansa kotiautomaatiosovelluksessa. Haluaisin kytkeä Oumanin suoraan ESP8266 mikrokontrolleriin (wlan-yhteys!) ilman mitään tietokonetta välissä. Tähän on vielä aika pitkä matka! :D

EDIT: RATKAISTU:
Tiedoksi: vika oli vääränlaisessa usb-adapterissa, joka ei osannut hanskata oumanin rs232-jännitetasoja (kuten aiemmassa viestissä spekuloinkin).  Clas Ohlssonilta löytyy (kallis) usb - rs232 -adapteri ja kiinasta sama sitten n. kymmenesosahinnalla. Avainsanat aliexpressistä hakiessa: ”duoble chip”, joka kertoo, että adapterissa on oikeasti oma piiri rs232:lle ja oma usb:lle. Itse tilasin vastaavan kuin tämä ja pari vuotta on toiminut 24/7:

€ 2,14  20% Off | USB 2.0 To RS232 PL2303 Double Chipset Serial Convert Adapter
https://s.click.aliexpress.com/e/pWXTHOkC

Toivottavasti tästä postista on jollekin apuja.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 12.10.17 - klo:08:12
varmaan olet huomioinut mutta onko jännitetasot oikeat, usb-serial killukkeissa, esim ftdi noita voi muuttaa tai sitten level shifterillä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tmikko - 12.10.17 - klo:16:41
Hmm, eipä ole tullut jännitetasoasia mieleen ollenkaan. Käyttämäni USB-adapteri on tämä http://www.dx.com/p/cp2102-usb-to-ttl-serial-adapter-module-for-lilypad-arduino-pro-mini-443779#.Wd9veSdx3Qk

This is USB to TTL serial module that is based on the CP2102. It is commonly used to debug various TTL serial devices such as serial WIFI, serial MP3 and serial camera module, upgrade the firmware of routers, and burn program onto Arduino Pro Mini, LilyPad Arduino directly.
Features:
- USB Interface: type A USB male connector
- Operating Voltage: 5V.
- Logic Voltage: 5V.
- 3.3V power supply output current: 100mA
- Pins output method: 6P-2.54mm pin header
- Serial baud rate: Up to 115200bps.
- Support USB1.1, USB2.0
- USB to serial chip (CP2102) supports XP, win7 / win8 32bits, 64bits, Linux,MAC

Eli 5V logiikkatasothan tuossa pitäisi olla. Vaatiiko Ouman jotain muuta?
EDIT: Googletuksen perusteella RS232 käyttää negatiivista jännitettä, kun taas TTL (jota siis minun adapteri edustaa) 0-5V jännitettä. Voisikohan tässä nyt olla siis se syy! Tarvitsen oikean USB-RS232-adapterin, enkä USB-TTL -adapterin??

Kokeilin aiemmin myös arduino nanolla "usb-serial -moodissa" eli reset-pin kytkettynä gnd:hen. En saanut silläkään dataa liikkumaan Oumanista ulos.

Asensin nyt tuoreen Mint-linuxin vanhaan läppäriin ja testailen toimivuutta kohta uudestaan. Saa ainakin poissuljettua Mac OS X:n potentiaaliset outoudet kuvioista...
EDIT2: Ei toiminut yhtään sen paremmin linuxillakaan, täysin sama lopputulos ja output.

Kertokaapas viisaimmat, onko kytkentä TX-RX, RX-TX ja GND-GND oikein Oumanin kanssa? Onko maiden yhdistäminen välttämätöntä? Käsittääkseni näin toimii ns. normaali sarjakaapelikin, mutta aika aloittelija olen näissä asioissa...

Ja pitäiskö komennon
> python oumanGetData.py /dev/ttyUSB0 45

ajettuna suoraan taloLogger/tools -hakemistosta palauttaa dataa, ilman muuta konffausta, Ouman mallista riippumatta?

/Mikko
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 27.11.17 - klo:16:02
Moi,

Mulla on taloLogger SHELL script jonka kautta luen txt-tiedoston true/false tilan. Teksti tiedosto päivittyy aina tasatunnein.

Koodia: [Valitse]
#SHELL
####################################

# Location of the shell script or executable
SHELL1:LOCATION =/bin/cat

# Script or executable parameters
SHELL1:PARAMETERS =/home/pi/log/status.txt

@SHELL1:REGEXP = (?P<value>[^\s]+)

@MEASURE = state:SHELL1.value



Ongelma on se että välillä tekstiteidoston kirjoittaminen menee 10sekuntia joka tarkoitta että taloLogger lukee sen “vanhan” statuksen.

Onko mahdollista jollain tavalla viivästää taloLogger esim 10sekuntia?

./timmy
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: timmy - 27.11.17 - klo:17:58
Moi,

Mulla on taloLogger SHELL script jonka kautta luen txt-tiedoston true/false tilan. Teksti tiedosto päivittyy aina tasatunnein.

Koodia: [Valitse]
#SHELL
####################################

# Location of the shell script or executable
SHELL1:LOCATION =/bin/cat

# Script or executable parameters
SHELL1:PARAMETERS =/home/pi/log/status.txt

@SHELL1:REGEXP = (?P<value>[^\s]+)

@MEASURE = state:SHELL1.value



Ongelma on se että välillä tekstiteidoston kirjoittaminen menee 10sekuntia joka tarkoitta että taloLogger lukee sen “vanhan” statuksen.

Onko mahdollista jollain tavalla viivästää taloLogger esim 10sekuntia?

./timmy

Ratkaisin ongelman heti kuin olin kirjoittanut tänne... ::)

Tein python-scripti joka lukee tiedoston ja scripti alkaa 10sek tauolla.

./timmy
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Bluesmoke - 21.12.17 - klo:10:26
Olen viritellyt hieman Talologgeria Raspberryyn ja nyt pitäisi ottaa se oikeasti käyttöön.

Pumppuna on Jäspin Vilp ja RS485 adapteri USB kiinni.
(Eli sama kuin Niben maalämpöpumpun ohjaus RS485 kanssa https://www.maalampotukku.fi/product/2612/nibe-f1126-8-kw-new )
Eli käytänkö tuohon lukemiseen moduuleista Nibe, Nibe485 vai Niben openHAT protokollaa?

Toinen mielenkiintoinen logattava asia olisi kWH-mittari RS485-liitännällä. Onko Talologgerilla tukea tuolle? Tuota en ole vielä tutkinut tarkemmin. Toki omalle adapterille kaapelointi.
http://www.productselection.net/PDF/UK/em23dinds.pdf

Kyseessä siis Clas Olsonin myymä kohtuu hintainen 3-vaihe kWH-mittari (159e):
https://www.clasohlson.com/fi/3-vaihemittari-LCD-n%C3%A4yt%C3%B6ll%C3%A4/36-5337#moreinfo


Edit:
Konffasin taloLoggerin käyttämään NibeRS485 mittauksia ja siihen pelkkä ulkolämpötilamittaus. Kun kytken pumpusta modbus:n päälle, menee pumppu vikatilaan. Mahtaako Jäspin vilpissä olla tehty pieniä muutoksia Niben mlp verrattuna, vai mistäköhän johtuu?

Olen kääntänyt A ja B ristiin, vaihtanut adapteria jne. Vielä pitää koittaa asentaa tuo raspbian ja talologger uudestaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: artta - 14.02.18 - klo:13:55
Onkohan kellekkään tullut seuraavaa ongelmaa eteen?

Kyseessä siis NIBE f1255 (8218R2) ja TalologgerPi Modbusin kautta. Arvot siirtyvät kantaan hyvin ja lukuvirheitä ei tule logiin.
Uplinkissä arvot on järkevät.

Kuitenkin osa anturiarvoista on aivan puuta heinää, esim. BT12, BT15, BT10, BT7, BT6, BT2 ja BT3 luetut arvot ovat miljoonia tai jopa miljardeja.
Osa arvoista mm. BT11 ja BT1 on täysin ok.

USB-johto on jo vaihdettu, piuhat ja koneet on kauempana isoista sähköistä. Voiko modbus-adapterin ja pumpun välinen johto vaikuttaa asiaan?
vai kuuluuko noille arvoille määrittää korjausarvot taloLoggergraph.confissa? Mitkä ne mahtaa olla?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Timo Karhu - 14.02.18 - klo:16:57
Onkohan kellekkään tullut seuraavaa ongelmaa eteen?

Kyseessä siis NIBE f1255 (8218R2) ja TalologgerPi Modbusin kautta. Arvot siirtyvät kantaan hyvin ja lukuvirheitä ei tule logiin.
Uplinkissä arvot on järkevät.

Kuitenkin osa anturiarvoista on aivan puuta heinää, esim. BT12, BT15, BT10, BT7, BT6, BT2 ja BT3 luetut arvot ovat miljoonia tai jopa miljardeja.
Osa arvoista mm. BT11 ja BT1 on täysin ok.

USB-johto on jo vaihdettu, piuhat ja koneet on kauempana isoista sähköistä. Voiko modbus-adapterin ja pumpun välinen johto vaikuttaa asiaan?
vai kuuluuko noille arvoille määrittää korjausarvot taloLoggergraph.confissa? Mitkä ne mahtaa olla?

On tullut eteen. Downgradea firmis toistaiseksi. https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4416.msg105309#msg105309 (https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4416.msg105309#msg105309)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: artta - 14.02.18 - klo:18:08
Tuo LOG.SET tiedoston ajaminen auttoi, nyt näkyy järkevät luvut. Ainakin toistaiseksi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: leppala - 17.03.18 - klo:11:46
Hei kaikki, tällä palstalla ilmeisesti saa apua/tietoa liittyen taloLoggeriin eli...

Onko taloLoggerissa mahdollista lukea kahta modbus tcp/ip- laitetta yhtä aikaa? Onko kellään kokemusta asiasta?
Onnistuuko se esim. lisäämällä taloLogger.conf-tiedostoon kaksi MODBUS-määrityskenttää ja näiden molempien sisään omat @MODBUS:INPUTREG...-määritykset?

Tällä hetkellä luen ethernet-verkosta (modbus-tcp/ip) aurinkosähköjärjestelmän energiamittaria. Lisäksi asennan talon pääkeskukseen sähköverkkoanalysaattori josta lukisin tiedot myös modbus tcp/ip:n kautta, jos se onnistuu... Ethernet- verkko on valmiiksi joka puolella kiinteistöä niin ei viitsisi vetää toista verkkoa modbus-RTU:lle.

Kyselen tätä asiaa tässä odotellessa verkkoanalysaattorin saapumistaa kiinan maalta...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.03.18 - klo:13:37
On mahdollista. TaloLoggerin konfiguraatiossa voi luoda mitä tahansa datasourcea 0-n kappaletta. Sourcet vaan nimetään yksilöllisesti ja niille sitten asetellaan tarvittavat parametrit. Esimerkki siis konfiguraatiosta (vain osa konfiguraatiosta, jotta saisi käsityksen), jossa on kaksi eri modbus-sourcea eri parametrein (sourcet nimetty MB1 ja MB2). Molemmista mitataan outdoor-rekisteriä ja mittaukset tallentuvat kantaan/tulosteisiin/jne. avaimilla ulkolampo1 ja ulkolampo2.

Koodia: [Valitse]
@DATASOURCE=MODBUS:MB1
MB1:TYPE = TCP
MB1:HOSTNAME = 10.0.0.1
MB1:TCPPORT = 502
@MB1:HOLDINGREGISTER=outdoor:1:15:FINT16:0.1

@DATASOURCE=MODBUS:MB2
MB2:TYPE = TCP
MB2:HOSTNAME = 192.168.0.1
MB2:TCPPORT = 590
@MB2:HOLDINGREGISTER=outdoor:1:15:FINT16:0.1

@MEASURE = ulkolampo1:MB1.outdoor
@MEASURE = ulkolampo2:MB2.outdoor

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 17.03.18 - klo:14:01
Kappas, talologgerissahan on tosiaan Modbus-moduli jo valmiina. Mahtaisiko kellään olla konffista Eastronin SDM530 sähkömittarille? Ei niin ettenkö uskoisi selviytyväni, sitä vaan sanotaan että tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: leppala - 17.03.18 - klo:14:38
Kiitos, tiedosta.
Hieno homma kun tämä taloLogger taipuu moneen laitteeseen  ;D

Minulla on tuossa aurinkosähköjärjestelmssä SDM530 energiamittarina ja luen sieltä modbus RTU väylästä tcp/ip gateway kautta tietoja.
Gateway on USR Iot:n malli USR-TCP232-410S.
Ja toimii taloLoggeriin kuin "junan vessa" :D

Eli näin on minulla määritelty taloLogger.conf. Ensin tuossa kommentit ja sitten asetukset:

#Anturi_5 -jännite L1 aurinkosähkö
#Anturi_6 -jännite L2 aurinkosähkö
#Anturi_7 -jännite L3 aurinkosähkö
#Anturi_8 -teho kW aurinkosähkö
#Anturi_9 -virta L1 aurinkosähkö
#Anturi_10 -virta L2 aurinkosähkö
#Anturi_11 -virta L3 aurinkosähkö

MODBUS:TYPE = TCP
MODBUS:HOSTNAME = 10.168.1.7
MODBUS:TCPPORT = 502

@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_5:1:01:FLOAT32H:1
@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_6:1:03:FLOAT32H:1
@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_7:1:05:FLOAT32H:1
@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_8:1:53:FLOAT32H:0.001
@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_9:1:07:FLOAT32H:1
@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_10:1:09:FLOAT32H:1
@MODBUS:INPUTREGISTER=Anturi_11:1:11:FLOAT32H:1

@MEASURE = Anturi_5:MODBUS.Anturi_5
@MEASURE = Anturi_6:MODBUS.Anturi_6
@MEASURE = Anturi_7:MODBUS.Anturi_7
@MEASURE = Anturi_8:MODBUS.Anturi_8
@MEASURE = Anturi_9:MODBUS.Anturi_9
@MEASURE = Anturi_10:MODBUS.Anturi_10
@MEASURE = Anturi_11:MODBUS.Anturi_11

Toivottavasti tuosta on apua määrittelyyn.

Laitan tuohon liitetiedostona koko manuaalin tämän mittarin modbus-määrityksistä, jos siitä olisi jollekin iloa  :)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 17.03.18 - klo:15:14
Kiitoksia, juuri noita rekkarikonffeja kaipasin. Tilasin USB-rs-485 donglen jonka yritän saada pelaamaan raspissa. Eiköhän se siitä sitten, eipä ole vielä sen enempää donglea kuin sähkömittariakaan, toimitus kiinasta kestää aikansa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 17.03.18 - klo:16:55
Piti ihan kurkistaa pellin alle kun nuo osoitteet on tuolla tapaa. Modbus input rekisterithän alkaa 30001 eli offset on 30001 ja sitä ensimmäistä haettaessa heitetään frameen vissiin 00.. joten olisin arvellut sen ensimmäisen olevan tuossa conffiksessakin 00 eikä 01. Mutta niinpä sieltä sitten löytyi: "appendInt16(temp, startingAddress - 1) " joten vissiin tuossa on kyse siitä että normaalit ihmiset kai mieltävät että ensimmäinen on 1.

Ja sittenpä tuo yo. listaus tosiaan mätsää SDM530 dokumentaatioon ihan 1:1.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.03.18 - klo:17:51
Modbus input rekisterithän alkaa 30001 eli offset on 30001 ja sitä ensimmäistä haettaessa heitetään frameen vissiin 00.. joten olisin arvellut sen ensimmäisen olevan tuossa conffiksessakin 00 eikä 01. Mutta niinpä sieltä sitten löytyi: "appendInt16(temp, startingAddress - 1) " joten vissiin tuossa on kyse siitä että normaalit ihmiset kai mieltävät että ensimmäinen on 1.

Nää konfiguroidaan ja paketoidaan taloLoggerissa just niinkuin modbus-speksissä on sanottu.  Eli speksi sanoo, että on modbus-rekisterit 1-n. Rekisteriä 0 ei ole olemassa. Tuo rekisterin numero sitten koodataan modbus-frameen siten, että rekisteriä 1 merkitään arvolla 0. Kaikessa dokumentaatiossa ja konffiksissa kutenkin pitäisi puhua rekisterien numeroista (jotka alkaa ykkösestä). Käyttäjälle ei pitäisi taas se frametason koodaus näkyä ollenkaan.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 17.03.18 - klo:18:46
Nää konfiguroidaan ja paketoidaan taloLoggerissa just niinkuin modbus-speksissä on sanottu.  Eli speksi sanoo, että on modbus-rekisterit 1-n. Rekisteriä 0 ei ole olemassa. Tuo rekisterin numero sitten koodataan modbus-frameen siten, että rekisteriä 1 merkitään arvolla 0. Kaikessa dokumentaatiossa ja konffiksissa kutenkin pitäisi puhua rekisterien numeroista (jotka alkaa ykkösestä). Käyttäjälle ei pitäisi taas se frametason koodaus näkyä ollenkaan.

Mutta nuo ei ole rekisterien numeroita vaan osoitteita. Jos katsot sitä sähkömittarin listausta jonka linkitin, numerot rullaa omassa sarakkeessaan ja osoitteet omassaan. Ymmärrän sinänsä hyvin että osoitteita tässä talologgerin konffissa käytetään koska rekisterien kokoa ei ole kiveen kirjoitettu vaan jokaisen vehjeksen speksiin. Siksi talologgerille ei voi sanoa että luepa viides input-rekisteri vaan sille sanotaan että luepa input-rekisteri jonka osoite on annettu luku + 30000. Frameen talologger kirjoittaa sitten annettu luku - 1 koska speksin offset on 30001. Jos tämä speksi nyt pätee:
http://www.simplymodbus.ca/FC04.htm

Huomaatko että tuo konffiksen osoitteesta modbus-osoitteeksi muuttaminen ei ole ihan itsestäänselvä juttu välttämättä? Ei se nyt vaikea ollut arvata mitä tapahtuu eli sitä miinus ykköstä lähdin koodista hakemaan ja kyllä se sieltä sitten löytyi. Toinen konffaustapa olisi voinut olla että konffiksessa olisi rekisterin osoite sisältäen tuon 30000 jolloin sitten koodissasi olisi ollut -1 sijaan -30001 ja tuo konffailu olisi vastannut suoraan tuota sähkömittarin rekisteriosoitelistausta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.03.18 - klo:19:31
Modbus-spesifikaatiolla viittaan tähän: http://www.modbus.org/docs/Modbus_Application_Protocol_V1_1b3.pdf (http://www.modbus.org/docs/Modbus_Application_Protocol_V1_1b3.pdf)

Näyttää tosiaan siltä, että taloLoggerin konffitiedoston esimerkissä olen käyttänyt ristiriitaista nimeä "address", kun olisi pitänyt sanoa "element":

"In the MODBUS data Model each element within a data block is numbered from 1 to n."

Pitää tarkentaa ohjetta.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 17.03.18 - klo:20:05
Olet varmaan tutustunut useampiin modbus-laitteiden dokumentaatioihin, oma otantani on peräti yksi ja se on tuo Eastronin sähkömittarin speksi jossa on osoitteita ja parametrien numeroita. Jälkimmäisellä ei paljon tee. Elementeistä ei juuri puhuta ainakaan tuon laitteen dokkarissa.

Kuinkahan kirjavaa noiden modbus-rekisterien dokumentointi mahtaa olla? Onko kaikilla dokkarissa osoitteet suoraan kuten Eastronilla on input rekkarit alkaen 30001 vai aloittaako joku omassa dokumentaatiossaan jotenkin muuten, vaikkapa nollalla taikka ykkösellä? Frameen viskataan se nolla kun noita luetaan joten en hämmästyisi jos joku silläkin tapaa dokumentoisi laitteensa, kenties.

Nythän tuo on sinänsä helppo, mittarin speksin osoite 30001 on talologgerin konffiin 1 eli vähennetään vaan se 30000 niin se on siinä. Sinänsä simppeliä kun sen tietää.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 17.03.18 - klo:20:29
Olet varmaan tutustunut useampiin modbus-laitteiden dokumentaatioihin, oma otantani on peräti yksi ja se on tuo Eastronin sähkömittarin speksi jossa on osoitteita ja parametrien numeroita. Jälkimmäisellä ei paljon tee. Elementeistä ei juuri puhuta ainakaan tuon laitteen dokkarissa.

Kuinkahan kirjavaa noiden modbus-rekisterien dokumentointi mahtaa olla? Onko kaikilla dokkarissa osoitteet suoraan kuten Eastronilla on input rekkarit alkaen 30001 vai aloittaako joku omassa dokumentaatiossaan jotenkin muuten, vaikkapa nollalla taikka ykkösellä? Frameen viskataan se nolla kun noita luetaan joten en hämmästyisi jos joku silläkin tapaa dokumentoisi laitteensa, kenties.

Nythän tuo on sinänsä helppo, mittarin speksin osoite 30001 on talologgerin konffiin 1 eli vähennetään vaan se 30000 niin se on siinä. Sinänsä simppeliä kun sen tietää.

Eri valmistajien dokumentit saattavat puhua käsitteistä monella eri tavalla ja speksi sallii, että laite tallettelee sitten muistiinsa asiansa miten haluaa. Jos tehdään geneerinen modbus-moduuli, niin silloin pitäisi tehdä se modbus-speksiä vasten.

Tuossa Eastronin dokumentissa puhutaan osoitteista (address) ja sitten parametreista (parameter number). Parameter number ei vastaa elementin numeroa, koska tämä ovat kahden rekisterin mittaisia, kuten tuossa konffissa oli laitettu (H). No Eastronin speksi yrittää kyllä selvittää, että mitä se siinä tarkoittaa.

Olen törmännyt tuohon ennenkin, että input rekisterit alkavat dokumentissa numerosta 30001, mutta koska sitä ei ole näin määritelty MODBUS-speksissä, niin ei voida tehdä sellaisia oletuksia geneerisessä moduulissa. Onko tämä sitten joku defacto-tapa, joka on kopioitunut jostain laitteesta muihinkin, niin en tiedä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 18.03.18 - klo:07:49
Minkalaisella virtuaalipisteellä saisin Thingspeakiin päiväkohtaisen (nollautuu keskiyöllä) kulutuksen esim. sähköstä?
Itse TaloLoggerissa tämä onnistuu helposti Graph puolella, mutta kuinka tästä luodaan virtuaalinen kopio?
@SERIES = COUNTER:kulutus:Kokonaiskulutus:black:2:0.001:2
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 18.03.18 - klo:17:38
EM111 mitarissa näin

Instantaneous variables and meters
MODBUS: read only mode with functions code 03 and 04 Table 2.4-1
Modicom address Physical address Length(words) VARIABLE ENG. UNIT Data Format Notes
300001 0000h 2 V L-N INT32 Value weight: Volt*10
300003 0002h 2 A INT32 Value weight: Ampere*1000
300005 0004h 2 W INT32 Value weight: Watt*10
300007 0006h 2 VA INT32 Value weight: VA*10
300009 0008h 2 Var INT32 Value weight: var*10
300011 000Ah 2 Wdmd INT32 Value weight: Watt*10
300013 000Ch 2 Wdmd peak INT32 Value weight: Watt*10
300015 000Eh 1 PF INT16 Value weight: PF*1000
300016 000Fh 1 Hz INT16 Value weight: Hz*10
300017 0010h 2 kWh(+) TOT INT32 Value weight: kWh*10
300019 0012h 2 kvarh(+) TOT INT32 Value weight: kvarh*10
300021 0014h 2 kWh(+) PARTIAL INT32 Value weight: kWh*10
300023 0016h 2 kvarh(+) PARTIAL INT32 Value weight: kvarh*10
300025 0018h 2 kWh(+) tariff 1 INT32 Value weight: kWh*10
300027 001Ah 2 kWh(+) tariff 2 INT32 Value weight: kWh*10
300029 001Ch 2 kWh(+) tariff 3 INT32 Not available, value =0
300031 001Eh 2 kWh(+) tariff 4 INT32 Not available, value =0
300033 0020h 2 kWh(-) TOT INT32 Value weight: kWh*10
300035 0022h 2 kvarh(-) TOT INT32 Value weight: kvarh*10
300037 0024h 2 kWh(-) PARTIAL INT32 Not available, value =0
300039 0026h 2 kvarh(-) PARTIAL INT32 Not available, value =0
300041 0028h 2 kVAh TOT INT32 Not available, value =0
300043 002Ah 2 kVAh PARTIAL INT32 Not available, value =0
300045 002Ch 2 Hour counter meter INT32 Value weight: hours*100, only ET series
300047 002Eh 2 n.a. INT32 Not available, value =0
300049 0030h 2 n.a. INT32 Not available, value =0
300051 0032h 2 THD(16h) A INT32 Not available, value =0
300053 0034h 2 THD(16h) V INT32 Not available, value =0


tällä luen watit, millä ohjaan moc3021 kanssa triac'ia mikä ohjaa ylimääräisen energian portaattomasti veteen

Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env python
# -*- coding: utf-8 -*-

import time
from pymodbus.client.sync import ModbusSerialClient as ModbusClient
import sys
import struct

# Read data from client
client = ModbusClient(method='rtu', port='/dev/ttyUSB0', baudrate=9600, stopbits=1, parity='N', bytesize=8, timeout=1)
client.connect()

while True:
  try:
    rr = client.read_input_registers(0,36, unit=1)
    W = float(rr.registers[05]-rr.registers[04])/10 # Watt*10
    print W
  except:
     print W
  time.sleep(3)

toimii ihan samalla tavoin holding tai input, mikän niilläkin eroa
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 18.03.18 - klo:18:25
Sellaisen huomasin, että jos talologgerin filestoreen yrittää tuupata datasourcesta tulevaa UTF-stringiä jossa on ääkkösiä, esim stringi tyyliin "Lämmitys", niin filestore oksentaa tähän tapaan:

FILESTORE: ERROR: Error writing data store file ('ascii' codec can't encode character u'\xe4' in position

Nyt sitten voisi joko modailla datasourcea taikka sitten filestorea, modasin filestorea avaamalla tiedostot UTF-8 muotoon:

Koodia: [Valitse]
diff --git a/modules/datastores/file/storeFile.py b/modules/datastores/file/storeFile.py
index 2c7abde..119de68 100644
--- a/modules/datastores/file/storeFile.py
+++ b/modules/datastores/file/storeFile.py
@@ -52,6 +52,7 @@
 
 import sys, os
 import string, time
+import codecs
 import shutil
 
 from modules.core import store
@@ -88,7 +89,7 @@ class FileStore(store.Store):
         
         status = 0
         try:
-            outf = open(self.filename, 'a')
+            outf = codecs.open(self.filename, 'a', 'utf-8')
             outf.close()
             status = 1
         except:
@@ -121,12 +122,12 @@ class FileStore(store.Store):
         try:
             if self.overwrite:
                 # create temporary file and replace the old file with it
-                outf = open(self.filename + '_TeMpStAgE', 'w')
+                outf = codecs.open(self.filename + '_TeMpStAgE', 'w', 'utf-8')
                 outf.write(headerstr + valstr + footerstr)
                 outf.close()
                 shutil.move(outf.name, self.filename)
             else:
-                outf = open(self.filename, 'a')
+                outf = codecs.open(self.filename, 'a', 'utf-8')
                 outf.write(headerstr + valstr + footerstr)
                 outf.close()
         except Exception, e:

Ja sen jälkeen se sitten pelaa ihan ok.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 26.03.18 - klo:20:25
leppalan konffi SDM530:lle toimi suoraan, kuten pitikin. Toki rs485-johtojen kohdalla oli fifty-sixty prosentin mahdollisuus mennä väärin päin, ja Murphy nosti päätään. Hetken päätä raavittuani ja ruuvattuani johdot oikein päin, talologgeri alkoi näyttää sekä hetkellistä tehoa että kilowattituntilukemaa kuten toivoinkin. Liian helppoa.

Näemmä tuollainen 83 senttiä Ebayssa maksava USB-RS485 -dongle toimii ihan ok raspin kanssa ilman sen kummempaa kikkailua. /dev/ttyUSB0 pompsahtaa näkyviin ilman säätöä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 30.03.18 - klo:01:40
Laitoin Gpio väylään lämpötila-anturin...
sain arvot luettua väylästä...

pi@raspberrypi:/sys/bus/w1/devices/28-03176016faff $ cat w1_slave
7d 01 4b 46 7f ff 0c 10 3c : crc=3c YES
7d 01 4b 46 7f ff 0c 10 3c t=23812

kuinka tuo nyt pitäisi määritellä tuohon taloLogger.conf tiedostoon?
määritin nyt noin, mutta ilmeisesti jokin on väärin?
@OWFS:OWFS = In temp :1:/sys/bus/w1/devices/28-03176016faff
@GPIO:INPUT=In temp:4:NONE
@MEASURE = In temp:GPIO.w1_slave

noin laitoin, mutta ei ainakaan mitään tullut kaavioon?

ehkä tyhmä kysymyt, mutta täytyykö tämä komento ajaa, jos muuttaa jotain arvoja noissa tiedostoissa?
     % python taloLogger.py


Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 30.03.18 - klo:08:26
En ole vielä itse konffaillut talologgeriin 1-wire antureita, mutta olen niitä käytellyt arduinolla ja arm-pohjaisilla debian vehjeksillä kylläkin. OWFS on oma projektinsa jota ilmeisesti talologger tukee. Owfs luo tiedostojärjestelmään muistaakseni FUSEa (user space file system tjsp) käyttäen 1-wire laitteille omat tiedostot joista voi lukea tietoja tai muuttaa asetuksia. Raspin gpio-1-wire joka raspi-configilla konffataan päälle, tekee suunnilleen saman, mutta käsitykseni on että se on kernel-ajuri ja tukee maksimissaan kymmentä 1-wire laitetta yhtä aikaa.

Ei tunnu järkevältä että konffaisit owfs:ää ellet ole sitä asennellut raspiin ja tuon perusteella mitä kirjoitit niin sulla näyttäisi olevan raspin oma 1-wire ajuri käytössä gpio:n kautta. Sitä konffaat. Ja joo, talologger pitää käynnistää uudelleen.

Kaikissa noissa tiedostojärjestelmässä näkyvissä 1-wire toteutuksissa pitää jotenkin konffata mikä tiedosto on mikäkin logattava asia. Kullekin anturille tulee oma tiedostopolkunsa. NONE ei kuulosta kovin hääviltä mäppäykseltä, eikä pelkkä "w1_slave" voi riittää. Pitää kertoa polku. Luulisi sen siellä konffissa olevan esimerkkinä..

Edit: kurkkasin tuota talologgerin conffista ja sen RPIGPIO-sektio ei kyllä vastaa yhtään sitä mitä tapahtuu kun konffaa suoraan raspi-configilla 1-wiren päälle. Eli se OWFS on nyt lähinnä sitä mitä tuo suoraan tiedostojärjestelmässä näkyvä w1-toteutus on.

Edit2: Kuten muistelin, OWFS tiedostot antavat vähän selkeämmin ja suoraan tuon lämpötilan, kuin raspin perus w1-toteutus joka printtaa muutakin sontaa kuin pelkän lämpötilan, joka siis pitäisi stripata varmaan pois ellei talologger jo osaa tehdä sitä. Oletan nyt lonkalta ettei se välttämättä osaa tehdä sitä. Siinä olisi nyt sitten kaksi vaihtoehtoa, modailla talologgeriin w1-tuki taikka yrittää konffailla owfs päälle. Varmaan owfs toimahtaa helpommin: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=27379

Myös: https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/37070/problems-with-owfs-over-the-w1-kernel-module
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 30.03.18 - klo:20:26
Liitteenä on häkkipätsi joka modaa onewire-modulia niin että owfs:n lisäksi se toimii myös suoraan w1 tiedostoilla. Voi olla että toimii vain w1 tiedostoilla mutta todennäköisesti toimii yhä myös owfs tiedostoilla.

Pätsi otetaan käyttöön näin:
1) kopioi pätsi talologgerin hakemistoon jossa on taloLogger.py
2) aja samassa hakemistossa komento: "patch -p1 < 0001-onewire-crude-hack-to-force-reading-from-raspi-w1-dr.patch"

talologger.conf tiedostossa sitten tähän tapaan:
@OWFS:OWFS = Outdoor:1:/sys/bus/w1/devices/28-000002da9212/w1_slave

Ja muuten se toimii kuten owfs eli:
@MEASURE = Outdoor:OWFS.Outdoor

Laitetaan muutos vielä koodina jos patch-komennon käyttö on jollekin ylivoimaista (miinukset poistoja, plussat lisäyksiä)
Koodia: [Valitse]
diff --git a/modules/datasources/onewire/oneWire.py b/modules/datasources/onewire/oneWire.py
index bb66dbe..c6c1f31 100644
--- a/modules/datasources/onewire/oneWire.py
+++ b/modules/datasources/onewire/oneWire.py
@@ -132,7 +132,12 @@ class OneWireFS(log.Logging):
             return ""
         self.Debug("Received oneWire data: " + repr(data))
 
-        data = handleOWData(data, type)
+        tempOutput = data.find('t=')
+        if tempOutput != -1:
+            tempString = data.strip()[tempOutput+2:]
+            data = str(float(tempString) / 1000.0)
+
+        data = handleOWData(data, type)
         return data
 
 
--
2.7.4
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 02.04.18 - klo:00:18
kokeilin tuota patch komentoa, ei jostain syystä toiminut?

pi@raspberrypi:/home/talo/bin/taloLogger $ patch -p1 < 0001-onewire-crude-hack-to-force-reading-from-raspi-w1-dr.patch
patch unexpectedly ends in middle of line
patch: **** Only garbage was found in the patch input.
tuommoinen ilmoitus tuli.



self.Debug("Received oneWire data: " + repr(data))
Tämähän löytyi tuosta tiedostosta kahdesta kohtaa, mutta ilmeisesti vain toiseen tehdään nuo muutokset?


eikös nämä ainoastaan laitettu tuohon onewire.py tiedostoon?
.....

-        data = handleOWData(data, type)
+        tempOutput = data.find('t=')
+        if tempOutput != -1:
+            tempString = data.strip()[tempOutput+2:]
+            data = str(float(tempString) / 1000.0)
+
+        data = handleOWData(data, type)
....

lisäsin ne sitten käsin tuohon oneWire tiedostoon , niin sitten herjaa tuommoista?
pi@raspberrypi:/home/talo/bin/taloLogger $ python taloLogger.py
Traceback (most recent call last):
  File "taloLogger.py", line 395, in <module>
    from modules.datasources import *
  File "/home/talo/bin/taloLogger/modules/datasources/onewire/__init__.py", line 16, in <module>
    import sourceOneWire
  File "/home/talo/bin/taloLogger/modules/datasources/onewire/sourceOneWire.py", line 39, in <module>
    import oneWire
  File "/home/talo/bin/taloLogger/modules/datasources/onewire/oneWire.py", line 137
    tempString = data.strip()[tempOutput+2:
             ^
IndentationError: expected an indented block
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 02.04.18 - klo:08:20
Kyllä se toimii. Pätsi nyt varsinaisesti oli lähinnä olammia ajatellen, jos häntä napostelisi ottaa kontribuutioita.

Koodia: [Valitse]
unzip ~/Downloads/taloLogger_v17j.zip
cd taloLogger/
cp ~/Downloads/0001-onewire-crude-hack-to-force-reading-from-raspi-w1-dr.patch .
patch -p1 < 0001-onewire-crude-hack-to-force-reading-from-raspi-w1-dr.patch

Ja lopputulos on: "patching file modules/datasources/onewire/oneWire.py"

Ohessa pätsätty versio suoraan tiedostona. Voit kopioida sen aiemman tiedoston päälle, niin sinun ei tarvitse opetella sen enempää pätsäilyä kuin Pythonin koodiblokkien sisennyssääntöä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 02.04.18 - klo:21:38
Ok, nyt sain näkyviin lämpötilan.

02.04.2018 18:28:01: TaloLoggerThreadStore: Logged data for timestamp 20180402182800
    dummy: 14.9
    Temperature1: 24.500000

grafiikassa ei vain näy mitään. oisko siihen vinkkejä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 02.04.18 - klo:23:41
En ole perehtynyt tuohon olammin graafityökaluun, olen piirrellyt itse rrdtoolilla vai mikä se nyt olikaan, sen mitä nyt olen omissa kötöstyksissä graafeja kaivannut. Eiköhän se skulaa kun aikansa konffailee, niin nuo muutkin hänen tekemänsä softat toimivat. Eiköhän sille pidä kertoa mitä piirretään ja mistä. Ellen väärin muista niin joku sql kanta siihen pitää pystyttää, talologger tuuppii dataa tauluun ja graafityökalu lukee sitä sieltä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 04.04.18 - klo:07:31
En ole perehtynyt tuohon olammin graafityökaluun, olen piirrellyt itse rrdtoolilla vai mikä se nyt olikaan, sen mitä nyt olen omissa kötöstyksissä graafeja kaivannut. Eiköhän se skulaa kun aikansa konffailee, niin nuo muutkin hänen tekemänsä softat toimivat. Eiköhän sille pidä kertoa mitä piirretään ja mistä. Ellen väärin muista niin joku sql kanta siihen pitää pystyttää, talologger tuuppii dataa tauluun ja graafityökalu lukee sitä sieltä.
Noiden ohjeiden mukaan yritän tehdä.

https://olammi.iki.fi/sw/taloLoggerGraph/howto.php

Onkohan kukaan tehnyt parempaa ohjetta, siinä puhutaan myös jostain symbolisesta linkistä.
Jokatapauksessa ton ohjeen mukaan tein, niin hävisi graafi ja prosessikuva kokonaan, jotain meni ilmeisesti väärin?


Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Jerry68 - 04.04.18 - klo:18:42
Moi,

Itsellä esimerkkinä rivit näin:
taloLogger. conf:  @MEASURE=BT2:NIBERS485.BT2 supply temp S1
taloLoggergraph.conf: @SERIES = NORMAL:BT2:Lämmitys meno:orange:1:1.0
graphissa tuo rivi on "chart lämmitys" alla ja ennen tuota BT2 riviä on kaikki ne ohjeen mukaiset TITLE, AXIS ym. tiedot. Mulla taloLogger kerää Niben RS485 väylästä datan.
BT2 on "itse annettu" arvo, jonka täytyy olla molemmissa conf:ssa samat. Tuo NIBERS485.BT2... on se tietue, jonka taloLogger lukee Nibeltä ja sen on täsmättävä Niben tietueisiin.
Tuo ihme Ä tulee itsellä tästä WinSCP ohjelmasta, jolla muokkaan, mutta on PuTTY:llä katsottaessa oikein.

Auttoiko vai menikö enemmän sekavaksi? Itsellä ei kylläkään ole noita 1-wire antureita, mutta tilattu on.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 05.04.18 - klo:23:53
ei nyt ihan toimi vielä...
jostain syystä herjaa tuosta threadstonesta? mistähän mahtaa johtua? prosessin kuva ei näy lainkaan.

05.04.2018 17:41:47: Persistent state directory: /home/talo/var/taloLogger/state
05.04.2018 17:41:47: Starting taloLogger.py (v1.7j).
05.04.2018 17:41:47: Initialized module DUMMY
05.04.2018 17:41:58: Initialized module SQLITEDB
05.04.2018 17:41:58: TaloLoggerThreadStore: Module state does not exist: /home/talo/var/taloLogger/sta$
05.04.2018 19:49:08: Terminating due to SIGTERM.
05.04.2018 19:49:10: Terminating.
05.04.2018 19:49:49: Persistent state directory: /home/talo/var/taloLogger/state
05.04.2018 19:49:49: Starting taloLogger.py (v1.7j).
05.04.2018 19:49:49: Initialized module DUMMY
05.04.2018 19:49:49: Initialized module SQLITEDB
05.04.2018 19:49:49: TaloLoggerThreadStore: Module state loaded.


logia


pi@raspberrypi:/home/talo/bin/taloLogger $ cd 05.04.2018 20:50:00: OWFS: Running oneWire query from OWFS file /sys/bus/w1/devices/28-03176016faff/w1_slave
05.04.2018 20:50:01: OWFS: Received oneWire data: '83 01 4b 46 7f ff 0c 10 a2 : crc=a2 YES\n83 01 4b 46 7f ff 0c 10 a2 t=24187\n'
05.04.2018 20:50:01: TaloLoggerThreadStore: Storing logged data with 2 points.
05.04.2018 20:50:01: TaloLoggerThreadStore: Logged data for timestamp 20180405205000
    dummy: 10.0
    Temperature1: 24.187000
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Jerry68 - 06.04.18 - klo:07:23
Näyttäis tuosta taloLogger login lopusta, että on latautunut oikein "05.04.2018 19:49:49: TaloLoggerThreadStore: Module state loaded"?

Itsellä ko. logi näin, kun olen sammuttanut Raspin ensin.

06.04.2018 07:01:47: Terminating due to SIGTERM.
06.04.2018 07:01:48: NibeRS485: Nibe Bus serial thread stopped.
06.04.2018 07:01:49: Terminating.
06.04.2018 07:01:53: Persistent state directory: /home/talo/var/taloLogger/state
06.04.2018 07:01:53: Starting taloLogger.py (v1.7j).
06.04.2018 07:01:53: NIBERS485: Started Nibe Bus communication controller in mode: SERIAL
06.04.2018 07:01:53: Initialized module NIBERS485
06.04.2018 07:01:53: Initialized module MYSQLDB
06.04.2018 07:01:53: TaloLoggerThreadStore: Module state loaded.
06.04.2018 07:01:53: NibeRS485: Received identification: F1255-12 R EM

Epäilen virhettä taloLoggerGraph.conf tiedostossa, jos ei piirrä käyriä.

Liitteenä pätkä omasta Graphista. Itsellä oli epäselvää alussa, kun samoja tiedostoja löytyi useasta paikasta. ...Graph.conf, jota ainoastaan muokataan on kansiossa /home/talo/public_html/taloLoggerGraph.conf, jossa myös ohje tiedosto ....conf_original. Samassa kansiossa pitää olla se prosessikuva ghp_process.png.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 06.04.18 - klo:22:44
Nyt sain sen tuon grafiikan toimimaan, muttei tuo lämpötila tule sinne vielä.
Täytyykö tietokanta olla asennettu ja määritetty, että saa tuon lämpötilan tuonne grafiikkaan?

lämpötila löytyy
dStore: Logged data for timestamp 20180406194000
    dummy: -3.7
    Temperature1: 23.562000
06.04.2018 19:42:01: TaloLoggerThreadStore: Logged data for timestamp 20180406194200
    dummy: -3.1
    Temperature1: 23.625000
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 06.04.18 - klo:23:17
Tietysti täytyy.

Jos talologger työntää tietokantaan dataa, ja talologgergraafi lukee tietokannasta dataa, niin ensinnäkin pitää olla tietokanta asennettuna raspiin ja toisekseen pitää olla molempiin em ohjelmiin kerrottu että mikä tietokanta on käytössä ja missä.

Oma raspiprojekti eteni sen verran että laitoin sen boottaamaan ssd-kovalevyltä. En usko sd-kortin kestävän kovin kauan loggauskäytössä, siksi ssd. Ehkä huomenissa pääsen laittelemaan sql-kannan ja tuon graafihäkkyrän kokeeksi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: rsaarela - 07.04.18 - klo:07:42
Tietysti täytyy.

Jos talologger työntää tietokantaan dataa, ja talologgergraafi lukee tietokannasta dataa, niin ensinnäkin pitää olla tietokanta asennettuna raspiin ja toisekseen pitää olla molempiin em ohjelmiin kerrottu että mikä tietokanta on käytössä ja missä.

Oma raspiprojekti eteni sen verran että laitoin sen boottaamaan ssd-kovalevyltä. En usko sd-kortin kestävän kovin kauan loggauskäytössä, siksi ssd. Ehkä huomenissa pääsen laittelemaan sql-kannan ja tuon graafihäkkyrän kokeeksi.

Meillä nyt kohta 6 vuotta ollut 4:ssä raspissa muistikortit käytössä 1 min. loggausvälillä.
Yhdessä koneessa SQL kanta käytössä. Ei mitään ongelmia.
SSD levyissä on kait samaa tekniikkaa muistisolut, kuin korteissakin, vain nopeampia....
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 07.04.18 - klo:07:43
jos tästä jotain apua on
tällaiselle näyttää   http://korsteeni.dy.fi/talo/
ja tällaiset conffit
http://korsteeni.dy.fi/korsteeni/taloLogger.conf
http://korsteeni.dy.fi/korsteeni/taloLoggerGraph.conf

mielellään otan myös parannusehdotuksia, varmasti näyttävät osaavien silmissä karmeille
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 07.04.18 - klo:08:46
Meillä nyt kohta 6 vuotta ollut 4:ssä raspissa muistikortit käytössä 1 min. loggausvälillä.
Yhdessä koneessa SQL kanta käytössä. Ei mitään ongelmia.
SSD levyissä on kait samaa tekniikkaa muistisolut, kuin korteissakin, vain nopeampia....

Raspien taipumus syödä muistikortteja on yleisesti tunnettu. Mutta hyvä jos sinulla on kestänyt, minulla prakasi jo ensimmäinen kortti vaikka olin laittanut mielestäni about kaiken käyttöjärjestelmän loggauksen ramdiskille. Myönnettäköön että kortti oli vanha. Ei sd-kortteja ole kuitenkaan käyttöjärjestelmän levyiksi tarkoitettu vaan ensisijaisesti isohkoille mediatiedostoille (kuvat, videot, dokumentit).

Muistiteknologioissa ei varmaan merkittäviä eroja ole, mutta ssd:n ohjain on suunniteltu siihen että se hajauttaa kirjoitukset levyllä niin ettei se prakaa ihan heti. Ylimääräisiä lohkoja on myös, mitä otetaan käyttöön sitä mukaa kun levy kuluu, ennen kuin se prakaa.

Mitenkään merkittävää hintaeroa vaihtoehdoilla ei ole, jos verrataan 120GB SSD vs. 128GB sd-kortteja luotettavilta kauppiailta, peruslaatuiset brändit. Maksoin SSD-levystä ja USB-SATA-kotelosta rontti 50 euroa. Toki pieniä SD-kortteja saa halvalla, ja ne sinänsä jollekin loggeriraspille tallennuskapasiteetin puolesta riittävätkin.

Voi olla, että olen hieman foliohattuinen paranoidi tässäkin asiassa, mutta mielestäni käyttöjärjestelmälevyksi suunniteltu SSD on se parempi valinta, ja otin vielä EXT4 journalin pois päältä vähentääkseni kirjoitusten määrää.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 07.04.18 - klo:11:54
Nyt sain sen tuon grafiikan toimimaan, muttei tuo lämpötila tule sinne vielä.
Täytyykö tietokanta olla asennettu ja määritetty, että saa tuon lämpötilan tuonne grafiikkaan?

Kokeilin nyt asennella tuon talologgerpi skriptin avulla tuon graafityökalun. Se toimii heittämällä ja alkaa piirtää sinikäyrää, tietokanta asentuu, webbiserveri asentuu jne.

Tietokanta on näköjään geneerinen, siitä papukaijamerkki olammille. En osaa sanoa geneerisen kannan tehokkuudesta kannan kasvaessa, mutta toivottavasti se ei hidastu ja heikkene merkittävästi.

Plätkin omat measure-rivit taloLogger.conf tiedostoon ja niitä vastaavat rivit sitten talologgergraafin conf-tiedostoon, jolloin webbisivu alkaa päivittää ilman sen isompia toimenpiteitä uusia arvoja. Talologgerin teurastin kertaalleen sen jälkeen kun olin sen conffia modannut, mutta graafi lukee conffia uusiksi jatkuvasti joten ainakaan se ei vaadi mitään uudelleenkäynnistyksiä. Ei ollut mitään ongelmia näiden softien kanssa, toimii mielestäni aika vähäisellä säädöllä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 07.04.18 - klo:15:39
Kokeilin nyt asennella tuon talologgerpi skriptin avulla tuon graafityökalun. Se toimii heittämällä ja alkaa piirtää sinikäyrää, tietokanta asentuu, webbiserveri asentuu jne.

Tietokanta on näköjään geneerinen, siitä papukaijamerkki olammille. En osaa sanoa geneerisen kannan tehokkuudesta kannan kasvaessa, mutta toivottavasti se ei hidastu ja heikkene merkittävästi.

.......

olen täysin vakuuttunut
http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,18225.255.html
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 07.04.18 - klo:15:57
olen täysin vakuuttunut
http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,18225.255.html

Mikä on "rockki" ?

Epäilyttävän lujaa vauhtia tuo tietokantatiedosto kasvaa ainakin. Loggaan 10 sekuntin välein, muuttujia on jo muutama kymmenen.

En ole toteutusta katsonut mutta veikkaan lonkalta että sinnepä saattaa mennä joka riville jokaisen muuttujan nimi stringinä.. toivottavasti olen väärässä!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 07.04.18 - klo:16:24
Radxa Rock
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 07.04.18 - klo:16:35
Radxa Rock

Okei. Jos tuo tietokanta lopulta jumittuu niin sitten pitäisi varmaan jotenkin loggailla kauanko menee aikaa yhteen tietokantaan kirjoitukseen verrattuna loggausintervalliin. Talologgergraph ei kai aiheuta kuormaa niin kauan kun kukaan ei katsele webbisivua.

Oma loggausintervalli on sen verran tiuha että tuo miljoona riviä pitäisi tulla jossain neljässä kuukaudessa.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 07.04.18 - klo:17:39
kopioin nuo taloLoggerin antamat virhesanomat, ensin yksi, sitten kaksi, jne. en kylläkään näitä tietokantoja ymmärrä

tästä virheestä alkoi

02.04.2018 19:10:01: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module OWFS.
02.04.2018 19:20:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module OWFS.


02.04.2018 19:28:19: Persistent state directory: /home/talo/var/taloLogger/state
02.04.2018 19:28:19: Starting taloLogger.py (v1.7h).
02.04.2018 19:28:19: Initialized module OWFS
02.04.2018 19:28:19: Initialized module SHELL1
02.04.2018 19:28:19: Initialized module SHELL2
02.04.2018 19:28:19: Initialized module SHELL3
02.04.2018 19:28:19: Initialized module SHELL4
02.04.2018 19:28:19: Initialized module JSONFILE
02.04.2018 19:28:19: Initialized module FILESTORE
02.04.2018 19:28:19: Initialized module XMLFILE
02.04.2018 19:28:19: Initialized module SQLITEDB
02.04.2018 19:28:19: Initialized module SQLITEDB_B
02.04.2018 19:28:19: TaloLoggerThreadStore: Module state loaded.
02.04.2018 19:28:19: ReleasedVersionChecker:
######################################################################
#    There is a newer release version of taloLogger available in
#
#                  http://olammi.iki.fi/sw/taloLogger/
#
#    Current version: v1.7h    Available release version: v1.7j
######################################################################

kunnes

03.04.2018 01:22:00: SHELL3: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /bin/cat /home/talo/log/kulutus.csv
  Command output: 3.529852962703167,116

  Command status: -1
03.04.2018 01:22:00: SHELL1: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /usr/bin/python /home/talo/mbus.py
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 01:24:00: SHELL3: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /bin/cat /home/talo/log/kulutus.csv
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 01:24:00: SHELL1: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /usr/bin/python /home/talo/mbus.py
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 01:26:00: SHELL3: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /bin/cat /home/talo/log/kulutus.csv
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 01:26:01: SHELL1: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /usr/bin/python /home/talo/mbus.py
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 01:30:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module SHELL4.
03.04.2018 01:30:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module SHELL2.
03.04.2018 01:30:00: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module OWFS.
03.04.2018 01:32:00: SHELL1: ERROR: Error executing Shell data source command

ja 10 min vlein, mittausväli

03.04.2018 08:20:01: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module SHELL4.
03.04.2018 08:20:01: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module SHELL1.
03.04.2018 08:20:01: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module SHELL2.
03.04.2018 08:20:01: TaloLoggerThreadLogger: Unable to start data source query for module OWFS.
03.04.2018 08:22:01: SHELL3: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /bin/cat /home/talo/log/kulutus.csv
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 08:24:01: SHELL3: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /bin/cat /home/talo/log/kulutus.csv
  Command output:
  Command status: -1
03.04.2018 08:26:01: SHELL3: ERROR: Error executing Shell data source command
  Command: /bin/cat /home/talo/log/kulutus.csv
  Command output:
  Command status: -1


varmasti nämä minun cofigit on osa syy, jos ne osaisi hioa, optimoida, niin ainakin pidemmälle pääsisi
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 07.04.18 - klo:18:06
Tutkasin tuota talologgerin tietokannan toteutusta hieman ja kahden taulun toteutus siellä näyttäisi olevan. Toisessa on string-to-id mäppäys kuten toivoin. Minulla ei ole siihen nokan koputtamista. SQLiten tietokannassa on vaan overheadia, siksi se varsinainen datataulu kasvaa niin lujaa kyytiä.

jolla: miksi luet shell-skriptillä loggauksen aikana cat-komennolla jotain csv-tiedostoja? Mahtaako nuo csv-tiedostot olla isoja ja mikä tuossa on ideana?

Jos käytät sitä regexp häkkyrää joka parsii standardioutputtia niin sinun olisi paras syöttää sille rajallinen määrä dataa. Ei ole erityisen kevyttä ajaa regexpiä ison luetun tiedoston läpi. Jos tiedosto on pieni niin ei toki ole mitään ongelmaa ajella catilla se stdouttiin ja parsia siitä regexpillä. Jos tiedosto on iso ja mikäli kiinnostava tieto löytyy tiedoston lopusta niin käytä komentoa "tail". Jopa "tail -1 tiedostonnimi" mikäli se on aina viimeisellä rivillä.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 07.04.18 - klo:22:06
.............
jolla: miksi luet shell-skriptillä loggauksen aikana cat-komennolla jotain csv-tiedostoja? Mahtaako nuo csv-tiedostot olla isoja ja mikä tuossa on ideana?
.............

siellä .csv tiedostossa on vain pari lukua jotka tekee python scripti sqlite tietokannasta mittausten välillä ja kirjoittaa seuraavalla kerralla tietokantaan josta taas kyselyllä saan .csv tiedostoon jonka lähetän kotisivulle missä piirtyy graafi mittausvälin senhetkisestä bio/sähkö kulutuksesta (kulutus vuorokaudessa)
ihan hävettää, mutta en saanut/osannut yksinkertaisemmin taloLoggerilla sitä aikanaan toeteutettua se ei käsittääkseni pysty käsittelemään tietokantaa mittausten aikana
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 08.04.18 - klo:14:23
^ Eipä se siitä sitten ole kiinni. Sitä tietokantaan syötön nopeutta siinä pitäisi kuitenkin loggailla, josko se pykii isommalla rivimäärällä.

Tuo geneerinen kanta on sellainen että se for loopissa tekee jokaiselle muuttujalle oman rivin. Kas näin:

Koodia: [Valitse]
for val in values:
                    cur = db.cursor()
   
                    posid = self.POSITIONS[val[0]]
                           
                    sqlstmt = "INSERT INTO " + self.DB_TABLE + " "
                    sqlstmt = sqlstmt + "(" + self.DB_TIMECOL + ", position_id, value) VALUES ("
                    sqlstmt = sqlstmt + "%s, %d, " % (timestr, posid)
                    sqlstmt = sqlstmt + checkDBValue(val[1]) + ")"

Eli jos on käytössä vaikka 30 muuttujaa, niin se tekee 30 riviä per loggaus, ja jos tietokanta sattuu olemaan tyyppiä joka hidastuu oleellisesti rivien määrän kasvaessa, niin tuo ongelma tulee sitten vastaan 30 kertaa nopeammin kuin jos kanta olisi vähemmän geneerinen ja kaikki 30 muuttujaa olisivat samalla rivillä. Tuo selittää myös sen hieman yllättävän ison overheadin suhteessa datan määrään, eli tietokantatiedosto kasvaa yllättävän nopeasti. Geneerisyys ei tule ilmaiseksi..

Pitää nyt vilkaista indeksoiko tuo kantaa. Jos indeksoi niin jumittelu loppunee poistamalla indeksointi. Graafien piirtäminen sitten taas voi hidastua.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 08.04.18 - klo:14:49
Jepjep:

Koodia: [Valitse]
CREATE_TALO_DATA_TIME_INDEX_1 = "CREATE INDEX IF NOT EXISTS i_talo_data_time ON talo_data (time)"
....
                sqlstmt = CREATE_TALO_DATA_TIME_INDEX_1
                cur.execute(sqlstmt)

Tässä vähän lisäinfoa:

https://stackoverflow.com/questions/15778716/sqlite-insert-speed-slows-as-number-of-records-increases-due-to-an-index

Tästä optimointivaihtoehtoja, jos indeksiä ei halua dropata tykkänään:

https://stackoverflow.com/questions/1711631/improve-insert-per-second-performance-of-sqlite

Näistä tuo transaktioiden käyttöönotto lienee se ensimmäinen ja loogisin juttu mikä kannattaa tehdä tuohon for-loopin ympärille. Taidan kokeilla sitä, tuuppaan pätsillä jos se toimii.

Ajattelin myös kokeilla ilman indeksiä. Voi kylläkin olla, että graafien työstö menee tuskaisen hitaaksi sitten.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 08.04.18 - klo:16:54
Nonni, selvittelin hieman. Transaktiot on python-sqlitessä käytössä jo implisiittisesti joten se ei siitä nysväämällä sen nopeammaksi enää muutu.

Indeksin voi dropata mutta sitten talologgergraph menee hitaaksi. Tein sen nyt kokeeksi, ans kattoo kauanko kestää että hermostun hitaammin ja hitaammin muodostuviin graafeihin. Indeksin voi toki luoda uudelleen, muutos ei ole peruuttamaton. Jos haluat jolla kokeilla, niin droppausrivi on tällainen:

DROP_TALO_DATA_TIME_INDEX_1 = "DROP INDEX IF EXISTS i_talo_data_time"

Ja sql-käskyn voi laittaa initPositions -funktioon tähän tapaan:

Koodia: [Valitse]
    def initPositions(self):
        if self.DB_SCHEMA == 1:
            self.POSITIONS = {}
            sqlstmt = ""
            try:
                db = SQLiteDb.connect(self.DB_NAME)
                cur = db.cursor()
                sqlstmt = DROP_TALO_DATA_TIME_INDEX_1
                cur.execute(sqlstmt)

Kompromissi voisi olla joku sellainen, että jakaa tietokannan kuukausittaisiin tiedostoihin. Joka kuukaudelle siis oma tietokantatiedosto. Silloin rivien määrä ei nouse liian isoksi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 08.04.18 - klo:17:31
toistaiseksi pysyn yhden taulun tietokannassa, kyselyt helppoja toteuttaa enkä näe siinä muuta haittaa kun joutuu manuaalisesti lisäämään aina uuden
jos kahden kuukauden kahden taulun tietokanta on yhtä suuri kun yhden taulun neljän vuoden, niin en ihmettele jos takkuaa näissä korttikoneissa
päinvastoin, miksi? eikö yhden taulun kantaa pysty automaattiseksi tekemään?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 08.04.18 - klo:18:04
päinvastoin, miksi? eikö yhden taulun kantaa pysty automaattiseksi tekemään?

Paha sanoa, en ole sql-osaaja ollenkaan, vaikka koodia olenkin vääntänyt. Kai tauluun voisi alter-tablella luoda lisää sarakkeita.

Nythän rivien määrän räjäyttää tuo per muuttuja schema. Eli joka muuttujalle tulee uusi rivi per loggauskierros. Se mäppäystaulu on mikroskooppinen, sillä ei ole merkitystä varsinaisesti.

Voisi sen kai tehdä niinkin että aina kun tulee uusi muuttuja logattavaksi niin alter tablella lisätään uusi id-value sarakepari sinne datatauluun. Tällöin rivin pituus kasvaisi, mutta tietokannan inserttejä hidastava indeksointi olisi vähäisempää koska rivejä tulisi vähemmän. Tietokanta olisi todennäköisesti myös kompaktimpi, koska jokaisella rivillä on oma overheadinsa.

Vielä kompaktimpaa olisi joku "sun sarakkeesi on sun indeksisi" tyyppinen ratkaisu. Tuollainen toimahtaisi ehkä niin kauan kun vain lisää muuttujia loppuun. Rivien määrä olisi tuossakin sama silti.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 10.04.18 - klo:09:46
Olen tuota nyt tovin pähkinyt ja löysin konstin jolla tietokannan saa sellaiseksi että se ei syö liikaa tilaa, rivejä ja on tehokas. Toteutus tosin puuttuu vielä. :)

Ensinnäkin data-taulun rakenne muutetaan sellaiseksi että sen sijaan että siellä on näin:
rowid, timestamp, id, value

Tehdäänkin niin että jatkossa on:
rowid, timestamp, id, value, id, value, id, value, id, value

Näin rivien määrä saadaan pienenemään. Mutta tämä vain siirtää ongelmaa myöhäisemmäksi. Tarvitaan siis jotain parempaa. Siispä muokataan vähän lisää. Nyt kun rivejä ei tule enää kuin yksi per timestamp, voidaan vaihtaa timestamp rowid-aliakseksi. Sehän on luonnostaan kasvava, uniikki ID. Eli näin:
timestamp, id, value, id, value, id, value, id, value..

Ja alter tablella kasvatetaan taulua silloin kun logattavien muuttujien määrä kasvaa.

Tästä on useita hyötyjä. Indeksiä ei enää tarvita. Insert-nopeus nousee. Myös hakujen pitäisi olla nopeammat:

"The data for rowid tables is stored as a B-Tree structure containing one entry for each table row, using the rowid value as the key. This means that retrieving or sorting records by rowid is fast. Searching for a record with a specific rowid, or for all records with rowids within a specified range is around twice as fast as a similar search made by specifying any other PRIMARY KEY or indexed value.

With one exception noted below, if a rowid table has a primary key that consists of a single column and the declared type of that column is "INTEGER" in any mixture of upper and lower case, then the column becomes an alias for the rowid. Such a column is usually referred to as an "integer primary key". A PRIMARY KEY column only becomes an integer primary key if the declared type name is exactly "INTEGER". Other integer type names like "INT" or "BIGINT" or "SHORT INTEGER" or "UNSIGNED INTEGER" causes the primary key column to behave as an ordinary table column with integer affinity and a unique index, not as an alias for the rowid. "

Talloggerin talo data taulun luonti pitäisi siis muuttaa sellaiseksi että siinä ei ole "id" primary keynä (tuo sarake poistetaan) vaan "time" ja näin "INTEGER PRIMARY KEY ASC". Se mikä hieman epäilyttää on josko tuo selviytyy kesäajasta. Todennäköisesti selviytyy, eiköhän timestap epochista pysy kuosissa vaikka kesäaikaan siirrytäänkin.

Muutokset talologgerin puolella eivät näytä vaikeilta mutta php-graafihäkkyrä onkin sitten toinen juttu.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 10.04.18 - klo:10:35
mikä vika tässä sitten on, toimii ja on kevyt, pitää vaan tehdä manualisesti
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 10.04.18 - klo:12:19
^Ei muuta kuin se että pitää tehdä manuaalisesti. Tuo geneerinen ratkaisu toimii paremmin sellaisille ihmisille joille taulun teko on vaikeaa. Sen geneerisenkin voi tehdä niin, ettei se hidastu.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: olammi - 10.04.18 - klo:20:42
Ainahan hifistelylle on varaa... ja YMMV. Suosittelen, että jos SQLite3-tietokannan indeksin hitaus tai koko alkaa vaivaamaan mieltä, niin siirtyy oikeaan MySQL- tai PostgreSQL-kantaan. Lennossa muuttuvia taulurakenteita en suosittelisi - paitsi, jos sellaisen erityisesti haluaa tehdä. SQLite on mukana lähinnä, että se on kompakti aloittaa lokitus. Vakavamielisempi laittaa kunnon kannan ja siten, että se ei ole Raspberryn SD-kortilla.  ;)
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 11.04.18 - klo:14:26
Totisesti, tyhmä paljon työtä tekee.. taidanpa aloittaa sillä että laitan laitokseni loggaamaan myös cpu-corejen kuormitusastetta. JOS ja vain jos siellä alkaa loadi nousta tappiin niin että joku core ei enää kerkiä lainkaan idlailla niin se indikoi ongelmia. Sitten voi kokeilla mysliä.

Raspissa minulla ei ole SD-korttia enää, olen niiden suhteen aika paranoidi. USB->SATA(SSD), ext4 jossa journal off.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 15.04.18 - klo:20:51
Noniin, nyt tämä neuroottisen tiuhaan loggaava laitokseni on päässyt 1,3 miljoonaan riviin. Mitään varsinaista ongelmaa ei sqliteen loggauksessa ole.. paitsi että graafien piirto on tuskaisen hidasta. Indeksiä kannassani ei ollut.

Laitoin indeksin siihen takas sitten. Seurailin loggauksen toimintaa ja vieläkään ei ollut mitään ongelmaa loggauksessa eikä top näyttänyt cpu corejen olevan missään määrin tukossa, ei sanottavasti edes kuormitettuja.

Indeksin kanssa graafien piirto hidastui entisestään ja tietokannan tiedoston koko paisui noin tuplaksi, ollen joku 80 megatavua jo. Että oliskohan sittenkin niin että tässä on nyt pullonkaulana levy-IO eikä mikään muu? Minulla siis USB-SSD käytössä. Varmatoiminen, mutta ei mikään raketti.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 15.04.18 - klo:20:57
 
^
laitappa haku tietokannasta joka loggauksen välillä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 15.04.18 - klo:21:06
^No jos graafien piirto on mikään indikaattori niin haun teko on murhaa tuolle kannalle, tiedän sen kokeilemattakin.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: repomies - 17.04.18 - klo:09:07
^^ Enää en edes voi laittaa, WD SSD kesti vain noin viikon RasPI käyttöä.. enää ei pysty edes tietokoneeseen laitettuna partitioita luomaan eli täydellisesti hajosi.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 17.04.18 - klo:23:01
Nyt sain liitettyä ivt:n canusb:lla raspiin.

asetukset on nyt noin.

@DATASOURCE=REGOCAN:REGOCAN

@MEASURE = Outdoor:REGOCAN.Outdoor
@MEASURE = Warm water:REGOCAN.Warm water
@MEASURE = Heat fluid out:REGOCAN.Heat fluid out

@STOREFILTER=MYSQLDB:Outdoor
@STOREFILTER=MYSQLDB:Warm water
@STOREFILTER=MYSQLDB:Heat fluid out

....
# RegoCan device type (see regoCanSerial.py for available types)
REGOCAN:DEVICE = REGO800

# Serial port address/name where the Can232 device is connected
REGOCAN:SERIAL_PORT = /dev/ttyUSB0

# Serial port baudrate (optional, default is 57600) for the Can232 device
REGOCAN:BAUDRATE = 57600


nyt on tuommoiset asetukset, mutta ei tule arvoja tietokantaan, arvon tilalle lukee NULL.
tietokanta on siis MYSQL

mikähän mahtaa olla?

regocanserial.py tiedostossa on määritetty nämä rego800:lle. eikö 800:lle ole enemmän mittausarvoja saatavilla?

     'REGO800': [ 125, [ \
                                 [0x08000260, 'Heat carrier 1', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08004260, 'Outdoor', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08008260, 'Warm water', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x0800c260, 'xxx800c', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08010260, 'Hot gas', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08014260, 'Heat fluid out', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08018260, 'Heat fluid in', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x0801c260, 'Cold fluid in', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08020260, 'Cold fluid out', TYPE_TEMP16] \

liiitteenä dataa logista




Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 20.04.18 - klo:22:49
Eikö muilla ole vastaavaa ivt:tä käytössä?
Onkohan jotain can monitorointi softaa linuksille, jolla sais haettua väylästä tietoa?

Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 29.04.18 - klo:06:55
^No jos graafien piirto on mikään indikaattori niin haun teko on murhaa tuolle kannalle, tiedän sen kokeilemattakin.
tiedonpuutteesta johtuen minulla nuo menivät kokeiluun kantapään kautta, mutta kullä siinä geneerisessä on jotain tahmaavaa kirjoitettaessakin koska minulla ei tuolla edellä mainitun linkin tapauksessa ollut mitään hakuja siitä geneerisestä tietokannasta, se halvaannuttaa kasvaessaan mittaukset vaikka siihen vain kirjoittaa

bananapiM1 minulla on nyt pyörinyt tasan 2 vuotta kertaakaan kaatumatta, siinä on sata portissa ssd ja siihen menevät lähinnä valvontakameroiden kuvat ja toimii myös web serverinä ftp palvelimena ja laser tulostin on myös siinä kiinni. suosittelen luotettavuuden kannalta

bananapiM3 ei oikein ole vakuuttanut samoilla avuilla mutta on sitten kylläkin roimasti nopeampi

radxa rock on myös luotettavampi kuin raspi.....nand?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 01.05.18 - klo:00:33


Nyt sain liitettyä ivt:n canusb:lla raspiin.

asetukset on nyt noin.

@DATASOURCE=REGOCAN:REGOCAN

@MEASURE = Outdoor:REGOCAN.Outdoor
@MEASURE = Warm water:REGOCAN.Warm water
@MEASURE = Heat fluid out:REGOCAN.Heat fluid out

@STOREFILTER=MYSQLDB:Outdoor
@STOREFILTER=MYSQLDB:Warm water
@STOREFILTER=MYSQLDB:Heat fluid out

....
# RegoCan device type (see regoCanSerial.py for available types)
REGOCAN:DEVICE = REGO800

# Serial port address/name where the Can232 device is connected
REGOCAN:SERIAL_PORT = /dev/ttyUSB0

# Serial port baudrate (optional, default is 57600) for the Can232 device
REGOCAN:BAUDRATE = 57600


nyt on tuommoiset asetukset, mutta ei tule arvoja tietokantaan, arvon tilalle lukee NULL.
tietokanta on siis MYSQL

mikähän mahtaa olla?

regocanserial.py tiedostossa on määritetty nämä rego800:lle. eikö 800:lle ole enemmän mittausarvoja saatavilla?

     'REGO800': [ 125, [ \
                                 [0x08000260, 'Heat carrier 1', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08004260, 'Outdoor', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08008260, 'Warm water', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x0800c260, 'xxx800c', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08010260, 'Hot gas', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08014260, 'Heat fluid out', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08018260, 'Heat fluid in', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x0801c260, 'Cold fluid in', TYPE_TEMP16], \
                                 [0x08020260, 'Cold fluid out', TYPE_TEMP16] \

liiitteenä dataa logista

Kellään ei ole vissiin apuja tähän?


Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 12.05.18 - klo:15:46
^No jos graafien piirto on mikään indikaattori niin haun teko on murhaa tuolle kannalle, tiedän sen kokeilemattakin.
ihmisen muisti on lyhyt, ihmettelin taas mikä ihme sotkee mittaukset, ihan sama oire kuin ennenkin
ei ole edes mitään hakuja taloLoggerin geneerisessä kannassa, kirjoittaa vain sen siinä sivussa, 40000kt, niin silloin alkaa
kun muuttaa nimeä ja taloLogger tekee uuden, niin taas mentiin
no ei haittaa, taulukanta toimii moitteetta
vai johtuuko bedian wheezystä?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 23.05.18 - klo:21:33

Kellään ei ole vissiin apuja tähän?


Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Tuommoiset asetukset laitoin tuonne regocanserial.py tiedostoon.
osan sain selville katsomalla laitteesta ja vertaamalla siihen.

liitteenä trendiä.
"
                    'REGO800': [ 125, [ \
                                [0x9FFC010, 'Testi 1', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10000010, 'T1 Menojohto', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10004010, 'T2 ulkolampotila', TYPE_TEMP16], \
                                [0x9FFC001, 'Testi 4', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10008010, 'T3 kayttovesi', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10000001, 'Testi 6', TYPE_TEMP16], \
                                [0x1000C010, 'Testi 7', TYPE_UINT16], \
                                [0x10004001, 'T8 lammitysvesi meno', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10010010, 'Testi 9', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10008001, 'Testi 10', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10014010, 'Testi 11', TYPE_TEMP16], \
                                [0x1000C001, 'Testi 12', TYPE_TEMP16], \
                                [0x8018010, 'Testi 13', TYPE_UINT8], \
                                [0x10010001, 'Testi 14', TYPE_TEMP16], \
                                [0x801C010, 'Testi 15', TYPE_UINT8], \
                                [0x10014001, 'T12 ilman lampotila', TYPE_TEMP16], \
                                [0x8020010, 'Testi 17', TYPE_UINT8], \
                                [0x8018001, 'Testi 18', TYPE_UINT8], \
                                [0x8024010, 'Testi 19', TYPE_UINT8], \
                                [0x801C001, 'Testi 20', TYPE_UINT8], \
                                [0x8010001, 'Testi 21', TYPE_UINT8], \
                                [0x8014001, 'Testi 22', TYPE_UINT8], \
                                [0x9FFC020, 'Testi 23', TYPE_UINT8], \
                                [0x9FFC030, 'Testi 24', TYPE_UINT8], \
                                [0x9FFC060, 'Testi 25', TYPE_UINT8], \
                                [0x19FFC240, 'Testi 26', TYPE_UINT8], \
                                [0x8020001, 'Testi 27', TYPE_UINT8], \
                                [0x8024010, 'Testi 28', TYPE_UINT8], \
                                [0x8018030, 'Testi 29', TYPE_UINT8], \
                                [0x9FFC0D0, 'Testi 30', TYPE_TEMP16], \
                                [0x1007C030, 'Testi 31', TYPE_TEMP16], \
                                [0x8020010, 'Testi 32', TYPE_UINT8], \
                                [0x8024001, 'Testi 33', TYPE_UINT8], \
                                [0x8024010, 'Testi 34', TYPE_UINT8], \
                                [0x10014001, 'Testi 35', TYPE_TEMP16], \
                                [0x80180010, 'Testi 36', TYPE_UINT8], \
                                [0x8018010, 'Testi 37', TYPE_UINT8], \
                                [0x8018030, 'Testi 38', TYPE_UINT8], \
                                [0x801c010, 'Testi 39', TYPE_UINT8], \
                                [0x8020010, 'Testi 40', TYPE_UINT8], \
                                [0x8024010, 'Testi 41', TYPE_UINT8], \
                                [0x10004001, 'Testi 42', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10004010, 'Testi 43', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10004040, 'Testi 44', TYPE_UINT16], \
                                [0x10008040, 'Testi 45', TYPE_UINT16], \
                                [0x10008001, 'Testi 46', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10010001, 'Testi 47', TYPE_TEMP16], \
                                [0x10060030, 'Testi 48', TYPE_TEMP16], \
                                [0x8028001, 'Testi 49', TYPE_UINT8], \
                                [0x8028010, 'Testi 50', TYPE_UINT8], \
                                [0x802c001, 'Testi 51', TYPE_UINT8], \
                                [0x802c010, 'Testi 52', TYPE_UINT8], \
                                [0x8030001, 'Testi 53', TYPE_UINT8], \
                                [0x8030010, 'Testi 54', TYPE_UINT8], \
                                [0x8034001, 'Testi 55', TYPE_UINT8], \
                                [0x8034010, 'Testi 56', TYPE_UINT8], \
                                [0x8038001, 'Testi 57', TYPE_UINT8], \
"
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Hepo - 09.09.18 - klo:20:01
Apua kaivataan.
Haluaisin kumulatiivisen mittauksen, jossa mitataan jännitettä minuutin välein. Tämä mittaustulos pitäisi siis aina lisätä edelliseen tulokseen. Ja syntynyt kasvava luku sitten piirtää nousevaa käyrää Talologgergraphissa.
Siellähän se syntyisi counterilla?

Miten moinen lukeman kasvatus onnistuu Talologgerissa? Virtual...?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tuxo - 27.09.18 - klo:10:24
Moro,

Puhelimessa Chrome päivittyi ja talologgerin sivusto lopetti käppyröiden piirtämisen selaimella. Puhelimella täytyy nyt käyttää serverin piirtämiä kuvia, mitkä ei ole yhtä tarkkoja.

Tietokoneelta käsin toimii normaalisti.
Onkohan puhelimen chromessa joku asetus nyt poikittain? Javascript on asetuksissa sallittu.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Laturi - 28.09.18 - klo:13:41
Oon koittanu lukee foorumeita talologgerista. Mistään ei oo selvinnyt tai sitten en vain ole huomannut miten kwh saa luettua sähkömittarilta jossa 1000pulssia on 1kwh. Mikä lisälaite tarvitaan?
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tkeskihe - 04.10.18 - klo:23:10
Asentelin tänään taloLoggerin Rasberry Pi 3B+ -laitteelle. Lisukkeeksi hommasin sille RS485-hatun DB9-liittimellä. Siitä kytkin Niben 1255 pumppuun piuhat, ja dataa alkoi kulkemaan. Kuitenkin osa arvoista on selvästi virheellisiä, ohessa pätkä logia. Mikä voisi olla vikana, virheelliset arvot tulevat samoille id:ille?

Ohessa pätkä logia ja tietokantaan päätyvät arvot.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: artta - 05.10.18 - klo:10:12
Asiaan auttaa pumppuun ajettava log.set https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=6051.0 (https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=6051.0) tiedosto tai aiempi firmis.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Gobi - 06.10.18 - klo:12:52
Kyselen apuna kun ei meinaa taloLoggerPi saa taloLoggerGraphiin tietoja tulemaan. Käytössä RaspberryPi 3 B ja I2C 1Wire-adapteri, lisäksi RS485-USB adapteri. Ensin pitäisi saada tuo 1Wire toimimaan.

1Wire-adapteri on tälläinen:

https://www.kiwi-electronics.nl/Raspberry-Pi-i2c-1-Wire-OWFS-Module?lang=en

Asennusohje siihen löytyy täältä:

https://wiki.m.nu/index.php/OWFS_with_i2c_support_on_Raspberry_Pi_(English_version)

Mikä tuossa on nyt oikea asennusjärjestys, ensin Strecth kortille, sitten tuon adapterin asennus ja viimeiseksi taloLoggerPi? Vakiona tuo 1Wiren mountpoint on /mnt/1wire, kun muutan sen /home/talo/owfs niin anturit tulevat kyllä näkymään, mutta lokiin tulee virhe että owfs ei saa tietoa antureilta. Onko seuraavat conf-tiedostot oikein?

taloLogger.conf
Koodia: [Valitse]
#############################################################################
# logger configuration
#############################################################################

CONSOLE_LOGGING = false
VERBOSE_LOGGING = false
DAEMON_MODE = false
LOGFILE = /home/talo/log/taloLogger.log
LOG_INTERVAL = 120
LOG_INTERVAL_LIMIT = 5
PERSISTENT_STATE_DIRECTORY = /home/talo/var/taloLogger/state

#############################################################################
# data sources
#############################################################################
@DATASOURCE=DUMMY:DUMMY
@OWFS:OWFS = PatMeno:1:/home/talo/owfs/28.FF1276C11705/temperature12


#############################################################################
# data stores
#############################################################################
@DATASTORE=SQLITEDB:SQLITEDB


#############################################################################
# SQLite Database data store configuration
#############################################################################
SQLITEDB:NAME = /home/talo/data/talo.db
SQLITEDB:DB_SCHEMA_VERSION = 1


#############################################################################
# Logged measurement points and data store key configuration
#############################################################################
@MEASURE = outdoor:DUMMY.AnyDummyValue
@MEASURE = patmeno:OWFS.PatMeno

taloLoggerGraph.conf
Koodia: [Valitse]
#############################################################################
# Data store configuration
#############################################################################

DB_TYPE = SQLITE
DB_TALOLOGGER_SCHEMA_VERSION = 1
SQLITEDB_NAME = /home/talo/data/talo.db


#############################################################################
# Calendar configuration
#############################################################################

# Whether to hide the calendar (true/false)
HIDE_CALENDAR = false


#############################################################################
# Cache configuration
#############################################################################

# Whether to cache images (true/false)
CACHE_IMAGES = false

# Cache location on file system
CACHE_DIRECTORY = /home/talo/public_html/tlgcache

# Cache location on web URL
CACHE_URL_PATH = tlgcache/


#############################################################################
# Graphing configuration
#############################################################################

# How to draw the result graphs
#    false - default, draw images server side (JpGraph)
#    true  - use javascript (d3js) in browser to visualize the graphs
JAVASCRIPT_CHARTS = true


#############################################################################
# Chart1 configuration
#############################################################################

*CHART*
TITLE = Temperatures
AXIS_1 = -30:80:10:5:C
SIZE = 800:694
LEGEND = 3:2

@SERIES = NORMAL:outdoor:outdoor:orange:1:1.0
@SERIES = NORMAL:patmeno:Patterimeno:red:1:1.0
@SERIES = STATE:outdoor:freezing:blue:%VALUE% < 0.0


#############################################################################
# Image1 configuration
#############################################################################

*IMAGE*
BACKGROUND = /var/www/html/talo/ghp_process.png
TITLE = 235:295:black:GHP process

@LABEL = 0:50:black:Outdoor
@POSITION = NORMAL:outdoor:50:50:VAL:1.0:blue:red:-20.0:20.0:C

edit: @POSITION puuttuu patmenolta, olikohan tuossa syy...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: leppala - 14.10.18 - klo:16:07
Hei,

Epätietoinen taas kyselee tyhmiä...
Uudet versiot nettiselaimista kaipaavat nettisivuilta ssl-tukea eli tulisi olla salattu yhteys nettisivulle.

Olen päivittänyt muita nettisivujani toimimaan https-salattuna tässä samassa OrangePi-nettiserverissä ja käytän niihin Let's Encrypt sertiä.

Määritin OrangePi apache:en juurikansion /var/www/html/ mukaan lukien sen alikansiot käyttämään ssl:ää.
Ja muut alikansiot tuntuvat toimivan, mutta ei taloLogger:in talo-kansio (/var/www/html/talo/).
Kun yrittää avata sivun latautuu ainoastaan valkoinen ruutu ja on turvallinen käyttää selaimen mielestä eli Let's Encrypt serti toimii ja sen tiedot ovat ok. ;)

Onkohan tässä nyt joku määritys vielä jota en tiedä tai löydä, että saisin sivun toimimaan myös salattuna yhteytenä? ::)
Onko muilla käytössä https taloLoggerin nettisivuilla? Normaalisti ilman salausta toimii kuten pitääkin...
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: noble - 20.10.18 - klo:22:57
Mistähän etsiä vikaa kun Raspberry 2:sta 3B+:aan siirtyessä 1wire counteri on alkanut välillä herjaamaan näin:

Koodia: [Valitse]
TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OWFS.kokonais
Virransyöttö on pysynyt USB-hubin perässä, kuten kakkosenkin aikana. Käyttis vaihtunut Jessieen.

Pulsseja on kertynyt jo 4 vuoden aikana mukavasti piiriin. Eikai 3B+ niin hätäinen ole ettei vastausta odota?
Itse kun cat komennolla kysyy arvoja, niin aina tulee nopeasti vastaus.

Yritin OWFS:PRECMD -komentoa käyttää, mutta silti ajoittain tulee tuota herjaa, eikä lukemaa saada ylös.

Toinen juttu. Minulla on USB-web-kamera raspissa. Tämä kolmonen ei boottaa sudo rebootilla jos kamera on kiinni raspissa. Kamera toimii ok.
Pitää käydä virrat nyppäämässä pois ja takaisin, niin taas pelittää. Mikähän kikka tuossa on?


EDIT: Vaihdoin OWFS:ien @MEASURE paikkoja. Nyt herja vaihtui seuraavaa listan ensimmäiseen olevaan???
Koodia: [Valitse]
TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OWFS.talli.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 06.11.18 - klo:10:18
onko mahdollista ja helposti toteutettavissa riviltä, kun taloLogger ei tavoita jotain laitetta esim.
SHELL7:LOCATION = /usr/bin/curl
SHELL7:PARAMETERS = http://192.168.1.152/json|gawk '{print $2}'
@SHELL7:REGEXP = ^.*"pv_1",\s*(?P<pv_1>[0-9\.\-]+).*$


kun se tulostaa kantaan tyhjän, että se tulostaisikin nollan

tuo esimerkin laite on päällä vain lämmitettäessä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: artta - 28.12.18 - klo:11:43
Hankittuani RuuviTageja tuli mieleeni, että mitenköhän tagien tiedot saisi ympättyä talologgerin kantaan?

Pitäisi siis osat lukea tageja Talologgerilla ja kirjoittaa pumpun tietojen kanssa samaan kantaan.
Itseltä loppuu äly tässä kohtaa, kun en ole noiden kantojen kanssa pelannut.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 28.01.19 - klo:06:28
Talologgeriin liitetty can- väylä kaatuu/sammuu aina tasaisin väliajoin. Mistähän mahtaa johtua? Can-väylän kautta lukee siis ivt rego800. Saikohan jotenkin asetettua että raspi käynnistyisi aina tasaisin väliajoin

Lähetetty minun SM-A530F laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tokoskel - 19.04.19 - klo:09:18
Onko kellään muulla Husdata H1 interface talologgerPin kanssa? Hieman apuja kaipaisin python scriptien tuunaamiseen.

Systeemissä on nyt:
- Raspberry Pi 3b+
- Husdata H1 interface lisäkortti Rego2000
- Bosch 7001i 3-12kW maalämpöpumppu
- Muutamia 1-wire lämpötila-antureita ja laskureita sähkönkulutuksen seurantaan
- Ruuvitageja huonelämpötilojen seurantaan

Talologger tallentaa mySQL kantaan ja ruuvitagit influxdb kantaan. Visualisoinnissa grafana.

Tällä viikolla asennettiin pumppu ja saan dataa pumpulta. Eli yhteydet on kunnossa jne. Ongelma nyt on rekistereiden kanssa jotka eivät päivity säännöllisin väliajoin. Eli esimerkiksi jotain statusbittejä, huonelämpötilan asetusarvo jne. Kun uutta dataa ei ole niille rekistereille (tai niitä ei ole alustettu), niin talologgerin logiin tulee herjaa että "TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command HUSDATA.110." Sitten kun data päivittyy niin logissa lukee, että "HUSDATA: Received new Husdata data point ID: 00E" jonka jälkeen homma toimii niinkuin pitää.

Esimerkkinä vaikkapa sisälämpötilan tavoitearvosta se herjasi, kunnes muutin arvoa, jonka jälkeen ei ongelmia.

Olen ymmärtänyt tuon H1 moduulin toimintaperiaatteen niin, että se pollaa vain muuttuneita arvoja ja antaa ne eteenpäin. Jos arvot ei ole muuttunut koskaan, niin rekisterissä ei ole silloin dataa. Eli pitäisi päästä antamaan tuolle Husdata moduulille XR ja XS komennot joka pakottaisi moduulin lukemaan kertaalleen kaikki rekisterit käynnistyksen yhteydessä. Sen jälkeen pelkästään muuttuneet rekisterit on ihan ok.

Minicomilla sain järkevää dataa ulos niistä "puuttuvista" rekistereistä XR ja XS komennoilla. Mutta se oli ennen kuin laitoin talologgerin loggaamaan, nyt ei tunnu menevän komennot perille. Ehkä talologger varaa sarjaportin itselleen.

/home/talo/bin/taloLogger/modules/datasources/husdata/husdataSerial.py tiedostoa tuossa katselin jo, mutta sen verran vähä python kokemusta etten arvaa mennä muokkaamaan...

Onko kellään vinkkiä miten tuota lähtä ratkaisemaan?

Kiitos!
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: artta - 30.04.19 - klo:14:47
Hankittuani RuuviTageja tuli mieleeni, että mitenköhän tagien tiedot saisi ympättyä talologgerin kantaan?

Pitäisi siis osat lukea tageja Talologgerilla ja kirjoittaa pumpun tietojen kanssa samaan kantaan.
Itseltä loppuu äly tässä kohtaa, kun en ole noiden kantojen kanssa pelannut.

Vastaan tässä kohtaa itselleni.

Muutin Talologgerin kirjaamaan datan MYSQL kantaan SQLITEN sijasta.
Ruuvitagien kerätty data ajetaan taas InfluxDB:hen, tämän ohjeen mukaan https://blog.ruuvi.com/rpi-gateway-6e4a5b676510 (https://blog.ruuvi.com/rpi-gateway-6e4a5b676510). Näistä molemmista kannoista sitten tehdään visualisointi Grafanalla.

Toimii tuollakin, mutta Grafana ei anna tehdä kyselyjä samaan kuvaajaan kahdesta eri kannasta. Samalle dashboardille kyllä onnistuu. Onnistuuhan se, käytetään mixed-datasourcea, niin saat tehtyä kyselyt.
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 21.08.19 - klo:21:19
Liitteenä on häkkipätsi joka modaa onewire-modulia niin että owfs:n lisäksi se toimii myös suoraan w1 tiedostoilla. Voi olla että toimii vain w1 tiedostoilla mutta todennäköisesti toimii yhä myös owfs tiedostoilla.

Pätsi otetaan käyttöön näin:
1) kopioi pätsi talologgerin hakemistoon jossa on taloLogger.py
2) aja samassa hakemistossa komento: "patch -p1 < 0001-onewire-crude-hack-to-force-reading-from-raspi-w1-dr.patch"

talologger.conf tiedostossa sitten tähän tapaan:
@OWFS:OWFS = Outdoor:1:/sys/bus/w1/devices/28-000002da9212/w1_slave

Ja muuten se toimii kuten owfs eli:
@MEASURE = Outdoor:OWFS.Outdoor

Laitetaan muutos vielä koodina jos patch-komennon käyttö on jollekin ylivoimaista (miinukset poistoja, plussat lisäyksiä)
Koodia: [Valitse]
diff --git a/modules/datasources/onewire/oneWire.py b/modules/datasources/onewire/oneWire.py
index bb66dbe..c6c1f31 100644
--- a/modules/datasources/onewire/oneWire.py
+++ b/modules/datasources/onewire/oneWire.py
@@ -132,7 +132,12 @@ class OneWireFS(log.Logging):
             return ""
         self.Debug("Received oneWire data: " + repr(data))
 
-        data = handleOWData(data, type)
+        tempOutput = data.find('t=')
+        if tempOutput != -1:
+            tempString = data.strip()[tempOutput+2:]
+            data = str(float(tempString) / 1000.0)
+
+        data = handleOWData(data, type)
         return data
 
 
--
2.7.4

testailin joutessani rockpi 4B laitetta tulevalle talvelle ja myös tuota scriptiä linuxin w1 modulilla. jostain syystä w1 tekee usein virheitä, siis virheellisiä lukemia verrattuna owfs/ i2c kautta luettuihin, jossa virheitä ei tule lainkaan. tuskin johtuu scriptistä, pitää testailla lisää. tuo ensimmäinen mittaus on w1, muut i2c

edit:
kyllä se toimii, virheet johtui kehitysvaiheessa olevasta distrosta
siellä se nyt lähti eilen rocpi 4 / armbian buster versiolla "tuotantoon" eikä ole havaintoa että haittaisi muuta owfs toimintaa

tarkkailuluokalle kuitenkin
kyllähän siellä hieman satunnaista luku häikkää on 20.xxxxxxxxx antureilla, muihinkin on tullut "NUL" häntimistä, pitänee palata originaaliin onewire.py'hyn jollei muuta syytä löydy
en tiedä mitä nuo NUL leimat vaikuttavat lukujen perässä
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 04.09.19 - klo:21:59
ongelma ratkaistu ja uutta probleemaa pukkaa

sain talologgerin lukemaan i2c seuraavalla muutoksella

Koodia: [Valitse]
/lib/udev/rules.d/60-i2c-tools.rules
SUBSYSTEM=="i2c-dev",KERNEL=="i2c-[0-9]*", GROUP="i2c", MODE="0660"

laitoin viimeisen nollan paikalle 6, ja toimii myös käynnistyksen jälkeen

en vain löydä kuinka uart4 tekisin saman, dialout ei myöskään löydy mihin muutoksen tekisi

kun laitan
Koodia: [Valitse]
chmod a+rw /dev/ttyS4niin toimii, kunnes käynnistää uudelleen, ei siis jää päälle

edit:
tämäkin ratkaistu
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: petripm - 03.10.19 - klo:23:24
asensin talologgerin alusta kun edellinen kortti ilmeisesti korruptoitui...

muuten sain toimiin, mutta mysql ei vielä lähtenyt. logger herjaa tuommoista kun yrittää laittaa päälle datastoren. mistähän kannattaisi lähteä etsimään vikaa?
"03.10.2019 23:17:05: ERROR: Invalid datastore type in DATASTORE definition: MYSQLDB:MYSQLDB"
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: tmikko - 04.10.19 - klo:10:37
Ilmeisesti tähän ongelmaan on muutkin törmänneet. Tiedoksi: vika oli vääränlaisessa usb-adapterissa, joka ei osannut hanskata oumanin rs232-jännitetasoja (kuten aiemmassa viestissä spekuloinkin).  Clas Ohlssonilta löytyy (kallis) usb - rs232 -adapteri ja kiinasta sama sitten n. kymmenesosahinnalla. Avainsanat aliexpressistä hakiessa: ”duoble chip”, joka kertoo, että adapterissa on oikeasti oma piiri rs232:lle ja oma usb:lle. Itse tilasin vastaavan kuin tämä ja pari vuotta on toiminut 24/7:

€ 2,14  20% Off | USB 2.0 To RS232 PL2303 Double Chipset Serial Convert Adapter
https://s.click.aliexpress.com/e/pWXTHOkC

Toivottavasti tästä postista on jollekin apuja.

/Mikko

P.S. Taisin aiemmin haaveilla, että Oumania voisi lukea suoraan ESP8266 (tai nykyään ESP32) mikrokontrollerilla. Tämä on toteuttamatta: käytän edelleen raspberry pi:tä, joka lähettää tiedot MQTT-serverille, josta ne luen kotiautomaatiosoftaan eli Home Assitant:iin. Toteutin myös lämpökäyrän säädön toiseen suuntaan: nyt meillä säätyy lattialämmitys sääennusteen mukaan proaktiivisesti, eikä ulkolämmön mukaan reaktiivisesti :)

Hmm, eipä ole tullut jännitetasoasia mieleen ollenkaan. Käyttämäni USB-adapteri on tämä http://www.dx.com/p/cp2102-usb-to-ttl-serial-adapter-module-for-lilypad-arduino-pro-mini-443779#.Wd9veSdx3Qk

This is USB to TTL serial module that is based on the CP2102. It is commonly used to debug various TTL serial devices such as serial WIFI, serial MP3 and serial camera module, upgrade the firmware of routers, and burn program onto Arduino Pro Mini, LilyPad Arduino directly.
Features:
- USB Interface: type A USB male connector
- Operating Voltage: 5V.
- Logic Voltage: 5V.
- 3.3V power supply output current: 100mA
- Pins output method: 6P-2.54mm pin header
- Serial baud rate: Up to 115200bps.
- Support USB1.1, USB2.0
- USB to serial chip (CP2102) supports XP, win7 / win8 32bits, 64bits, Linux,MAC

Eli 5V logiikkatasothan tuossa pitäisi olla. Vaatiiko Ouman jotain muuta?
EDIT: Googletuksen perusteella RS232 käyttää negatiivista jännitettä, kun taas TTL (jota siis minun adapteri edustaa) 0-5V jännitettä. Voisikohan tässä nyt olla siis se syy! Tarvitsen oikean USB-RS232-adapterin, enkä USB-TTL -adapterin??

Kokeilin aiemmin myös arduino nanolla "usb-serial -moodissa" eli reset-pin kytkettynä gnd:hen. En saanut silläkään dataa liikkumaan Oumanista ulos.

Asensin nyt tuoreen Mint-linuxin vanhaan läppäriin ja testailen toimivuutta kohta uudestaan. Saa ainakin poissuljettua Mac OS X:n potentiaaliset outoudet kuvioista...
EDIT2: Ei toiminut yhtään sen paremmin linuxillakaan, täysin sama lopputulos ja output.

Kertokaapas viisaimmat, onko kytkentä TX-RX, RX-TX ja GND-GND oikein Oumanin kanssa? Onko maiden yhdistäminen välttämätöntä? Käsittääkseni näin toimii ns. normaali sarjakaapelikin, mutta aika aloittelija olen näissä asioissa...

Ja pitäiskö komennon
> python oumanGetData.py /dev/ttyUSB0 45

ajettuna suoraan taloLogger/tools -hakemistosta palauttaa dataa, ilman muuta konffausta, Ouman mallista riippumatta?

/Mikko
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: jolla - 04.10.19 - klo:20:54
eikö nuo jännitetasot serialilla hoidu ihan diodilla?
esmes kuvituskuvan mukaan
näin itse olen vääntänyt
Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Pehtoori7 - 09.11.19 - klo:13:41
Hei,

Tilasin Kiinasta RS232 - USB adapterin ja yritän saada luettua mittauksia Ouman EH201L säätimeltä Raspberry Pihin.
Seuraavassa on pätkä lokista mitä ruudulle tulee:

pi@raspberrypi:/home/talo/taloLogger $ sudo python taloLogger.py
09.11.2019 13:19:44: Starting taloLogger.py (v1.7j).
09.11.2019 13:19:44: Module config read OUMAN
09.11.2019 13:19:44: Module config read FILESTORE
09.11.2019 13:19:44: OUMAN: Running oumanSerial query with id 1
09.11.2019 13:19:44: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:19:44: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:19:44: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x81\x02\x00\x01\x84'
09.11.2019 13:19:44: OUMAN: Received Ouman device ID:
09.11.2019 13:19:44: Initialized module OUMAN
09.11.2019 13:19:44: Initialized module FILESTORE
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Running oumanSerial query with id 18
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x81\x02\x00\x12\x95'
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Running oumanSerial query with id 20
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x81\x02\x00\x14\x97'
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Running oumanSerial query with id 21
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x81\x02\x00\x15\x98'
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Running oumanSerial query with id 45
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
09.11.2019 13:20:01: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x81\x02\x00-\xb0'
09.11.2019 13:20:02: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OUMAN.L1 huone.
09.11.2019 13:20:02: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OUMAN.Ulkolampotila.
09.11.2019 13:20:02: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OUMAN.L1 menovesi.
09.11.2019 13:20:02: TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OUMAN.Tilamuuttuja.
09.11.2019 13:20:02: TaloLoggerThreadStore: Storing logged data with 4 points.
09.11.2019 13:20:02: TaloLoggerThreadStore: Completely empty result, not storing data.

Osaatteko neuvoa missä on vikaa?
Minusta näyttää, että Ouman palauttaa arvoja (Received ouman response: '\x02\x81\x02\x00\x12\x95'), mutta loggeri ei saa niistä selvää (TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command )

Ajatukseni on ensin saada mittaukset menemään FILESTOREen ja myöhemmin laitan ne kantaan.

Otsikko: Vs: Talologger apua tarvitaan
Kirjoitti: Pehtoori7 - 13.11.19 - klo:14:23
Oli sitten johdossa vikaa....
Korjasin välijohdon ja tässä on tulos - mittausten keruu toimii hienosti!

pi@raspberrypi:/home/talo/taloLogger $ python taloLogger.py
13.11.2019 14:19:02: Starting taloLogger.py (v1.7j).
13.11.2019 14:19:02: Module config read OUMAN
13.11.2019 14:19:02: Module config read XMLFILE
13.11.2019 14:19:02: OUMAN: Running oumanSerial query with id 1
13.11.2019 14:19:02: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:19:02: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:19:02: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x06!\x00\x01\xfe.\x07                                                                                                             \x00201L\x86Nov 23 00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\xf8'
13.11.2019 14:19:02: OUMAN: Received Ouman device ID: 201L▒Nov 23 00
13.11.2019 14:19:02: Initialized module OUMAN
13.11.2019 14:19:02: Initialized module XMLFILE
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Running oumanSerial query with id 18
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x06\x04\x00\x12\x02Db'
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Running oumanSerial query with id 20
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x06\x04\x00\x14\x0cNx'
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Running oumanSerial query with id 21
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Opened oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Closed oumanSerial port: /dev/ttyUSB0
13.11.2019 14:20:00: OUMAN: Received ouman response: '\x02\x06\x04\x00\x15\x07\x9e\xc4'
13.11.2019 14:20:01: TaloLoggerThreadStore: Storing logged data with 3 points.
13.11.2019 14:20:01: XMLFILE: Inserting data to file: /home/talo/log/lastdata.xml

Seuraavaksi askartelen mittaukset kantaan talteen.